poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 19 minutes ago, Vasileios26 said: Καλημέρα, ευχαριστώ για την αμεσότητά σου. Μόλις αυτές τις ημέρες μου ενεργοποιήσουν τη γραμμή, θα τους πάρω τηλέφωνο για να με γυρίσουν σε bridge mode. Από όσο ψάχτηκα στο διαδίκτυο, είναι αρκετά δύσκολο το να γυρίσουν κάποιον σε bridge (από ότι έχω καταλάβει αυτή είναι η πολιτική της vf), και μόνο 1 περίπτωση συνδρομητή βρήκα που το δέχθηκαν. Εν πάση περιπτώσει όμως, μόλις τους καλέσω, θα ενημερώσω εδώ για το τι μου είπαν, αν και δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος, θα δείξει. Εάν δεν γίνεται, θα το δω με το DMZ, (όπου btw δε ξέρω πως γίνεται). Στη φάση που είμαι, δε με ενδιαφέρει το διπλό ΝΑΤ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το να μην αχρηστευτεί το Router που έχω, όπως επίσης ΔΕΝ θέλω να το έχω σαν access point. αν το θες για το Wifi τοτε δεν σε χαλαει να το εχεις σαν access point.αν δεν γινει bridge ή δεν παιζεις με Pppoe passthrough τοτε το θεμα δεν ειναι το διπλο nat αλλα οτι στην πραξη το router της vodafone κανει τα παντα εκτος απο το κομματι του wireless.κανει και routing και τον συγχρονισμο και τα παντα σαν να μην ειχες το δικο σου. dmz ανοιγεις ολα τα Ports σε μια ip.στην ουσια ανοιγεις ολα τα ports στο router της vodafone για την ip του δικου σου ρουτερ ωστε κατα καποιο τροπο να μην εχεις παραπανω πραγματα να κανεις με το adsl/vdsl modem router της vodafone
Vasileios26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 41 λεπτά πριν, poulinos είπε αν το θες για το Wifi τοτε δεν σε χαλαει να το εχεις σαν access point.αν δεν γινει bridge ή δεν παιζεις με Pppoe passthrough τοτε το θεμα δεν ειναι το διπλο nat αλλα οτι στην πραξη το router της vodafone κανει τα παντα εκτος απο το κομματι του wireless.κανει και routing και τον συγχρονισμο και τα παντα σαν να μην ειχες το δικο σου. dmz ανοιγεις ολα τα Ports σε μια ip.στην ουσια ανοιγεις ολα τα ports στο router της vodafone για την ip του δικου σου ρουτερ ωστε κατα καποιο τροπο να μην εχεις παραπανω πραγματα να κανεις με το adsl/vdsl modem router της vodafone Ωραία. Οπότε βάζοντας τα πράγματα σε μιά σειρά: 1) Κοιτάζω αν μπορεί να παίξει με PPPoE passthrough, 2) αν όχι, τους καλώ για bridge mode. 3) Εάν δεν δεχθούν το αίτημά μου, κάνω DMZ 4) ή (το αφήνω ως τελευταία μου λύση) το χρησιμοποιώ σαν access point. Εντάξει λοιπόν φίλε μου. Μόλις τους καλέσω, θα ενημερώσω εδώ για το τι μου είπαν, και το βλέπουμε. Να είσαι και πάλι καλά!
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 4 minutes ago, Vasileios26 said: Ωραία. Οπότε βάζοντας τα πράγματα σε μιά σειρά: 1) Κοιτάζω αν μπορεί να παίξει με PPPoE passthrough, 2) αν όχι, τους καλώ για bridge mode. 3) Εάν δεν δεχθούν το αίτημά μου, κάνω DMZ 4) ή (το αφήνω ως τελευταία μου λύση) το χρησιμοποιώ σαν access point. Εντάξει λοιπόν φίλε μου. Μόλις τους καλέσω, θα ενημερώσω εδώ για το τι μου είπαν, και το βλέπουμε. Να είσαι και πάλι καλά! θα προτιμουσα να το κανω access point απο το να κανω Dmz και τετοια.
Vasileios26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, poulinos είπε θα προτιμουσα να το κανω access point απο το να κανω Dmz και τετοια. Αν έχεις διάθεση και χρόνο να μου το απαντήσεις αυτό, γιατί μεταξύ των 2 μεθόδων (AP & DMZ) , προτιμάς το πρώτο; για λόγους ασφαλείας; (αναφέρομαι στο DMZ, και τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν από το άνοιγμα όλων τωv ports).
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 α.δεν θελω να εχω δυο nat.δεν θελω να βαζω την καθε συσκευη να κανει παραπανω πραγματα και να το κανω ολο πιο πολυπλοκο. στην ουσια το ενα Nat ανοιγεις οχι και τα δυο. 5 minutes ago, Vasileios26 said: Αν έχεις διάθεση και χρόνο να μου το απαντήσεις αυτό, γιατί μεταξύ των 2 μεθόδων (AP & DMZ) , προτιμάς το πρώτο; για λόγους ασφαλείας; (αναφέρομαι στο DMZ, και τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν από το άνοιγμα όλων τωv ports).
Vasileios26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, poulinos είπε α.δεν θελω να εχω δυο nat.δεν θελω να βαζω την καθε συσκευη να κανει παραπανω πραγματα και να το κανω ολο πιο πολυπλοκο. στην ουσια το ενα Nat ανοιγεις οχι και τα δυο. Έγινε, να είσαι καλά, μιλάμε για ό,τι νεότερο. Καλό μεσημέρι!
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 37 minutes ago, Vasileios26 said: Έγινε, να είσαι καλά, μιλάμε για ό,τι νεότερο. Καλό μεσημέρι! οτι ειναι ενημερωσε.
xDante Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Παίδες Καλησπέρα έχω το mi router 3 του έχω περάσει το padavan firmware και έχω το εξής πρόβλημα γιατί θα τρελαθώ ... Όταν έχω το speedport plus μόνο του όλα καλά μόλις πάω να βάλω το lan για να χρησιμοποιήσω σαν access point το mirouter ξαφνικά μέσα σε ένα λεπτό αποσυνδέεται από το ίντερνετ το speedport ... Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για ένα διάστημα δούλευε τέλεια με το firmware ,της xiaomi .. και με το padavan ,δούλευε με μια μέρα αλλά ξαφνικά αποσυνδέθηκε ... Έχω δοκιμάσει να κλείσω το dchp από το speedport μόλις κάνω reset το a.p δεν παίρνω καν ip στο PC .. αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει να μου πει τι κάνω λάθος .... Να σημειωσω ότι δοκίμασα να κάνω wan passthrough έβαλα τα login και pass αλλά ενώ παίρνω local ip δεν κλειδώνει το vdsl ...
netagra Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους, έχω το ZXHN H108N V2.5 με το Xiaomi Mi Router 3 εδώ και αρκετό καιρό. Το ZXHN είναι συνδεδεμένο στον πάροχο, σε μία lan πόρτα του έχω βάλει powerline της TP-Link και στέλνει ίντερνετ στο σαλόνι όπου έχω συνδέσει το Xiaomi. Ο τρόπος σύνδεσής του απλός, καμία ρύθμιση σχεδόν μέσα στο XIaomi, απλά βλέπει internet στην είσοδό του και το μοιράζει. Το setup αυτό έπαιζε χωρίς πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια. Μερικά μπουκώματα έβλεπα πότε πότε τα οποία τα έριχνα στα powerline και δεν με πολυενδιέφεραν. Άρχισαν όμως τα παράπονα ότι το internet σέρνεται κ.α. Όντως παρατήρησα μια καθυστέρηση και ενώ παλιότερα τα speedtest με το κινητό μου έπιαναν την ταχύτητα του ZXHN πλέον είναι 25% κάτω. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται. Έχει κάποιος καμιά ιδέα; Ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Απριλίου 2020 από netagra
GiwrgosP- Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 35 λεπτά πριν, netagra είπε Γεια σε όλους, έχω το ZXHN H108N V2.5 με το Xiaomi Mi Router 3 εδώ και αρκετό καιρό. Το ZXHN είναι συνδεδεμένο στον πάροχο, σε μία lan πόρτα του έχω βάλει powerline της TP-Link και στέλνει ίντερνετ στο σαλόνι όπου έχω συνδέσει το Xiaomi. Ο τρόπος σύνδεσής του απλός, καμία ρύθμιση σχεδόν μέσα στο XIaomi, απλά βλέπει internet στην είσοδό του και το μοιράζει. Το setup αυτό έπαιζε χωρίς πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια. Μερικά μπουκώματα έβλεπα πότε πότε τα οποία τα έριχαν στα powerline και δεν με πολυενδιέφεραν. Άρχισαν όμως τα παράπονα ότι το internet σέρνεται κ.α. Όντως παρατήρησα μια καθυστέρηση και ενώ παλιότερα τα speedtest με το κινητό μου έπιαναν την ταχύτητα του ZXHN πλέον είναι 25% κάτω. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται. Έχει κάποιος καμιά ιδέα; Ευχαριστώ Ανεβασε στατιστικα της γραμμης (Screenshot εκει που δειχνει ποσο κλειδωνει το modem)
pavloa Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Να κάνω και εγώ μια ερώτηση στο σπίτι της αδερφής μου θέλουμε να εγκαταστήσουμε το xiaomi mi 4a. Διάβασα όλο το θέμα και θέλω να κάνω το xiaomi να δουλεύει ως ρούτερ. Απλά μια διευκρίνηση οταν θα δουλεύει σαν ρουτερ θα αναλάβει να κάτι οτι έκανα το ρουτερ της vodafone? Δηλαδή το ιντερνετ θα το διαχειρίζεται μόνο το xiaomi? Vodafone έχει και ρουτερ H267N. Διάβασα οτι πρέπει να ενεργοποιήσουμε το pppoe passthrough, που πρέπει να πάω για να το κάνω αυτό? Απο εδώ ή απο άλλου μενου?
netagra Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, άλλαξα τις ρυθμίσεις του ZXHN H108N V2.5 σε PPPoe pass through και το mode του Xiaomi Mi Router 3 σε PPPoe και αφού έβαλα τα login/password της Forthnet και μου γράφει dialed successfully παίρνει internet address και βλέπει τους DNS. Internet όμως δεν έχουν οι συσκευές που συνδέονται στο Xiaomi. Κάποια ιδέα; Ευχαριστώ Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από netagra
pavloa Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, netagra είπε Καλημέρα, άλλαξα τις ρυθμίσεις του ZXHN H108N V2.5 σε PPPoe pass through και το mode του Xiaomi Mi Router 3 σε PPPoe και αφού έβαλα τα login/password της Forthnet και μου γράφει dialed successfully παίρνει internet address και βλέπει τους DNS. Internet όμως δεν έχουν οι συσκευές που συνδέονται στο Xiaomi. Κάποια ιδέα; Ευχαριστώ Καλημέρα. Καλό μήνα. Επειδή και εγώ θέλω να το αγοράσω το xiaomi router, μπορείς να βγάλεις μια φωτο απο το μενου του zte με τις ρυθμίσεις για το pppoe pass through? Εγώ έχω το H267N και δεν ξέρω που ακριβώς είναι αυτή η ρύθμιση. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2020 από pavloa
netagra Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Θα μπεις με το login που αφήνει να βλέπεις τα στοιχεία της σύνδεσης. Στην περίπτωσή μου ήταν ένα κλικ στο check box του PPPoE pass-through.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα