The_Judas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Στην Ιταλία ο μέσος ιταλός πίνει εσπρέσο από μπρίκι. Οι Ελληνες όμως θέλουν επαγγελματικό μηχάνημα 1000 ευρώ για να τον απολαύσουν. Καταρχάς ο ts μιλούσε για μηχανές επιπέδου 80+ ευρώ ή για nespresso. Αν ανεβάσει το μπάτζετ στα 400-500 ας μπει στο greekespresso.gr για τα περεταίρω.
livewire Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Στην Ιταλία ο μέσος ιταλός πίνει εσπρέσο από μπρίκι. Οι Ελληνες όμως θέλουν επαγγελματικό μηχάνημα 1000 ευρώ για να τον απολαύσουν. Στην Ελλάδα ο μέσος έλ πίνει τσίπουρο από τον κυρ-Θόδωρο που έχει καζάνι στο μετόχι του και χρησιμοποιεί τα πιο αγνά υλικά. (και ενώ ο ταβερνιάρης το αγοράζει 1,5€/lt,, το πουλάει στο φίλο μας 5€ τα 200ml - τυχαία ενδεικτικά νούμερα) Υπάρχουν λύσεις για όλα τα μπάτζετ.
gsisr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Το τι πίνει ο καθένας λίγο μας ενδιαφέρει. Αναφέραμε πως παρασκευάζεται ο σωστός espresso. Από κει και πέρα για τύπου espresso, που σε κάποιον μπορεί να αρέσει ούτως η άλλως, nespresso με τα μπούνια. Αν είσαι μερακλής και θες να ασχοληθείς με το άθλημα και δεν θέλεις να πετάξεις τα λεφτά σου για να πάρεις ένα αποτέλεσμα τύπου espresso και συνήθως κατώτερο μιας nespresso, minimum budget 500E, πολύ μεράκι και υπομονή και για περαιτέρω greekespresso.gr. 3
ApSiMan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Μετά από διάφορες συζητήσεις με τον Ιταλό συνάδελφο κατέληξα κ εγώ στο ίδιο. Κ ενώ είχα μια Delonghi του 100αρικου στο παλιό σπίτι που ήθελε μια Χ διαδικασία για να φτιάξεις καφέ (κ να την συντηρήσεις) τελικά εδώ (= νέο σπίτι) πήρα μια nespresso krups + aeroccino που έπαιζε προσφορά πριν μήνες κ βρήκα την ησυχία μου. + αγοράζεις κάψουλες από διάφορες μάρκες (ιταλλικές κ μη) για δοκιμές+ καθαρίζεται πανεύκολα Όταν θέλω μερακλήδικό καφέ πάω στον Ιταλό κ φτιάχνει σε μια ποταπή μηχανή των 500+ που έχει (με εσωτερικό grinder). Παλιά έκραζα τα pod machines. Τώρα κράζω μόνο τα pod machines που σε δεσμεύουν για συγκεκριμένη μάρκα κάψουλας. Nespresso compatible pods να ψάξεις θα βρεις τουλάχιστον 7-8 διαφορετικές μάρκες για να διαλέξεις. More than enough. P.S. Στο aeroccino ζεσταίνεις κ γαλατάκι αν θες - εκτός από το αφρόγαλα που φτιάχνει, κρύο και ζεστό. Δεν κάνει το σούπερ αφρόγαλα, αλλά κάνει πολύ καλύτερο από όσο είχα προσπαθήσει στην παλιά μου Delonghi που είχε το μαρκούτσι. Ίσως φταίει ότι βάζω 2% γάλα κ όχι πλήρες βέβαια.... 1
whirlwind Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Παιδιά χαίρομαι που βρήκα αυτό το θέμα, γιατί με προβληματίζει και μένα το θέμα τελευταία. Έχω μια μηχανή nespresso που είχα πάρει πριν μισό χρόνο περίπου. Γενικά ο καφές που βγάζει μου φαίνεται καλός, πολύ καλύτερος από αυτόν που έβγαζε μία μηχανή των 100 ευρώ που είχα πριν. Το θέμα είναι ότι ο καφές είναι απλά καλός, όχι εξαιρετικός. Για ένα διάστημα έπινα καφέ έξω και όταν επανήλθα στη nespresso μου κακοφάνηκε. Ακόμα και οι δυνατές ποικιλίες (που σημειωτέον έγιναν πιο ακριβές, κοντά μισό ευρώ η μερίδα, αν και η αύξηση του ΦΠΑ δεν τις επηρέασε όλες...) μου φάνηκαν αδύναμες σε σχέση με αυτό που παράγει μια καλή μηχανή. Επιπλέον, αυτό το μισό ευρώ αντιστοιχεί στον μονό εσπρέσσο, δηλαδή για μια ικανοποιητική για μένα ποσότητα απαιτείται 1 ευρώ. Οπότε με τα παραπάνω άρχισα να σκέφτομαι την εναλλακτική μιας ακριβής εσπρεσσιέρας με μύλο, αλλά που θα κάνει καλύτερο καφέ. Από ό,τι κατάλαβα όμως, πρέπει να μπει βαθειά το χέρι στην τσέπη τελικά, αλλιώς το φθηνότερο vfm είναι όντως η nespresso. Αλήθεια, με μία πιο ακριβή εσπρεσσιέρα, γίνεται τουλάχιστον απόσβεση στην τιμή του καφέ ή στα ίδια ερχόμαστε πάνω κάτω; Γίνεται τελικά να αγοραστεί για αρχή μόνο η εσπρεσσιέρα και αργότερα ο μύλος ή η ποιότητα του καφέ θα είναι χειρότερη της nespresso και πάλι; Οπότε για μία entry level σοβαρή εσπρεσσιέρα ποια προτίνετε; Είχα διαβάσει μία φορά για μία Gaggia baby ή κάπως έτσι, ισχύει; Thanks
Speculoos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Στην Ιταλία ο μέσος ιταλός πίνει εσπρέσο από μπρίκι. Οι Ελληνες όμως θέλουν επαγγελματικό μηχάνημα 1000 ευρώ για να τον απολαύσουν. Λοιπόν, στην Ιταλία ο μέσος Ιταλός δεν πίνει εσπρέσο από "μπρίκι", πίνει μόκα, κανένας Ιταλός δε θα σου προσφέρει εσπρέσο σπίτι του και θα στον κάνει στο "μπρίκι". Θα σου πει ότι σου φτιάχνει καφέ ή μόκα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν εννοούμε εδώ ως μόκα το ρόφημα που αναμιγνύει καφέ και σοκολάτα. Από κει κι έπειτα και μακρυά από fanboyσμούς, ακριβολογίες κτλ, το κρίσιμο σημείο στην καφετιέρα είναι να δίνει συνεχώς σταθερή πίεση κατά το σερβίρισμα. Αυτό δεν το καταφέρνει 100% η νεσπρέσο αλλά το κάνει αρκετά καλά, και το κυριότερο είναι ότι κάθε φορά θα δώσει ακριβώς την ίδια ποιότητα καφέ που δεν είναι καθόλου άσχημη. Μια χαρά καφέ κάνει, κλάσεις ανώτερο από παρόμοιες μηχανές με κάψουλες και on par με πολύ ακριβότερες καφετιέρες. Για πιο αληθινή εμπειρία καφέ ή γιατί θέλουμε πολύ απλά να δοκιμάσουμε μια καφετιέρα να δούμε τι πιάνουμε ως καφετζήδες τότε η επένδυση αν δεν έχουμε το μπάτζετ πρέπει να γίνει στον μύλο και όχι στην μηχανή. Καλύτερα ακριβός μύλος-φτηνή μηχανή παρά το αντίθετο. 1
djcat Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Παιδιά χαίρομαι που βρήκα αυτό το θέμα, γιατί με προβληματίζει και μένα το θέμα τελευταία. Έχω μια μηχανή nespresso που είχα πάρει πριν μισό χρόνο περίπου. Γενικά ο καφές που βγάζει μου φαίνεται καλός, πολύ καλύτερος από αυτόν που έβγαζε μία μηχανή των 100 ευρώ που είχα πριν. Το θέμα είναι ότι ο καφές είναι απλά καλός, όχι εξαιρετικός. Για ένα διάστημα έπινα καφέ έξω και όταν επανήλθα στη nespresso μου κακοφάνηκε. Ακόμα και οι δυνατές ποικιλίες (που σημειωτέον έγιναν πιο ακριβές, κοντά μισό ευρώ η μερίδα, αν και η αύξηση του ΦΠΑ δεν τις επηρέασε όλες...) μου φάνηκαν αδύναμες σε σχέση με αυτό που παράγει μια καλή μηχανή. Επιπλέον, αυτό το μισό ευρώ αντιστοιχεί στον μονό εσπρέσσο, δηλαδή για μια ικανοποιητική για μένα ποσότητα απαιτείται 1 ευρώ. Οπότε με τα παραπάνω άρχισα να σκέφτομαι την εναλλακτική μιας ακριβής εσπρεσσιέρας με μύλο, αλλά που θα κάνει καλύτερο καφέ. Από ό,τι κατάλαβα όμως, πρέπει να μπει βαθειά το χέρι στην τσέπη τελικά, αλλιώς το φθηνότερο vfm είναι όντως η nespresso. Αλήθεια, με μία πιο ακριβή εσπρεσσιέρα, γίνεται τουλάχιστον απόσβεση στην τιμή του καφέ ή στα ίδια ερχόμαστε πάνω κάτω; Γίνεται τελικά να αγοραστεί για αρχή μόνο η εσπρεσσιέρα και αργότερα ο μύλος ή η ποιότητα του καφέ θα είναι χειρότερη της nespresso και πάλι; Οπότε για μία entry level σοβαρή εσπρεσσιέρα ποια προτίνετε; Είχα διαβάσει μία φορά για μία Gaggia baby ή κάπως έτσι, ισχύει; Thanks Χρειάζεσαι απαραίτητα μύλο. Δες για μεταχειρισμένο. 1
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Όσοι έχετε δοκιμάσει και τις δύο πιστεύετε ότι η nespresso βγάζει καλύτερο καφέ από την iperespresso;
Speculoos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Όχι, αλλά είναι τελείως προσωπική άποψη. Βέβαια αν βάλεις τον παράγοντα τιμή τότε η νεσπρέσο είναι πολύ καλύτερο vfm. 1
zio10 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Όχι, αλλά είναι τελείως προσωπική άποψη. Βέβαια αν βάλεις τον παράγοντα τιμή τότε η νεσπρέσο είναι πολύ καλύτερο vfm. Εκτός της τιμής, καθαρά για τον καφέ που βγάζει.
kaklikos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Παντως προς τον TS καλυτερα μηχανη με αλεσμενο καφε παρα καψουλα. Για μενα μην δωσεις αρκετα λεφτα. Παρε μια οικονομικη μεχρι 70-80 ευρω. Και αν μπορεις βρες μια καφετερεια που να δουλευει καλο καφε και να σου κοβουν αυτοι. Βεβαια σαν τον φρεσκοκομενο της στιγμης δεν θα ειναι, αλλα σιγουρα καλυτερος απο τους illy και jacobs στα σουπερμαρκετ. Η απο κανενα καφεκοπτειο με διαφορες ποικιλες ωστε να βρεις το κοψιμο σου. Αν παλι φας κολλημα με τον εσπρεσσο και θες να ξεζουμισεις καθε ποικιλια με μια καλη μηχανη και μυλο τα 500 ειναι πολυ λιγα.
gsisr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Iperespresso πολύ ανώτερη της nespresso και σαν αποτέλεσμα αλλά και σαν τρόπος λειτουργίας 2
3DJIN Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Εγω παντα ειχα και εχω την απορια: αφου στα καφε εχουν ακριβο-επαγγελματικο εξοπλισμο,γιατι 9/10 καφε στην Ελλαδα ο φρεντο εσπρεσο ειναι στην καλυτερη ανεκτος (για να μην πω δεν πινεται) δηλαδη το 90% ειναι χαλια,παω και σε μερικα οπως ενα στο αιγαλεω που εχει και βραβεια στους τοιχους και μιλαμε απογοητευση. 1
achilles_g_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Εγω παντα ειχα και εχω την απορια: αφου στα καφε εχουν ακριβο-επαγγελματικο εξοπλισμο,γιατι 9/10 καφε στην Ελλαδα ο φρεντο εσπρεσο ειναι στην καλυτερη ανεκτος (για να μην πω δεν πινεται) δηλαδη το 90% ειναι χαλια,παω και σε μερικα οπως ενα στο αιγαλεω που εχει και βραβεια στους τοιχους και μιλαμε απογοητευση. 1.Συντήρηση μηχανής. 2. Φθηνό καφέ για να αυξήσουν το κέρδος τους. 3. Barman
Liverpool89 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2017 Ψαχνω για εσπρεσιερα και επεσα πανω σε αυτες,καλο μου φαίνεται να μπορω να κανω γαλλικο τον χειμωνα. https://www.bestprice.gr/item/2154564716/dosette-d2501.html https://www.bestprice.gr/item/2153506214/rohnson-r-970.html https://www.bestprice.gr/item/2154452102/united-em5186.html Τωρα εχω dolce gusto με καψουλες αλλα δεν εμεινα τοσο ικανοποιημένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα