Karamol3golas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Γεια σας ,προσεχως θελω να αγορασω μια μηχανη espresso με το μηχανημα για αφρογαλα,και απο αυτα που βλεπω στο skroutz αρχιζουν απο τα 80 ευρω περιπου,συγκεκριμενα αυτη της μαρκας krups με τις καψουλες nespresso...Αυτο που θα θελα να μαθω ειναι αν οι καφετιερες που βαζεις καφε χωρις καψουλα κανουν αφρογαλα,και αν αξιζουν περισσοτερο σε αυτη την τιμη...Αν ναι ποια θα προτεινατε?Ευχαριστω εκ των προτερων..
Haldol Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Κάποιες εσπρεσιέρες έχουν και το μαρκούτσι για αφρόγαλα, κάποιες όχι. Προφανώς θα διαλέξεις κάποια που να 'χει. Τυπικά οι μηχανές με κάψουλα παίρνουν εξτρά κάψουλα για το αφρόγαλα, δεν έχουν το μαρκούτσι με τον ατμό. Επίσης, επειδή σε βλέπω λίγο μπλεγμένο στο θέμα "κάψουλα ή όχι"... Θέλεις ευκολία - ταχύτητα - επαναληψιμότητα και πάντα αξιόλογο (αλλά όχι κορυφαίο) espresso, ενώ δε σε απασχολεί ιδιαίτερα το κόστος; Κάψουλα. Θέλεις έλεγχο του καφέ, ξέρεις να τον φτιάξεις, δε σε απασχολεί να πιει και κάνα φλυτζάνι ο νεροχύτης από κακό χειρισμό σου, ή σε νοιάζει και η οικονομία; Κλασική εσπρεσιέρα. 2
achilles_g_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Πάρε μια καφετιέρα που πρώτιστα κάνει καλό expresso και αν θελεις αφρογαλα παρε ξεχωριστό ποτηράκι.
djcat Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Πάντως για να φτιάχνεις καλό εσπρεσσο θές καλό μύλο και καλή μηχανή που εννοείται δεν παίρνει κάψουλες. Είναι ακριβό το σπορ. 3
NikosKallithea Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Πάντως για να φτιάχνεις καλό εσπρεσσο θές καλό μύλο και καλή μηχανή που εννοείται δεν παίρνει κάψουλες. Είναι ακριβό το σπορ. Κυρίως θέλεις μύλο, για να φτιάξεις καλό εσπρέσο 1
The_Judas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Παρε την αριελι που βαζει προσφορά στο eshop με 45 ευρώ. Κατι αλλες που αγορασα με 90 ευρω (delonghi κλπ) μου χάλασαν γρηγορα. Όλες οι φθηνες κατω απο 200 ευρω στα ίδια είναι... Για καλο αφρογαλα παιζει ρολο ΚΥΡΙΩΣ το γαλα που θα επιλεξεις. Εγω κάνω αφρογαλα με απλό μίξερακι. Το γαλα μακράς διάρκειας κανει πολυ αφρό ή και το μεβγαλ.
Karamol3golas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δηλαδη πανω κατω,απο ποια τιμη αρχιζει καποιος αξιοπρεπης μυλος,και γενικοτερα για εναν απλο χρηστη ποσο περιπου θα ειναι το συνολο καφετιερας-μυλου(δεν ξερω αν χρειαζεται κατι αλλο)..
gsisr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Για πακέτο μηχανή μύλο θες τουλάχιστον 500€ για entry level καταστάσεις. Πάρε μία nespresso αν δεν εχεις τουλαχιστον αυτό το ποσό, οτιδήποτε άλλο είναι απλά υποδυεστερο
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δηλαδη πανω κατω,απο ποια τιμη αρχιζει καποιος αξιοπρεπης μυλος,και γενικοτερα για εναν απλο χρηστη ποσο περιπου θα ειναι το συνολο καφετιερας-μυλου(δεν ξερω αν χρειαζεται κατι αλλο).. Αστα, απο ~200 και πανω https://www.skroutz.gr/s/1681323/Gaggia-MDF.html?from=catspan&keyphrase=gaggia
gsisr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Ascaso i2 mini για να πεις ότι δε πετάς τελείως τα λεφτά σου για entry level μυλο 1
The_Judas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μπορείς να πιεις καφέ και χωρίς να έχεις μύλο, να μην υπερβάλλουμε. 2
gsisr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μόνο με σωστό pod και μόνο με σωστή αντίστοιχη ακριβή μηχανή για pod. Nespresso η iperesresso μετά πρέπει να ξηλωθεις
djcat Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Μπορείς να πιεις καφέ και χωρίς να έχεις μύλο, να μην υπερβάλλουμε. Καφέ ναι, εσπρέσσο οχι! 3
AntiCambeR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Ποιά είναι η διαφορά του να κόψεις εσύ τον καφέ από το να σου τον κόψει στο καφεκοπτείο;Οτι κόβεις,επι τόπου όσο καφέ θες;Μήπως δεν έχουν επαγγελματικούς μύλους στα καφεκοπτεία; Εχω μια φθηνή μηχανή και παίρνω οτι μάρκα καφέ και όσο θέλω απο καφεκοπτείο.Συνήθως 250 γρ. για, περίπου μια εβδομάδα.Δεν παίρνω παραπάνω γιατί χάνει το άρωμα του.Στην χειρότερη απο ΣΠ έτοιμο αλεσμένο. 1
gsisr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2017 η παρασκευή ενός σωστού espresso περιλαμβάνει τα εξής. σταθερή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εκχύλισης 92-94 βαθμους. σωστή πίεση ~10bar. σωστό χρόνο εκχύλισης 25-35 sec. σωστή αναλογία εκχύλισης, σωστό πάτημα με το tamper, σωστό κόψιμο κλπ για να πετύχεις τα παραπάνω. καφές κομμένος εκείνη την ώρα και φρέσκος πάνω απ όλα. όχι μπαγιατίλα τύπου Illy και όλων των άλλων που βρίσκεις στα coffeeisland και ανάλογα μαγαζάκια. Ανάλογα τη δόση που χρησιμοποιείς για τα γούστα σου θα πρέπει να βρεις το σωστό κόψιμο για τη μηχανή σου ώστε να πετύχεις χρόνο εκχύλισης 25-35 sec και αναλογία εκχύλισης χονδρικά 1:2. Άντε πες μου αυτός που σου αλέθει το καφέ πως μπορεί να ξέρει τα γούστα σου, το πάτημα σου με το tamper, τα sec της εκχύλισης σου και οοοολα αυτά!εκτός αυτού, από τη στιγμή που θα αλεστεί ο καφές την έχασες τη μπάλα! Με ημίμετρα σωστός εσπρεσσο δεν παρασκευάζεται. Τύπου εσπρεσσο μόνο. Το άθλημα δεν είναι τόσο φθηνό όσο νομίζουν κάποιοι. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα