Προς το περιεχόμενο

Εργασία. - E-SHOP ( php, css, javascript )


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

 

Είμαι σε διαδικασία μεταπτυχιακού προγράμματος, έχω τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής.

 

Κάνω το μεταπτυχιακό μου και έχω μία εργασία για μία κατασκευή e-shop με php, css , javascript κλπ, επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με το τρίπτυχο ( πέρα από css ) υπάρχει κάποιος που μπορεί να με κατατοπίσει;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Το παλουκι ειναι η βαση. Το ισοπ ειναι erp, ετσι θες ενα δυσκολο μοντελο στη βαση.

 

Για αρχη ξεχνα js/css. Δες κανα mvc για php και δες αν μπορεις να φτιαξεις την λειτουργικοτητα. Οταν φτιαξεις την λειτουργικότητα, τοτε θα κοιταξεις για css html js κλπ που εχουν να κανουν με το ui.

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν μιλάει η εργασία για βάση, νομίζω πως δε χρειάζεται, είναι πιο απλά τα πραγματα.

 

Δε γίνεται να γίνει eshop χωρις βάση;

 

Ζητά μενού , φόρμες επικοινωνίας, κρατήσεων κλπ

Δημοσ.

eshop σημαίνει προϊόντα, περιγραφές, αποθήκη, τιμολόγηση, παραγγελία, ειδοποιηση, κλπ

Επισης frontend για τους επισκέπτες-πελάτες που στη χειροτερη κάνουν λογαριασμο (άρα εγγραφή, επιβεβαιωση, κλπ) και backend για διαχείρηση παραγγελιών και προιόντων του site. To πόσο περιπλοκο χρειάζεται να ειναι εξαρτάται από την εργασια. Μπορεις π.χ. να μη χρειάζεται λογαριασμος χρήστη, να μπαινει οποιος θελει, να παραγγελνει οτι θέλει, να διαλεγει πληρωμη με κάρτα ή αντικαταβολή και να γινεται καταχωρηση στο συστημα, οπου το backend θα την εκτελει. Μπορεις να μη διατηρείς αποθεματικό - αποθήκη δηλαδή να μπω να παραγγείλω 23457 κομμάτια και να το δεχτεί, κλπ

 

Αυτά για να δουλέψουν θέλουν database ή xml. Χωρίς αυτά τα δυο θα εχεις μονο στατικές σελίδες άρα οχι eshop. Εγω θα σου προτεινα dtabase για ποιο ευκολη διαχείρηση και περισσότερο διαθεσιμο υλικο online.

 

Επίσης χρειάζεσαι ενα υπολογιστή που να τρέχει php, web services (π.χ. apache) και mysql. Αυτό μπορείς να το εχεις και με καποιο δωρεαν hosting

 

Βρες κάποιο απλό eshop script, δες τι χρειάζεται και φτιάξε κατι αναλογο στα μετρα σου.

 

Δεν ξέρω αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια ετοιμη πλατφόρμα (π.χ. joomla) και να το τροποποιήσεις στα μετρα σου. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ αλλά ρώτα τον καθηγητή σου

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημερα, αν θες να δουλευει κανονικα το eshop έστω με εικονικα προιοντα τοτε φυσικα και θες βαση.

 

Εκτος αν θελουν να τους παρουσιάσεις το UI μονο.......

 

Αν το κάνεις απο την αρχή και δεν χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμη πλατφόρμα όπως Magento ή Open cart. (δεν ξερω κατα ποσο θα στο επιτρέψει ο καθηγητης να παρεις μια ετοιμη πλατφόρμα) τότε ξεκινα άμεσα διαβασμα :P :P :P

 

Αρχικά δούλεψε με php και σύνδεση με την βαση. Μετά πάρε για πιο εύκολα κάποιο ετοιμο template ώστε να μην ασχοληθείς πολυ και με το design. Οταν λεω έτοιμο εννοω html template και συνέχισε να δουλευεις εκει πανω.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

 

Η απορία μόυ με τη βάση δεδομένων είναι πως η εργασία ζητά στατικές σελίδες.

 

Ή παραγγελία θα γίνεται μέσω μιας φόρμας και θα πατάς αποστολή ή ακύρωση. Δεν αναφέρει κάτι ούτε για καλάθι ούτε για λογκάρισμα χρήστη.

 

Με cms όπως joomla,wp,drupal κλπ έχω ασχοληθεί άπειρα, με custom τέτοιου τύπου όχι πέρα από τα βασικά.

 

Αλλά όπως και να χει απαγορεύεται η χρήση τους...

 

Συγγραφή κώδικα σε κανά brackets ή notepad++ και στήσιμο.

 

Νομίζω περισσότερο είναι html και css όπως την είδα επί τροχάδην,javascript ελάχιστα.

 

Θα ζητήσω διευκρινίσεις όσον αφορά την βάση και το πλήθος των προϊόντων ( αν χρειαστεί καλάθι ) και μόλις μου απαντήσει θα ανεβάσω την εργασία για περισσότερη διαφώτιση.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Στην άσκηση θα έκανα τα παρακάτω.

Θα δημιουργούσα αυτό που θέλω να δείχνει ο browser δλδ τις στατικές σελίδες.

Μετά τη βάση δεδομένων, τη δομή.

Και τέλος θα δημιουργούσα τη λογική, δηλαδή το κώδικα PHP που θα τα ενώνει, τη βάση δεδομένων και την εμφάνιση.

  • Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και δε χρειάζεται να φτιάξεις ολόκληρο e-shop απο την αρχή για την εργασία μιας εβδομάδας  ενός μήνα. Απλά θα κάνεις ότι ακριβώς ζητάει η άσκηση αυστηρά.

Αν ήταν π.χ η διπλωματική σου εργασία τότε θα έπρεπε να κάνεις ότι λεει ο παπι. Δηλαδή ολόκληρο e-shop απο το μηδέν.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ τους πάντες για τον χρόνο που σπαταλάτε.

 

Ήρθε και το δεύτερο μέρος της εργασίας,τώτρα εξηγούνται κάποια πράγματα.... Νομίζω...

 

 

post-173587-0-32021200-1484577804_thumb.png

post-173587-0-84489100-1484577812_thumb.png

Δημοσ.

Αν πας για max 40% τοτε δεν χρειάζεσαι βάση και η χρήση της php θα ειναι περιορισμένη. Τα πιο "δυσκολα" είναι το script της javascript για έλεγχο και το κομμάτι της php για εγγραφή των στοιχείων σε ένα txt αρχείο (αν googlαρεις php text write θα βρεις μπολικο υλικο). Για τις δοκιμές σιγουρα θα χρειαστείς host (είτε στον υπολογιστή σου ή σε κάποιο server) που να υποστηρίζει php. Το αρχείο εγγραφής πρέπει να έχει δικαιώματα εγγραφής 777 (δηλαδή εγγραφής) ώστε να μπορει η php να γράψει μέσα του.

Η μορφή εγγραφής μπορεί να ειναι ανα γραμμή με κατάλληλα διαχωριστικά, π.χ.

***παπαδοπουλος|Κώστας|343453|2|διευθυνση 22|11122|Αθήνα|visa|1245678912345**

και το παραπάνω το "παραγεις" me php πριν το κάνεις εγγραφή στο txt.

 

Αν πας για πάνω απο 40% τοτε ουσιαστικά φτιάχνεις πλήρες eshop όπως στο μήνυμα #4. 

 

Προταση μου : Αρχικά φτιάξε την εργασία για το 40%. Ετσι θα εξοικοιωθείς με κάποια πράγματα και θα οπτικοποιήσεις τη δομή του eshop στο μυαλό σου. Κάνε την καλή και αποθήκευσε την σαν backup. Μετά ξεκίνα για το +40% και αρχίζεις να τροποποιείς την πρώτη έκδοση (οχι το backup) μεχρι το τελικό αποτελεσμα. Το πλεονέτημα ειναι οτι δεν θα καίγεσαι για ασήμαντα πράγματα οπως πχ maps shape και στην περιπτωση που δεν προλάβεις εχεις το 40% στην τσέπη. 

 

Για το 60% εγω θα ακολουθούσα την παρακάτω σειρά

  1. Πρώτα τη δομή της βάσης δεδομένων (πίνακες, αριθμηση, κλπ)
  2. Το backend των υπαλληλων ώστε να προσθέτεις και να αφαιρεις προϊόντα χωρίς να ασχολείσαι χειροκίνητα με τη βάση. Για αυτό το στάδιο δεν θα έκανα ταυτοποιηση (μπαίνει αργότερα). Πρόσεξε εδω μια λεπτομέρεια. Η εργασία δεν ζητά ΙΔΙΑ διαχείρηση για πελάτες και προσωπικό. Άρα μπορείς να φτιάξεις μια σελίδα (ειρωνικό το μια) για admins (π.χ. backoffice.php ) και μια για πελάτες (π.χ. customerpanel.php)
  3. Σελίδες του site που οποιοσδήποτε μπορεί να δει τα προϊόντα και να παραγγείλει οτι θέλει (το 40%) αλλά με εγγραφή στη database
  4. login χρηστών/admins
  5. Τα υπολοιπα.

Προσεχε μια βασική λεπτομέρεια. Σώσε όλα τα αρχεία με μικρους λατινικους χαρακτήρες και αν χρειαστείς κενο βάλε underscore _ οχι κενο. Αλλο αρχείο το selida.php αλλο το SeliDa.PHP και αλλο το sel ida.php

  • Like 2
Δημοσ.

Ασχετο αλλα ο καθηγητης σας ειναι ωραιος.......πολυ καλη εργασια. Για να πιασεις αυτα που ζηταει πρεπει να ξεκινησεις άμεσα.

 

Για ρώτα καλου κακου αν μπορεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο framework όπως bootstrap ή material design. Θα σου λύσει τα χέρια στο πρώτο μερος.

  • Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω τελειώσει με το στατικό και όλα πήγαν πολύ καλά θαρρώ. Έγινε καλή δουλειά. Τώρα που πρέπει να το κάνω δυναμικό υπάρχει κάποιος που μπορεί να συστήσει κάποιο οδηγό με βήματα ας πούμε;

 

Έχω κατεβάσει xampp και είμαι στη προσπάθεια να αποκτήσω επικοινωνία μιας βάσης από το phpmyadmin με php για να τραβάω δεδομένα αλλά μέχρι στιγμης δεν τα καταφέρνω.

 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ψάξε στο νετ, έχει άπειρα παραδεγματα. Είναι κλασική εργασία αυτό το πακέτο php,βάση δεδομένων,css,html.

 

Είχα φτιάξει κάτι αντίστοιχο, μόνο που ήταν με σερβιτόρους και παραγγελίες τραπεζιών κλπ κλπ . Το όλο θέμα είναι να στήσεις τη βάση σωστά, μετά είναι εύκολο.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...