Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλη χρονιά σε όλους θέλω να φτιαξω ένα budget συστηματακι για παιχνίδια και ιντερνετ καθημερινό pc και θα ήθελα την βοήθεια από όσους ξέρουν να μου πουν ποια μητρική να διαλεξω (δεν υπάρχουν μνήμες επεξεργαστης η τπτ αλλο ακομα ξεκιναω με αγορά μητρικής) οι μητρικές είναι οι εξής:

Asus maximus extreme 55€

https://www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_EXTREME/

Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι είναι σε άριστη κατασταση με την κάρτα ήχου της χωρίς backplate και παρελκόμενα δεύτερο χερι την ετρεχε καθημερινά στα 3.4GHz με υδροψυξη και την έχει φτάσει μέχρι 4GHz για ένα benchmark από όσο έχω ψάξει έχω δει ότι αυτή η μητρική ειναι μαύρο σκυλι.

Asus P5E3 DELUXE 75€

https://www.asus.com/Motherboards/P5E3_Deluxe/

Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι την δίνει λογο αναβάθμισης δεν έχει κάνει ποτέ υπερχρονισμο.

Θέλω να μου πείτε ποια προτείνετε εσείς και για ποιον λογο ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από RalistasHELLAS
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχουν, δεν αξίζει να πάρεις τώρα 775.

Απο τις δυο, πάνω κάτω οι ίδιες είναι, αλλά η 2η είναι εγκληματικά ακριβή. Απο τις δύο αν ήταν ίδια τιμή θα έπαιρνα την 2η αλλά 20 ευρώ παραπάνω δεν θα έδινα.

Δημοσ.

Επεξεργαστές-μνήμες υπάρχουν και ποια είναι?

Όχι δεν υπάρχουν

Αν δεν υπάρχουν, δεν αξίζει να πάρεις τώρα 775.

Απο τις δυο, πάνω κάτω οι ίδιες είναι, αλλά η 2η είναι εγκληματικά ακριβή. Απο τις δύο αν ήταν ίδια τιμή θα έπαιρνα την 2η αλλά 20 ευρώ παραπάνω δεν θα έδινα.

Αρχικά κοίταξα για socket 1366 με i7 που είναι σε χαμηλές τιμές αλλά είδα ότι οι μητρικές ξεπερνάνε τα 100 ευρώ, λόγο τιμης είμαι προς την maximus αλλά επιδη δεν ξέρω από υπερχρονισμους δεν ξέρω πως επηρεάζεται και μία μητρική όταν γίνεται όλο αυτο.
Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχουν

Αρχικά κοίταξα για socket 1366 με i7 που είναι σε χαμηλές τιμές αλλά είδα ότι οι μητρικές ξεπερνάνε τα 100 ευρώ, λόγο τιμης είμαι προς την maximus αλλά επιδη δεν ξέρω από υπερχρονισμους δεν ξέρω πως επηρεάζεται και μία μητρική όταν γίνεται όλο αυτο.

Αφού δεν υπάρχει τίποτα κάνε μια χάρη στον ευατό σου και πάρε τον Pentium με HT kaby lake (4620, 4600, 4560), μια φθηνή Η110 με DDR4 που να τον υποστηρίζει, και 8GB DDR4.

Αυτό, τίποτε άλλο.

• Like 10
Δημοσ.

Αφού δεν υπάρχει τίποτα κάνε μια χάρη στον ευατό σου και πάρε τον Pentium με HT kaby lake (4620, 4600, 4560), μια φθηνή Η110 με DDR4 που να τον υποστηρίζει, και 8GB DDR4.

Αυτό, τίποτε άλλο.

Το είχα σκεφτεί να πάω αρχικά σε ddr4 με g4400 αλλά είναι στενο το budget γι αυτό πάω και σε μεταχειρισμένα αλλιος θα πηγαινα κατευθιαν σε ddr4 και θα περίμενα τους νέους pentium
Δημοσ.

Το είχα σκεφτεί να πάω αρχικά σε ddr4 με g4400 αλλά είναι στενο το budget γι αυτό πάω και σε μεταχειρισμένα αλλιος θα πηγαινα κατευθιαν σε ddr4 και θα περίμενα τους νέους pentium

Και κοιτάς σε 775 με 75 ευρώ την μητρική?

Μια χαρά βγαίνουν τα χρήματα.

• Like 5
Δημοσ.

Budget για να δούμε τι μπορείς να κάνεις;

Πέρα από μητρική θα βάλω 8gb ram, εναν q6600 για αρχή, μία MSI 750ti 2gb από έναν φίλο, 1tb σκληρό δίσκο ένα απλό atx κουτί, μία aftermarket ψυκτρα και ένα XFX 500W bronze.
Δημοσ.

Μα τα λεφτα που πας να δωσεις για τις παλιακοτητες μην σου πω οτι ειναι και περισσοτερα απο το να παρεις καινουργια πραγματα!

• Like 7
Δημοσ.

Και κοιτάς σε 775 με 75 ευρώ την μητρική?

Μια χαρά βγαίνουν τα χρήματα.

Θα πηγαινα με την maximus αλλά τώρα που το λες ναι δίκιο έχεις απλά το σκεφτόμουν ότι με ενα 20ρικο παιρνω τετραπυρινο που μπορεί να ανταπεξέλθει στα παιχνίδια (έως crysis 2) μαλλον θα φτιαξω νέο σιγά σιγά
Δημοσ.

Πέρα από μητρική θα βάλω 8gb ram, εναν q6600 για αρχή, μία MSI 750ti 2gb από έναν φίλο, 1tb σκληρό δίσκο ένα απλό atx κουτί, μία aftermarket ψυκτρα και ένα XFX 500W bronze.

δεν καταλαβα αυτα τα εχεις ;η θα τα αγορασεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες να πειραματιστείς με παλιότερη πλατφόρμα και να ασχοληθείς και λίγο με OC (για να το βοηθήσεις να αναπνεύσει) κοίτα και για του πρώτης γενιάς i5-i7 σε 1156, αν και μόνο αν βρείς μητρική η οποία να αξίζει και να κοστίζει λίγο.

Για lga 1156 υπάρχουν xeon και όσα chip εχουν 8 threads πχ  X3426-X3440 και είναι στο εικοσάρικο-σαραντάρικο στο ebay αξίζουν.

Είναι και αυτά τα chip ξεπερασμένα σε σχέση με τα σημερινά αλλά μπορείς να βρείς φτηνή ddr3 για τα mobo τους και αν βρείς την άκρη και τα clockάρεις 3,6.- 3,9 θα εχεις σίγουρα καλύτερο μηχάνημα απο pentium έστω και 4 threads.  

Εχω 2 τέτοιες μητρικές σε λειτουργία με i3 530 και σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω αυτό το δρόμο.

Απλά είναι τόσο επαρκείς αυτοί οι παλιοί i3 (και κλοκάρουν και τόσο ψηλά) που γι αυτά που κάνουν τα συγκεκριμένα μηχανήματα (ενα στο γραφείο και ενα σε HTPC) δεν υπάρχει πραγματικός λόγος. Απλά θέλω να τα σκαλίσω. :-D

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.

φίλε μου καλύτερα πάνε σε ένα καινούργιο build δεν αξίζει να ασχοληθείς με αυτό το socket + ότι θα έχεις και bottleneck και αν κάνεις Build ακόμα και με g4400 μπορείς να παίξεις πολλά παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα και θα είναι άνετα αναβαθμισιμος με καπιο i3 6100-7100 i5 i7 κτλ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...