Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνεχως τους τελευταιους μηνες βλεπουμε να βγαινουν στην αγορα ολοενα και πιο γρηγοροι M2 SSD τεχνολογιας NVME οι οποιοι ειναι νεας γενιας Gen3 και φυσικα ειναι PCIE και χρησιμοποιουν 4PCI Lanes.Η ερωτηση μου ειναι εαν οντως αξιζει τον κοπο η αποκτηση τους εαν καποιος εχει πλατφορμα οχι 1150(αυτη ξερω οτι μονο μεχρι 2Lanes για Μ2 διαθετουν)αλλα πλατφορμα 1151 οπου υποστηριζει τα 4Lanes και τρεχει επεξεργαστη 6700Κ -7700Κ η αντιστοιχα 6600Κ η 7600Κ οπου ολοι τους υποστηριζουν μεχρι 16PCI Lanes.Mε λιγα λογια μαζι με μια καρτα γραφικων(δεν μιλω για δυο η και παραπανω)εφοσον η καρτα  χρησιμοποιει και τα 16PCI Lanes εαν βαλουμε εναν τετοιο δισκο ο μεν δισκος θα δουλευει Χ4 αλλα η καρτα θα δουλευει Χ12 αντι για Χ16 ? θα εχουμε δηλαδη πληρη ταχυτητα απο τον δισκο αλλα χαμηλοτερο Bandwidth απο την καρτα ? και εαν οντως ειναι ετσι θα εχει μεγαλη και εμφανη απωλεια στις επιδοσεις της καρτας? Ρωταω πολλα και ισως κουρασα :) απλα επειδη εχουν ακομα ακριβα αυτοι οι δισκοι και μην θελωντας να παω σε Χ99 Chipset οπου εκει οι επεξεργαστες εχουν 28PCI Lanes κτλ οπου δεν θα ειχα  κανενα θεμα θελω να μαθω για να ξερω εαν αξιζει κανω την κινηση να αγορασω εναν.Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια.

Δημοσ.

Σε 1150 πρέπει να κουμπώσεις τον Μ.2 σε αντάπτορα pcie-x4 και στην συνέχεια σε ένα σλοτ pcie. Σε αυτή την περίπτωση θα ρίξουν το σλοτ που έχεις την gpu σε x8 και όχι σε x12. Δεν γίνεται αφαίρεση. Πάει x2, x4,x8,x16.Υπάρχουν όμως και μητρικές που την gpu θα την έχουν κανονικά x16 ακόμα και σε 1150.

Υπάρχουν όμως και άλλοι περιορισμοί αν χρησιμοποιήσεις Μ.2 όπως να μην είναι διαθέσιμες κάποιες θύρες sata. Κάθε μητρική στο σαιτ της τα αναφέρει όλα αυτά.

Επειδή οι περιορισμοί είναι αρκετοί θα πρέπει να πεις συγκεκριμένα πράγματα αν θέλεις Μ.2 στην μητρική που έχει τώρα ή αν σκοπεύεις στην αγορά νέου συστήματος. Επίσης θα πρέπει να γράψεις ποια είναι η χρήση που κάνεις στο μηχάνημά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Εαν υπαρχουν μητρικες 1150 που θα εχουν την Gpu X16 τοτε ο Μ2 σε ποσο θα δουλευει?Οσο αφορα οτι εχουμε νεκρα καποια Sata το γνωριζω και ειναι συνηθως 2Ports απο αυτα  και δεν με απασχολει ιδιαιτερα.Αυτην την στιγμη ειμαι σε Socket 1150 με μια MSI Z97 GAMING 7 οπου διαθετει Μ2 Slot και ο επεξεργαστης ειναι ο 4790Κ .Εχω στο λειτουργικο εναν Samsung 850Pro 256Gb και εναν WD 2TB ως αποθηκευση,Gpu παιζω με μια MSI 970GTX 100Million Edition σε οθονη DELL 1080p και μνημες παιζω με 16Gb TridentX Gskill 2400Mhz.O υπολλογιστης περα απο το Gaming οπου τον ξεζουμιζει ο γιος μου :) Eγω χρησιμοποιω αρκετα PS-PS LightRoom και Pinnacle.Tις επομενες ημερες ομως περιμενω να μου φερει ξαδερφος απο εξωτερικο εναν 6700Κ και μια ASUS MAXIMUS VIII RANGER και θα αγορασω απο Ελλαδα απλα μονο μνημες DDR4 γιαυτο και η ερωτηση που εκανα για οτι αφορα τους Μ2 και 1151 Socket.

Δημοσ.

Μητρικές που έχω ψάξει και μπορείς να βάλεις Μ.2 και να έχεις και gpu με x16 είναι της gigabyte Z97X GT και Z97X G1. Την 1η την βρίσκεις εξωτερικό στα 200. Η 2η είναι πανάκριβη. 

Σε αποσυμπιέσεις και μεταφορές μεγάλου όγκου βοηθά ο Μ.2 άντε και μετατροπές βιντεο και πάλι αν τα κάνεις συχνά. Μια στο τόσο αν κάνεις δεν αξίζει. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/1/2017 στις 10:30 ΜΜ, BlueBlood7 είπε

Μητρικές που έχω ψάξει και μπορείς να βάλεις Μ.2 και να έχεις και gpu με x16 είναι της gigabyte Z97X GT και Z97X G1. Την 1η την βρίσκεις εξωτερικό στα 200. Η 2η είναι πανάκριβη. 

Σε αποσυμπιέσεις και μεταφορές μεγάλου όγκου βοηθά ο Μ.2 άντε και μετατροπές βιντεο και πάλι αν τα κάνεις συχνά. Μια στο τόσο αν κάνεις δεν αξίζει. 

Καλησπερα!
Εγω που θα εχω προβλημμα? Εχω την https://www.skroutz.gr/s/13065070/Asrock-Z370-Killer-SLI.html. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nikos5433 είπε

Καλησπερα!
Εγω που θα εχω προβλημμα? Εχω την https://www.skroutz.gr/s/13065070/Asrock-Z370-Killer-SLI.html. 

Πουθενά. Η μητρική σου είναι καινούργια.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω την h97 pro gaming  και εχω βαλει τον 970 σαμσουνγκ plus nvme στο μ.2 σλοτ και οπως περιμενα να γινει δεν πιανει ολη την ταχυτιτα. Τι θα μπορουσα να κανω για να δουλεψει σε  full speed? η δεν μπορω να κανω κατι? επισης εχω την gtx 960 sto x16slot αλλα εχω και 2ρο (SLI)

Επεξ/σία από NiJaS
Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση να πιάσεις full speed είναι να μπει σε αντάπτορα και ο αντάπτορας να μπει στην 1η pcie και η κάρτα γραφικών στην 2η pcie με ότι συνέπειες θα έχεις από την  απόδοση της κάρτας γραφικών σε games(αν παίζεις.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη μητρική MSI Z97 GAMING 5 https://www.msi.com/Motherboard/support/Z97-GAMING-5 αξίζει να βάλω τον 970 evo, στο M.2. slot που έχει ή θα έχω πρόβλημα ασυμβατότητας ή με την ταχύτητα κάρτας γραφικών/σκληρού κλπ. ;

Επεξ/σία από @ngelos
Δημοσ.

Στην m.2 θυρα θα έχεις περιορισμένη ταχύτητα. Θα πρέπει να μπει σε αντάπτορα σε μια θέση pcie για να μπορέσεις να τον εκμεταλλευτείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/1/2017 στις 11:55 ΠΜ, Tasos_69 είπε

περιμενω να μου φερει ξαδερφος απο εξωτερικο εναν 6700Κ και μια ASUS MAXIMUS VIII RANGER και θα αγορασω απο Ελλαδα απλα μονο μνημες DDR4 γιαυτο και η ερωτηση που εκανα για οτι αφορα τους Μ2 και 1151 Socket.

Με την συγκεκριμένη μητρική δεν θα έχεις κάποιον περιορισμό στην ταχύτητα mvme & gpu

Μόνο αν βάλεις m2-sata3 δεν θα δουλευει μια θύρα sata3

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ.
12 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Στην m.2 θυρα θα έχεις περιορισμένη ταχύτητα. Θα πρέπει να μπει σε αντάπτορα σε μια θέση pcie για να μπορέσεις να τον εκμεταλλευτείς.

Θα έχω καλύτερη ταχύτητα στην m.2 θύρα που έχω τώρα από το αν πάρω έναν ssd (π.χ. https://www.skroutz.gr/s/13866953/Samsung-860-Evo-1TB.html ) ;

Δημοσ.

Θα έχεις πολύ λίγη καλύτερη ταχύτητα η οποία αφορά μόνο και μόνο νούμερα. Στην πραγματικότητα δεν θα δεις καμία μα καμία διαφορά. Αν έχεις τον ssd της υπογραφής σου μένεις με αυτόν.

Όταν κάποια στιγμή πας σε νέο σύστημα τότε παίρνεις και έναν m.2 nvme.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

Θα έχεις πολύ λίγη καλύτερη ταχύτητα η οποία αφορά μόνο και μόνο νούμερα. Στην πραγματικότητα δεν θα δεις καμία μα καμία διαφορά. Αν έχεις τον ssd της υπογραφής σου μένεις με αυτόν.

Όταν κάποια στιγμή πας σε νέο σύστημα τότε παίρνεις και έναν m.2 nvme.

Απλά ήθελα να πάρω έναν μεγαλύτερο γιατί αυτός που έχω τώρα είναι μικρός και όλο γεμίζει. Σκέφτηκα για M.2 επειδή θα τον έβαζα και σε μελλοντικό σύστημα (προς το παρόν κατάλαβα ότι δεν αξίζει ν' αλλάξω). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...