Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Τι επαγγελματικά εργαλεία και μηχανήματα διαθέτουν οι Τεχνικοί Service Υπολογιστών σε  εξειδικευμενα καταστηματα service υπολογιστων;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα ,

οι "σωστοι" για το 80 % των βλαβων εχουν:

σταθμος αερα , κολλητηρι σταθμο , τρομπα αποροφησης κολλησης ,μεγεθυντικο φακο - λαμπα,τροφοδοτικου παγκου , πολυμετρο .

**οι ποιο εξεδικευμενοι  εχουν και bga station για reball  (asci 6000 π.χ)

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα ,

οι "σωστοι" για το 80 % των βλαβων εχουν:

σταθμος αερα , κολλητηρι σταθμο , τρομπα αποροφησης κολλησης ,μεγεθυντικο φακο - λαμπα,τροφοδοτικου παγκου , πολυμετρο .

**οι ποιο εξεδικευμενοι  εχουν και bga station για reball  (asci 6000 π.χ)

Αυτα τα συνεργα πιο πολυ για ηλεκτρονικους ειναι παρα για service Η/Υ

Δημοσ.

καλησπέρα εν διαφωνώ αλλά μειώνουν το κόστος ετσι , να το στελνουν σε συνεργαζόμενους τεχνικούς και  απο θεμα αναμονής

λίγο πολύ format \ drivers  ξερουμε και κανουμε ολοι  

Δημοσ.

καλησπέρα εν διαφωνώ αλλά μειώνουν το κόστος ετσι , να το στελνουν σε συνεργαζόμενους τεχνικούς και  απο θεμα αναμονής

λίγο πολύ format \ drivers  ξερουμε και κανουμε ολοι  

Φιλε και εγω δεν ξερω να αλλαζω λαδια στο αμαξι αλλα εαν μου δωσεις θα τα αλλαξω, δεν ειναι το ιδιο ομως το σωστο φορματ απο ενα αλλο. Βεβαια στην περιπτωση που πατας μονο next next κουμπια ναι φαινομενικα το ιδιο ειναι. Οταν θα ερθει το πρωτο προβλημα ομως? Επισης υπαρχουν βλαβες που δεν βρισκονται ευκολα και η λυση δεν ειναι να αλλαξεις το μισο υπολογιστη με καινουργια

Εγω προσωπικα για τα τροφοδοτικα εχω ενα PSU Tester της Thermaltake, για τις μνημες memtest86 live usb, το hirens bootcd σε usb live, τεστ cpu με διαγνωστικα προγραμματα της intel, καρτα γραφικων συνηθως με benchmark και burn tests, σκληρους δισκους με τα διαγνωστικα προγραμματα της εκαστοτε εταιρειας, dvd-rw να διαβαζει κανα cd το συνηθεστερο, η μητρικη ειναι λιγο μπερδεμα ομως. επισης κοφτακι και κατσαβιδια πρεπει να εχει μια μικρη γκαμα, ενας εξωτερικος ανταπτορας για εργασιας σε σκληρους δισκους σου λυνει τα χερια, επισης μια ηλεκτρικη σκουπα και κατι για να φυσαει, δεν ξερω εαν ξεχασα κατι αλλα παντα θα εχεις και ενα μεγαλο σφυρι διπλα

Δημοσ.

Εγω πάντως που κάνω μερεμετια σε γνωστούς και φίλους μου έχουν χρειαστεί τα εξής:

Ένα μεγάλο μαγνητικό κατσαβιδι (στραβοκατσαβιδο για τις περισσότερες βίδες του κουτιού)

Σετ από μικρότερα κατσαβιδια (ίσια, κτλ) για κάρτες, μικρότερες βίδες κτλ

Καλό κοφτακι για tie wrap

Μυτοτσιμπιδο, Μακριά πένσα

Ένα κολλητηρι μαζί με τα αδέρφια του(flux, solder κτλ) για καμία ledταινία

Πολυμετρο

Κλασσικά διαγνωστικά (όλα σε ένα φλασακι)

Tie wrap

Πάστα (arctic mx4)

Ισοπροπυλικη αλκοόλη και μπόλικο χαρτί κουζίνας.

Spare Ram, Gpu, Psu

Θερμοπιστολο (2000w εχω εγω με 2 σκάλες) (reflow, rework)

Αν ξέχασα κατι θα το βάλω μετά!

• Like 1
Δημοσ.

Εγω πάντως που κάνω μερεμετια σε γνωστούς και φίλους μου έχουν χρειαστεί τα εξής:

Ένα μεγάλο μαγνητικό κατσαβιδι (στραβοκατσαβιδο για τις περισσότερες βίδες του κουτιού)

Σετ από μικρότερα κατσαβιδια (ίσια, κτλ) για κάρτες, μικρότερες βίδες κτλ

Καλό κοφτακι για tie wrap

Μυτοτσιμπιδο, Μακριά πένσα

Ένα κολλητηρι μαζί με τα αδέρφια του(flux, solder κτλ) για καμία ledταινία

Πολυμετρο

Κλασσικά διαγνωστικά (όλα σε ένα φλασακι)

Tie wrap

Πάστα (arctic mx4)

Ισοπροπυλικη αλκοόλη

και μπόλικο χαρτί κουζίνας.

Spare Ram, Gpu, Psu

Θερμοπιστολο (2000w εχω εγω με 2 σκάλες) (reflow, rework)

Αν ξέχασα κατι θα το βάλω μετά!

φίλτρα καφέ.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε και εγω δεν ξερω να αλλαζω λαδια στο αμαξι αλλα εαν μου δωσεις θα τα αλλαξω, δεν ειναι το ιδιο ομως το σωστο φορματ απο ενα αλλο. Βεβαια στην περιπτωση που πατας μονο next next κουμπια ναι φαινομενικα το ιδιο ειναι. Οταν θα ερθει το πρωτο προβλημα ομως? Επισης υπαρχουν βλαβες που δεν βρισκονται ευκολα και η λυση δεν ειναι να αλλαξεις το μισο υπολογιστη με καινουργια

Εγω προσωπικα για τα τροφοδοτικα εχω ενα PSU Tester της Thermaltake, για τις μνημες memtest86 live usb, το hirens bootcd σε usb live, τεστ cpu με διαγνωστικα προγραμματα της intel, καρτα γραφικων συνηθως με benchmark και burn tests, σκληρους δισκους με τα διαγνωστικα προγραμματα της εκαστοτε εταιρειας, dvd-rw να διαβαζει κανα cd το συνηθεστερο, η μητρικη ειναι λιγο μπερδεμα ομως. επισης κοφτακι και κατσαβιδια πρεπει να εχει μια μικρη γκαμα, ενας εξωτερικος ανταπτορας για εργασιας σε σκληρους δισκους σου λυνει τα χερια, επισης μια ηλεκτρικη σκουπα και κατι για να φυσαει, δεν ξερω εαν ξεχασα κατι αλλα παντα θα εχεις και ενα μεγαλο σφυρι διπλα

Μάλλον εσύ ασχολείσαι μόνο με software. Ένας τεχνικός ασχολείται με πολλά πράγματα. Ασχολείται και με software και με hardware.

Δημοσ.

Ηλεκτρική σκούπα και σφυρι; Για ποια ακριβώς εργασία τα χρειάζεται ένας τεχνικός αυτα; Εγώ θα πρόσθετα σε όλα αυτά που ειπώθηκαν έναν κομπρεσσορα αέρα για τον καθαρισμό μιας και ο πεπιεσμένος αέρας κοστιζει αρκετά περίπου 5€ το μπουκάλι.

Δημοσ.

Μάλλον εσύ ασχολείσαι μόνο με software. Ένας τεχνικός ασχολείται με πολλά πράγματα. Ασχολείται και με software και με hardware.

Αυτο απο που το συμπερανες?

Δημοσ.

Ηλεκτρική σκούπα και σφυρι; Για ποια ακριβώς εργασία τα χρειάζεται ένας τεχνικός αυτα; Εγώ θα πρόσθετα σε όλα αυτά που ειπώθηκαν έναν κομπρεσσορα αέρα για τον καθαρισμό μιας και ο πεπιεσμένος αέρας κοστιζει αρκετά περίπου 5€ το μπουκάλι.

το σφυρι ειναι για να το σπασεις εαν δεν φτιαχτει και ειναι αστειο για οσους δεν το καταλαβαν

Ηλεκτρικη σκουπα ειναι για να την εχεις σε κοντινη αποσταση οταν το καθαριζεις με το πινελο γιατι ορισμενοι υπολογιστες δεν παλευονται απο την μακα. (Φυσικα χωρις το κονταρι με το πλαστικο της φυσουνας μονο και σε νορμαλ ενταση)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...