Sadako Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Γενικά θεωρώ ότι τα ποντίκια δεν είναι από τα περιφερειακά που υφίστανται τρομερή καταπόνηση, ούτε το κοπανάω αριστερά δεξιά, ούτε μου πέφτει κάθε τρεις και λίγο στο πάτωμα, ούτε τίποτα. Για κάποιο λόγο όμως δυσκολεύομαι να διατηρήσω για αρκετό καιρό ποντίκι. Έχω δοκιμάσει και με φτηνά τύπου Lidl ή Hama, αλλά και με πιο επώνυμα, τύπου Logitech ή Microsoft ασύρματα ή ενσύρματα (καλά, κι αυτά η αλήθεια είναι σε pricerange το πολύ μέχρι 25 ευρώ). Τα περισσότερα τα φτύνουν σχετικά γρήγορα. Σε κάποια φάση δούλευα παράλληλα με 2 ποντίκια, ένα ενσύρματο microsoft κι ένα ασύρματο Logitech, την ίδια στιγμή το ένα παρουσιάζει θέμα στο scroll wheel (έκανε κάτι χαζά τύπου το γυρνούσα προς τα κάτω κι αυτό πήγαινε την μία κάτω αλλά έκανε κάτι στιγμιαίες κινήσεις προς τα πάνω) και στο άλλο το αριστερό κουμπί σαν να μην μπορούσε να κρατήσει επαφή, δηλαδή σε click n drag στάνταρ θα έμενε στα μισά της κίνησης. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά παρατηρώ εξωτερικές "φθορές" στα ποντίκια. Αυτό είναι το ποντίκι που πήρα τελευταία, ένα Microsoft πάλι γύρω στα 25 ευρώ: Σε κάποια φάση, μετά από μόλις κανά μήνα χρήσης, έλειπα για λίγες μέρες από το σπίτι, όταν γυρνάω, παρατηρώ ότι το λαστιχάκι που είχε πάνω στην ροδέλα είχε αρχίσει να τρίβεται από τα πλάγια. Και τα πλαϊνά μέρη του ποντικιού άρχισαν να τρίβονται. Μετά από λίγες μέρες άρχισε να χαλαρώνει και τελικά αναγκάστηκα να το κόψω γιατί μαζευόταν από κάτω και σκάλωνε. Και σε άλλο ποντίκι στο λαστιχένιο scroll wheel (εκείνο ήταν ολόκληρο λαστιχένιο) είχε φαγωθεί. Οκ δεν ξέρω πόσο περισσότερα θα μπορούσα να τα φροντίζω τα ποντίκια μου, καθαρίζω πού και πού τα χνουδάκια που μαζεύονται στις σχισμές, και οκ, δεν τα χρησιμοποιώ ενώ τρώω μέσα στα λάδια ή κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να παίζει. Είτε έχω πια ΤΟΣΟ λιπαρό δέρμα είτε η ατμόσφαιρα στον χώρο που κάθομαι είναι τόσο χάλια με ζέστη ή υγρασία κλπ που τα καταστρέφει. Έχω παραγγείλει τώρα ένα MX Master, το πιο ακριβό ποντίκι που θα έχω χρησιμοποιήσει, ελπίζω να μην τα φτύσει κι αυτό σε κανά 2μηνο. Ή έστω τι μπορώ να κάνω από την μεριά της συντήρησης για να κρατάνε περισσότερο;
corsair04 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Γενικά θεωρώ ότι τα ποντίκια δεν είναι από τα περιφερειακά που υφίστανται τρομερή καταπόνηση, ούτε το κοπανάω αριστερά δεξιά, ούτε μου πέφτει κάθε τρεις και λίγο στο πάτωμα, ούτε τίποτα. Για κάποιο λόγο όμως δυσκολεύομαι να διατηρήσω για αρκετό καιρό ποντίκι. Έχω δοκιμάσει και με φτηνά τύπου Lidl ή Hama, αλλά και με πιο επώνυμα, τύπου Logitech ή Microsoft ασύρματα ή ενσύρματα (καλά, κι αυτά η αλήθεια είναι σε pricerange το πολύ μέχρι 25 ευρώ). Τα περισσότερα τα φτύνουν σχετικά γρήγορα. Σε κάποια φάση δούλευα παράλληλα με 2 ποντίκια, ένα ενσύρματο microsoft κι ένα ασύρματο Logitech, την ίδια στιγμή το ένα παρουσιάζει θέμα στο scroll wheel (έκανε κάτι χαζά τύπου το γυρνούσα προς τα κάτω κι αυτό πήγαινε την μία κάτω αλλά έκανε κάτι στιγμιαίες κινήσεις προς τα πάνω) και στο άλλο το αριστερό κουμπί σαν να μην μπορούσε να κρατήσει επαφή, δηλαδή σε click n drag στάνταρ θα έμενε στα μισά της κίνησης. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά παρατηρώ εξωτερικές "φθορές" στα ποντίκια. Αυτό είναι το ποντίκι που πήρα τελευταία, ένα Microsoft πάλι γύρω στα 25 ευρώ: 20170112_230214 resize.jpg Σε κάποια φάση, μετά από μόλις κανά μήνα χρήσης, έλειπα για λίγες μέρες από το σπίτι, όταν γυρνάω, παρατηρώ ότι το λαστιχάκι που είχε πάνω στην ροδέλα είχε αρχίσει να τρίβεται από τα πλάγια. Και τα πλαϊνά μέρη του ποντικιού άρχισαν να τρίβονται. Μετά από λίγες μέρες άρχισε να χαλαρώνει και τελικά αναγκάστηκα να το κόψω γιατί μαζευόταν από κάτω και σκάλωνε. Και σε άλλο ποντίκι στο λαστιχένιο scroll wheel (εκείνο ήταν ολόκληρο λαστιχένιο) είχε φαγωθεί. Οκ δεν ξέρω πόσο περισσότερα θα μπορούσα να τα φροντίζω τα ποντίκια μου, καθαρίζω πού και πού τα χνουδάκια που μαζεύονται στις σχισμές, και οκ, δεν τα χρησιμοποιώ ενώ τρώω μέσα στα λάδια ή κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να παίζει. Είτε έχω πια ΤΟΣΟ λιπαρό δέρμα είτε η ατμόσφαιρα στον χώρο που κάθομαι είναι τόσο χάλια με ζέστη ή υγρασία κλπ που τα καταστρέφει. Έχω παραγγείλει τώρα ένα MX Master, το πιο ακριβό ποντίκι που θα έχω χρησιμοποιήσει, ελπίζω να μην τα φτύσει κι αυτό σε κανά 2μηνο. Ή έστω τι μπορώ να κάνω από την μεριά της συντήρησης για να κρατάνε περισσότερο; μήπως πατάς νευρικά τα κλικ δεν εξηγείτε αλλιώς έχω ποντικί από το 2008 και έχει πάθει τίποτα απολύτως (microsoft) και επειδή αυτόν τον καιρό έχω laptop έχει φάει άπειρες τούμπες και το κλικ ανταποκρίνεται σωστά και ροδέλα και δεν κολλάει μήπως πέφτεις σε ελαττωματικές σειρές για δοκίμασε να πάρεις κάποιο ποιο επώνυμο και ποιο ακριβό 1
IT chef Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Σβήστε το νήμα τώρα,βρήκαμε άνθρωπο "λάθος το κρατάτε". ποιο επώνυμο και ποιο ακριβό από λοτζιτεκ και μαικροσοφτ;Δεν υπάρχει. Μείνε στα φθηνά,να μην τα λυπάσαι,ή δοκίμασε κανά marathon της logi.
chipakos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μάλλον χρησιμοποιείς τα πολύ φτηνά για να μην σου κρατάνε φίλε μου ή τα κακομεταχειρίζεσαι. Το ποντίκι πάει για τουλάχιστον 4 χρόνια με καθημερινή χρήση για να φτάσει να λιώσει από κάτω στις γλύστρες και να πας για αντικατάσταση. Προσωπικά σε χρήση Laptop πήρα ένα MX Anywhere Logitech ασύρματο και το δουλεύω πάνω σε επιφάνεια τζάμι για να μην λιώσουν ούτε οι γλίστρες σε τέσσερα χρόνια. Τι να πω.
zio10 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Εγώ πάντα φτηνά ποντίκια χρησιμοποιούσα και δεν μου έχει χαλάσει κανένα ποτέ πάντως! Και δεν τα προσέχω ιδιαίτερα, ένα φτηνό ασύρματο logitech που έχω τώρα πχ έχει πέσει πολλές φορές. 1
evoracing Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Επίσης χρησιμοποιώ φτηνά. Τώρα πχ έχω ένα Turbo-X GM200 το οποίο το έχω 2-3 χρόνια. Εξωτερικά δεν το συζητάω εννοείτε και έχει "καταστραφεί" αλλά λειτουργεί απροβλημάτιστα.
cannibal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Εχω ένα παλιό logitech εδώ και 3 χρόνια το οποίο το πήρα με ένα μεταχειρο λαπτοπ από τις αγγελίες πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα ετών . Επίσης δυο τρία φτηνιάρικα από πλαίσιο για πάνω από πέντε χρόνια με απειρες πτώσεις και κοπανήματα ,πρόβλημα ουδέν Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά ..... :-D :-D
Sadako Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Βασικά επειδή έψαχνα γενικά, το φαινόμενο με το "διπλό κλικ" είναι αρκετά συνηθισμένο στα Logitech ποντίκια, έπεσα πάνω και σε βιντεάκια με οδηγίες για επισκευή από το έλασμα μέσα στον διακόπτη είτε αντικατάσταση ολόκληρου του διακόπτη. Αλλά αυτό με την ροδέλα, και ειδικά με την φθορά από το λαστιχάκι γύρω από την ροδέλα ή στα πλαϊνά του ποντικιού (βλ. φωτογραφία) δεν μπορώ να το καταλάβω. 1
Zaytsev Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Βασικά επειδή έψαχνα γενικά, το φαινόμενο με το "διπλό κλικ" είναι αρκετά συνηθισμένο στα Logitech ποντίκια, έπεσα πάνω και σε βιντεάκια με οδηγίες για επισκευή από το έλασμα μέσα στον διακόπτη είτε αντικατάσταση ολόκληρου του διακόπτη. Αλλά αυτό με την ροδέλα, και ειδικά με την φθορά από το λαστιχάκι γύρω από την ροδέλα ή στα πλαϊνά του ποντικιού (βλ. φωτογραφία) δεν μπορώ να το καταλάβω. Ισχύει. Ο λόγος που σταμάτησα να παίρνω Logitech μετά από 20 χρόνια.
HotShot84 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Logitech M90 στα 7-8 και σου παει κανα χρονο, τωρα εαν κανεις γραφιστικη παει αλλου το θεμα
Sadako Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Κατά σύμπτωση το συγκεκριμένο (Logitech M90) το αγόρασα τις προάλλες αλλά το έχω αφήσει στο σπίτι της κοπέλας μου για όποτε πάω εκεί, όπου δεν το χρησιμοποιώ τόσο συχνά. Το χρησιμοποιώ αρκετά εκτεταμμένα το ποντίκι είναι η αλήθεια, είτε για γραφιστικές εργασίες, είτε μέσα σε 3D προγράμματα κλπ, αλλά δεν νομίζω πια ότι υφίσταται τέτοια κακομεταχείρηση που να δικαιολογεί αυτές τις φθορές, ειδικά στο -σχετικά μικρό- χρονικό διάστημα στο οποίο παρουσιάζονται. Παρήγγειλα όπως είπα χτες ένα MX Master από την προσφορά στο Amazon, πολλοί το υπερπαινεύουν, να δω πώς θα μου βγει. Πιο πολύ άνοιξα το θέμα για να δω μήπως ο υπόλοιπος κόσμος κάνει κάτι σε επίπεδο συντήρησης που δεν κάνω εγώ, ή -οκ, πιο τραβηγμένο- αν υπάρχει περίπτωση να επηρεάζει η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του υπολογιστή. Το δωμάτιο είναι πιο ζεστό από τους υπόλοιπους χώρους, λογικό μέχρι κάποιο σημείο αφού δουλεύουν τα μηχανήματα από το πρωί ως το βράδυ, μαζεύει προφανώς σκόνη πάλι λόγω των μηχανημάτων αν αυτά μαζί με κάποια πιθανή υγρασία κλπ είναι αρκετά για να λιώνουν τα λαστιχάκια στην ροδέλα του ποντικιού, οκ υποθέτω δεν μπορεί να κάνει πολύ καλό και σε εμένα που περνάω τόσες ώρες καθημερινά στον ίδιο χώρο.
panos- Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Η σκόνη ίσως που μπαινει μέσα του. Έχεις σκεφτεί να το βάζεις σε κάποιο Pouch?
hellojim Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Παιζει να εισαι λιγο αουγκανος (χωρις παρεξηγηση) και τα χαλας. Καλυτερα να μην δωσεις περισσοτερα λεφτα για καλο ποντικι γιατι θα παει χαμενο. Τωρα αν εισαι gamer δεν συμφερεις... Ακομα και χορηγους να ειχες δεν θα σου διναν 10 ποντικια το χρονο που χρειαζεσαι εσυ
Sadako Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Ποιον είπες αούγκανο ρε; Εμένα; ΕΜΕΝΑ; Όχι οκ, καμία παρεξήγηση. ΔΕΝ θεωρώ πάντως τον εαυτό μου ατσούμπαλο. Άσε που ΔΕΝ είμαι -πια- gamer για να ξημεροβραδιάζομαι στα FPS και να του αλλάζω τα φώτα στο "τσικ-τσικ". Δουλεύω βέβαια αρκετά σε γραφιστικά/σχεδιαστικά προγράμματα οπότε γίνεται εκεί γίνεται εκτεταμμένη χρήση, αλλά οκ ρε συ, με το δάχτυλο τα πατάω τα κουμπιά, όχι με σφυρί..
corsair04 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Ποιον είπες αούγκανο ρε; Εμένα; ΕΜΕΝΑ; Όχι οκ, καμία παρεξήγηση. ΔΕΝ θεωρώ πάντως τον εαυτό μου ατσούμπαλο. Άσε που ΔΕΝ είμαι -πια- gamer για να ξημεροβραδιάζομαι στα FPS και να του αλλάζω τα φώτα στο "τσικ-τσικ". Δουλεύω βέβαια αρκετά σε γραφιστικά/σχεδιαστικά προγράμματα οπότε γίνεται εκεί γίνεται εκτεταμμένη χρήση, αλλά οκ ρε συ, με το δάχτυλο τα πατάω τα κουμπιά, όχι με σφυρί.. πάρε αυτό που είναι και μεταλλικό και έχει κάνει και review o Σωτηρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα