Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/1/2017 στις 10:14 ΜΜ, bedazzled είπε

Αυτό που λες με την Πειραιώς είχα κι εγώ στο μυαλό μου. Κάποιοι επωφελήθηκαν... εις υγείαν των κορόιδων.

Και γω είχα ωφεληθεί

σχεδόν 19k μου διέγραψαν το 2015 αλλά ήταν τεράστια διαδικασία. 3 μήνες χαρτιά τους πήγαινα. Την ίδια περίοδο με διακανονισμό κατάφερα κούρεμα σχεδόν 80% από άλλη πιστωτική στην alpha που είχε φτάσει 12k με τόκους κτλ (8 χρόνια την είχα αφήσει/ξεχάσει) και το υπόλοιπο το πλήρωσα με δόσεις σε 18 μήνες. Εν τέλη το 2021 βγήκα και από Τειρεσία. 

Γενικά εκείνη τη περίοδο με είχε πιάσει μανία τακτοποίησης εκκρεμοτήτων και όχι ότι υπήρχε κανένας σημαντικός λόγος αφού τότε δε μπορούσαν να μου τα πάρουν από πουθενά καθώς δεν είχα ούτε μισό περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου. Έβλεπα μπροστά όμως και χαίρομαι που τώρα δεν έχω κανένα χρέος. 

Πλέον εδώ και 2 χρόνια έχω 2 νέες πιστωτικές από ΕΤΕ με συνολικό πιστωτικό όριο 6k και οι 2 αλλά σχεδόν δεν τις έχω αγγίξει καθόλου. Λογικά πρέπει να έχω χτίσει πολύ καλό πιστοληπτικό προφίλ πλέον (υψηλός και σταθερός, μισθός, υψηλές καταθέσεις, 1 ακίνητο κ 1 αυτοκίνητο στο όνομα μου κτλ). 

Πως αλλάζουν τα πράγματα στη ζωή μερικές φορές. Τότε στα early 20's μου άσκεφτες μαλακίες θα μπορούσαν να μου είχαν κοστίσει αν δεν είχα φροντίσει να διακανονίσω, αποπληρώσω, διαγράψει.

Επεξ/σία από ModernAthenian
  • Like 3
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Και γω είχα ωφεληθεί

σχεδόν 19k μου διέγραψαν το 2015 αλλά ήταν τεράστια διαδικασία. 3 μήνες χαρτιά τους πήγαινα. Την ίδια περίοδο με διακανονισμό κατάφερα κούρεμα σχεδόν 80% από άλλη πιστωτική στην alpha που είχε φτάσει 12k με τόκους κτλ (8 χρόνια την είχα αφήσει/ξεχάσει) και το υπόλοιπο το πλήρωσα με δόσεις σε 18 μήνες. Εν τέλη το 2021 βγήκα και από Τειρεσία. 

Γενικά εκείνη τη περίοδο με είχε πιάσει μανία τακτοποίησης εκκρεμοτήτων και όχι ότι υπήρχε κανένας σημαντικός λόγος αφού τότε δε μπορούσαν να μου τα πάρουν από πουθενά καθώς δεν είχα ούτε μισό περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου. Έβλεπα μπροστά όμως και χαίρομαι που τώρα δεν έχω κανένα χρέος. 

Πλέον εδώ και 2 χρόνια έχω 2 νέες πιστωτικές από ΕΤΕ με συνολικό πιστωτικό όριο 6k και οι 2 αλλά σχεδόν δεν τις έχω αγγίξει καθόλου. Λογικά πρέπει να έχω χτίσει πολύ καλό πιστοληπτικό προφίλ πλέον (υψηλός και σταθερός, μισθός, υψηλές καταθέσεις, 1 ακίνητο κ 1 αυτοκίνητο στο όνομα μου κτλ). 

Πως αλλάζουν τα πράγματα στη ζωή μερικές φορές. Τότε στα early 20's μου άσκεφτες μαλακίες θα μπορούσαν να μου είχαν κοστίσει αν δεν είχα φροντίσει να διακανονίσω, αποπληρώσω, διαγράψει.

Άρα να τα δώσω ώστε να μην μπω μαύρη λίστα σωστά !?;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Άρα να τα δώσω ώστε να μην μπω μαύρη λίστα σωστά !?;

Ε μα ρε φίλε μου πάμε καλά? Εγώ σχεδόν 30k κατάφερα να κανονίσω και σήμερα 8 χρόνια μετά έχω 2η ευκαιρία ουσιαστικά 

Εσύ για 800 ευρώ θα ρισκαρεις να είσαι Τειρεσία που δε ξέρεις τι επιπλοκή θα προκαλέσει στο μέλλον στη ζωή σου?

Επεξ/σία από ModernAthenian
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Ε μα ρε φίλε μου πάμε καλά? Εγώ σχεδόν 30k κατάφερα να κανονίσω και σήμερα 8 χρόνια μετά έχω 2η ευκαιρία ουσιαστικά 

Εσύ για 800 ευρώ θα ρισκαρεις να είσαι Τειρεσία που δε ξέρεις τι επιπλοκή θα προκαλέσει στο μέλλον στη ζωή σου?

Όχι απλά έλεγα μην έπρεπε να παραγράφουν

Δημοσ.
Στις 23/2/2023 στις 8:26 ΜΜ, APPLEGEEK είπε

Ναι είναι νόμιμο να τα βρουν ; 

Τι είναι το fund δηλαδή ;

Νομιμότατο.

Στις 23/2/2023 στις 8:03 ΜΜ, lector είπε

Πρωτα απ'ολα θα τους παρεις ενα τηλεφωνακι και θα τους ρωτησεις ηρεμα και ευγενικα πως στο λουτσο βρηκαν τα στοιχεια σου και εαν ειναι ενημεροι οτι ειναι παρανομο να τα εχουν εαν δεν εχει προηγηθει πρωτα εγγραφη ενημερωση σου οτι τα στοιχεια σου θα δοθουν σε εκεινους. Σε δευτερη φαση μπορεις να τους πεις οτι εισαι διατεθειμενος να κανεις τα στραβα ματια στην παρανομια τους και να μην κανεις καταγγελια εαν δεχθουν να τους δωσεις ενα κατοσταρικακι και να σου δωσουν εγγραφη βεβαιωση εξοφλησης και οτι δεν υπαρχει πλεον ουδεμια απαιτηση απο το ατομο σου.

Αν αρνηθουν προχωρας σε καταγγελια με την παραπανω αιτιολογια και ασε τους να κουρευονται.

Σιγά να μην του ζητήσουν και συγνώμη στο τέλος. Ο,τι γίνεται (και ό,τι θα ακολουθήσει βεβαίως) προβλέπεται στην αρχική σύμβαση. Αυτός ο δρόμος που του προτείνεις είναι η λάθος αντιμετώπιση.

Δημοσ.

αυτό που πράγμα που μερικοί χρωστάνε και ζητάνε τα ρέστα από πάνω πρέπει να είναι ο ορισμός του θράσους.

Χρωστάει ο άλλος και θα κάνει και καταγγελία κιολας διότι τον ενοχλούν να πληρώσει. Δε μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους. Μιλάμε για άλλο επιπεδο σκέψης.

Μην ακούτε τις μπαρούφες του καθένα που γράφει εκ του ασφαλούς συμβουλές του .....

Είναι αυτό που λέω, Οι μισοί δε πληρώνουν επειδή δε θέλουν ελπίζοντας σε παραγραφή. 

Πρέπει να αρχισουν άμεσα κατασχέσεις για πλειστηριασμοί για να έρθουν κάποιοι στα ίσα τους και να τους κοπεί η μαγκιά

και να δείτε μετά πως θα ρολλάρουν όλα όμορφα και ωραία

• Like 7
  • Sad 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Bitbit είπε

αυτό που πράγμα που μερικοί χρωστάνε και ζητάνε τα ρέστα από πάνω πρέπει να είναι ο ορισμός του θράσους.

Χρωστάει ο άλλος και θα κάνει και καταγγελία κιολας διότι τον ενοχλούν να πληρώσει. Δε μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους. Μιλάμε για άλλο επιπεδο σκέψης.

Μην ακούτε τις μπαρούφες του καθένα που γράφει εκ του ασφαλούς συμβουλές του .....

Είναι αυτό που λέω, Οι μισοί δε πληρώνουν επειδή δε θέλουν ελπίζοντας σε παραγραφή. 

Πρέπει να αρχισουν άμεσα κατασχέσεις για πλειστηριασμοί για να έρθουν κάποιοι στα ίσα τους και να τους κοπεί η μαγκιά

Στρατηγικοι μπαταχτσηδες λεγονται για να μην τους πουνε καρκινωματα της κοινωνιας και θιχτουν.

Αλλα τωρα με τα funds, θα κοπει η μαγκια με τον εναν η τον αλλο τροπο, οποτε ολα καλα. Αμα χασουν και περιουσιακα στοιχεια, ακομα καλυτερα.

Δημοσ.

καρκινωματα της κοινωνιας ειναι οι τραπεζες που ενα χρεος 1000 το φτανουν 20.000.
Καρκινωματα της κοινωνιας ειναι οι τραπεζες που κουρευτηκαν τα χρεη τους, και μετα πουλησαν τα δανεια στα fund.

Ελα τωρα που ευχομαστε να παρουν σπιτια για 1000 ευρω χρεη. 

ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Ναι. Να βάλουμε και την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ που καλά κάνουν και σε πρίζουν επειδή καθυστερεις να πληρώσεις λογαριασμό. 

Όσο για αυτούς που ελπίζουν σε παραγραφή. Πολύ καλά κάνουν και υπάρχουν όταν το ίδιο το κράτος με τις αποφάσεις του χαρίζει χρέη με έμμεσο τρόπο μέσω των διαφόρων χρονικών περιθωρίων παραγραφής τα οποία ολοένα και μειώνονται. Μετά έρχεται ο άλλος και σου λέει θα περιμένω και εγώ μήπως γίνει τίποτα και εμένα και γλιτώσω, παραδείγματα έχω πολλά. Όχι τόσο με χρέη προς τράπεζες αλλά με το δημόσιο. 

Όσο για την πρόταση μέλους να απειλήσει με καταγγελίες και να τους εκβιάσει. Δεν το επικροτώ καθόλου, ας ρωτήσει πρώτα δικηγόρο για τα περί νομιμότητας της εταιρίας και των στοιχείων. 

Για το 100αρι και την βεβαίωση εξόφλησης ούτε λόγος, η κλήση καταγράφεται και μετά θα κινηθούν νομικά ενώ δεν θα δώσουν καμία ευκαιρία διακανονισμου.

Δημοσ.

Ναι γιατί όσοι χρωστάνε έχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία στο όνομα τους μετά από 12+ χρόνια χρέους 🤣 Ας πρόσεχαν και λίγο που έδιναν δάνεια / κάρτες... επίσης πολλά δάνεια έχουν παρατυπίες και εκεί πατάνε οι δικηγόροι και πάει από παράταση σε παράταση..

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

Εδω για 800 ευρω ελπιζει για παραγραφη. Τι να πει κανεις. Σε αυτην την χωρα ο δανειοληπτης φτιαχνει σπιτια και παει ταξιδια και του κανουν και ψαλιδι, και ο καλοπληρωτης, well, πληρωνει

Δημοσ.
21 hours ago, tzotzo said:

καρκινωματα της κοινωνιας ειναι οι τραπεζες που ενα χρεος 1000 το φτανουν 20.000.
Καρκινωματα της κοινωνιας ειναι οι τραπεζες που κουρευτηκαν τα χρεη τους, και μετα πουλησαν τα δανεια στα fund.

ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ

Υπάρχουν και οι ιδιώτες τοκογλυφοι που δεν ζητούν προσημειωση ακινήτου.

ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ

Τα 1.000€ γίνονται 20.000€ ?

ΜΗΠΩΣ είσαι λίγο υπερβολικός?

Κουρευτηκε ΜΕΡΟΣ των χρεών και ότι δεν κουρευτηκε πήγε στα fund.

Όταν πχ ο άλλος μπήκε στο νομο Κατσέλη (το 90% με 'κομπίνα',) αυτό που του κούρεψε το δικαστήριο, ποιος το αναπληρώσε ? Οι υπόλοιποι πολίτες με την ανακεφαλαίωση. 

Τι εννοείς?

Όταν χρωστάς πχ 800€ οπως ο TS και έρχεται η τράπεζα και σου λέει πχ δώσε 500€ και κλείσαμε και λες ΟΧΙ και μετά 1 μήνα πχ σου λέει δώσε 100€ και κλείσαμε και λες ΝΑΙ, αυτά τα 700€ που χάνει η τράπεζα τις τα δίνει κανείς?

ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ

Το 90% αυτών που πήραν δάνειο, από την 1' ημέρα παρακαλούσαν να συμβεί κάτι για να το γλιτώσουν  και ευτυχώς για αυτούς φαληρησε η χώρα και τους ήρθε κουτί.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/2/2023 στις 3:18 ΜΜ, APPLEGEEK είπε

Καλησπέρα έχω μια κάρτα από το 2011 millennium bank. όμως αυτή έκλεισε σε εν ξέρω και πήγε Πειραιώς. Μετά από τόσα χρόνια πήγε το χρέος 820. Τους έψαχνα και εγώ χωρίς αποτέλεσμα. Με βρήκαν από μια δικηγορική εταιρία. Λέει θα με στείλουν εξώδικο εάν δεν βάλω τα χρήματα . Μου είπανε μάλιστα , να πάω για επηκοιρωπηση στοιχείων. Τι να κανω ;!!

Ποσο ηταν το χρεος και πηγε 820€ ?

Σε τι φαση οικονομικη εισαι? δουλευεις? εχεις εισοδηματα? εισαι στον ν. Κατσελη ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...