poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 On 12/1/2018 at 9:34 PM, thodoris20s said: Παιδιά καλησπέρα. Έχω και γω το router το 3g. Στην αρχή όλα καλά και δούλευε τέλεια. Τώρα τελευταία κόβεται το ίντερνετ και ενώ όλα δείχνουν οκ και στο modem (thomson) και στο Xiaomi δεν έχω ίντερνετ. Για να επανέλθει πρέπει να κάνω επανεκκίνηση το thomson, οπότε υποψιάζομαι ότι φταίει αυτό. Δεν ξέρω αν είναι σεταρισμένο σωστά αλλά για να δουλεύει φαντάζομαι θα είναι και βαριέμαι λίγο είναι η αλήθεια να κάνω την διαδικασία από την αρχή με reset κλπ. Δεν μπορώ όμως να μπω στην IP του thomson για να δω αν είναι σε bridge mode και αν είναι οι ρυθμίσεις του σωστά. Πατάω την 192.168.1.254 και φορτώνει λίγο και μετά λέει δεν είναι δυνατή η σύνδεση. Τι μπορώ να κάνω; Επίσης το dhcp service εδώ είναι σωστά ανοιγμένο; αν το εχεις βαλει σαν ρουτερ το xiaomi και το thomson σε bridge τοτε θα πρεπει να βαλεις καρφωτες Ip στο pc σου και να συνδεθεις με ενα καλωδιο Lan για να μπεις μεσα. εναλλακτικα πολλες φορες αμα ειναι στο ιδιο δικτυο καποιοι βαζουν ενα δευτερο ethernet καλωδιο απο λαν σε λαν αν εχεις δευτερη λαν η συσκευη και μπαινουν ετσι.o dhcp ειναι σωστα.μοιραζει απο την 31.5 μεχρι 31.254 και το xiaomi εχει την 31.1. ποιο thomson εχεις?το κανες κανα Hard reset?τυπικα θα του ριχνα και κανα Firmware update αμα ειναι κανα v7 επισης https://xiaomi-miui.gr/community/lexicon/index.php/Entry/6-firmware/ για κανα Firmware update στο xiaomi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris20s Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 9 ώρες πριν, poulinos είπε αν το εχεις βαλει σαν ρουτερ το xiaomi και το thomson σε bridge τοτε θα πρεπει να βαλεις καρφωτες Ip στο pc σου και να συνδεθεις με ενα καλωδιο Lan για να μπεις μεσα. εναλλακτικα πολλες φορες αμα ειναι στο ιδιο δικτυο καποιοι βαζουν ενα δευτερο ethernet καλωδιο απο λαν σε λαν αν εχεις δευτερη λαν η συσκευη και μπαινουν ετσι.o dhcp ειναι σωστα.μοιραζει απο την 31.5 μεχρι 31.254 και το xiaomi εχει την 31.1. ποιο thomson εχεις?το κανες κανα Hard reset?τυπικα θα του ριχνα και κανα Firmware update αμα ειναι κανα v7 επισης https://xiaomi-miui.gr/community/lexicon/index.php/Entry/6-firmware/ για κανα Firmware update στο xiaomi Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έστω και τρεις μήνες μετά από κάποιον. Το έχω φτιάξει από τότε δεν μου έχει κάνει νερά. Μόνο μία φορά που για κάποιο λόγο κάτι έπαθε πάλι το thomson και ο μόνος τρόπος για να δουλέψει ήταν reset και να μπει πάλι σε bridge mode (που για κάποιο λόγο είχε βγει από το bridge mode μόνο του). Μου την έχει δώσει γενικά τελευταία το thomson. Μου έρχεται να το πετάξω. Αυτό που είπες για την καρφωτή IP ισχύει και τώρα; Δηλαδή σε όλες τις συσκευές που συνδέεται πρέπει να έχω στάνταρ IP και να το φτιάξω χειροκίνητα σε όλες τις συσκευές; Ή μήπως δεν κατάλαβα κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 8 hours ago, thodoris20s said: Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση έστω και τρεις μήνες μετά από κάποιον. Το έχω φτιάξει από τότε δεν μου έχει κάνει νερά. Μόνο μία φορά που για κάποιο λόγο κάτι έπαθε πάλι το thomson και ο μόνος τρόπος για να δουλέψει ήταν reset και να μπει πάλι σε bridge mode (που για κάποιο λόγο είχε βγει από το bridge mode μόνο του). Μου την έχει δώσει γενικά τελευταία το thomson. Μου έρχεται να το πετάξω. Αυτό που είπες για την καρφωτή IP ισχύει και τώρα; Δηλαδή σε όλες τις συσκευές που συνδέεται πρέπει να έχω στάνταρ IP και να το φτιάξω χειροκίνητα σε όλες τις συσκευές; Ή μήπως δεν κατάλαβα κάτι; μπορει για καποιο λογο να κανε Hard reset μονο του αν βγηκε απο το bridge.Οπως ειπα πες μας ποια ειναι η εκδοση του thomson(v8 ή v7) να δουμε και για Firmware update.ειδικα αμα ειναι η v7 με το Firmware 7.x.x.x.κατα τα αλλα μπορει να εχει παθει κατι οποτε εκει βαζεις ενα αλλο και το κανεις bridge. οχι δεν καταλαβες σωστα.Ip Θα παρουν αυτοματα οι συσκευες απο το xiaomi.το να βαλεις καρφωτη ip ειναι αν θες να μπεις στο thomson.μπορεις πχ να βαλεις στο Pc σου 192.168.1.253 να συνδεθεις μονο στο thomson και να ανοιξεις το Interface του οταν δεν σου ανοιγει.εκτος αν εχεις αφησει και ανοιχτο τον Dhcp στο thomson οποτε απλα συνδεεσαι με ενα καλωδιο στο thomson και μπαινεις στο Interface.αν θες να βλεπεις μονιμα το Interface και διαμεσο του xiaomi θα πρεπει να ενωσεις μια Lan του xiaomi με μια Lan του thomson.αν ειναι και τα 2 στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ (που το σωστο ειναι να μην ειναι) τοτε θα πρεπει να βλεπεις το Thomson.αν δεν ειναι στο ιδιο δικτυο θα πρεπει να γινει καποιο route μεσα στο xiaomi για να δεις το thomson. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fysikos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Παιδιά η καθε κεραία το router στα πόσα dbi είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 13 hours ago, fysikos said: Παιδιά η καθε κεραία το router στα πόσα dbi είναι; με βαση αυτα που γραφουν Gain dBi: 5dBi,6dBi . με βαση αυτο οι 2 ειναι για 2.4 ghz και οι αλλες δυο για 5ghz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisM. Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Γραφω και σε αυτο το θεμα μιας και εχει περισσοτερη κινηση. Εχω speedport entry 2i και εχω το γνωστο προβλημα με wifi (ασταθεια, κολληματα κλπ). Εαν παρω το xiaomi θα δουλεψει καλυτερα? Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι διαβαζω για passthrough ,υποστηριζεται απο το speedport? Ή τελος παντων εαν παρω το speedport θα το συνδεσω ή θα μου μεινει αμανατι. Είμαι με adsl και voip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 On 24/08/2018 at 19:11, DimitrisM. said: Γραφω και σε αυτο το θεμα μιας και εχει περισσοτερη κινηση. Εχω speedport entry 2i και εχω το γνωστο προβλημα με wifi (ασταθεια, κολληματα κλπ). Εαν παρω το xiaomi θα δουλεψει καλυτερα? Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι διαβαζω για passthrough ,υποστηριζεται απο το speedport? Ή τελος παντων εαν παρω το speedport θα το συνδεσω ή θα μου μεινει αμανατι. Είμαι με adsl και voip. ναι υποστηριζει Passthrough το speedport αλλα λογικα και το xiaomi Θα πρεπει να εχει καποιο τροπο για να παιξει ως access point σκετο και οχι σαν router.τουλαχιστον ολα τα router παιζουν και σαν access point με μια δυο αλλαγες στο config. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris20s Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Παίζει σαν access point και λειτουργεί μία χαρά, κάνει αυτό όλη τη διαχείρηση. Εγώ σώθηκα απ'όταν το πήρα. Εγώ έχω forthnet, έχω το κλασικό modem της Thomson. Η διαχείρηση είναι εύκολη μέσω του app αλλά και από του site της Xiaomi. Για Access point σύνδεσε από το μοντεμ ένα έθερνετ στην μπλε αν θυμάμαι καλά θύρα του Xiaomi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisM. Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Το πηρα σημερα και το συνεδεσα. Αψογο. Γρηγορο και σταθερο σημα απο τη μικρη του χρηση μεχρι το βραδυ. Απλα εκανα ενα προφιλ xiaomi στο μενου wan του speedport ( μη με ρωτησετε γιατι, καπου το διαβασα και το εκανα!), εκλεισα το wlan του και δουλευει το xiaomi. Δεν εκλεισα καποιο dhcp. O poulinos θα μας διαφωτισει εαν τα εκανα σωστα. Ευκολο μενου, προγραμματιζεται να κλεινει το βραδυ μην τρως την ακτινοβολια, ελεγχεις τους παντες που συνδεονται ευκολα. vfm εν ολιγοις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris20s Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Με γεια και καλοδούλευτο! Εγώ ένα παράπονο έχω μόνο. Επειδή έχω το 3G μοντέλο και όχι το απλό 3 ή 3C, δεν έχει αγγλικό firmware και όταν το έστηνα με είχε παιδέψει λίγο με τα κινέζικα και με την μετάφραση του google γιατί δεν είχε ίντερνετ και δεν μπορούσε να μεταφράσει την σελίδα. Και το τραγικότερο είναι ότι 1 χρόνο μετά και 2 σύνολο από την κυκλοφορία του, δεν έχει βγει English firmware και μάλλον δεν πρόκειται να βγει γιατί αυτό το μοντέλο προοριζόταν για την Κινεζική αγορά. Τουλάχιστον το app στο κινητό είναι στα Αγγλικά, οπότε το διαχειρίζομαι κυρίως από κει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakitou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Αντιμετωπιζει κανενας προβληματα με παγωματα/restarts στο συγκεκριμενο? Τον τελευταιο καιρο μου κανει συνεχεια τετοια, και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο θερμοκρασιες. Δοκιμασα και το εχω βαλει καθετα για να αεριζεται πιο καλα, και νομιζω βελτιωθηκε λιγο η κατάστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris20s Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Papakitou είπε Αντιμετωπιζει κανενας προβληματα με παγωματα/restarts στο συγκεκριμενο? Τον τελευταιο καιρο μου κανει συνεχεια τετοια, και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο θερμοκρασιες. Δοκιμασα και το εχω βαλει καθετα για να αεριζεται πιο καλα, και νομιζω βελτιωθηκε λιγο η κατάστα. Εγώ δεν είχα ποτε τέτοιο θέμα φίλε μου. Και δεν ζεσταίνεται πολύ. Μηπως έπεσες σε κανένα ελαττωματικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakitou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, thodoris20s είπε Εγώ δεν είχα ποτε τέτοιο θέμα φίλε μου. Και δεν ζεσταίνεται πολύ. Μηπως έπεσες σε κανένα ελαττωματικό To σκέφτηκα κι αυτο το ενδεχομενο.. Εχει αγοραστεί και απο Banggood οποτε καλα κρασιά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timos71 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2018 4 hours ago, Papakitou said: Αντιμετωπιζει κανενας προβληματα με παγωματα/restarts στο συγκεκριμενο? Τον τελευταιο καιρο μου κανει συνεχεια τετοια, και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο θερμοκρασιες. Δοκιμασα και το εχω βαλει καθετα για να αεριζεται πιο καλα, και νομιζω βελτιωθηκε λιγο η κατάστα. και εγώ το παρατήρησα το καλοκαίρι η 2.4 μπάντα πέθαινε για 1-2 λεπτά και μετά επανερχόταν ενώ η 5 ghz συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Πιστεύω και εγω οτι ειναι επειδη ανεβαζε θερμοκρασιες βεβαια δεν αποκλειω να συμβαινει λογω καποιου firmware upgrade. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2018 On 27/08/2018 at 20:20, thodoris20s said: Παίζει σαν access point και λειτουργεί μία χαρά, κάνει αυτό όλη τη διαχείρηση. Εγώ σώθηκα απ'όταν το πήρα. Εγώ έχω forthnet, έχω το κλασικό modem της Thomson. Η διαχείρηση είναι εύκολη μέσω του app αλλά και από του site της Xiaomi. Για Access point σύνδεσε από το μοντεμ ένα έθερνετ στην μπλε αν θυμάμαι καλά θύρα του Xiaomi απλα να διευκρινησω κατι αλλο να παιξει σαν router και αλλο σαν access point.η διαφορα ειναι οτι στο router mode αν δεν κανει αυτο την κληση τοτε θα εχει καποιος 2 Nat ενω σαν access point γινεται τελειως dummy και παιζει απλα ασυρματα. μεσα απο τα settings θα πρεπει να διαλεξεις καποιος οτι το θελει σαν access point γιατι default ειναι σαν router. On 27/08/2018 at 23:39, DimitrisM. said: Το πηρα σημερα και το συνεδεσα. Αψογο. Γρηγορο και σταθερο σημα απο τη μικρη του χρηση μεχρι το βραδυ. Απλα εκανα ενα προφιλ xiaomi στο μενου wan του speedport ( μη με ρωτησετε γιατι, καπου το διαβασα και το εκανα!), εκλεισα το wlan του και δουλευει το xiaomi. Δεν εκλεισα καποιο dhcp. O poulinos θα μας διαφωτισει εαν τα εκανα σωστα. Ευκολο μενου, προγραμματιζεται να κλεινει το βραδυ μην τρως την ακτινοβολια, ελεγχεις τους παντες που συνδεονται ευκολα. vfm εν ολιγοις το θες σαν router η σαν access point.υπαρχουν πολλοι τροποι να παιξει. μπορει να παιξει σαν router χωρις να κανει κληση αλλα θα εχει 2 Nat. μπορει να παιξει σαν ρουτερ και να κανει κληση pppoe πανω στο speedport με ενα Nat διοτι το speedport εχει ενεργοποιημενο το Pppoe passthrough και μπορεις να παιξει σαν access point οποτε να κανει μονο το wireless. το profile xiaomi μηπως το εφτιαξες απλα για να ειναι bridge to speedport?μετα εβαλες τα στοιχεια Otenet στο xiaomi? για access point https://www.youtube.com/watch?v=EA_TIu-tul0 On 01/09/2018 at 11:35, Papakitou said: Αντιμετωπιζει κανενας προβληματα με παγωματα/restarts στο συγκεκριμενο? Τον τελευταιο καιρο μου κανει συνεχεια τετοια, και εχω την εντυπωση οτι ειναι απο θερμοκρασιες. Δοκιμασα και το εχω βαλει καθετα για να αεριζεται πιο καλα, και νομιζω βελτιωθηκε λιγο η κατάστα. δοκιμασε να βαλεις ενα μικρο fan να δεις αν θα το κανει μετα. εστω δοκιμαστικα On 01/09/2018 at 12:00, Papakitou said: To σκέφτηκα κι αυτο το ενδεχομενο.. Εχει αγοραστεί και απο Banggood οποτε καλα κρασιά.. αυτο ειναι το κακο οταν παιρνεις απο εξωτερικο μερικες φορες.ναι μεν το παιρνεις φτηνα αλλα αν παθει κατι μονο τα μεταφορικα να το στειλεις πισω ειναι ενα θεμα.βεβαια στην τιμη που εχει μαλλον παιρνεις αλλο παρα να το στειλεις πισω. On 01/09/2018 at 16:13, timos71 said: και εγώ το παρατήρησα το καλοκαίρι η 2.4 μπάντα πέθαινε για 1-2 λεπτά και μετά επανερχόταν ενώ η 5 ghz συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Πιστεύω και εγω οτι ειναι επειδη ανεβαζε θερμοκρασιες βεβαια δεν αποκλειω να συμβαινει λογω καποιου firmware upgrade. δες για Firmware update αλλα δοκιμασε και με ενα fan να δειτε αν ειναι θεμα θερμοκρασιας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα