tsofras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά , Έκανα το λάθος πρίν απο 2 χρόνια και αγόρασα μία 24αρα TurboX για το εξοχικό (είναι το πρώτο και τελευταίο turbox προιόν , πρώτη φορά που καίγεται τηλεόραση). Η τηλεόραση δεν έχει παίξει πάνω απο 100ώρες συνολικά. Πήγα τα Χριστούγεννα εξοχικό και παρατηρώ ξαφνικά ένα καμμένο pixel, βρίσκω την απόδειξη είχε λήξει η εγγύηση πριν 2 μήνες λέω δεν πειράζει άστην όσο αντέξει. Όταν την αγόρασα έκανα και άλλη μία έξυπνη αγορά και πήρα μαζί και μία πρίζα ασφαλείας για πτώση τάσης πάλι turboX. Με πήρε τηλέφωνο ο πεθερός μου και μου είπε είχαν κάτι διακοπές ρεύματος , πήγε να κοιτάξει την τηλεόραση και δεν ανάβει πλέον :S. Δηλαδή αν δεν είχα πάρει και την πρίζα για την προστασία τι θα γινότανε θα έπαιρνε φωτιά? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Καλά να αποδείξω ότι την είχα πάνω προφανώς δεν γίνεται , η εγγύηση έχει τελειώσει, αλλά ρε γαμώτο να αγοράζεις και πρίζα προστασίας για να σου καεί πάλι η τηλεόραση .... τι να πώ. Τέλος πάντων αν και πάει για πέταμα η τηλεόραση είπα ας κάνω και ένα ποστ μήπως έχει κάποιος καμια ιδέα
coolerman Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Πρέπει κάποιος που γνωρίζει,να την δεί εσωτερικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Και απο κεραία μπορεί να περάσει ρεύμα και να σου κάψει το Tuner.Το οτι είχες μπρίζα ασφαλείας δε σημαίνει οτι είσαι α-σφαλής. Έχω κάψει δύο sony ετσι
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 το πολυπριζο θα σε γλυτωσει απο καποια αλλα η τηλεοραση μπορει να μην εχει καει απο ρευμα αλλα εσωτερικα απο καποιο προβλημα.κατα τα αλλα το μονο που θα πω ειναι ουτε πολυπριζο ασφαλειας turbo x ή αλλιως tuvlo -x Και απο κεραία μπορεί να περάσει ρεύμα και να σου κάψει το Tuner.Το οτι είχες μπρίζα ασφαλείας δε σημαίνει οτι είσαι α-σφαλής. Έχω κάψει δύο sony ετσι πολυπριζο apc Που εχει προστασια και στο καλωδιο κεραιας(coaxial) 2
argimeg Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 ακριβώς ότι είπε ο decent... εμένα μου κάηκε LG 32 στα καλά καθούμενα ακριβώς με το που έληξε η εγγύηση και δεν υπήρχε πρόβλημα με διακοπές ρεύματος κτλπ πόσο μάλλον η δικιά σου που είχατε προβλήματα με την ΔΕΗ κάπου είχα δει ότι κάτι κάνεις εάν καεί κάποια συσκευή σου λόγω προβλήματος ΔΕΗ αλλά δεν γνωρίζω παραπάνω, εάν θες ψάξτο
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 apc έβαλα αφού τις έκαψα ακριβώς ότι είπε ο decent... εμένα μου κάηκε LG 32 στα καλά καθούμενα ακριβώς με το που έληξε η εγγύηση και δεν υπήρχε πρόβλημα με διακοπές ρεύματος κτλπ πόσο μάλλον η δικιά σου που είχατε προβλήματα με την ΔΕΗ κάπου είχα δει ότι κάτι κάνεις εάν καεί κάποια συσκευή σου λόγω προβλήματος ΔΕΗ αλλά δεν γνωρίζω παραπάνω, εάν θες ψάξτο ναι θεωρητικα υπαρχει.πρακτικα αντε να αποδειξεις αφου ερθει τεχνικος οτι πραγματι καηκε απο ταση .δεν ειναι το πιο ευκολο αλλιως ολοι θα το εκαναν.
tsofras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Εντάξει σπίτι έχω ένα της Crystal audio που έχει και αυτό προστασία για την κεραία αλλά δυστυχώς τα λυπήθηκα για το εξοχικό, για άλλη μία φορά ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Σας ευχαριστώ όλους δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω να την κοιτάξω, είχε και το pixel καμμενο οπότε άδικος κόπος
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 επισης οσο εχει το Crystal audio( ελληνικη εταιρεια με εδρα τα βριλησσια) εχει το apc. 1
Knight of Mercy Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Εντάξει σπίτι έχω ένα της Crystal audio που έχει και αυτό προστασία για την κεραία αλλά δυστυχώς τα λυπήθηκα για το εξοχικό, για άλλη μία φορά ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Σας ευχαριστώ όλους δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω να την κοιτάξω, είχε και το pixel καμμενο οπότε άδικος κόπος Καλό είναι να κλείνουμε Γενικό Διακόπτη απο τον Πίνακα στα εξοχικά για παν ενδεχόμενο. Η Νταμάρι-Χ μάλλον έχει θέμα τροφοδοτικού, δύσκολα "χτυπάνε" κάτι άλλο οι διακυμάνσεις της ΔΕΗ. Τώρα αν "βρήκε" κεραυνός τη κεραία σου, μάλλον θα το διαπίστωνες κοιτώντας την απλά. Ανοιξέ την, αν μπορείς, ή δώστη σε κάποιον ηλεκτρονικό να την κοιτάξει. Ισως την γλυτώσεις έστω με ενα dead Pixel. Η πλάκα είναι ότι οι πωλητές ισχυρίζονται ότι οι τηλεροάσεις τους είναι re-branded Philips & LG. 1
isay Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά , Έκανα το λάθος πρίν απο 2 χρόνια και αγόρασα μία 24αρα TurboX για το εξοχικό (είναι το πρώτο και τελευταίο turbox προιόν , πρώτη φορά που καίγεται τηλεόραση). Η τηλεόραση δεν έχει παίξει πάνω απο 100ώρες συνολικά. Πήγα τα Χριστούγεννα εξοχικό και παρατηρώ ξαφνικά ένα καμμένο pixel, βρίσκω την απόδειξη είχε λήξει η εγγύηση πριν 2 μήνες λέω δεν πειράζει άστην όσο αντέξει. Όταν την αγόρασα έκανα και άλλη μία έξυπνη αγορά και πήρα μαζί και μία πρίζα ασφαλείας για πτώση τάσης πάλι turboX. Με πήρε τηλέφωνο ο πεθερός μου και μου είπε είχαν κάτι διακοπές ρεύματος , πήγε να κοιτάξει την τηλεόραση και δεν ανάβει πλέον :S. Δηλαδή αν δεν είχα πάρει και την πρίζα για την προστασία τι θα γινότανε θα έπαιρνε φωτιά? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Καλά να αποδείξω ότι την είχα πάνω προφανώς δεν γίνεται , η εγγύηση έχει τελειώσει, αλλά ρε γαμώτο να αγοράζεις και πρίζα προστασίας για να σου καεί πάλι η τηλεόραση .... τι να πώ. Τέλος πάντων αν και πάει για πέταμα η τηλεόραση είπα ας κάνω και ένα ποστ μήπως έχει κάποιος καμια ιδέα Πάθημα και μάθημα. ontopic : Πηγαινε την τηλεοραση σε τεχνικό, γιατί αν εχει καει μονο το τροφοδοτικό (το πιο πιθανό) μαλλον θα τη βγάλεις καθαρή. Αν ήταν από κεραυνο, πρώτον θα ειχε καει /σκάσει η πριζα ασφαλειας και δευτερον θα εβλεπες ορατη βλάβη στην τηλεοραση (λιώσιμο) Συζήτηση: Η πριζα ασφαλείας που αγόρασες δεν σε προστατευσε καθολου απο τη δεη, τουλάχιστον όπως το ήθελες. Αυτες οι πριζες ειναι απλά μια ασφάλεια κενου που θα "σταματήσει" πολύ υψηλές τάσεις, όπως πχ κεραυνο. Για οτιδήποτε αλλο ειναι αχρηστες. Τη ζημια στα συγχρονα ηλεκτρονικά (απο τηλεορασεις, μεχρι ψυγεία και καταψύκτες) την κάνουν οι αυξομειώσεις τάσης και οι διακοπές του δευτερολέπτου. Αυτό ΔΕΝ το διορθώνουν οι πριζες ασφαλειας. Ετσι οι μεταβολές τάσης τσιτσιριζουν τις πλακέτες και κάποια στιγμή τις παίρνεις μασχάλη (για μάστορα). Αυτό ανεξάρτητα από μάρκα/μοντέλο συσκευής. Ναι μεν οι ανώνυμες/φθηνες ειναι πιο πιθανό να παθουν βλαβη αλλά ολες ειναι ευάλωτες. Χωρις ταση υπεράσπισης μοντέλου, αλλά ακομα και την curved samsung να ειχες, αν ειχε σοβαρό προβλημα το ρευμα, μαλλον τωρα θα την εκλαιγες. Λύση : Αν πηγαιεις σπανια στο εξοχικο, οταν φευγεις κλείνεις γενικό. Αν πρεπει να εχει ρευμα (πχ. συναγερμος), βγαζεις τα πάντα απο την πρίζα. Αν τωρα πρέπει κατι να λειτουργει (πχ καταψυκτης) βαζεις ups (οχι πολύπριζο ασφαλειας) αναλογο με την καταναλωση. Εχω πει πολλές φορες σε φίλους να αγοράσουν ups για κάποια πολυ ακριβή τηλεόραση που πήραν. Οι περισσότεροι από αυτους που δεν με άκουσαν, πλήρωσαν πολυ περισσότερα από 70 ευρώ, οταν αναγκάστηκαν να αγοράσουν καινουργια τηλεόραση ή αν αναγκάστηκαν να την φτιαξουν λόγω καμμένου τροφοδοτικου. Πάθημα μαθημα. Κλείνε ρευματα οταν λείπεις 3
tsofras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δίκιο έχεις, εξοχικό είναι για εμένα εκεί μένουν τα πεθερικά μου, έπρεπε όμως να την είχα βγάλει από την πρίζα Θα δω μήπως την πάω κάπου να την κοιτάξουν
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Καλό είναι να κλείνουμε Γενικό Διακόπτη απο τον Πίνακα στα εξοχικά για παν ενδεχόμενο. Η Νταμάρι-Χ μάλλον έχει θέμα τροφοδοτικού, δύσκολα "χτυπάνε" κάτι άλλο οι διακυμάνσεις της ΔΕΗ. Τώρα αν "βρήκε" κεραυνός τη κεραία σου, μάλλον θα το διαπίστωνες κοιτώντας την απλά. Ανοιξέ την, αν μπορείς, ή δώστη σε κάποιον ηλεκτρονικό να την κοιτάξει. Ισως την γλυτώσεις έστω με ενα dead Pixel. Η πλάκα είναι ότι οι πωλητές ισχυρίζονται ότι οι τηλεροάσεις τους είναι re-branded Philips & LG. αν καποιος φευγει απο το εξοχικο δεν εχει νοημα να εχει ανοιχτο τον γενικο διακοπτη εκτος αν υπαρχει συναγερμος οποτε εκει αφηνεις αυτον ανοιχτο και κατεβαζεις τους αλλους διακοπτες.μπορει να μην ηταν διακυμανση δεη και απλα η τηλεοραση να ηταν στα τελευταια της οποτε να μην ειναι το τροφοδοτικο ή να μην ειναι μονο απλο.αν βρηκε κεραια μπορει κατι απλα να εχει καει μεσα χωρις να φαινεται. ακομα και να δεχτουμε οτι ειναι Rebranded philips και Lg που δεν το πιστευω τοτε παιζει να ειναι τιποτα 2ης διαλογης ή ξεχωριστη παραγωγη με χειροτερα υλικα. Δίκιο έχεις, εξοχικό είναι για εμένα εκεί μένουν τα πεθερικά μου, έπρεπε όμως να την είχα βγάλει από την πρίζα Θα δω μήπως την πάω κάπου να την κοιτάξουν αν δεν την χρησιμοποιεις καποιος τοτε την βγαζεις.αν την χρησιμοποιουν μπορεις απλα να τους πεις οταν δεν την χρησιμοποιουν απλα να κλεινουν τον διακοπτη απο το πολυπριζο ή οποτε εχει χαλια καιρο με κεραυνους Πάθημα και μάθημα. ontopic : Πηγαινε την τηλεοραση σε τεχνικό, γιατί αν εχει καει μονο το τροφοδοτικό (το πιο πιθανό) μαλλον θα τη βγάλεις καθαρή. Αν ήταν από κεραυνο, πρώτον θα ειχε καει /σκάσει η πριζα ασφαλειας και δευτερον θα εβλεπες ορατη βλάβη στην τηλεοραση (λιώσιμο) Συζήτηση: Η πριζα ασφαλείας που αγόρασες δεν σε προστατευσε καθολου απο τη δεη, τουλάχιστον όπως το ήθελες. Αυτες οι πριζες ειναι απλά μια ασφάλεια κενου που θα "σταματήσει" πολύ υψηλές τάσεις, όπως πχ κεραυνο. Για οτιδήποτε αλλο ειναι αχρηστες. Τη ζημια στα συγχρονα ηλεκτρονικά (απο τηλεορασεις, μεχρι ψυγεία και καταψύκτες) την κάνουν οι αυξομειώσεις τάσης και οι διακοπές του δευτερολέπτου. Αυτό ΔΕΝ το διορθώνουν οι πριζες ασφαλειας. Ετσι οι μεταβολές τάσης τσιτσιριζουν τις πλακέτες και κάποια στιγμή τις παίρνεις μασχάλη (για μάστορα). Αυτό ανεξάρτητα από μάρκα/μοντέλο συσκευής. Ναι μεν οι ανώνυμες/φθηνες ειναι πιο πιθανό να παθουν βλαβη αλλά ολες ειναι ευάλωτες. Χωρις ταση υπεράσπισης μοντέλου, αλλά ακομα και την curved samsung να ειχες, αν ειχε σοβαρό προβλημα το ρευμα, μαλλον τωρα θα την εκλαιγες. Λύση : Αν πηγαιεις σπανια στο εξοχικο, οταν φευγεις κλείνεις γενικό. Αν πρεπει να εχει ρευμα (πχ. συναγερμος), βγαζεις τα πάντα απο την πρίζα. Αν τωρα πρέπει κατι να λειτουργει (πχ καταψυκτης) βαζεις ups (οχι πολύπριζο ασφαλειας) αναλογο με την καταναλωση. Εχω πει πολλές φορες σε φίλους να αγοράσουν ups για κάποια πολυ ακριβή τηλεόραση που πήραν. Οι περισσότεροι από αυτους που δεν με άκουσαν, πλήρωσαν πολυ περισσότερα από 70 ευρώ, οταν αναγκάστηκαν να αγοράσουν καινουργια τηλεόραση ή αν αναγκάστηκαν να την φτιαξουν λόγω καμμένου τροφοδοτικου. Πάθημα μαθημα. Κλείνε ρευματα οταν λείπεις ο κοσμος δεν βλεπει το Ups σαν κατι που πρεπει να παρεις.πχ στα Pc δινουν 200 ευρω για καρτα 1000 ευρω για Pc αλλα τιποτα για ups διοτι πιστευουν οτι δεν θα γινει κατι οπως και οτι ειναι πεταμενα λεφτα αφου δεν δινει κατι παραπανω στην αποδοση του Pc.μπορει αν θελει καποιος αντι να παρει Ups να παρει εστω ενα σταθεροποιητη τασης.βεβαια καποιοι δεν παιρνουν ουτε πολυπριζο ασφαλειας καν. με πολυπριζο ασφαλειας turbo x δεν θα με παραξενευσει αν κεραυνος περασε χυμα μεσα.επισης δεν ειναι υποχρεωτικο οτι θα φανει κατι απεξω πχ λιωσιμο.μπορει κατι μεσα να εχει καει απο κατι απλο που οκ δεν εβγαλε καπνο δεν μυρισε αλλα μπορει και κατι μεγαλυτερο. 1
tsofras Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά την πήγα Πλαίσιο , είχε καεί το τροφοδοτικό έδωσα 30Ε και την έφτιαξα. Να δούμε πόσο θα αντέξει Σας ευχαριστώ και πάλι
heros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Παιδια ειναι αλήθεια ότι στις TURBOX panel και τροφοδοτικά είναι από την τούρκικη VESTEL? Το ρωτάω γιατί τελικά αν ειναι να ''γλυτώσουμε '' 100 για να 'ενισχύσουμε' τους φίλους μας και εξαιρετικούς γείτονες Τούρκους θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα