Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να φτιαξω το παρακατω inverter και εχω μερικες αποριες:

1 θα δουλεψει?

2 μπορω να προσθεσω 4 τρανζιστορ σε καθε πλευρα ωστε να φτασω τα 1000W ?

3 πηνιο που θα βρω και ποσο θα κοστισει?

http://electronics-diy.com/inverter-12v-to-110v-220v-500w.php

Ευχαριστω

Δημοσ.

Θα δουλέψει αλλά να ξέρεις ότι εδώ και χρόνια έχουμε απομακρυνθεί από τα διπολικά τρανζίστορ και έχουμε μεταβεί στα Mosfet για πολλούς και σοβαρούς λόγους ,θερμοκρασία ,μέγεθος ,σταθερότητα .Πιστεύω ότι δεν θα αντέξει πολύ καιρό αν το φτιάξεις.Επίσης αν το κάνεις για 1000Watt να ξέρεις ότι από την μπαταρία θα τραβάει κοντά στα 85 A.

Δημοσ.

οποτε ή αντικαθιστω τα τρανζιστορ με mosfet στο ιδιο κυκλωμα (αν γινεται) ή παω για αλλο κυκλωμα

Δημοσ.

@chipakos

Δέν είναι ακριβώς έτσι, τα mosfet και τα transistor εχουν αρκετές διαφορές και στον τρόπο οδήγησης και στον τρόπο λειτουργίας. Σε κάποιες εφαρμογές είναι καλύτερα τα μέν σε άλλες τα δε. Πάντως για inverter τα mosfet μάλλον ταιριάζουν καλύτερα. Αλλά και τα 2Ν3055 είναι τέρατα, δέν καταλαβαίνουν τίποτα.

@bade

Ένα πρόβλημα που βλέπω με το συγκεκριμένο κύκλωμα είναι οτι η έξοδος του δέν θα είναι modified sinewave αλλά τετράγωνος παλμός. Κατα συνέπεια η τάση εξόδου θα έχει μεγαλύτερη ενεργή τιμή απο την τάση της πρίζας. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για κάποιες συσκευές, κυρίως λάμπες πυρακτώσεως και άλλα ωμικά φορτία.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξερω οτι εχει τετραγωνο παλμο διοτι ειναι low cost. Νομιζω πως με το τετραγωνο εχεις προβλημα κυριως με υπολογιστε και διαφορες αλλες ηλεκτρονικες συσκευες

Δημοσ.

πες μας λιγο περισσοτερα. τι θα τροφοδοτεί, θες να το φτιαξεις για δικη σου ευχαριστηση η θες να παρεις κατι απλα να δουλευει?

τι γνώσεις έχεις?

μετασχηματιστής είναι αυτός που έχει στην έξοδο. 12/220. 

η τιμή πάει ανάλογα με τα υλικά που θα βάλεις.

ενα h-bridge με 4 mosfet δεν ειναι τιποτα δυσκολο να φτιαξεις.

θα προτεινα υλοποίηση με ψηφιακο έλεγχο. πιο δύσκολο αλλα καλύτερο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

πες μας λιγο περισσοτερα. τι θα τροφοδοτεί, θες να το φτιαξεις για δικη σου ευχαριστηση η θες να παρεις κατι απλα να δουλευει?

τι γνώσεις έχεις?

μετασχηματιστής είναι αυτός που έχει στην έξοδο. 12/220. 

η τιμή πάει ανάλογα με τα υλικά που θα βάλεις.

ενα h-bridge με 4 mosfet δεν ειναι τιποτα δυσκολο να φτιαξεις.

θα προτεινα υλοποίηση με ψηφιακο έλεγχο. πιο δύσκολο αλλα καλύτερο αποτέλεσμα.

θελω να το φτιαξω και για ευχαριστηση αλλα και για να το εχω για ωρα αναγκης. Οι γνωσεις μου δεν ειναι και πολλες αλλα αρκετες πιστευω.

Τωρα για τον ψηφιακο ελεγχο που λες, σκεφτηκα να αφισω το κυκλωμα αυτο και να αρχισω απο την αρχη με arduino απο με ενα μικρο τρανζιστορ θα οδηγει τα mosfets μεσω pwm. Στα 2 pwm η τιμη τους θα εχει το ημιτονο [ ( χρονο * 100 ) * χ / 1023 ] οπου χ η τιμη του ποντεσιομετρου που θα ρυθμιζω την συχνοτητα απο 0 εως 100 Hz . ειναι εφικτο αυτο ή θα εχω προβλημα?

Για τα mosfet λεω τα IRFZ48 60V 50A

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Κατασκευάζω inverters παντός τύπου,με δικό μου software και hardware απο την αρχή,και σε ότι υσχί θέλεις. Μπορώ να διαθέσω σχέδια,πληροφορίες και λογισμικό σε πολύ καλή τιμή για να φτιάξεις το δικό σου μηχάνημα σε ότι υσχί το θές εσύ.Δυστηχώς δεν μπορώ να τα δώσω δωρεάν,γιατί αυτή η δουλειά μου πήρε 6 χρόνια,και κόστισε αρκετά χρήματα μέχρι την τελική του υλοποίηση...ελπίζω να κατανοείτε...

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...