Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως ο όρος "πυλωτή" που ανέφερα να σας μπέρδεψε. Να ξεκαθαρίσω ότι η θέση παρκιν μέσα στην πολυκατοικία του ανήκει και εκεί βάζει το ένα αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα 3 δεν χωράνε και τα έχει στον δρόμο μιας και δεν έχει που αλλού να τα αφήσει. Ως εδώ καλά.

Επίσης αν είναι το πιο γρήγορο τιμόνι του λεκανοπεδίου και καταφέρνει να παρκάρει πιο γρήγορα και από την σκιά του, οκ!.

Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από τον τρόπο που κάνει την τράμπα... Βάζει μπρος το ένα από τα σαραβαλάκια που βρίσκονται στον δρόμο και το εγκαταλείπει με αναμμένο το μοτέρ. Στο καπάκι πάει στο αμάξι που έχει στο ιδιόκτητο πάρκιν του και το φέρνει δίπλα από το σαραβαλάκι που περιμένει με την μηχανή αναμμένη. Στην συνέχεια ξεπαρκάρει το σαραβαλάκι παρατώντας το μέσα στον δρόμο και στα καπάκια παρκάρει το αμάξι στην θέση του σαραβαλακίου. Τέλος φεύγει με το σαραβαλάκι του για την ευχή της Παναγίας, μέχρι το βράδυ που επιστρέφει σπίτι και κάνει ακριβώς την ανάποδη δουλειά.

Με τον τρόπο αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα άλλο αυτοκίνητο να παρκάρει στις συγκεκριμένες θέσεις, ενώ ταυτόχρονα αυτός μπορεί να κινήσει ανά πάσα στιγμή κάποιο από τα 3 μπρίκια και να αποδείξει ότι δεν είναι παροπλισμένα.

Από αυτό προκύπτουν τόσο πρακτικά, όσο και «ηθικής» φύσεως προβλήματα. Επειδή Η πολυκατοικία μας έχει φάτσα μόνο σε ένα δρόμο ο οποίος είναι μονόδρομος και σχετικά στενός, όσοι θέλουν να κάνουν δουλειά μπροστά από την πολυκατοικία αναγκάζονται να την κάνουν στον δρόμο και να τον κλείνουν αναγκαστικά. Πχ δεν μπορούν να έρθουν φορτηγά να ξεφορτώσουν και να μην κλείσουν τον δρόμο. Σε μετακομίσεις κλαίμε. Το πλύσιμο με λάστιχο και σκούπα το ξεχνάμε. Γενικά όσοι θέλουν να κάνουν κάποια δουλεία και πρέπει να είναι κοντά σε ρεύμα ή νερό ή θα πρέπει να κλείσουν τον δρόμο, είτε να ζητήσουν προσωρινή χρήση κοινόχρηστων χώρων ή χώρων ιδιοκτητών το οποίο δεν είναι και το καλύτερο.

Έτσι όπως τα περιγράφεις δεν κάνει κάτι παράνομο, οπότε με νόμιμα μέσα δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα.

Επειδή η ανθρώπινη Μ@Κ@ΚΙ@ είναι ατελείωτη, σε περίπτωση δολιοφθοράς στην περιουσία την δική μου ή κάποιου άλλου ενοίκου τι διαδικασία ακολουθείται και τι ποινή προβλέπεται;

Μήνυση --> δικαστήριο.

Η φθορά ξένης περιουσίας δεν τιμωρείται εφόσον ο δράστης αποζημιώσει τον παθόντα, αλλιώς εξαρτάται το μέγεθος της ζημιάς, μέχρι 6 μήνες φυλάκιση για πολύ μικρές και μέχρι 2 χρόνια για μεγάλες.

• Like 1
  • Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

@

Spect~

Εχεις δικιο ,μαλλον δεν το διαβασα καλα.Τωρα και αν δεν μπορουν τιποτα...Θα τους λεει , μια στιγμη να φυγω ρε παιδια, αν του πουν μα μου θα τους πει.. μια στιγμη παρκαρω ρε παιδια  :D

Δημοσ.

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/57B_02.pdf

Αυτός ειναι ο νόμος που λέει πως αν τα αυτοκίνητα κατέχουν μια θέση για 20 μέρες θεωρούνται στέρεα απόβλητα και τα αναλαμβάνει ο δήμος (τα ανακυκλώνει απότι ξέρω) 

Δες καλύτερα, αναφέρεται σε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, όταν έχουν πινακίδες τότε θεωρούνται εγκαταλελειμμένα όταν δεν έχουν κινηθεί για 90 ημέρες.

Δημοσ.

Δεν καταλαβες, η θεση που μενει κενη ειναι αυτη της πυλωτης που του ανήκει και δεν μπορει να παρκαρει αλλος οχι αυτη στο δρομο

Ναι αλλα σε αυτή στον στο δρόμο έχει δικαίωμα να παρκάρει ο κάθε πολίτης αν προφτάσει πρώτος να το κάνει το ότι έχει και ενα έξτρα χώρο στάθμευσης για πάρτη του ηθικά μπορεί να φαίνεται κάπως στραβό νομικά δεν σημαίνει κάτι...

Εγώ μπορώ να ειμαι ιδιοκτήτης 3όροφου πάρκιγκ και να γουστάρω να παρκάρω στον δημόσιο δρόμο (εφόσον επιτρέπεται η στάθμευση εκει) επειδή έτσι μου αρέσει και κανείς δεν μπορεί να μου πει κάτι και εγώ είμαι πολίτης και έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αυτόν τον χώρο. 

Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω ειναι να έχω το αυτοκίνητο μου εκει για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών.

Αλλά αυτός απότι κατάλαβα δεν το έχει συνεχόμενα εκει τουλάχιστον όχι το ίδιο αυτοκίνητο.

Ούτε ειναι παράνομα να κατέχει πάνω απο ενα αυτοκίνητο εφόσον όλα έχουν άδειες και πληρώνονται οι αντίστοιχοι φόροι. 

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλα σε αυτή στον στο δρόμο έχει δικαίωμα να παρκάρει ο κάθε πολίτης αν προφτάσει πρώτος να το κάνει το ότι έχει και ενα έξτρα χώρο στάθμευσης για πάρτη του ηθικά μπορεί να φαίνεται κάπως στραβό νομικά δεν σημαίνει κάτι...

Εγώ μπορώ να ειμαι ιδιοκτήτης 3όροφου πάρκιγκ και να γουστάρω να παρκάρω στον δημόσιο δρόμο (εφόσον επιτρέπεται η στάθμευση εκει) επειδή έτσι μου αρέσει και κανείς δεν μπορεί να μου πει κάτι και εγώ είμαι πολίτης και έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αυτόν τον χώρο. 

Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω ειναι να έχω το αυτοκίνητο μου εκει για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών.

Αλλά αυτός απότι κατάλαβα δεν το έχει συνεχόμενα εκει τουλάχιστον όχι το ίδιο αυτοκίνητο.

Ούτε ειναι παράνομα να κατέχει πάνω απο ενα αυτοκίνητο εφόσον όλα έχουν άδειες και πληρώνονται οι αντίστοιχοι φόροι. 

εγω απλα εξηγησα στον προηγουμενο τι εννοουσε ο TS. Δεν ασχολούμαι με τετοια θεματα γιατι οι ελληνες ειμαστε για σφαλιαρες οταν προκειται περι συνολου

• Like 1
Δημοσ.

Δες καλύτερα, αναφέρεται σε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, όταν έχουν πινακίδες τότε θεωρούνται εγκαταλελειμμένα όταν δεν έχουν κινηθεί για 90 ημέρες.

Που το είδες αυτό;

Στην αρχή γράφει ξεκάθαρα ποια οχήματα θεωρούνται εγκαταλελειμμένα και στην περίπτωση μας (Επειδή αφορά δημόσιο κοινόχρηστο χώρο) ανήκει στο Β παράδειγμα όπου μπορείς να σταθμεύσεις μόνο έως 20 μέρες εκτός αν έχεις πάρει ειδική άδεια απο την σχετική με τον χώρο αρχή (δήμο,κοινότητα,λιμεναρχείο κτλ) 

Δημοσ.

Ενταξει , υπαρχει ενα ζητημα το οτι μενει για λιγα λεπτα ενα αυτοκινητο στο δρομο χωρις οδηγο.Ψιλα γραμματα για μια κοινωνια παρτακηδων, οπου βλεπεις διπλαπαρκαρισμενα και τριπλοπαρκαρισμενα αυτοκινητα για ''σοβαρους'' λογους (πιτογυρους,dvd,πινω καφε με την γκομενα κλπ)

• Like 3
Δημοσ.

Που το είδες αυτό;

Στην αρχή γράφει ξεκάθαρα ποια οχήματα θεωρούνται εγκαταλελειμμένα και στην περίπτωση μας (Επειδή αφορά δημόσιο κοινόχρηστο χώρο) ανήκει στο Β παράδειγμα όπου μπορείς να σταθμεύσεις μόνο έως 20 μέρες εκτός αν έχεις πάρει ειδική άδεια απο την σχετική με τον χώρο αρχή (δήμο,κοινότητα,λιμεναρχείο κτλ)

Στο pdf που έκανες παράθεση:

Άρθρο 1

Εγκαταλελειμμένα οχήματα

1. Μέσα μεταφοράς και μηχανήματα που δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας ή τμήματα τους χαρακτηρίζονται ως εγκαταλελειμμένα εφόσον:

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι και να το κυνηγήσεις. Είναι απλά μια κάπως εκνευριστική συμπεριφορά και δείχνει ένα παρτακισμό.

• Like 2
Δημοσ.

η απουσία πινακίδων αφορούν τα μηχανήματα (πχ γερανός,μπετονιέρα)

Έχεις πρόβλημα αντίληψης της ελληνικής γλώσσας, δεν εξηγείται αλλιώς.

• Like 2
Δημοσ.

Πάω να παρκάρω στη γειτονιά πριν 2-3 εβδομάδες, μία θέση είχε μείνει σχετικά κοντά στο σπίτι, και μια πονηρίδου είχε βάλει τελάρο.

Παρκάρω αλλού τελικά, και περνώντας από εκεί έτυχε και άνοιξε την πόρτα της και της λέω:

- Εσείς βάλατε το τελάρο στο δρόμο;

- Ναι.

- Γιατί το βάλατε;

- Θα έρθει ο εγγονός μου.

- Καλά είσαι σοβαρή; Δικός σου είναι ο δρόμος;

- Γιατί έχεις πρόβλημα;

Και φεύγει.

Βέβαια μετά από λίγο που ξαναπέρασα το είχε μαζέψει το τελάρο, αλλά ότι μου βγήκε και με κόκκινο, είναι φανταστικό.

Στο σπίτι που μένω τώρα, η διπλανή μου (ηλικιωμένη κι αυτή, που οδηγεί όμως), έχει αυλή, το ένα μέρος της οποίας το χρησιμοποιεί για να βάζει το αυτοκίνητό της, και έξω από την καγκελόπορτα έχει βάλει πινακίδα No Parking.

Έχει βάλει και πιο δίπλα όμως πινακίδα, παρόλο που σε αυτό το κομμάτι της αυλής δε χωράει αυτοκίνητο. Και δεν αφήνει άλλον να παρκάρει απ' έξω.

Όλη την ώρα έχει το νου της να δει ποιος θα παρκάρει απ' έξω και βγαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου να του πει να το πάρει.

Η κατάσταση με το πάρκινγκ έχει αρχίσει να ξεφεύγει άσχημα.

Δημοσ.

Στο σπίτι που μένω τώρα, η διπλανή μου (ηλικιωμένη κι αυτή, που οδηγεί όμως), έχει αυλή, το ένα μέρος της οποίας το χρησιμοποιεί για να βάζει το αυτοκίνητό της, και έξω από την καγκελόπορτα έχει βάλει πινακίδα No Parking.

Έχει βάλει και πιο δίπλα όμως πινακίδα, παρόλο που σε αυτό το κομμάτι της αυλής δε χωράει αυτοκίνητο. Και δεν αφήνει άλλον να παρκάρει απ' έξω.

Aν δεν βρω κάπου αλλού να παρκάρω τότε παρκάρω σε τέτοια σημεία κανονικότατα.

Φυσικά ακόμη και όταν έχει άλλο αυτοκίνητο μέσα στο "parking".

Δημοσ.

Το 4 αυτοκίνητα από πού προκύπτει;

Γιατί μια εποχή και ο γαμπρός μου είχε "4 αυτοκίνητα".

Ένα το δικό του, ένα του γιου του που σπούδαζε σε άλλη πόλη και ερχόταν στις διακοπές, ένα του πεθερού του που αρρώστησε και δεν μπορούσε να οδηγήσει και ένα το δικό μου που λείπω εξωτερικό και κατέβαινα κάθε καλοκαίρι και αναγκαζόταν ο ίδιος να τα μετακινεί για να μην θεωρηθούν εγκατελειμμένα, επίσης να τα πλένει, να τα οδηγεί να μην χαλάσει η μπαταρία, κτλ

Ψιλοπαρόμοια περίπτωση, κι αυτός είχε μία θέση στην πυλωτή μόνο, αλλά σε εμάς την μέρα πάντα έβρισκες πάρκινγκ, οι νύχτες ήταν θάνατος, οπότε τα μετακινούσε μόνο μέρες και άλλαζαν θέσεις.

Παρόλ'αυτά βρέθηκαν 2-3 εξυπνάκηδες να του την πουν ότι με τα 4 αυτοκίνητά του παρκαρισμένα στη γειτονιά δεν βρίσκουν αυτοί θέσεις (έχει και λαϊκή, οπότε ένα βραδυ την βδομάδα έβγαινε και το αυτοκίνητο της πυλωτής έξω για παρκάρισμα γιατί η λαϊκή μπλοκάρει την πολυκατοικία και δεν μπορούσε να βγάζει το αμάξι να πάει στη δουλειά).

Δηλαδή αν δεν τα μετακινούσε αυτός αλλά εμείς δεν θα εμπόδιζαν τους άλλους να βρουν πάρκινγκ; ΟΕΟ;

Δεν φτάνει που εξυπηρετούσε άλλους σαν λαλάκας, θα έβγαινε και κουρεμένος στο τέλος...

Δημοσ.

Aν δεν βρω κάπου αλλού να παρκάρω τότε παρκάρω σε τέτοια σημεία κανονικότατα.

Φυσικά ακόμη και όταν έχει άλλο αυτοκίνητο μέσα στο "parking".

Και τι γίνεται;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...