Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Mi WiFi 3 Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι και εγω συνδεομαι wireless. Αυτο λες να φταιει ? Δεν εχω βαλει fastpath ακομα αλλα μπορει να το δοκιμασω.

Αρα πρεπει να συνδεθω με το ρουτερ με ethernet ? Δεν γινεται αυτο επειδη το ρουτερ ειναι στον 1ο οροφο και εγω στο 2ο. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 23/09/2018 at 14:24, notis99 said:

Ναι και εγω συνδεομαι wireless. Αυτο λες να φταιει ? Δεν εχω βαλει fastpath ακομα αλλα μπορει να το δοκιμασω.

Αρα πρεπει να συνδεθω με το ρουτερ με ethernet ? Δεν γινεται αυτο επειδη το ρουτερ ειναι στον 1ο οροφο και εγω στο 2ο. 

α.βαλε fast path ετσι και αλλιως για να κερδισει σε ping.

β.η ριξε καλωδιο εστω και δοκιμαστικα να δεις τι γινεται ή μετα μπορεις να δοκιμασεις powerline αν μιλαμε για το ιδιο ρολοι δεη χωρις να σημαινει οτι σιγουρα θα παιξει σωστα το powerline.και τα 2 θελουν δοκιμη.

επισης τυπικα δες και για firmware update.μια αλλη δοκιμη εσυ πχ να παιξεις στα 5ghz και ολοι οι αλλοι στα 2,4 ghz.να δεις αν θα το κανει.qos δεν ξερω αν υποστηριζει για να το φτιαξεις και αυτο.αν παιζει σαν ap χωρις nat τοτε το qos θα μπορουσε να φτιαχτει και στο adsl/vdsl modem που εχεις.αν παιζει με nat τοτε το ευκολο ειναι ολα να φτιαχτουν στο xiaomi.επισης επειδη δεν ξερω αν κανει nat ή οχι to  xiaomi το limit που εχεις βαλει το δοκιμασες να δεις οτι πραγματι δουλευει και οτι κοβει το αλλο pc στα 30kilobytes?

On 06/09/2018 at 01:01, naive said:

Πήρα το ρουτεράκι 26€ από ελληνικό μαγαζί, του πέρασα το padavan και δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που κάνει.
Πολύ καλό σήμα σε όλο το σπίτι (πιάνει και 3 ορόφους κάτω), σταθερό, δουλεύει άψογα σαν κατεβαστήρι με το transmission και seedάρει κανονικά σε private trackers, του έχω βάλει επάνω ένα δίσκο 1GB και δουλεύει σα file και media server, στριμάρει απευθείας στην τηλεόραση 4K ταινία χωρίς σκαλώματα, δείχνει με ξεχωριστό SSID το 2.4G με το 5G ώστε το 5G να το έχω μόνο για την τηλεόραση χωρίς παρεμβολές + κάνει guest ssid. 
Με το δικό του λογισμικό χαραμίζεται, άσε που παίζει μόνο μέσω κινέζικου σέρβερ και mi account, οπότε είναι και λίγο επίφοβο σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.  

ποσες φορες με Custom firmware μια απλη συσκευη ξαφνικα γινεται θηριο.:)

Δημοσ.
On 13/10/2018 at 01:03, alexx said:

Ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω να φαίνονται και  2 δίκτυα (2ghz-5ghz) όταν τα ψάχνω από κάποια συσκευή;

διαφορετικο ssid για το καθε δικτυο.αλλιως θα σου βρει ενα δικτυο που θα ειναι 2.4 ghz και 5ghz και το ρουτερ σε συναρτηση με την συσκευη πχ smartphone θα αποφασισουν που θα συνδεθει αυτοματα.εκτος αν στην συσκευη κλεισεις τα 2,4  ή τα 5 ghz.το πιο ευκολο παντως ειναι με διαφορετικα ssid.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.Το αγόρασα κι εγώ σήμερα με σκοπό να μοιράζει με WiFi το internet λόγω του ότι το Speedport Plus της Cosmote με Voip που έχω,υποφέρει σε αυτόν τον τομέα.

Παρ΄ότι διάβασα και ξαναδιάβασα το thread,δεν μπορώ να το συνδέσω με τίποτα,τόσο μέσω της εφαρμογής όσο και του site.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι παντελώς άσχετος με τις περισσότερες ορολογίες και γι΄αυτό δεν βγάζω άκρη.

Για να μοιράζω το ιντερνετ του Speedport Plus μέσα στο σπίτι,είναι τόσο δύσκολο?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το thomson tg585 v8 σε forhtnet γραμμή. Συνδέω καλώδιο απο lan1 του thomson σε wan του xiaomi. Από την εφαρμογή του κινητού προσπαθώ να το σετάρω σαν router. Βάζω κωδικούς από forthnet και μου βγάζει μύνημα ότι δεν μπορεί να κάνει κλήση...Τι μπορεί να φταίει. Έκανα επαναφορά εργοστασιακών στο thomson, ξαναδοκίμασα και τίποτα.. Μονο σαν wired repeater κατάφερα να λειτουργήσω το xiaomi. Υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει η forthnet το xiaomi όταν κάνει κλήση ?( κάτι παρόμοιο διάβασα σε forum εξωτερικού)

Τελικά αφού πρώτα το εγκατέστησα ως repeater, μετά μέσα από την εφαρμογή το άλλαξα να δουλεύει ως router και προς το παρόν φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Δηλαδή δίνει το xiaomi τις ip στις συσκευές.. Επίσης έκλεισα το wifi από το Thomson. Χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι άλλο στο Thomson?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgionats είπε

Καλησπέρα, έχω το thomson tg585 v8 σε forhtnet γραμμή. Συνδέω καλώδιο απο lan1 του thomson σε wan του xiaomi. Από την εφαρμογή του κινητού προσπαθώ να το σετάρω σαν router. Βάζω κωδικούς από forthnet και μου βγάζει μύνημα ότι δεν μπορεί να κάνει κλήση...Τι μπορεί να φταίει. Έκανα επαναφορά εργοστασιακών στο thomson, ξαναδοκίμασα και τίποτα.. Μονο σαν wired repeater κατάφερα να λειτουργήσω το xiaomi. Υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει η forthnet το xiaomi όταν κάνει κλήση ?( κάτι παρόμοιο διάβασα σε forum εξωτερικού)

Τελικά αφού πρώτα το εγκατέστησα ως repeater, μετά μέσα από την εφαρμογή το άλλαξα να δουλεύει ως router και προς το παρόν φαίνεται να λειτουργεί σωστά. Δηλαδή δίνει το xiaomi τις ip στις συσκευές.. Επίσης έκλεισα το wifi από το Thomson. Χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι άλλο στο Thomson?

Όχι φίλε μου είσαι οκ. Και γω έτσι ακριβώς το έχω

• Thanks 1
Δημοσ.

Στις ρυθμίσεις μου βγάζει Connection Type DHCP. 

Όταν πάω στο network settings και επιλέξω PPPOE, βάλω κωδικούς Mi account, πατήσω configure automatically, τότε ενώ μου λέει ότι έχει γίνει dial up κλήση και εμφανίζει τα στοιχεία στο internet info δεν μπαίνει στο ιντερνετ. Επίσης χάνω την πρόσβαση στο thomson ενώ αν έχω DHCP τότε μπαίνω από 192,168,1,254. Μόνο αν αφήσω DHCP συνδέεται στο ιντερνετ και έχω πρόσβαση και στο thomson.Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να ρυθμίσω?

Untitled.png

Untitled.png

Δημοσ.

Τελικά αφού δεν έβγαλα άκρη με pppoe ρύθμισα static ip στο xiaomi την ίδια που είχε πάρει αρχικά από το thomson με DHCP. Στη συνέχεια έκλεισα το DHCP από το Thomson και προς το παρόν δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.
On 09/11/2018 at 17:34, giorgionats said:

Όταν πάω στο network settings και επιλέξω PPPOE, βάλω κωδικούς Mi account, πατήσω configure automatically, τότε ενώ μου λέει ότι έχει γίνει dial up κλήση και εμφανίζει τα στοιχεία στο internet info δεν μπαίνει στο ιντερνετ. Επίσης χάνω την πρόσβαση στο thomson ενώ αν έχω DHCP τότε μπαίνω από 192,168,1,254. Μόνο αν αφήσω DHCP συνδέεται στο ιντερνετ και έχω πρόσβαση και στο thomson.Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να ρυθμίσω?

Untitled.png

Untitled.png

Αν κάνει κλήση και το μόντεμ/ρούτερ μπορεί να μην αφήνει 2ο ppoe session. Δοκίμασε να βάλεις το μόντεμ σε Bridge mode και μετά ξαναδοκιμάσε να κάνεις ppoe κλήση.

Δημοσ.
On 08/11/2018 at 17:07, giorgionats said:

πολλοι παροχοι εξαιρεση ο οτε δεν αφηνουν πολλαπλες κλησεις Pppoe Οσο ξερω.επισης για να κανει κληση και το thomson αλλα και το xiaomi προυποθετει οτι το thomson εχει ενεργοποιημενο το pppoe passthrough.

On 09/11/2018 at 17:34, giorgionats said:

Untitled.png

Untitled.png

αποφασισε ή θα παιξεις με διπλο Nat και Dhcp απο το xiaomi ή θα γυρισεις σε bridge to thomson και μετα θα παιξεις pppoe. αν το κανεις bridge μπορει να μην εχεις μετα προσβαση στο thomson οποτε εκει ή θα συνδεεσαι απευθειας στο thomson για να μπεις στο web interface ή θα πρεπει να το κανεις με αλλους τροπους .καλωδιο lan to lan routes κτλ.

On 10/11/2018 at 11:30, giorgionats said:

Τελικά αφού δεν έβγαλα άκρη με pppoe ρύθμισα static ip στο xiaomi την ίδια που είχε πάρει αρχικά από το thomson με DHCP. Στη συνέχεια έκλεισα το DHCP από το Thomson και προς το παρόν δουλεύει κανονικά.

απλα ετσι εχεις 2 Nat και θες διπλα Port forward.εκτος αν κανεις bridge to thomson που δεν ειναι κατι δυσκολο.απο το wizard γινεται.και βεβαια να μην εχουν την ιδια Ip το xiaomi με το thomson.dhcp θες μονο στο xiaomi ακομα και στο bridge.

19 hours ago, timos71 said:

Αν κάνει κλήση και το μόντεμ/ρούτερ μπορεί να μην αφήνει 2ο ppoe session. Δοκίμασε να βάλεις το μόντεμ σε Bridge mode και μετά ξαναδοκιμάσε να κάνεις ppoe κλήση.

αν μιλαμε για adsl νομιζω δεν αφηνει η forthnet Δευτερο Pppoe session πραγματι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...