Προς το περιεχόμενο

Samsung Note 4 N910C battery drain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Μου παρουσιάστηκε σήμερα ένα θέμα με τη μπαταρία του κινητού και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Μερικές πληροφορίες πολύ σύντομα:

• Το κινητό δεν έχει γίνει ποτέ root.
  • Πριν από περίπου 9-10 μήνες είχα κατεβάσει από γνωστό site ένα official firmware (6.0.1) το οποίο πέρασα με Odin και το οποίο άρχισε να "πίνει" την μπαταρία με αποτέλεσμα να μη βγάζει μέρα το κινητό.
  • Πήρα καινούργια μπαταρία, λίγο καλύτερα αλλά καμία σχέση με πριν το update.
  • Τελικά δοκίμασα άλλο firmware το οποίο έκατσε μία χαρά και η κατανάλωση επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα. Από τότε μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.
  • Χθες το βράδυ μου έσκασε ειδοποίηση για update. Είχα ήδη κάνει άλλες 2 αν θυμάμαι καλά, χωρίς αισθητή διαφορά.
  • Έκανα το update overnight, έβγαλα το πρωί το κινητό από τη φόρτιση. Μου φάνηκε ότι ήταν λίγο πιο ζεστό απ ότι συνήθως αλλά δεν έδωσα σημασία.
  • Μετά από 40 λεπτά που άδειασε τελείως, έδωσα.
  • Έλεγξα battery info, τίποτα μη φυσιολογικό.

Δεν έχω πάει ακόμα σπίτι να δοκιμάσω να ξαναπεράσω το firmware που είχα περάσει και την άλλη φορά, ωστόσο έχω 2 ερωτήσεις:

1. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο μοντέλο (ή και άλλο);

2. Αν ξαναπεράσω το προηγούμενο firmware, ότι αρχείο αναβαθμίστηκε με τα ενδιάμεσα updates θα γίνει overwrite, σωστά;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Δημοσ.

Εγώ είχα το galaxy tab 3.0 το οποίο αγόρασα με android 4.2 και μέσω οδιν έκανα αναβάθμιση σε 4.4. Από τότε η μπαταρία έπεφτε γρηγορότερα και αφού ρώτησα, έμαθα πως δεν μπορώ να το ξαναπάω πίσω στο 4.2 γιατί δεν γίνεται το downgrade ( μου το είπε η samsung). 

Το update σε πήγε απλά σε άλλη έκδοση του ίδιου λογισμικού;

Δημοσ.

Εγώ είχα το galaxy tab 3.0 το οποίο αγόρασα με android 4.2 και μέσω οδιν έκανα αναβάθμιση σε 4.4. Από τότε η μπαταρία έπεφτε γρηγορότερα και αφού ρώτησα, έμαθα πως δεν μπορώ να το ξαναπάω πίσω στο 4.2 γιατί δεν γίνεται το downgrade ( μου το είπε η samsung). 

Το update σε πήγε απλά σε άλλη έκδοση του ίδιου λογισμικού;

Ναι, ούτως ή άλλως πλέον σε official firmware δεν μπορώ να πάω παραπάνω (νομίζω δλδ). Αυτό που σκοπέυω να κάνω είναι να ξαναπεράσω "καθαρό" το προηγούμενο firmware. Αν όμως το drain προκαλείται από non-native εφαρμογή λογικά θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Επειδή εμφανίστηκε αμέσως μετά το χτεσινό update, αισιοδοξώ πως οφείλεται σε αυτό και ότι πηγαίνοντας στο προηγούμενο firmware θα λυθεί το πρόβλημα. Απλά ήθελα να δω αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ;)

Δημοσ.

Ξαναπερασε το παλιο,αν σου ερθει ΟΤΑ μην το κανεις ακυρωσε το η αγνοησε το.

Thanks, αυτό θα κάνω κι ελπίζω να δουλέψει.  :mellow:

Δημοσ.

Ερώτηση:

Το firmware με το οποίο είχα φλασάρει το κινητό τελευταία φορά και λειτουργούσε άψογα ήταν το xeo-n910cxxu2dpcb

Παρατηρώ ότι τώρα στο System info  λέει ότι είναι περασμένο το N910CXXU1DPC1. Είναι δυνατόν να άλλαξε με ένα update μεγέθους 130mb;

(Obviously δεν το χω πολύ με τα firmwares κι έχω χάσει λίγο τη μπάλα :P)

Δημοσ.

Ερώτηση:

Το firmware με το οποίο είχα φλασάρει το κινητό τελευταία φορά και λειτουργούσε άψογα ήταν το xeo-n910cxxu2dpcb

Παρατηρώ ότι τώρα στο System info λέει ότι είναι περασμένο το N910CXXU1DPC1. Είναι δυνατόν να άλλαξε με ένα update μεγέθους 130mb;

(Obviously δεν το χω πολύ με τα firmwares κι έχω χάσει λίγο τη μπάλα :P)

Ναι γιατι προσθετονται και αλλα
Δημοσ.

Ίσως να μην έκατσε καλά το update και να χρειάζεται ένα hard reset για να δουλέψει καλά ,θα σου πρότεινα να φτιάξεις αντίγραφο και να κάνεις την συσκευή hard reset

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε περνώντας ξανά το προηγούμενο firmware, το οποίο μάλλον μπήκε μαζί με τα updates (έβαλα το n910cxxu2dpcb και στο info δείχνει πάλι ότι έχει περαστεί το ¨προβληματικό" N910CXXU1DPC1).

Ωστόσο μέχρι στιγμής η μπαταρία είναι στο 89%, 3 ώρες αφού βγήκε από τη φόρτιση και με ήπια χρήση του τηλεφώνου.

We ll see :)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως, όπως έμαθα εγώ, πρέπει μετά την εγκατάσταση λογισμικού καινούριου να κάνεις ένα wipe cache και ένα factory reset.Όταν τα έψαχνα με το τάμπλετ μου το είχα δει αυτό.Επίσης, μια custom rom δε λύνει πάντα το πρόβλημα.Εγώ πχ είχα βάλει την cyanogenmod για να κερδίσω σε απόδοση μπαταρίας και τελικά έχασα σε μεγάλο επίπεδο.Πέρασα τελικά την αυθεντική όπως εσύ και όλα καλά.

Βοηθάνε πάρα πολύ οι κριτικές για τις διάφορες ρομ στις συσκευές που μας ενδιαφέρουν.

Τέλος καλό, όλα καλά ( μάλλον ) :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...