ZELDA Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 καλησπέρα , θελω στο καταστημα μου να περιορίσω το ιντερνετ προς τους πελάτες με καποιο τρόπο επιδεί χρησιμοποιώ καποια προγραματα Delivery και παιζω ιντερνετ μουσικη δεν θελω να μου ρουφάνε το ιντερνετ καπιοι γειτονες γιατί εχω πρόβλημα , εχω 24αρα συνδεση με το ρουτερ της hol το zte μπορώ με καποιο προγραμμα να περιορισω το ελευθερο δικτυο που δινω στους πελατες ;
tsakfot Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 καλησπέρα , θελω στο καταστημα μου να περιορίσω το ιντερνετ προς τους πελάτες με καποιο τρόπο επιδεί χρησιμοποιώ καποια προγραματα Delivery και παιζω ιντερνετ μουσικη δεν θελω να μου ρουφάνε το ιντερνετ καπιοι γειτονες γιατί εχω πρόβλημα , εχω 24αρα συνδεση με το ρουτερ της hol το zte μπορώ με καποιο προγραμμα να περιορισω το ελευθερο δικτυο που δινω στους πελατες ; Mε αυτό το router δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα δυστυχώς. H' κλειδώνεις το WiFi για τις ανάγκες του καταστηματος και αγοράζεις μια δεύτερη γραμμή για τους πελάτες ή επενδύεις στην αγορά ενός αξίολογου Router που θα σου επιτρέπει να έχεις multiple WiFi (SSID's λέγονται και θα έχεις ένα για τους πελάτες και ένα για το κατάστημα) με δυνατότητα κλειδώματος του bandwidth και Quality of Service . Το δεύτερο σενάριο προυποθέτει την αγορά του εξοπλισμού προφανώς και κάποιον που να μπορεί να στα σετ-άρει 1
ZELDA Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 ναι δεν ειναι προβλημα το δευτερο σεναριο , το θεμα ειναι το σεταρισμα , υπαρχει καποιος οδηγος στα ελληνικα για καποιο τετοιο ρουτερ και ποιο;
tsakfot Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 ναι δεν ειναι προβλημα το δευτερο σεναριο , το θεμα ειναι το σεταρισμα , υπαρχει καποιος οδηγος στα ελληνικα για καποιο τετοιο ρουτερ και ποιο; οδηγός δεν υπάρχει, πρέπει να ψάξεις στα φόρα και να είσαι οπλισμένος με υπομονή και βασικές γνώσεις αγγλικών και δικτύων. Εγώ θα σου πρότεινα είτε να δείς την πιθανότητα της δεύτερης σύνδεσης, που τα πράγματα είναι straight forward ή να απευθυνθείς στον πάροχο σου και να ζητήσεις αναβάθμιση της γραμμής σου σε business πακέτο. Ξέρω ότι η Vodafone-HOL έχουν αυτή την δυνατότητα και το ρουτερ που δίνουν κάνει αυτό το πράγμα που θες. Θα τους ζητήσεις όμως να σε υποστηρίξουν και απομακρυσμένα να στο φτιάξουν (μπορούν με remote στο ρουτερ). Το πρόβλημα προφανώς σε όλα τα σενάρια, είναι το κόστος Υπόψη ότι και ο κόπος να το στήσεις αυτό το πράγμα μόνος σου, είναι κόστος, οπότε τα παραπάνω θα σου πρότεινα εγώ
suffocater Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Εφοσον μιλας για αποκλεισμό των γειτόνων,οι οποιοι λογικα μπαινουν και απο τις ιδιες συσκευες καθε φορα,μπορεις να παρακολουθησεις τις mac adresses που συνδεονται καθε μερα,και να ban-αρεις μόνο αυτές.Σχεδον σιγουρα μπορεις να το κανεις και στο παρών σου ρουτερ. 1
tsakfot Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Εφοσον μιλας για αποκλεισμό των γειτόνων,οι οποιοι λογικα μπαινουν και απο τις ιδιες συσκευες καθε φορα,μπορεις να παρακολουθησεις τις mac adresses που συνδεονται καθε μερα,και να ban-αρεις μόνο αυτές. Σχεδον σιγουρα μπορεις να το κανεις και στο παρών σου ρουτερ. Σωστός αυτό δεν το σκέφτηκα! προυποθέτει ότι ξέρεις ποιός είναι ποιός. Πιθανότατα θα κάψεις και κάποιους τακτικούς θαμώνες
ZELDA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 λοιπον παιδιά εχω το zte H108 η καπως ετσι , μιλησα με την τεχνική υποστήριξη της hol και μου πρότειναν να φτιάξω 2 ssid δίκτυα με διαφορετικό prionity το No1 θα δινει προτεραιότητα και θα ειμαι συνδεμενος μονο εγώ και στο δευτερο ssid θα ειναι οι πελάτες και ισως στο 3 να ειναι οι τζαμπατζή-δες απλά δεν μπορώ να ορίσω απο οτι κατάλαβα εγώ την ταχύτητα το κάνει το router απο μόνο του , το έχει κάνει κανεις να με βοηθήσει σκεφτομαι να το κανω μεσω team viewer απο το σπίτι .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα