Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Ηθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποιείτε στα smartphone το δακτυλικο αποτυπωμα για ξεκλέιδωμα, (touch ID- apple)?

Κατά πόσο το θεωρείτε ασφαλές απο άποψη προσωπικών δεδομένων?

Δημοσ.

Το χρησημοποιώ πολύ σπάνια. Καμιά 500ρια φορές την ημέρα.... :-D

Το θεωρώ τόσο ασφαλές όσο μπορεί να είναι ένα χαρακτηριστικό μιας συσκευής ευρείας κυκλοφορίας.

Δημοσ.

Προσωπικά το χρησιμοποιώ και το θεωρώ απολύτως ασφαλές. Άλλωστε, δεν μπορεί κανείς να σου πάρει δεδομένα εκτός κι αν πάρει το κινητό σου και μπορέσει να προσπεράσει την ασφάλεια του touch id. 

Αυτό που δεν θεωρώ ασφαλές (ή τουλάχιστον δεν μπορώ να συνηθίσω την ιδέα) είναι το cloud. Χρησιμοποιώ dropbox βέβαια για backup κάποιον αρχείων δουλειάς. Δεν μπορώ όμως να μπω στην λογική του cloud ώστε να σώζω προσωπικές μου στιγμές. Κάπως έτσι άλλωστε κλάπηκαν κι όλες εκείνες οι photos των celebrities. Ακριβώς επειδή την 'πάτησαν' και κάποιος κατάφερε να κλέψει τους κωδικούς τους. Όπως και να έχει όμως, αν και καταλαβαίνω την χρησιμότητά του, δεν μου αρέσει η ιδέα του να ξέρω πως οι προσωπικές / ιδιωτικές μου στιγμές φυλάσσονται στο 'σύννεφο'. :) 

Τέλος, σχετικά με το touch id, είναι απίστευτα πρακτικό το να μην χρειάζεται να πληκτρολογεί κανείς τον τετραψήφιο ή εξαψήφιο κωδικό κάθε φορά που ανοίγει το κινητό. 

Δημοσ.

Το touch ID είναι η ασφάλεια που σου προσφέρει το κινητό για την περίπτωση που κάνεις μπάνιο κι άφησες το κινητό στο σαλόνι , εκεί που κάθεται η γυναίκα σου  :ph34r:

Όσο για το cloud και τις celebrities που είπε ένα παιδί πάρα πάνω πιστεύω πως μόνοι τους αποκάλυψαν τις δήθεν κλεμμένες φωτογραφίες και δεν τους χάκαρε κανείς. Είναι μεγάλη ασφάλεια το icloud. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα αρχεία έχουν χαθεί με τους ιδιοκτήτες τους να τα κλαίνε κρατώντας έναν εξωτερικό USB δίσκο. 

Δημοσ.

Από άποψη ότι καταχωρείται το δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα ιδιωτικό φορέα ;

Παραμένει στην συσκευή. Εξάλλου αν είναι έτσι δεν θα πρέπει να πιάνουμε τίποτα χωρίς γάντια όταν πάμε σε ένα μαγαζί...πχ.

https://support.apple.com/en-us/HT204587

Δημοσ.

Από άποψη ότι καταχωρείται το δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα ιδιωτικό φορέα ;

Ειδικά στην περίπτωση του iPhone, το αποτύπωμα αποθηκεύεται σε ειδικό κρυπτογραφημένο τμήμα του επεξεργαστή του, στο οποίο δεν έχει πρόσβαση καμία εφαρμογή ή υπηρεσία. Το μόνο που "βγαίνει" προς τα έξω είναι ένα ΝΑΙ/ΟΧΙ (αν αναγωρίστηκε το αποτύπωμα ή όχι).
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...