Προς το περιεχόμενο

Μια αξιοπρεπή καμερα <200?


embrance

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα πραγματα ειναι απλα:¨ολα μου τα βιντεο για YouTube τα εβγαζα με το κινητο μου σε αρκετα καλη αναλυση και υποστιριξη HD (Meizu MX5).Αλλα η μνημη ειναιπολυ μικρη και κατανταει κουραστικο να βαζω-βγαζω το κινητο στον υπολογιστη και να μετακινω αρχεια συνεχεια χωρι ςλογο.

 

Εχω μια Xiamo Yi αλλα σαν action camera το κεντρο ειναι παραμορφομενο ακομη και με τις flat ρυθμισεις και scripts. Και στο κεντρο συνηθως ειμαι εγω και φαινομαι παραμορφωμενος καιι με κοιλιακαι με κεφαλα ελεφαντα και αλλα ωραια.

 

Θελω μια αξιοπρεπη καμερα κατω απο 200 ευρω,με επιπεδη εικονα και 1080p αναλυση.

Ακομη και απο εξωτερικο.Οποιος εχει καποια προταση,θα ειμαι ευγνωμων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή θα πας σε κατι παλιοτερο μεταχειρισμενο οπως αυτο:

 

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/785858-φωτογραφικη-μηχανη-samsung-nx1000/

 

ή κατι σε Sony NEX (με λιγο υπομονη θα βρεις καποια στα 150€)

 

ή μπορεις να πας στην Nikon 1 S2 απο το Πλαισιο Stockhouse στην Μεταμορφωση εαν εχει μεινει καμια.

 

Με ολες τις action θα εχεις το ιδιο θεμα.

 

Το κινητο δεν μπορει να γραψει στην καρτα μνημης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πλαίσιο έχει ένα κομμάτι νικον 1s2, εκθεσιακο με εξάμηνη εγγυηση,και χωρίς φορτιστη.ο άλλος πήρε την 5100 από εκεί,και στα καπάκια την έστειλε στο σέρβις.το ότι μονίμως το αποκρύπτεις,δεν.......

και το κυριότερο,το βίντεο της θέλει πολυυυυ φωτισμό.τα κινητά βγάζουν πιο φωτεινά.

Επεξ/σία από dollyyy19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να αποκρυψω; Οποιος θελει απλα παει να δει. Με το Πλαισιο οπως εχω ηδη πει δεν εχω καμια αγαπη. Ισως και το αντιθετο γιατι συνηθως δεν ξερουν τι τους γινεται. Δεν ειμαι μετοχος. Αλλοι δυο πιο πριν πηραν τις ιδιες S2 απο Stockhouse στα 130€ του κουτιού και με 2 χρονια εγγυηση. Οπως θα πετυχεις το καθε κομματι ειναι. Απλα λεω οτι υπαρχει αυτη η επιλογη στην τιμη που ζητάει. Αυτοι που λες πιο πριν δεν τους κοροιδεψε κανενας. Πηγαν, ειδαν και αγορασαν αυτο που ειδαν και απο οτι καταλαβα τελικα ευχαριστημενοι ειναι ακομη και ετσι αλλα αυτο ειναι προσωπικο θεμα του καθενα. Εαν εχεις κατι αλλο να αντιπροτινεις γιατι δεν το λες απλα;

 

Εχεις καποιο προσωπικο θεματακι με το Πλαισιο, με την Nikon 1, με εμένα; Να το λυσουμε εαν με αφορα. Δεν νομιζω παντως να εχω παραπλανησει κανενα με οτι γραφω. Εαν ναι παρακαλω να ενημερωθω απο τον παθοντα.

 

Οπως ειδες αναρωτηθηκα εαν το κινητο του γραφει σε καρτα ή οχι και αρχικα εθεσα την επιλογη και μεταχειρισμενης. Δεν βλεπω ομως να προτεινεις κατι αλλο σε αυτη την τιμη.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το να προτείνεις αγορά από το στοκ,με οποίο πιθανό πρόβλημα,και με εξάμηνη εγγύηση,και ακόμη πιο συγκεκριμενα,την 1ς2,και ακόμη χειρότερα,για βίντεο,είναι κάπως...την μηχανή την εχω ένα εξάμηνο.πιθανώς η χειρότερη ακαθρεπτη.το να την προτείνει μονίμως,με πικ την τιμή,είναι ....νταξ,δεν την ξέρεις,αλλά μην επιμενεις κιολας.για έναν άσχετο,μπορεί να είναι καλή,αλλά για τον ίδιο άσχετο,και ένα κντ μπορεί να είναι καλύτερο.

Επεξ/σία από dollyyy19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω για πολύ περισσοτερο καιρό την J1 και δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα οποτε η δική μου άποψη ειναι καλή για την συγκεκριμένη μηχανή. Εαν εχεις διαφορετική άποψη ειναι σεβαστή αλλα δεν εχεις παρα να την καταθέσεις. Αντ'αυτού αναλώνεσαι σε προσωπικές επιθέσεις σε εμένα χωρίς να καταθέτεις αποψη για την συγκεκριμένη μηχανή και χωρίς να αντιπροτείνεις κάτι άλλο εναλλακτικά καλύτερο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

 

Και ναι. Φυσικά και το θεμα τιμής ειναι κυρίαρχο εκτός των αλλων. Οταν καποιος θελει να διαθεσει 150 ευρώ τοτε παρακαλώ να μου υποδείξεις κατι πιο αξιόλογο σε αυτή την τιμή που να έχει έστω 6 μηνες εγγύηση.

 

Επίσης δεν την προτεινω μπαλαντέρ παντου και σε ολους. Η Nikon 1 εχει συγκεκριμενα προτερηματα και μειoνεκτηματα που εχουν αναφερθει πολλάκις. Εαν καποιος θελει fast AF ειναι εξαιρετική. Απο τις καλυτερες που κυκλοφορουν οσο η φωτεινοτητα παραμένει σε καλα ή μέτρια επιπεδα. Εαν καποιος θελει ποιοτητα φωτογραφιας, εναλλαξιμους καλους φακους σε νορμαλ τιμη και ολα αυτα σε μικρό πακέτο τοτε ειναι κατι που αναγκαστηκα πρεπει να εξετασει σαν πιθανοτητα. Δεν τα βαζει με τις 4/3'' και τις APS-C και κανενας δεν ειπε το αντιθετο. Φορωντας ομως τον 18.5mm f/1.8 τα βαζει ανετα με την RX100. Σαφώς και δεν ειναι η πρωτη επιλογή για βιντεο ουτε η καλυτερη αλλα ειναι μια επιλογη.

 

Σε βιντεο θα προτιμούσα κατι σε Lumix αλλα ξευγουμε σε τιμές. Ακόμη και αυτή η μεταχειρισμενη a5000 (http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/820385-sony-a5000/) ειναι πανω απο το κοστος και υπαρχουν και τα θεματα υπερθερμανσης στο βίντεο. Παρεμπιπτωντος ο αλλος που αγορασε απο το stockhouse την a5100 που λες και την πηγε για καθαρισμό (δωρεαν εντος εγγυησης) την παρελαβε χωρίς προβλημα υπερθερμανσης στο βιντεο και του εκοψαν και -80 ευρω επιπλεον για την μπαταρια.

 

Το Stockhouse ετσι ειναι. Αλλος επιλέγει να αγορασει και αλλος όχι και καθε κομματι εχει και διαφορετική ιστορία και αξιολογηση. Εγω αυτο που αναφέρω ειναι ότι υπάρχει κατι διαθέσιμο. Δεν εχω προτρεψει ποτε κανενα να παρει κατι συγκεκριμενο ουτε φυσικα του εχω πει απο που να το παρει. Απλα παραθετω επιλογές και λεω την δική μου γνωμη που μπορει να διαφερει απο την δική σου ισως. Και οπως εχω ξαναπει οι αναγκες και τα κριτηρια του καθενος διαφερουν οποτε ωφειλει να αποφασισει με την δικη του κριση και μονο.

 

Ο ανθρωπος ειπε οτι μια χαρα βγαζει με το κινητό αλλα βαριεται να κατεβαζει απο την μνημη τα βιντεακια. Αναρωτήθηκα εαν μπορει απλα να τα σωζει στην καρτα μνημης ωστε να μην ταλαιπωρείται και να μην αγορασει ΤΙΠΟΤΕ.

 

Ειπε ότι οι action cam δεν τον ικανοποιούν.

 

Ειπε ότι θελει max 200 ευρω να ξοδεψει.

 

Παρακαλώ λοιπόν να πεις την γνώμη σου και να προτείνεις κάτι στον ανθρωπο αντι καθε φορα να μου την λες γιατι προτείνω σε αυτη την κατηγορια τιμής την Nikon 1 S2. Ανεφερε την δική σου εμπειρία ωστε να διαφορτισεις απο μια αλλη πλευρα τον ανθρωπο. Αλλα εαν δεν εχεις κατι σοβαρο να πεις καλο θα ηταν να σταματησεις απλα να με κριτικάρεις απλα και μονο γιατι μπορει να εχω αλλη αποψη απο την δική σου.

 

Αντε καλημέρα

 

----

 

Υ.Γ.

Για του λόγου το αληθές παραθέτω προσωπικό μύνημα απο αλλο χρήστη που αγορασε απο Πλαισιο Stockhouse την S2 πριν λίγο καιρό (τα στοιχεια του στην διαθεση οποιου θελει για περισσοτερες πληροφοριες):

 

" Απεστάλη 22 Οκτώβριος 2016 - 11:56 μμ

φιλε σημερα πηγα στο πλαισιο στην μεταμορφωση και προς μεγαλη μου εκπληξη υπηρχε σφραγισμενη ε ην λογω μηχανη σε κοκκινο χρωμα στα 129 ευρο.επιπλεον 2 χρονια εγγυηση.

μια χαρα μου κατσε.

μαυρη δεν ειχε καμια.κιτρινες ειχε κοκκινη και ασπρη.

για να παιξεις ειχε μονο την ασπρη."

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

---

 

 

Πήγα σήμερα στο πλαίσιο και πηρα την Sony a5100 στο stock house. Έλειπε μόνο η μπαταρία και μου έκανε έκπτωση -80 ευρώ γι αυτό το λόγο . Συνολικά μου βγήκε 350ευρω χωρίς μπαταρία. Παρά πολύ καλή τιμή νομίζω . Μιλάω για την sony a5100 με kit lens. Που μπορώ να βρω μπαταρία τώρα; κάποιος να προτείνει κάτι αξιόπιστο ;

 

Βρήκα τελικά στην sony  μπαταρία με φορτιστή εξωτερικό για να τη φορτίζω εκτός μηχανής στα 79 ευρώ. ήθελα να έχω τουλάχιστον μια original και αν χρειαστώ δεύτερη θα πάρω από ebay. Συνολικά μου στοίχισε 350+ 80.. 430 ευρώ not bad. Είναι η πρώτη μου σοβαρή κάμερα. Ελπίζω να την χαρώ και να μάθω περισσότερα για τη φωτογραφία  :-) Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν να επιλέξω ....

 

IMG_4902.jpg

 

Στο Πλαισιο την είχαν χωρίς τον φακό με αποτέλεσμα να μπει σκόνη στον αισθητήρα. δηλαδή φωτογράφιζα τον ουρανό και μετρούσα 7-8 κουκίδες στις γωνίες. Τεσπα φοβήθηκα να το κάνω μόνος μου και αποφάσισα να την πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο service της sony. Αρχικά την πήγα στο Mega service όπου ήταν ένας αγενέστατος υπάλληλος, μου είπε ότι αν θέλω πρέπει να πληρώσω 160 ευρώ περίπου για καθαρισμό κι ας είναι σε εγγύηση. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι οι η σκόνη δεν μπήκε από δική μου χρήση αφού έτσι την είχαν στο κατάστημα που την αγόρασα αλλά τίποτα... πολύ αγενής ακόμα και ο τρόπος που μιλούσε...τεσπα μετά πήγα στην cometron που μόλις τους εξήγησα την κατάσταση αμέσως την δέχτηκαν δωρεάν και τελικά την έστειλαν Πολωνία που είναι τα κεντρικά της sony στην Ευρώπη και θα την έχω πίσω την άλλη εβδομάδα. 

 

Πήρα πάντως κι εγώ αυτά της visible dust. Είναι ακριβά, ελπίζω να κάνουν δουλειά τουλάχιστον

 

Τελικά καλά έκανα που την πήγα στην SONY. όχι μόνο καθάρισαν τον αισθητήρα τέλεια χωρίς να εμφανίζεται ούτε ένας κόκκος σκόνης αλλά λύθηκε και το πρόβλημα της υπερθέρμανσης. Μπορώ να γράφω βίντεο μέχρι 30 λεπτά χωρίς να κλείνει. Ίσως μου έβαλαν κανένα thermal conductive pad στον επεξαργαστή. Θα δοκιμάσω και το tweak που απενεργοποιεί το 30minute limit να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει

 

Γιατι εγω δεν διακρινω προβλημα με τον ανθρωπο που ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αγόρασε κατι απο το stockhouse ζυγιζοντας με τα δικα του κριτηρια τα υπερ και τα κατα. Εχω αγορασει και εγω απο stockhouse πραγματα αλλα τις περισσοτερες φορες επελεξα να μην τα αγορασω παρα την τιμή τους. Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Και ξαναλεω οτι δεν εχω σε πολυ εκτιμηση το Πλασιο ειδικα για την οργανωσή τους αλλα πρεπει να πω οτι οποτε χρειαστηκε τιμησαν την εγγυηση τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πραγματα ειναι απλα:¨ολα μου τα βιντεο για YouTube τα εβγαζα με το κινητο μου σε αρκετα καλη αναλυση και υποστιριξη HD (Meizu MX5).Αλλα η μνημη ειναιπολυ μικρη και κατανταει κουραστικο να βαζω-βγαζω το κινητο στον υπολογιστη και να μετακινω αρχεια συνεχεια χωρι ςλογο.

 

Εχω μια Xiamo Yi αλλα σαν action camera το κεντρο ειναι παραμορφομενο ακομη και με τις flat ρυθμισεις και scripts. Και στο κεντρο συνηθως ειμαι εγω και φαινομαι παραμορφωμενος καιι με κοιλιακαι με κεφαλα ελεφαντα και αλλα ωραια.

 

Θελω μια αξιοπρεπη καμερα κατω απο 200 ευρω,με επιπεδη εικονα και 1080p αναλυση.

Ακομη και απο εξωτερικο.Οποιος εχει καποια προταση,θα ειμαι ευγνωμων.

στειλε τα ασυρματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελος παντων,ευχαριστω σε οσους απαντησαν σοβαρα.

Ακομη δεν μπορ ων ακαταλαβω πως οι εταιριες δεν βγαζουν καμερες τις προκοπης και ολε ςειναι παρακριβες,και ενα κινητο κανει καλυτερη δουλει ααπο καμενρες 300+ ευρω.

Οτι να ναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα βιντεο FHD χρειαζεται αισθητηρα μολις 2Mp και ενα βιντεο 4K χρειαζεται μόλις 8Mp. Δεν ειναι δυσκολο ενα κινητο να διαχειριστει αυτες τις αναλύσεις ουτε και ενας μικροσκοπικός αισθητηρας δυσκολευεται να κανει focus μιας και οτιδηποτε ειναι σε μεση αποσταση και πισω ειναι παντα on focus.

 

Μια καμερα ομως πρεπει να κανει πολυ περισσοτερα πραγματα καλα απο το να γραφει βιντεο FHD ή 4K. Και δεν ειναι ολα ευκολα και απλα, ουτε και το κινητο μπορει να τα κανει εξισου καλα. Ακομη και στο βιντεο η καμερα συνηθως κανει πολλα περισσοτερα απο την απλη καταγραφη του κινητου στο οποιο δεν εχεις κανενα ελεγχο σε οτιδηποτε.

 

Μην ξεχνας οτι ενα κινητό με καλή κάμερα κοστίζει απο 500€ και πανω ακομη κι αν μιλάμε για Κινέζικο.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελος παντων,ευχαριστω σε οσους απαντησαν σοβαρα.

Ακομη δεν μπορ ων ακαταλαβω πως οι εταιριες δεν βγαζουν καμερες τις προκοπης και ολε ςειναι παρακριβες,και ενα κινητο κανει καλυτερη δουλει ααπο καμενρες 300+ ευρω.

Οτι να ναι.

Στο βίντεο παίζει σημαντικό ρόλο η επεξεργαστική ισχύς, που τα κινητά έχουν ούτως ή άλλως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...