Melissa_virus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Καλημέρα. Πως μπορώ να κάνω shared όλο τον δίσκο C στα windows 7 prof? τον κάνω share για προχωρημένους, βάζω everyone read write και υποτίθεται γίνετε share. έχω φτιάξει και τις ρυθμίσεις στις ρυθμίσεις κοινής χρήσης για προχωρημένους. μόλις πάω να δοκιμάσω να μπω στο C μου λέει ότι δεν έχω τα δικαιώματα και να επικοινωνήσω κλπ κλπ με τον διαχειριστή δικτύου. Μέσα στον C αν κάνω ένα φάκελο shared θα μπει κανονικά. Αλλα στο C σαν ολόκληρο δίσκο όχι. Ευχαριστώ
rfc Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 βαλε και everyone στο security tab και ξαναδοκιμασε.
micos000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δοκίμασε να βάλεις σαν στοιχεία χρήστη αυτά που έχεις στον υπολογιστή που κάνεις share τον c
Melissa_virus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 κάνω δοκιμές μπας και αλλά τπτ.και εδώ λέει και "ενσωματωμένες μορφές ασφάλειας" μήπως φταίει αυτό?
elio_1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 απενεργοποίησε την κοινή χρήση με προστασία κωδικού πρόσβασης.
Melissa_virus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 απενεργοποιημένο το έχω και αυτό. οποιοδήποτε άλλο φάκελο κάνω shared φαίνεται κοινόχρηστος σε άλλο pc. όταν κάνω όλο τον δίσκο shared φαίνεται στα κοινόχρηστα αλλά δεν μπορείς να μπεις.
mphxths Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 το \\onomapc\c$ βγαζει καπου? ειναι λιγο χαζο να κανεις ολοκληρο το c shared ..καλυτερα να κανεις στοχευμενα τους φακελους που θες. 2
Melissa_virus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 συμφωνω μαζι σου. ειμαι κατα του share ολοκληρου του δισκου αλλα σε καποιες περιπτωσεις χρειαζετε γιατι αλλιως θα πρεπει να κανω καμια 10αρια αντιστοιχισεις δισκου δικτυοτ για να μπορει καποιος να τρεχει καποια προγραμματα. αυτο που λες καπου το εχω δει. οχι απο εκει που κανεις το κλασσικο share. απο αλλου.
mphxths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 συμφωνω μαζι σου. ειμαι κατα του share ολοκληρου του δισκου αλλα σε καποιες περιπτωσεις χρειαζετε γιατι αλλιως θα πρεπει να κανω καμια 10αρια αντιστοιχισεις δισκου δικτυοτ για να μπορει καποιος να τρεχει καποια προγραμματα. αυτο που λες καπου το εχω δει. οχι απο εκει που κανεις το κλασσικο share. απο αλλου. Δεν καταλαβα τι θες να κανεις.Να μπαινει καποιος απο καποιο δικτυο και να τρεχει εφαρμογες απο το c σου? Τι ειδους εφαρμογες?Δικτυακες?Γιατι δεν τις εγκαθιστα στο πισι του? Δεν δινεις πληροφοριες. Στην τελικη κανε share το "program files" αν και ξαναλεω ειναι κακη τακτικη να κανεις , γενικως , φακελους συστηματος share..πλεον ειναι πιο "σφιχτα" τα permissions στο c και υπαρχει καλος λογος. Και αναιρεσε ο,τι permissions εβαλες με everyone κλπ..δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν τετοια πραγματα. Δωσε περισσοτερες πληροφοριες για το τι θες να κανεις γιατι εχω την εντυπωση οτι σκεφτεσαι λαθος λυση...
Melissa_virus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 μωρε ειναι προγραμματα λογιστικο εμπορικα. καποια ειναι και ντοσικα καποια οχι. κοινος υπαρχει ενα προγραμμα σε εναν κεντρικο υπολογιστη και το προγραμμα αυτο εχει πχ 4 θεσεις χρησης. οι χρηστες δουλευουν ολοι το προγραμμα ταυτοχρονα απο τον κεντρικο. κατι τετοιο φαντασου. αυτα τα προγραμματα βρισκονται μεσα στο c του κεντρικου υπολογιστη χυμα σε φακελο. εκτος program files. γι αυτο θελω να μπορω να κανω share ολο τον c να ξεμπερδευω. εχω δει αλλοι να το κανουν. εγω δεν μπορω να το κανω γαμωτο. παρολαυτα και ας ειναι ολος ο δισκος shared, πχ στα documents του αλλου δεν μπορεις να μπεις απο οτι ειχα δει. λογο περιορισμων του λειτουργικου οπως λες και εσυ. ψαχνω ψαχνω και τπτ. ειδα και video στο youtube και αυτα που κανουν ειναι οτι κανεις για να κανεις share ενα απλο φακελο. αυτοι υποτιθετε κανουν share τον c αλλα πολυ αμφιβαλλω αν τους δουλευει. τι να πω ισως να ειναι και θεμα τις εκδοσης των windows? μηπως στα windows 7 pro 32bit δεν γινετε με τπτ?
micos000 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Στη 2η εικόνα που ανέβασες στο 4ο post δεν έχεις δώσει κανένα δικαίωμα. Θα έπρεπε να έχει από κάτω στην λίστα κάποιον χρήστη. Πάντως, και δική μου γνώμη είναι να μην κάνεις κοινόχρηστο όλον τον c αλλά μόνο τους φάκελους και που πρέπει ας είναι λίγο ποιο μπελαλίδικο. Αν πάντως επιμένεις δες λίγο την 3η απάντηση στο παρακάτω forum... https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-networking/cannot-network-access-windows-7-shared-c-drive/0bf04264-3336-4db6-a98c-b4c1aca35aaf?auth=1
mphxths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 @melissa_virus Aυτα τα σκηνικα τα ειχα συναντησει πριν καιρο πανω στην δουλεια...η συνηθης τακτικη ηταν map τον δισκο του σερβερ και συντομευσεις απο τον mapped δισκο , των προγραμματων στην επιφανεια εργασιας. Συνηθως ολοι βαζανε το ιδιο γραμμα στο map ωστε αν το προγραμμα εσωζε τιποτα εσωτερικα με full path να μην ειχε ο ενας z:\ , ο αλλος y:\ κλπ και γινοταν του πουταναριου. Χοντρικα ετσι επαιζε η φαση..τωρα αν καποιο προγραμμα ειχε παραξενιες το συζηταγαμε ιδιαιτερως... Δεν επαιζε ποτε share δισκου....συνηθως τετοια παλια προγραμματα θελανε να "βλεπουν" δισκο..οχι shared πορο.Εξ'ου και το mapping.
Melissa_virus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 αντιστοιχιση δισκου δικτυου = mapping ετσι? ναι παιζει αυτο. με μετα πολυ γραμματα ετσι ωστε να μην πεσει κανα στικακι 'η εξωτερικος δισκος και χασει το γραμμα. απλα αυτο το θεμα αμα ειναι πολλα προγραμματα θα θελει πολλες αντιστοιχισεις. μονο σε τετοιες περιπτωσεις θελω να μπορω να το κανω αυτο. αλλα θα μου πεις παλι μπορουν να μπουνε ολα αυτα σε ενα φακελο και να γινει αυτος shared και αντιστοιχιση και συντομευσεις τοτε κομπλε.
mphxths Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 ναι αντιστοιχιση δισκου = mapping. οχι αν ειναι πολλα προγραμματα..θελει μια αντιστοιχιση...του δισκου οπου βρισκονται τα προγραμματα...αντιστοιχιση γινεται δισκος..οχι φακελος. (το τονιζω γιατι απο τα γραφομενα σου βλεπω οτι νομιζεις οτι αντιστοιχιση γινεται και φακελος...οχι...μονο ΔΙΣΚΟΙ). Αν τωρα το προγραμμα νο1 ειναι στο c:\ , το προγραμμα νο2 ειναι στο d:\ και το προγραμμα νο3 ειναι στο e:\ , τοτε χεζε ψηλα και αγναντευε Αλλα πιστευω οτι δεν ισχυει αυτο το σεναριο..ολα ειναι σε εναν δισκο π.χ. c:\ Αρα κανεις αντιστοιχιση τον c: π.χ. σε z:\ Πας υστερα στην θεση εργασιας νο1 ανοιγεις το z:\ (το c:\ του σερβερ στην ουσια) , πας στον φακελο του πρωτου προγραμματος..βρισκεις το εκτελεσιμο , δεξι κλικ send to - desktop (shortcut). Το τρεχεις , τεσταρεις αν λειτουργει σωστα η συντομευση...και επαναλαμβανεις το ιδιο για καθε προγραμμα...σε καθε θεση εργασιας. Εnd of story.
Melissa_virus Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Κάνεις λάθος σε αυτό. γίνετε να κάνεις έναν φάκελο shared και μετά από αντιστοίχιση να τον βρεις και να τον κάνεις αντιστοίχιση. Επιτέλους βρήκα άκρη με την πατάτα του να γίνει share όλος ο δίσκος c. Λύση: από εκτέλεση πατάμε fsmgmt.msc ακολουθούμε τον οδηγό, New share, custom permisions.βάζουμε δικαιώματα, στην ασφάλεια κλπ. ειδικά δικαιώματα, everyone κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα