Προς το περιεχόμενο

shared disk C on windows 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτος ο οδηγος μου εχει φανει πολυ χρησιμος απο τα win 7 και μετα. ΔΙαβασα οτι το ελυσες απλα το βαζω για πληροφοριακους λογους.

1. Navigate to the following location in the registry editor (search regedit in the start button).
MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\
2. On the right side, double-click on 'everyoneincludesanonymous' and change the 'Value data' from '0' to '1'
3. Double-click on 'NoLmHash' and change the 'Value data' from '1' to '0'
4. Navigate to the following location in the registry editor:
MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManSe rver\Param eters
5. Double-click on 'restrictnullsessaccess' and change the 'Value data' from '1' to '0'
6. Close the registry editor

• Like 1
Δημοσ.

To 5 πρεπει να ειναι 0 κανονικα και οχι 1 φιλε. Για ελευθερη προσβαση.

Αυτο γραφει φιλτατε. "change the 'Value data' from '1' to '0'

• Like 1
Δημοσ.

Ναι σρυ φιλε ακομη πινω καφε...... :P

Αυτα τα 3 που ποσταρες τα εχω στανταρακια απο τα 7 και μετα μεχρι και τα 10.

• Like 1
Δημοσ.

πολύ χρήσιμο αν και φαίνεται λίγο δυσνόητο για μένα τουλ. εννοείτε θα το δοκιμάσω και αυτό σε ένα pc να το κάνω στην registry.

Ο τρόπος δλδ που βρήκα μετά των windows 7 εποχή δεν πιάνει δλδ ε? στα 8 και 10. 

Αυτος ο οδηγος μου εχει φανει πολυ χρησιμος απο τα win 7 και μετα. ΔΙαβασα οτι το ελυσες απλα το βαζω για πληροφοριακους λογους.

1. Navigate to the following location in the registry editor (search regedit in the start button).
MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\
2. On the right side, double-click on 'everyoneincludesanonymous' and change the 'Value data' from '0' to '1'
3. Double-click on 'NoLmHash' and change the 'Value data' from '1' to '0'
4. Navigate to the following location in the registry editor:
MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManSe rver\Param eters
5. Double-click on 'restrictnullsessaccess' and change the 'Value data' from '1' to '0'
6. Close the registry editor

Δημοσ.

Ευκολο ειναι, 3 τιμες αλλαζεις στην registry. Και βεβαιως απενεργοποιεις και τo requires password στο network and sharing center.

Δουλευει και σε 8 και σε 10. Για την ακριβεια αν θελεις να φτιαξεις κανενα share με τις ταινιες σου πχ στο σπιτι ειναι ο μονος τροπος σε αυτα τα λειτουργικα να μην σου σπαει τα νευρα με username/password.

Οταν πρωτοεβαζα win 7 σε πελατες που καναν share λογιστικα, κλπ και ειχαν ακομα XP σε μηχανηματα με ειχε παιδεψει λιγο αλλα με το που βρηκα αυτες τις αλλαγες λουκουμι!

Εννοειται βεβαια οτι το anonymous login δεν ειναι και το ασφαλεστερο πραγμα στον πλανητη. Καλο ειναι αν υπαρχουν μεσα στον anonymous shared επιμερους ευαισθητοι φακελοι να παιξει κανεις με NTFS permissions

• Like 1
Δημοσ.

όντως είναι ποιο βολικό από τον τρόπο που έγραψα εγώ. πολύ ποιο βολικό. φτάνει να έχω και το σκονάκι κοντά γιατί δεν τα θυμάμαι :P

λογιστές... μεγάλη πληγή! λολ. σε αυτούς είναι το θέμα που έχουν ένα σωρό προγράμματα DOSικά κλπ. 

γενικά με αυτόν τον τρόπο δεν ξέρω, αλλά με τον άλλον που έγραφα μέσα στο c που έχει γίνει shared, στα docus του χρήστη πχ δεν μπαίνει, ή στον φάκελο των windows κλπ. 

αυτό με το NTFS permissions που έγραψες δεν το έπιασα αλλά οκ. με ένα ένα βήμα προχωράμε :) 

Δημοσ.

αυτό με το NTFS permissions που έγραψες δεν το έπιασα αλλά οκ. με ένα ένα βήμα προχωράμε :)

Αυτο γινεται απο το security tab στα properties ενος φακελου.

Ας πουμε οτι θελεις να μοιρασεις ενα hdd να τον βλεπουν ολοι (οπως εγινε στην περιπτωση σου) αλλα ενα φακελο που εχει τις αισθησιακες ταινιες του CEO θελεις να εχει προσβαση μονο ο CEO.

Κανεις share τον σκληρο, οπως εχεις κανει ηδη, και στην συνεχεια πηγαινεις στον φακελο που σε ενδιαφερει να μην βλεπει καποιος αλλος. Κανεις δεξι κλικ-> Properties και εκει πηγαινεις στο Security tab. Εκει μπορεις να διαλεξεις ποιος θα εχει προσβαση στον φακελο και τι θα μπορει να κανει.

Δες και εδω:

http://www.ntfs.com/ntfs-permissions-setting.htm

Παντως δεν ειναι καλο να γινεται Share ενας HDD απο το root. Ειναι πολυ καλυτερο να εχει μεριμνησει κανεις και να εχει βαλει τα προγραμματα, αρχεια που σε ενδιαφερουν για διαμοιρασμο σε καποιο φακελο.

Σκεψου μονο καποιος να σβησει καποιο αρχειο συστηματος απο το C:\Windows. η κατι απο το Program files.

Δεν το γραφω να σε μπερδεψω, αφου θελεις να δουλεψεις ετσι εχει καλως. Απλα πληροφοριακα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...