Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που θα βρει Z77 / B75 σε λογική τιμή ; Το πιο σημαντικό στα sandy bridge ήταν το OC, τι να τον κάνεις τον i5-2400+B75 άμα δεν μπορείς να κάνεις OC μπανάνα θα 'ναι; Στις αγγελίες τις μητρικές s775/s1366/s1155/s2011 τις βάζουν σε ηψηλές τιμές που κάνει τα σετ εντελώς ασύμφορα, βλέπω κάτι P45 80€ και με πιάνει αναγούλα.

s775 Ιδιότροπες με τις μνήμες, παλιά features και οι καλές μητρικές είναι δυσεύρετες.

s1336 πανάκριβες μητρικές χωρίς native SATA3 κτλ.

s1155 Μόνο οι i5-2500K/i7-2600 αξίζουν και θες και καλό p67/z77 mboard για OC ... τρέχα γύρευε.

s2011 120~150€ για μητρική Χ79 ! (τουλάχιστον θα χεις πολλά cores/threads με έναν οικονομικό Xeon!)

Πάρε ένα kaby lake pentium 2C/4T new όπως είπαν και οι άλλοι ή αμα θες κάτι super VFM έναν FX 6300 μεταχειρισμένο (~60€) και μια ΟΚ mainboard 970, πάτα του και OC στα 4.3-4.4GHz και είσαι άρχοντας.

Πράγματι, ενώ βρίσκεις επεξεργαστές 1155 σε σχετικά καλή τιμή-κατάσταση μητρικές δεν...

Δυστυχώς και οι 1155 μητρικές της προκοπής, κυριολεκτικά καταζητούνται πλέον (μόνο "ζωντανές" βέβαια!)...

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αμα είναι να δώσει ένα σκασμό λεφτά για μητρική, γιατί να μην πάει μια και καλή σε νέα φθηνότερη?

Δεν έχει λογική.

• Like 4
Δημοσ.

Εγω θα σου έλεγα να πας σε παλιότερο socket intel πχ lga 1155 σε κάποια midrange λύση πχ z77 - b75.

Για cpu στην αρχή κανά σαπάκι pentium g - κανάν i3 φθηνό ή στην καλύτερη κάτι σε  i5 (2400-2600) απο δω πάλι μετάχειρο. (ή και αυτό που πρότεινα στα προηγούμενα, όχι 775...) 

Αυτά για να ξοδέψεις έως 100 ευρό για αρχή εως 150 αναλόγως της cpu .

Και όταν αρχίσουν να αποσύρονται οι xeon 1155 server και κατ επέκταση αρχίσουν φθηναίνουν οι xeon ~50$ αυτού του socket να χτυπήσεις κανά E3-12xx 4c 8t     

Φθηνή λύση και με δρόμο για επίσης φτηνή μελλοντική αναβάθμιση. :D

Αλλιώς kaby lake να έχεις τουλάχιστον την καινουργίλα.

PS Αποκλείεται να είναι ασύμβατοι οι kaby με το λειτουργικό της microsoft που έχει ακόμα πάνω απο το 45% της αγοράς...

Μην ακούω βλακείες. 

Για chipset 270-Η270-Β270

- Microsoft® Windows® 10 64-bit (For 7th Gen Intel® CPU)

- Microsoft® Windows® 10 64-bit / 8.1 64-bit / 7 32-bit / 7 64-bit (For 6th Gen Intel® CPU)*

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδη με το συστημα που προτεινει ο sheogorath, τα 7 δεν μπορεις να τα εγκαταστησεις καθολου ή μπορεις αλλα με πιθανες ασυμβατοτητες?

Δημοσ.

Δηλαδη με το συστημα που προτεινει ο sheogorath, τα 7 δεν μπορεις να τα εγκαταστησεις καθολου ή μπορεις αλλα με πιθανες ασυμβατοτητες?

Προφανώς δεν μπορείς γιατί δεν υπάρχουν drivers. Τώρα αν στην πράξη είναι διαφορετικά δεν γνωρίζω. Όταν θα πιάσουμε στα χέρια μιας μια νέα μητρική με kabylake θα το μάθουμε.

Δημοσ.

Για τα windows που έχουμε, δεν βρίσκουμε μητρικές και για τις μητρικές που μπορούμε να βρούμε, δεν έχουμε windows...

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0ahUKEwi0sMOg77zRAhUDQpoKHbt-Bt0QyCkIGjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Di_hP4ZycbFU&usg=AFQjCNGfRtPyXujQqkOEBe5HHxM8aKALNQ&bvm=bv.144210762,d.bGs

• Like 1
Δημοσ.

Θα πηγαινα με την maximus αλλά τώρα που το λες ναι δίκιο έχεις απλά το σκεφτόμουν ότι με ενα 20ρικο παιρνω τετραπυρινο που μπορεί να ανταπεξέλθει στα παιχνίδια (έως crysis 2) μαλλον θα φτιαξω νέο σιγά σιγά

με τα λεφτα π θες να δωσεις με 70 ευρω περνεις εναν ι3 4170 και μια μιτρικη στα 40 ευρω η h81 η β85 chip   και δινεις και αλλα 35 ευρω και περνεις και δυο 4αρες ραμ ολα αυτα μεσα απο το site και εισαι αρχοντας !!

Δημοσ.

Ειναι συμβατοι ομως με τις υπαρχουσες 1151 μητρικες?

Ναι είναι συμβατοί με Z170-H170 κλπ αλλά δεν γνωρίζω αν είναι όλες οι μητρικές γιατί π.χ. στην asus ranger δεν αναφέρει στο cpu support τους kabylake. Δες στο σαιτ της μητρικής σου. 

Δημοσ.

με τα λεφτα π θες να δωσεις με 70 ευρω περνεις εναν ι3 4170 και μια μιτρικη στα 40 ευρω η h81 η β85 chip   και δινεις και αλλα 35 ευρω και περνεις και δυο 4αρες ραμ ολα αυτα μεσα απο το site και εισαι αρχοντας !!

που παιζουν αυτες οι τιμες?

Δημοσ.

Μητρικες 775 υπαρχουν ακομα και καλες μητρικες πουλανε και στο site παιδια εδω συχνα.

Ειναι απο την καλυτερη γεννια και οποιος διαφωνει με αυτο διαφωνω κι εγω μαζι του...

Παιρνεις μια μητρικη ειτε ddr2 ειτε ddr3 με εναν καλο τετραπυρηνο cpu για 775 και δεν εχεις προβληματα...τα καινουρια ειναι ολα τριχες μπροστα σε αυτη τη γεννια...

Δημοσ.

που παιζουν αυτες οι τιμες?

Για μτχ λέει.

Μητρικες 775 υπαρχουν ακομα και καλες μητρικες πουλανε και στο site παιδια εδω συχνα.

Ειναι απο την καλυτερη γεννια και οποιος διαφωνει με αυτο διαφωνω κι εγω μαζι του...

Παιρνεις μια μητρικη ειτε ddr2 ειτε ddr3 με εναν καλο τετραπυρηνο cpu για 775 και δεν εχεις προβληματα...τα καινουρια ειναι ολα τριχες μπροστα σε αυτη τη γεννια...

Μητρικές καλές 775 για την γενιά τους ναι, υπάρχουν, δεν λέω, αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις μητρική 5-10 χρονών με μια καινούργια, απλά δεν γίνεται.

Να σου επισημάνω κάποιες διαφορές για να δεις τι λέω.

Πρώτων στην τιμή, για να πάρεις μια καλή μητρική 775 πρέπει να δώσεις 50-60€ (τόσο τις βλέπω), με αυτά μπορείς να πάρεις μια καινούργια μητρική στο καινούργιο σόκετ, της κούτας, όχι μτχ.. Μπορεί να πάρει βέβαια και μια κάπως καλύτερη απο καμια αγγελία.

Μετά σε επιδώσεις, η 775 θα έχει απάνω στην καλύτερη SATA2, USB2, DDR3(1333) όχι κάτι καλύτερο, στο καινούργιο σόκετ πας σε SATA3, USB3, DDR3/4, μιλάμε για διαφορές στην ταχύτητα που φαίνονται.

Μετά σε επεξεργαστές, στην 775 θα βάλεις έναν xeon, κάτι παραπάνω δεν παίρνει... Αυτόν θα βάλεις και με αυτόν θα μείνεις, update δεν σηκώνει άλλο. Στο καινούργιο σόκετ πες δίνεις τα 2πλάσια για έναν επεξεργαστή με την ίδια δύναμη αλλά με ορίζοντα upgrade έως i7 (αν μιλάμε για ιντέλ) για το μέλλον.

Μετά χρόνος ζωής, κάθε εξάρτημα ηλεκτρονικό έχει έναν χρόνο που θα δουλέψει, μετά βγάζει βλάβες, (MTBF??), στην παλιά μητρική το λογικό είναι αυτός ο χρόνος να κοντεύει... Στην καινούργια ξεκινάας απο την αρχή...

Μετά εγγύηση... Στο παλιό δεν έχεις... Στο καινούργιο 2+ χρόνια...

Εν κατακλείδι, μπορεί να γλυτώσεις 30-50€ αλλά χάνεις τόσο πολύ που στην ουσία μπαίνεις μέσα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν διαφωνω σε οσα λες αλλα δυσκολα πετυχαινεις ενα μοντελο 1155 καλο ωστε να οατησει εκει πιο ωραια και να το κανει πιο τουμπανο και στα καινουρια βεβαια να πρεπει να δωσει ακομα παραπανω λεφτα.

Στα 775 επειδη κι εγω εχω αλλα εχω επισης και 1155 και ειχα 1150 σοκετ και το πουλησα το 1150 διοτι δεν ηταν σταθερο κατα τη γνωμη μου μπορει να μην εχει το χρηματικο ποσο των 300 ευρω να τσιμπισει μια καλη μητρικη 1155 και εναν cpu οπως μου ετυχαν εμενα απο μελος εδω μαζι με μνημες και να κανει αριστη αγορα...

Οποτε που θα τα βρει;;;; Αυτο ειναι το θεμα φιλε μου...το καινουριο το βρισκεις αλλα τα κατωτερα μοντελα μονο οποτε για μενα δεν εχει μελλον και νοημα...

Δημοσ.

Μα και εγώ έχω και 775 και 1150, για αυτό στο λέω το παραπάνω, πήρα σύστημα με τα ίδια χρήματα που θα έδινα για 775 και είναι πάρα πολύ πιο καλό, εσένα για τις αστάθειες που λες κάτι δεν πήγαινε σωστά, χαλασμένη μητρική; Επεξεργαστής; Μνήμη; Τροφοδοτικό; Δεν μπορώ να ξέρω.

Την πρώτη παράγραφο δεν την κατάλαβα, μήπως εννοείς οτι οι 775 αυτές που βρίσκεις είναι πιο τουμπανιάρικες με ψύκτρες φουρφούρια και αρώματα; Αν ναι αυτό δεν έχει καμία σημασία, στην τελική αυτό που μετράει είναι το σύστημα τι επιδώσεις μπορεί να βγάλει και να τις δει ο χρήστης.

Μια πρόχειρη σούμα:

Για 775

Επεξεργαστής 30€

Μητρική 50€

Μνήμες DDR3 1333 8GB 50€ (προσοχή εδώ, δεν παίζουν όλες οι DDR3 σε 775).

SUM:130€

Για 1151

Επεξεργαστής 70€

Μητρική 70€

Μνήμες 8GB 50€

SUM:190€

Άρα βγήκε 60€ παραπάνω. Για μένα αξίζει φούλ να πάει σε 51, αλλιώς 1150...

• Like 1
Δημοσ.

Στο 1150 ισως δεν μου πατησε η μητρικη καλα...

Γιατι εχεις κολησει στις 775 με μνηνες 1333;;

Οι 775 φτανουν μεχρι 16gb 1600mhz ευχαριστα και οσο για επιδοσεις εχουν τρομερα καλες!εξαρταται ποσο ψαγμενος εισαι!

Στο 1151 που προτεινεις παει για μια ψοφια λυση ουτε καν κατι μετριο αυτο εννοω

Βεβαια ολα αυτα χωρις παρεξηγηση απλα προσπαθουμε μεσα απο εμπειριες να βοηθησουμε το παλικαρι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...