Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Mi WiFi 3 Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερες, εκανα καποιες δοκιμες. Το θεμα με τα restart/παγωματα του ασυρματου εχουν λυθει νομιζω.

To θεμα τωρα που εχω και δεν βλεπω να λυνεται ουτε με firmware τελευταιο, αλλα ουτε και με 2.10.42 που ειναι καλο και σταθερο, ειναι οτι το 5ghz δικτυο δεν ανοιγει με τιποτα. 

Βγαζει σφαλμα, μοιαζει να ειναι hardware προβλημα..

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 hours ago, Papakitou said:

Καλησπερες, εκανα καποιες δοκιμες. Το θεμα με τα restart/παγωματα του ασυρματου εχουν λυθει νομιζω.

To θεμα τωρα που εχω και δεν βλεπω να λυνεται ουτε με firmware τελευταιο, αλλα ουτε και με 2.10.42 που ειναι καλο και σταθερο, ειναι οτι το 5ghz δικτυο δεν ανοιγει με τιποτα. 

Βγαζει σφαλμα, μοιαζει να ειναι hardware προβλημα..

εχουν λυθει με Firmware τα παγωματα? τι εννοεις δεν ανοιγει με τιποτα?μενει Disable?λιγο παραξενο γιατι αμα ειχε τετοιο θεμα δεν θα πρεπε να το ειχαν φτιαξει?κοιταξα και google και αλλα ατομα εχουν κάποια θεματα με τα 5ghz αλλα οχι κατι μαζικό.Καποιοι το καναν hard reset ενω αλλοι αλλαξαν καναλι.προσοχη στα καναλια τι θα βαλεις.επισης μηπως εχει επιλογη στο xiaomi mi-wifi-3 router να διαλεξεις χώρα ή europe για το wifi?

Δεν επαιξαν ποτε τα 5ghz η επαιξαν και σταματησαν?πας να συνδεθεις και δεν συνδεεται?δοκιμασες να δωσεις αν γινεται διαφορετικο ssid στα 5ghz και να συνδεθεις εκει ή να βαλεις το κινητο να συνδεθει μονο στα 5ghz? εναλλακτικα να κλεισεις τα 2,4 ghz.

εκτος αν εχει γινει κατι με το hardware στο δικο σου και εχει παθει τιποτα το Module των 5ghz. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

εχουν λυθει με Firmware τα παγωματα? τι εννοεις δεν ανοιγει με τιποτα?μενει Disable?λιγο παραξενο γιατι αμα ειχε τετοιο θεμα δεν θα πρεπε να το ειχαν φτιαξει?κοιταξα και google και αλλα ατομα εχουν κάποια θεματα με τα 5ghz αλλα οχι κατι μαζικό.Καποιοι το καναν hard reset ενω αλλοι αλλαξαν καναλι.προσοχη στα καναλια τι θα βαλεις.επισης μηπως εχει επιλογη στο xiaomi mi-wifi-3 router να διαλεξεις χώρα ή europe για το wifi?

Δεν επαιξαν ποτε τα 5ghz η επαιξαν και σταματησαν?πας να συνδεθεις και δεν συνδεεται?δοκιμασες να δωσεις αν γινεται διαφορετικο ssid στα 5ghz και να συνδεθεις εκει ή να βαλεις το κινητο να συνδεθει μονο στα 5ghz? εναλλακτικα να κλεισεις τα 2,4 ghz.

εκτος αν εχει γινει κατι με το hardware στο δικο σου και εχει παθει τιποτα το Module των 5ghz. 

Τα παγωματα ειχαν σταματησει πριν κανω firmware update, ισως ειχε καποιο προβλημα το ρουτερ και ανεβαζε θερμοκρασια χωρις λογο ( dual band κλειστο)

Μπορει να εκαψε το 5gh τσιπακι, δεν ξερω πως λειτουργει ακριβως.

Δοκιμασα διαφορα με το 5gz δεν ενεργοποιειται.

Ενταξει δεν θα κλαψουμε και για 35 ευρω, απο οτι φαινεται, παρεδωσε πνευμα. Το θεμα ειναι τι να παρω τωρα ..

Δημοσ.
8 minutes ago, Papakitou said:

Τα παγωματα ειχαν σταματησει πριν κανω firmware update, ισως ειχε καποιο προβλημα το ρουτερ και ανεβαζε θερμοκρασια χωρις λογο ( dual band κλειστο)

Μπορει να εκαψε το 5gh τσιπακι, δεν ξερω πως λειτουργει ακριβως.

Δοκιμασα διαφορα με το 5gz δεν ενεργοποιειται.

Ενταξει δεν θα κλαψουμε και για 35 ευρω, απο οτι φαινεται, παρεδωσε πνευμα. Το θεμα ειναι τι να παρω τωρα ..

μπορει να καηκε τιποτα και για αυτο να σταματησαν τα κολληματα.σταματησε να ανεβαζει θερμοκρασια:P.ναι αν ειχες κλειστο και το Dual band η θερμοκρασια θα ειναι μικροτερη.πολλες φορες μπορει να ειναι 2 τσιπακια αλλες φορες μπορει να ειναι ενα. αν και με firmware Και με hard reset δεν ανοιγει δοκιμασε και απο pc και απο κινητο μηπως τρωει σκαλωμα ο browser και παλι τιποτα ε ναι το πετας .ή το κρατας και οσο παιξει. τωρα για access point μπορεις σε πολυ φτηνα tp link ενω αμα θες να πας σε κατι πιο καλο και πιο ψαγμενο πας σε κανα Ubiquiti.

Παραθετω απαντηση jkoukos απο το αλλο θεμα

3 hours ago, jkoukos said:

Η επιλογή που σκέφτεσαι για άλλο καλό ασύρματο router, εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου που έχεις από την λειτουργία routing. Το κόστος αυτών κυρίως σχετίζεται με αυτές τις λειτουργίες και δυνατότητες και λιγότερο με την απόδοση του WiFi.

Στην δικιά σου περίπτωση ένα καλό ΑΡ. Το Speedport που έχεις υποστηρίζει Super Vectoring και τηλεφωνία, που θα τα πληρώσεις ακριβά σε άλλη συσκευή. Εφόσον λοιπόν το θέμα σου είναι το WiFi πάρε ένα καλό ΑΡ.

Π.χ. ένα Unifi της Ubiquiti και θα εκπλαγείς με την διαφορά στην απόδοση και κάλυψη (φυσικά εξαρτάται που θα τοποθετηθεί, την περιοχή που θέλεις να καλύψεις, την απόσταση και τα εμπόδια του σπιτιού). Έχω πάρει πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο και λειτουργεί μια χαρά. Υπόψη ότι για την ρύθμισή του χρειάζεται ο controller (δεν έχει μενού για πρόσβαση και ρύθμιση) σε ένα PC και μετά λειτουργεί χωρίς αυτόν.

Δημοσ.

Ζαχαρωνω πολλα χρονια ενα Ubi να σου πω την αληθεια..

ΤΟ θεμα ειναι οτι δεν νομιζω να κανει για μενα, γιατι εγω εχω στο δωματιο το xiaomi, που ερχεται ενα LAN απο το speedport στο σαλονι και δινει ιντερνετ και το ιντερνετ απο εκει παει σε υπολογιστη και tv box με 2 LAN καλωδια.

+το wifi

Δημοσ.
16 minutes ago, Papakitou said:

Ζαχαρωνω πολλα χρονια ενα Ubi να σου πω την αληθεια..

ΤΟ θεμα ειναι οτι δεν νομιζω να κανει για μενα, γιατι εγω εχω στο δωματιο το xiaomi, που ερχεται ενα LAN απο το speedport στο σαλονι και δινει ιντερνετ και το ιντερνετ απο εκει παει σε υπολογιστη και tv box με 2 LAN καλωδια.

+το wifi

το καλωδιο θα παραμεινει οπως ειναι και θα βαλει ενα switch των 10 ευρω. μεχρι και ενα παλιο adsl router μπορει να κανει την δουλεια του Switch

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

το καλωδιο θα παραμεινει οπως ειναι και θα βαλει ενα switch των 10 ευρω. μεχρι και ενα παλιο adsl router μπορει να κανει την δουλεια του Switch

Ναι μπορει να γινει κι αυτο, αλλα θα εχω 2 συσκευες ξερω γω..

Θα σκεφτω τι θα κανω..

Μπορει να παραγγειλω και κανενα Xiaomi router 4 με κανενα 40αρι το πολυ

Δημοσ.
8 minutes ago, Papakitou said:

Ναι μπορει να γινει κι αυτο, αλλα θα εχω 2 συσκευες ξερω γω..

Θα σκεφτω τι θα κανω..

Μπορει να παραγγειλω και κανενα Xiaomi router 4 με κανενα 40αρι το πολυ

ενα μικρο Switch 5 port δεν πιανει καθολου χωρο.αλλιως δες τι αλλα access points μπορει να υπαρχουν με παραπανω απο μια lan.αν και δυσκολο.

μπορεις να παρεις και ρουτερ που θα εχει 4 ethernet και να το κανεις dummy access point αλλα τζαμπα τα λεφτα μετα. εκτος αν θες να το κρατησεις σαν ρουτερ για να κανει τα παντα αυτο (εκτος απο το sync που θα το κανει το adsl/vdsl modem router)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

ενα μικρο Switch 5 port δεν πιανει καθολου χωρο.αλλιως δες τι αλλα access points μπορει να υπαρχουν με παραπανω απο μια lan.αν και δυσκολο.

μπορεις να παρεις και ρουτερ που θα εχει 4 ethernet και να το κανεις dummy access point αλλα τζαμπα τα λεφτα μετα. εκτος αν θες να το κρατησεις σαν ρουτερ για να κανει τα παντα αυτο (εκτος απο το sync που θα το κανει το adsl/vdsl modem router)

Θα παρακολουθησω λιγο ακομα το Xiaomi , να δω αν παιζει κανα restart, και αν δεν παιζει, θα μαζεψω τα λεφτάκια να παρω ενα Unifi 2.4/5 θα το βαλω για wifi και θα εχω το xiaomi αμα ειναι για dummy AP.

Εκτος κι αν καταργησω το tv box τελειως και μεινω μονο με το UNI

Δημοσ.
16 minutes ago, Papakitou said:

Θα παρακολουθησω λιγο ακομα το Xiaomi , να δω αν παιζει κανα restart, και αν δεν παιζει, θα μαζεψω τα λεφτάκια να παρω ενα Unifi 2.4/5 θα το βαλω για wifi και θα εχω το xiaomi αμα ειναι για dummy AP.

Εκτος κι αν καταργησω το tv box τελειως και μεινω μονο με το UNI

δεν βρισκω λογο να κρατησεις το xiaomi.συν οτι αμα συνδεσεις το unifi πανω στο xiaomi θα χασεις αλλη μια πορτα οποτε παλι δεν θα σου φτανουν.για μενα το πιο απλο 5 port switch 100αρι ή 1000αρι που ειναι φτηνα και ενα ubiquiti ap.Aν δεν σε νοιαζει το tv box ή αν το Pc παρει ασυρματα τοτε οκ υπαρχει και αλλη πατεντα.το καλωδιο ethernet οταν παιζει στα 100mbit χρησιμοποιει τα 4 pins απο τα 8.οποτε μπορεις μεσα απο το ethernet Να περασεις 2 καλωδια ethernet 100aria.ενα για το ubiquiti και ενα για το tv box ή το Pc και εισαι αρχοντας.απλα δεν θα ειναι gigabit το οποιο δεν σε νοιαζει αν δεν μεταφερεις τρελα αρχεια στο δικτυο ή αν δεν εχεις vdsl παραπανω απο 100mbit.εκτος αν το tv box σου ειναι gigabit ethernet και streamareis τιποτα 4k kai 8k. αλλα χλωμο αυτο γιατι το xiaomi που χρησιμοποιεις εχει 100 αρες ethernet οποτε σε κοβει εκει. το Pc σιγουρα εχει gigabit αλλα τωρα στα 100 θα παιζει απο το xiaomi

Δημοσ.

Πήρα το ρουτεράκι 26€ από ελληνικό μαγαζί, του πέρασα το padavan και δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που κάνει.
Πολύ καλό σήμα σε όλο το σπίτι (πιάνει και 3 ορόφους κάτω), σταθερό, δουλεύει άψογα σαν κατεβαστήρι με το transmission και seedάρει κανονικά σε private trackers, του έχω βάλει επάνω ένα δίσκο 1GB και δουλεύει σα file και media server, στριμάρει απευθείας στην τηλεόραση 4K ταινία χωρίς σκαλώματα, δείχνει με ξεχωριστό SSID το 2.4G με το 5G ώστε το 5G να το έχω μόνο για την τηλεόραση χωρίς παρεμβολές + κάνει guest ssid. 
Με το δικό του λογισμικό χαραμίζεται, άσε που παίζει μόνο μέσω κινέζικου σέρβερ και mi account, οπότε είναι και λίγο επίφοβο σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.  

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/9/2018 στις 1:01 ΠΜ, naive είπε

Πήρα το ρουτεράκι 26€ από ελληνικό μαγαζί, του πέρασα το padavan και δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που κάνει.
Πολύ καλό σήμα σε όλο το σπίτι (πιάνει και 3 ορόφους κάτω), σταθερό, δουλεύει άψογα σαν κατεβαστήρι με το transmission και seedάρει κανονικά σε private trackers, του έχω βάλει επάνω ένα δίσκο 1GB και δουλεύει σα file και media server, στριμάρει απευθείας στην τηλεόραση 4K ταινία χωρίς σκαλώματα, δείχνει με ξεχωριστό SSID το 2.4G με το 5G ώστε το 5G να το έχω μόνο για την τηλεόραση χωρίς παρεμβολές + κάνει guest ssid. 
Με το δικό του λογισμικό χαραμίζεται, άσε που παίζει μόνο μέσω κινέζικου σέρβερ και mi account, οπότε είναι και λίγο επίφοβο σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.  

35 ευρώ δεν έχει αυτό;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, στα ποσα kb/s να ρυθμισω μια συσκευη ωστε να εχω εγω απτο pc καλυτερη συνδεση (bandwidth limit).

H συσκευη χρησιμοποιει μονο utube 480p/720p. To εβαλα λιμιτ στα 30 kb/s και παλι κολαω εγω απτο πσ (gaming) .

Δημοσ.
8 hours ago, notis99 said:

Καλησπερα, στα ποσα kb/s να ρυθμισω μια συσκευη ωστε να εχω εγω απτο pc καλυτερη συνδεση (bandwidth limit).

H συσκευη χρησιμοποιει μονο utube 480p/720p. To εβαλα λιμιτ στα 30 kb/s και παλι κολαω εγω απτο πσ (gaming) .

το 30 οπως εχεις καταλαβει ειναι ηδη πολυ λιγο για μια συσκευη.αλλα οι λογοι που μπορει να σου κανει spikes ειδικα οταν μιλαμε για παιχνιδια ειναι δυο.

α.εισαι και εσυ με wireless οποτε ασχετα με το bandwidth limit τρως spikes εσυ.

β.ακομα και 30 kilobytes που το εβαλες το bandwidth limit παραμενει ενας μικρος και οχι παντα σωστος τροπος για να γλυτωσεις τα lag spikes.το σωστο ειναι να γινει με bandwidth limit και με QOS με περισσοτερο βαση το QOS ωστε να εξυπηρετει εσενα παντα πρωτο ασχετα με την κινηση του αλλου.οποτε θα πρεπει να ρυθμιστει και qos στο adsl/vdsl modem ή στο xiaomi αναλογως σε τι mode ειναι το xiaomi.και βεβαια καλο ειναι απο τον παροχο να εχουμε fast path.Με το net limiter μπορεις επισης να δεις αν πραγματι παιζει σωστα και το 30kb/s που ορισες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...