idomeneas7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Τί σημασία έχει; Είναι υποχρεωμλενος κανείς να φυλάει το φαγητό του άλλου; Μην είμαστε παράλογοι τώρα. Κανείς καταστηματάρχης δεν είναι "υποχρεωμένος" ούτε να σε αφήσει να πας στην τουαλέτα του, ούτε να σου δώσει μια χαρτοπέτσετα αν δεν είσαι πελάτης, ούτε να σου δανείσει ένα στιλό να γράψεις κάτι, ούτε τίποτα πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρει επίσημα. Το θέμα είναι πως στα πλαίσια της ανθρώπινης ευγένειας κάποια πράγματα είναι αναμενόμενα. Ειδικά όταν πρόκειται για την φροντίδα ενός παιδιού και για κάτι που έχει μηδαμινό κόστος. Ποιά άλλη λύση προτείνετε δηλαδή? Να μην φάει? Να φάει κρυό φαγητό που έχει μείνει εκτός ψυγείου για ώρες? Να μην πάει καθόλου εκεί? 1
DDevil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Κανείς καταστηματάρχης δεν είναι "υποχρεωμένος" ούτε να σε αφήσει να πας στην τουαλέτα του, ούτε να σου δώσει μια χαρτοπέτσετα αν δεν είσαι πελάτης, ούτε να σου δανείσει ένα στιλό να γράψεις κάτι, ούτε τίποτα πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρει επίσημα. Το θέμα είναι πως στα πλαίσια της ανθρώπινης ευγένειας κάποια πράγματα είναι αναμενόμενα. Ειδικά όταν πρόκειται για την φροντίδα ενός παιδιού και για κάτι που έχει μηδαμινό κόστος. Ποιά άλλη λύση προτείνετε δηλαδή? Nαι αμα είναι ετσι πρέπει να σου αρνηθουν και την χρηση της τουαλέτας για υγειονομικούς λογους. Βεβαια μετά αν υπηρχε μια πιθανοτητα να ψωνισω από το μαγαζι του μετα δεν θα υπάρχει καμια. Το πάει ψυχρά και τυπικά .... θα κάνω το ιδιο. Ο καθενας την δουλειά του.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Nαι αμα είναι ετσι πρέπει να σου αρνηθουν και την χρηση της τουαλέτας για υγειονομικούς λογους. Βεβαια μετά αν υπηρχε μια πιθανοτητα να ψωνισω από το μαγαζι του μετα δεν θα υπάρχει καμια. Το πάει ψυχρά και τυπικά .... θα κάνω το ιδιο. Ο καθενας την δουλειά του. Να υποθεσω ομως το να ειχε τιμη για εισοδο στην τουαλετα σε μη πελατες θα σε χαλουσε ε!?
DDevil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Να υποθεσω ομως το να ειχε τιμη για εισοδο στην τουαλετα σε μη πελατες θα σε χαλουσε ε!? Όχι δεν θα με χαλουσε. Μην το ειχε και 5 ευρω βεβαια. Βασικα κάποιες φορές παιρνω και τιποτα πριν ζητησω τουαλέτα.
jennyV Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Το να μη βάλει πάντως το φαγητό στο ψυγείο το καταλαβαίνω. Αν π.χ. το φαγητό χαλάσει ή το παιδάκι εμφανίσει κάποια αλλεργική αντίδραση, δεν είναι δύσκολο να κατηγορηθεί το κατάστημα με όποια συνέπεια. Ακούγεται παράλογο , αλλά αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αρνούνται τέτοιου είδους εξυπηρετήσεις. Δε λέω φυσικά ότι η Ιδομενέας είναι παράλογη ή δεν ξέρει τι δίνει στο παιδί της, αλλά ότι το κατάστημα ουσιαστικά αυτού του είδους τα σενάρια προσπαθεί να αποφύγει. 5
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Εχω την ικανοτητα όμως να σκεφτω ότι αμα βρεθω σε παρομοια θέση (που θα βρεθω) θα θυμάται ο άλλος την τυπολατρια και την ψυχροτητα με την οποια τον αντιμετωπισα και θα κάνει το ιδιο και δεν θα έχω και καμια απαιτηση τοτε. Δεν μιλησε κανεις για υποχρέωση .... αλλα ήμαρτον. Σιγα την εξυπηρετηση ποσο χωρο θα πιάσει στο ψυγειο σου; 2 τετραγωνικά ; Δεν μίλησε κανείς ξεκάθαρα για υποχρέωση, αλλά μίλησε σαν να πρόκειται για υποχρέωση. Φυσικά ούτε αυτή τη διαφορά περιμένω να καταλάβεις. Επίσης το μέγεθος της εξυπηρέτησης δεν έχει καμία σημασία, ασχέτως του μεγέθους το μη υποχρεωτικό παραμένει μη υποχρεωτικό.
zio10 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Joshua και Zianna, έχω κι άλλο για σας. Δίπλα στον μίνι παιδοτοπο που λέω στο mall, έχει και έναν κανονικό παιδότοπο. Είχα πάει λοιπόν ταπεράκι με κοτόσουπα του παιδιού μέσα σε πλαστική σακούλα και αυτό μέσα σε χάρτινη τσάντα και ζήτησα αν μπορούν να το βάλουν λίγο στο ψυγείο. Η απάντηση ήταν "όχι, για υγειονομικούς λόγους". Εννοείται έκανα δουλειά στον πάνω όροφο με τα φαγάδικα όπως πάντα χωρίς πρόβλημα. Μπορεί να είχαν πρόβλημα σε πιθανό έλεγχο, ίσως με αυτή τη λογική σου είπαν όχι.
lightspeed Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Κανείς καταστηματάρχης δεν είναι "υποχρεωμένος" ούτε να σε αφήσει να πας στην τουαλέτα του, ούτε να σου δώσει μια χαρτοπέτσετα αν δεν είσαι πελάτης, ούτε να σου δανείσει ένα στιλό να γράψεις κάτι, ούτε τίποτα πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρει επίσημα. Το θέμα είναι πως στα πλαίσια της ανθρώπινης ευγένειας κάποια πράγματα είναι αναμενόμενα. Ειδικά όταν πρόκειται για την φροντίδα ενός παιδιού και για κάτι που έχει μηδαμινό κόστος. Ποιά άλλη λύση προτείνετε δηλαδή? Να μην φάει? Να φάει κρυό φαγητό που έχει μείνει εκτός ψυγείου για ώρες? Να μην πάει καθόλου εκεί? Μπορείς να προμηθευθείς μίνι παγοκύστες και να τις βάζεις ισοθερμικό τσαντάκι, ώστε να μεταφέρεις το φαγητό του παιδιού. Εάν έγραφες πως αρνήθηκαν να σου ζεστάνουν νερό για να φτιάξεις κάποια κρέμα/γάλα θα καταλάβαινα την ένσταση σου, αλλά το να κατηγορείς κάποιον που δεν ήθελε να «μολύνει» τα ήδη υπάρχοντα τρόφιμα του ψυγείου θέτοντας σε κίνδυνο τους πελάτες του, δε το θεωρώ σωστό. Και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι βέβαιη πως η κοτόσουπα ήταν μια χαρά, αλλά φαντάσου η κάθε μαμά που πηγαίνει να βάζει τα πράγματα της στο ψυγείο, η γαστρεντερίτιδα θα πήγαινε σύννεφο.. 2
DDevil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δεν μίλησε κανείς ξεκάθαρα για υποχρέωση, αλλά μίλησε σαν να πρόκειται για υποχρέωση. Φυσικά ούτε αυτή τη διαφορά περιμένω να καταλάβεις. Επίσης το μέγεθος της εξυπηρέτησης δεν έχει καμία σημασία, ασχέτως του μεγέθους το μη υποχρεωτικό παραμένει μη υποχρεωτικό. Τι να καταλαβω ρε φιλε? ότι είναι φως φανάρι ότι δεν θα έδινες ουτε του αγγέλου σου νερό και πας να τα καλυψεις με δηθεν νομους και τυπολατριες. Πες εκει ότι δεν θα βοηθούσες κανενά και ποτέ και ασε τις εισαγωγές. Μου λες κιολας εμενα τι καταλαβαινω και τι όχι ... καταλαβαινω πολύ περισσοτερα από οσα σε συμφέρει.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Κανείς καταστηματάρχης δεν είναι "υποχρεωμένος" ούτε να σε αφήσει να πας στην τουαλέτα του, ούτε να σου δώσει μια χαρτοπέτσετα αν δεν είσαι πελάτης, ούτε να σου δανείσει ένα στιλό να γράψεις κάτι, ούτε τίποτα πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρει επίσημα. Έτσι ακριβώς, κανείς καταστηματάρχης δεν είναι υποχρεωμένος για τα παραπάνω. Και μάντεψε... σχεδόν κανένας δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις τουαλέτα, δεν σου δίνει ούτε μια χαρτοπετσέτα κτλ αν δεν είσαι πελάτης. Το θέμα είναι πως στα πλαίσια της ανθρώπινης ευγένειας κάποια πράγματα είναι αναμενόμενα. Ειδικά όταν πρόκειται για την φροντίδα ενός παιδιού και για κάτι που έχει μηδαμινό κόστος. Η διαφορά μας είναι ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι αναμενόμενα, είναι στην καλή θέληση του μαγαζάτορα/υπαλλήλου. Ποιά άλλη λύση προτείνετε δηλαδή? Να μην φάει? Να φάει κρυό φαγητό που έχει μείνει εκτός ψυγείου για ώρες? Να μην πάει καθόλου εκεί? Εξήγησε μας πρώτα τι σε κάνει να πιστεύεις πως κάποιος άλλος πρέπει να λύσει το δικό σου πρόβλημα. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Προφανως και ειναι αβολο να αρνηθει καποιος στο παιδακι να μπει στον παιδοτοπο, αλλα απο τη στιγμη που εχει οριστει το οριο ηλικιας, it is what it is. Και εγω θα ξενερωνα στη θεση της idomeneas7 αλλα ταυτοχρονα αν ημουν στη θεση της υπαλληλου πιθανοτατα θα της εριχνα κι εγω ακυρο γιατι αν συνεβαινε οποιαδηποτε στραβη κατα το ποστο μου αφενος θα με χαλαγε παρα πολυ, αφετερου δε θα ηθελα να ειμαι εγω αυτος που θα απαντουσε στο "Γιατι το αφησες ενω ηξερες οτι ειναι 2,5" απο τον οποιοδηποτε. ΚΑι μια που λετε για παιδικες χαρες το παρακατω δωρο: 4
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Τι να καταλαβω ρε φιλε? ότι είναι φως φανάρι ότι δεν θα έδινες ουτε του αγγέλου σου νερό και πας να τα καλυψεις με δηθεν νομους και τυπολατριες. Πες εκει ότι δεν θα βοηθούσες κανενά και ποτέ και ασε τις εισαγωγές. Μου λες κιολας εμενα τι καταλαβαινω και τι όχι ... καταλαβαινω πολύ περισσοτερα από οσα σε συμφέρει. Γενικά από όσο έχω δει εδώ στο insomnia, ότι θες καταλαβαίνεις. 1
mary Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 [...] Όπως συμφέρει πχ και την Logitech που αλλάζει μερικές φορές προϊόντα της εκτός εγγύησης. Γιατί θα διαδωθεί και μπορεί να την προτιμήσουν ακόμα περισσότεροι. [...] Αυτο ακριβως! Ηδη εχω αλλάξει 2 φορές ενα ποντίκι που πηραν πριν μια 10ετια, χωρις να μου ζητησουν ποτέ αποδειξη ή κατι άλλο. Απλα εναν κωδικο και σε 2 μερες ειχα νεο ποντίκι, χωρις καν να δωσω πισω το παλιό παροτι χαλασμενο. Αν αυτη η εταιρεια συνεχισει ετσι, τοτε δεν εχω λογο να την αλλάξω, οσο ακριβο και αν ειναι το προϊόν της. Το ίδιο και με την APC. Πηρα πολυμπριζο που τελικα ηταν ελαττωματικό, επικοινωνησα μαζι τους και σε 2 μερες μου εστειλαν νεο.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Για να μου κάνει τόση εντύπωση πάει να πει ότι δεν το συναντάω συχνά. Σχεδόν όλοι είναι ευγενέστατοι όταν τους ζητάω την παραμικρή εξυπηρέτηση, πολλοί μάλιστα κάνουν πολλά παραπάνω από αυτά που ζητάω ή θα περίμενα. Κι εγώ αντίστοιχα βοηθάω αγνώστους και προσφέρω βοήθεια ακόμα κι αν δεν το ζητήσουν. Μου κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του παρτάκια, το "δεν είναι δουλειά μου", "δεν είμαι υποχρεωμένος", "δε γουστάρω", "πρόβλημά σου" κλπ. Οι παγοκύστες λύνουν το ένα μέρος της φύλαξης αλλά πως θα το ζεστάνω μετά? Αλλά ξέχασα, πρόβλημά μου, να κόψω το λαιμό μου και τέτοια.
lightspeed Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Για να μου κάνει τόση εντύπωση πάει να πει ότι δεν το συναντάω συχνά. Σχεδόν όλοι είναι ευγενέστατοι όταν τους ζητάω την παραμικρή εξυπηρέτηση, πολλοί μάλιστα κάνουν πολλά παραπάνω από αυτά που ζητάω ή θα περίμενα. Κι εγώ αντίστοιχα βοηθάω αγνώστους και προσφέρω βοήθεια ακόμα κι αν δεν το ζητήσουν. Μου κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του παρτάκια, το "δεν είναι δουλειά μου", "δεν είμαι υποχρεωμένος", "δε γουστάρω", "πρόβλημά σου" κλπ. Οι παγοκύστες λύνουν το ένα μέρος της φύλαξης αλλά πως θα το ζεστάνω μετά? Αλλά ξέχασα, πρόβλημά μου, να κόψω το λαιμό μου και τέτοια. Λοιπόν νομίζω ότι η λύση του προβλήματος της σούπας είναι απλή, αγόρασε ένα θερμός βάλε τη σούπα στη θερμοκρασία που θέλεις, πάρε κι ενα πιατάκι μαζί και όταν έρθει η ώρα του φαγητού θα είναι όλα έτοιμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα