louilouiCK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Λοιπόν το story ειναι το εξής: Ένας φίλος μου στα 18 του πριν περίπου ~12 χρόνια δηλαδή είχε πάρει μια φοιτητική πιστωτική απο τα e-shop θυμάμαι είχαμε κάνει ένα σύστημα μαζί (συγκατικουσαμε) κάπου στα 800 ευρώ και τα πληρώναμε με δόσεις (περισσότερα δώσαμε απλά τα 800 τα φόρτωσε με δόσεις στην πιστωτική ο φίλος μου) Μισά μισά τα δίναμε ή μάλλον τα έδινα Ο αληταράς έπαιρνε το μερίδιο μου για την δόση αλλά δεν πήγαινε να πληρώσει (στην αρχή πήγαινε μετά απο κάνα χρόνο σταμάτησε) και μου το είχε πει... εγώ στα... εχμ αδιαφορούσα ήθελα να πω μιας και ήταν δική του κάρτα εγώ του έδινα το ποσό που μου αντιστοιχούσε και μεταξύ μας ήμασταν εντάξει κανένα πρόβλημα...όσο καιρό συγκατοικούσαμε στο Α σπίτι ξέρω πως δεν πλήρωνε την κάρτα μετα την τελευταία φορά δηλαδή που πήγε..έπαιρνε γράμματα απο την τράπεζα αλλά ούτε που τα άνοιγε.. μετά πήγαμε σε ενα Β σπίτι εκει δεν του έστελνε η τράπεζα τιποτα (σίγουρα δεν θα έδωσε την νέα διεύθυνση) τεσπα με τα πολλά μεγαλώσαμε και όσο ξέρω δεν έδωσε δεκάρα στην τράπεζα για την πιστωτική (δηλαδή σίγουρα ξέρω πως τουλάχιστον 4 χρόνια μετά την τελευταία δόση που έδωσε γιατί μέναμε μαζί έως τότε)! Τυχαία με αφορμή το θέμα με το Σώρρα εδώ έψαχνα για χρέη του κτλ και θυμήθηκα το κανόνι της παλιοσειράς Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι κάνει κτλ και τον ρώτησα τι γίνεται και μου λέει ότι δεν τους έχει δώσει δεκάρα και δεν του έχουν κάνει τιποτα έως τώρα ούτε τα τηλέφωνα του ψάξανε ούτε τίποτα (~11 χρόνια μετά) Αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό... βέβαια αν και έχει ΑΦΜ εδώ κτλ κάνει μηδενική δήλωση στην ελλάδα τα έσοδα του ειναι απο δουλειές στο εξωτερικό και σε ξένη τράπεζα τα καταθέτει (όχι λόγω του κανονιού έτσι ξεκίνησε ως contractor κλείνοντας δουλειές online κτλ) Έψαξα λίγο στο google και βρήκα κάτι για παραγραφές χρεών μεταξύ ιδιωτών κτλ σε 5 έτη και σε 20 ανάλογα την περίπτωση... και τον νόμο Κατσέλη αλλά είπε δεν έκανε τιποτα οπότε δεν παίζει να έχει σχέση αυτό (μιας και θέλει να κάνεις αίτηση για να συμπεριληφθείς) Βασικά σε 20 στα διαγράφει σίγουρα (γιατι στα 20 χρόνια πάνε όλα όσα δεν αναφέρονται για στα 5 χρόνια) αλλά δεν περάσανε 20 χρόνια απο τότε.. το θέμα ειναι ότι στις αξιώσεις που παραγράφεται στα 5 χρόνια το χρέος δεν λέει κάτι για τράπεζες συγκεκριμένα αλλά έχει αξίωση "των τόκων, χρεολύτρων και μερισμάτων" χωρίς επιπλέον context .... ίσως επίτηδες; για να ειναι θολό το ζήτημα και να κριθεί στο δικαστήριο; ) Οπότε ερωτώ εγώ διαγράφονται τα χρέη της πιστωτικής σε 5 χρόνια στην περίπτωση που η τράπεζα δεν σε βρίσκει για να σου στείλει εξώδικα κτλ; ή με δουλεύει ο φίλος μου και τα πλήρωσε τελικά; Βασικά εδώ ο νόμος που βρήκα έτσι αναφορικά Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα και το Άρθρο 250 σε πέντε χρόνια παραγράφονται συνολικά 18 αξιώσεις, ενώ εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, όλες οι αξιώσεις παραγράφονται έπειτα από είκοσι χρόνια (άρθρο 249 ΑΚ). Σε κάθε περίπτωση η παραγραφή αρχίζει από τότε που γεννήθηκε η αξίωση και είναι δυνατή η δικαστική επιδίωξή της. Πενταετής Παραγραφή - των εμπόρων, των βιομηχάνων και των χειροτεχνών, για εμπορεύματα που χορήγησαν, για την εκτέλεση εργασιών και για την επιμέλεια υποθέσεων άλλων, καθώς και για τις δαπάνες που έκαναν - εκείνων που ασκούν κατ' επάγγελμα τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τη δασοκομία, για την χορήγηση των προϊόντων του επαγγέλματός τους - εκείνων που ασκούν τη μεταφορά γενικά προσώπων ή πραγμάτων, για κόμιστρα και για τα έξοδά τους - των ξενοδόχων, των πανδοχέων και αυτών που χορηγούν κατ' επάγγελμα τροφή, για την παροχή κατοικίας και τροφής καθώς και για κάθε άλλη παροχή για τις δαπάνες που έκαναν - εκείνων που, χωρίς να ανήκουν στα πρόσωπα που αναφέρονται στην πρώτη περίπτωση, ασκούν κατ' επάγγελμα την επιμέλεια ξένων υποθέσεων ή την παροχή υπηρεσιών, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους - των υπηρεσιών και των εργατών για την πληρωμή των μισθών ή άλλων αμοιβών και εξόδων τους - εκείνων που παρέχουν κάθε είδους διδασκαλία, για την αμοιβή και για τις δαπάνες τους - των ιδρυμάτων που προορίζονται για τη διδασκαλία, την ανατροφή, την περίθαλψη ή τη νοσηλεία, για την παροχή διδασκαλίας, περίθαλψης ή νοσηλείας και για τις σχετικές δαπάνες - εκείνων που δέχονται πρόσωπα για περίθαλψη ή για ανατροφή, για τις παροχές και δαπάνες που αναφέρονται στον προηγούμενο αριθμό - των γιατρών και των μαιών, για την αμοιβή και για τις δαπάνες τους - των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους - των προσώπων που διορίζονται από κάποια αρχή και διεξάγουν ορισμένες υποθέσεις, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους - των διαδίκων, για τις προκαταβολές που έδωσαν στους δικηγόρους τους - των μαρτύρων για τις δαπάνες τους - των τόκων, χρεολύτρων και μερισμάτων - των κάθε είδους μισθωμάτων - των κάθε είδους μισθών, των καθυστερούμενων προσόδων, συντάξεων, διατροφής και κάθε άλλης παροχής που επαναλαμβάνεται περιοδικά - των προσώπων στα οποία παρέχεται εργασία, για τις προκαταβολές τους έναντι των αξιώσεων από την παροχή της Αν για την απαίτηση της παροχής απαιτείται προηγούμενη όχληση, η παραγραφή αρχίζει από τότε που η όχληση είναι δυνατή. Αν εκτός από την όχληση απαιτείται και η παρέλευση της προθεσμίας, η παραγραφή αρχίζει από τότε που ήταν δυνατή η όχληση και πέρασε η προθεσμία. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως η παραγραφή αναστέλλεται για όσο χρόνο ο δικαιούχος εμποδίστηκε από δικαιοστάσιο ή από άλλο λόγο ανώτερης βίας να ασκήσει την αξίωσή του μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του χρόνου της παραγραφής. Αναστέλλεται επίσης η παραγραφή για όσο χρονικό διάστημα μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του χρόνου της ο υπόχρεος απέτρεψε με δόλο το δικαιούχο να ασκήσει την αξίωση. Αναστέλλεται η παραγραφή των αξιώσεων: 1. μεταξύ συζύγων κατά τη διάρκεια του γάμου, έστω και αν ύστερα ακυρωθεί. 2. μεταξύ γονέων και τέκνων κατά τη διάρκεια της ανηλικότητας. 3. μεταξύ επιτρόπων και επιτροπευομένων κατά τη διάρκεια της επιτροπείας. 4. των υπηρετών και των κυρίων κατά τη διάρκεια της υπηρετικής σχέσης, όχι όμως πέρα από δεκαπέντε χρόνια.
opcorsa Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 δηλαδη εγω που δεν εχω δανειστει ποτε τιποτα, δεν ειχα ποτε πιστωτικη, και δεν πηρα ποτε δανειο, ειμαι Μα , , , κας? 4
isay Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν εχει πάει δικαστικά (π.χ. να αποδείξει οτι δεν μπορεί να πληρώσει) ή αν δεν έχει κάνει ρύθμιση, τοτε δεν εχει γίνει μειωση , ουτε παραγραφή. Αν το ποσό φτάσει σε υψηλά επίπεδα η τράπεζα θα προχωρήσει σε άλλες διαδικασίες που φτάνουν μεχρι κατασχέσεις. Αλλα ... αφού η κάρτα είναι στο δικό του όνομα (σωστά; ) και εσύ πλήρωνες εμπρόθεσμα (εστω σε αυτόν το μερίδιο σου), γιατί καίγεσαι και το σκαλίζεις τόσο; Ηθικά και οικονομικά είσαι εντάξει. Αν τώρα σου ζητά χρήματα ... κέρασε τον μια καραμέλα και πες του "καλά ξεμπερδεματα" 2
louilouiCK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν εχει πάει δικαστικά (π.χ. να αποδείξει οτι δεν μπορεί να πληρώσει) ή αν δεν έχει κάνει ρύθμιση, τοτε δεν εχει γίνει μειωση , ουτε παραγραφή. Αν το ποσό φτάσει σε υψηλά επίπεδα η τράπεζα θα προχωρήσει σε άλλες διαδικασίες που φτάνουν μεχρι κατασχέσεις. Αλλα ... αφού η κάρτα είναι στο δικό του όνομα (σωστά; ) και εσύ πλήρωνες εμπρόθεσμα (εστω σε αυτόν το μερίδιο σου), γιατί καίγεσαι και το σκαλίζεις τόσο; Ηθικά και οικονομικά είσαι εντάξει. Αν τώρα σου ζητά χρήματα ... κέρασε τον μια καραμέλα και πες του "καλά ξεμπερδεματα" Το σκάλισμα που το είδες 10 χρόνια περάσανε απο τότε τουλάχιστον απλά με έπιασε η περιέργεια που δεν του κάνανε τίποτα... εκτός και αν με δουλεύει. 4 χρόνια πάντως που μπορούσα απο πρώτο χέρι να ξέρω ουτε τηλέφωνο ούτε τίποτα απο τράπεζες κτλ.
isay Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Το σκάλισμα που το είδες 10 χρόνια περάσανε απο τότε τουλάχιστον απλά με έπιασε η περιέργεια που δεν του κάνανε τίποτα... εκτός και αν με δουλεύει. 4 χρόνια πάντως που μπορούσα απο πρώτο χέρι να ξέρω ουτε τηλέφωνο ούτε τίποτα απο τράπεζες κτλ. η περιεργεια σκοτωσε τη γατα... χαλαρωσε και ασχολησου με κατι αλλο
louilouiCK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δεν μπορώ τσιτώθηκα τόσο πολύ που χάλασε το δέρμα..
solton57010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Σε ποια τραπεζα είχατε την κάρτα ?Η Πειραιώς θυμάμαι διέγραψε μικρό οφειλές πριν κάνα 2χρονια με βάση κάποια εισοδηματικα/περιουσιακα κριτήρια αλλά νομίζω έπρεπε να πας να κάνεις αίτηση και όχι αυτόματα .Πάρτε τηλ στην τράπεζα που είχε την κάρτα και ρωτήστε αν σας τρώει τόσο .Γενικά δεν παραγράφονται τέτοια χρεοι απλά υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εάν το υπόλοιπο ήταν μικρό και η κάρτα ήταν καμία φοιτητική η τράπεζα να το διέγραψε μόνη της για λογιστικούς λογους
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Σε ποια τραπεζα είχε την κάρτα? fixed Σιγά μην τον πάρει κι από το χεράκι. Αφού δεν είναι στο όνομά του loui και τον άλλο δεν τον νοιάζει, γιατί να ασχοληθεί?
insomnia888 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Όχι φίλε, είναι πολύ πιθανό η τράπεζα να έχει εκδόσει διαταγή πληρωμής στο φίλο σου και να την έχει στειλει με δικαστικό επιμελητή στη παλιά διεύθυνση που μένατε μαζί. Το αν δεν τον βρήκε, σκασιλα της. Σε αυτή την περίπτωση τον κυνηγάει για 20 χρόνια και το χρέος ανεβαίνει λόγω τόκων. Σίγουρα τον ψάχνει. Αν καταφέρει και εντοπίσει το λογαριασμό του στο εξωτερικό εκδιδει τη διαβόητη Ευρωπαϊκή διαταγή πληρωμής και του κατάσχει το λογαριασμό. Γενικά με τις τράπεζες δεν παίζουν. Χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο
bedazzled Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 δηλαδη εγω που δεν εχω δανειστει ποτε τιποτα, δεν ειχα ποτε πιστωτικη, και δεν πηρα ποτε δανειο, ειμαι Μα , , , κας? Ναι, είσαι τύπε. Κι εγώ φυσικά. Καταναλωτικά μέχρι 15-20k παραγράφονται αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου... Όχι φίλε, είναι πολύ πιθανό η τράπεζα να έχει εκδόσει διαταγή πληρωμής στο φίλο σου και να την έχει στειλει με δικαστικό επιμελητή στη παλιά διεύθυνση που μένατε μαζί. Το αν δεν τον βρήκε, σκασιλα της. Σε αυτή την περίπτωση τον κυνηγάει για 20 χρόνια και το χρέος ανεβαίνει λόγω τόκων. Σίγουρα τον ψάχνει. Αν καταφέρει και εντοπίσει το λογαριασμό του στο εξωτερικό εκδιδει τη διαβόητη Ευρωπαϊκή διαταγή πληρωμής και του κατάσχει το λογαριασμό. Γενικά με τις τράπεζες δεν παίζουν. Χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο Και αν πάει Αμέρικα; Εκεί ούτε IBAN δεν έχουν...
insomnia888 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Καταναλωτικά μέχρι 15-20k παραγράφονται αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου... Λάθος, ποιός σου το είπε αυτό?...δεν παραγράφονται. Δεν έχεις ακούσει για εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία που σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε να ζητήσεις λεφτά από γονείς, αδέλφια, φίλους, εργασία, να ζητιανέψεις για να πληρώσεις τις οφειλές? Μέχρι και στο συγγενικό περιβάλλον παίρνουν τηλέφωνο για να σε εκβιάσουν. Τραγικές καταστάσεις. Η Πειραιώς ξέρω οτι είχε πάρει πρωτοβουλία και προχωρούσε σε διαγραφή χρεών μέχρι 20κ υπό πολύ συγκεκριμένες και περιορισμένες προυποθέσεις και εφόσον κάνεις εσύ αίτηση. Το ότι κάποιος δεν έχει κάτι στο όνομά του, δεν σημαίνει οτι δεν έχει την οικονομική ευχέρια να νοικιάζει μεγάλο σπίτι με θέα στον αργοσαρωνικό και να σπάει πιάτα στην Πάολα κάθε σάββατο. Και αν πάει Αμέρικα; Εκεί ούτε IBAN δεν έχουν... εξαρτάται από το ύψος της οφειλής αν αξίζει να βάλουν τοπικό δικηγορο για να τον κυνηγήσει εφόσον τον εντοπίσει άσχετα αν δεν έχουν ΙΒΑΝ στην αμερική.
bedazzled Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Αυτό που λες με την Πειραιώς είχα κι εγώ στο μυαλό μου. Κάποιοι επωφελήθηκαν... εις υγείαν των κορόιδων. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Λοιπόν το story ειναι το εξής: Ένας φίλος μου στα 18 του πριν περίπου ~12 χρόνια δηλαδή είχε πάρει μια φοιτητική πιστωτική απο τα e-shop θυμάμαι είχαμε κάνει ένα σύστημα μαζί (συγκατικουσαμε) κάπου στα 800 ευρώ και τα πληρώναμε με δόσεις (περισσότερα δώσαμε απλά τα 800 τα φόρτωσε με δόσεις στην πιστωτική ο φίλος μου) Μισά μισά τα δίναμε ή μάλλον τα έδινα Ο αληταράς έπαιρνε το μερίδιο μου για την δόση αλλά δεν πήγαινε να πληρώσει (στην αρχή πήγαινε μετά απο κάνα χρόνο σταμάτησε) και μου το είχε πει... εγώ στα... εχμ αδιαφορούσα ήθελα να πω μιας και ήταν δική του κάρτα εγώ του έδινα το ποσό που μου αντιστοιχούσε και μεταξύ μας ήμασταν εντάξει κανένα πρόβλημα... όσο καιρό συγκατοικούσαμε στο Α σπίτι ξέρω πως δεν πλήρωνε την κάρτα μετα την τελευταία φορά δηλαδή που πήγε.. έπαιρνε γράμματα απο την τράπεζα αλλά ούτε που τα άνοιγε.. μετά πήγαμε σε ενα Β σπίτι εκει δεν του έστελνε η τράπεζα τιποτα (σίγουρα δεν θα έδωσε την νέα διεύθυνση) τεσπα με τα πολλά μεγαλώσαμε και όσο ξέρω δεν έδωσε δεκάρα στην τράπεζα για την πιστωτική (δηλαδή σίγουρα ξέρω πως τουλάχιστον 4 χρόνια μετά την τελευταία δόση που έδωσε γιατί μέναμε μαζί έως τότε)! Τυχαία με αφορμή το θέμα με το Σώρρα εδώ έψαχνα για χρέη του κτλ και θυμήθηκα το κανόνι της παλιοσειράς Τον πήρα τηλέφωνο να δω τι κάνει κτλ και τον ρώτησα τι γίνεται και μου λέει ότι δεν τους έχει δώσει δεκάρα και δεν του έχουν κάνει τιποτα έως τώρα ούτε τα τηλέφωνα του ψάξανε ούτε τίποτα (~11 χρόνια μετά) Αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό... βέβαια αν και έχει ΑΦΜ εδώ κτλ κάνει μηδενική δήλωση στην ελλάδα τα έσοδα του ειναι απο δουλειές στο εξωτερικό και σε ξένη τράπεζα τα καταθέτει (όχι λόγω του κανονιού έτσι ξεκίνησε ως contractor κλείνοντας δουλειές online κτλ) Έψαξα λίγο στο google και βρήκα κάτι για παραγραφές χρεών μεταξύ ιδιωτών κτλ σε 5 έτη και σε 20 ανάλογα την περίπτωση... και τον νόμο Κατσέλη αλλά είπε δεν έκανε τιποτα οπότε δεν παίζει να έχει σχέση αυτό (μιας και θέλει να κάνεις αίτηση για να συμπεριληφθείς) Βασικά σε 20 στα διαγράφει σίγουρα (γιατι στα 20 χρόνια πάνε όλα όσα δεν αναφέρονται για στα 5 χρόνια) αλλά δεν περάσανε 20 χρόνια απο τότε.. το θέμα ειναι ότι στις αξιώσεις που παραγράφεται στα 5 χρόνια το χρέος δεν λέει κάτι για τράπεζες συγκεκριμένα αλλά έχει αξίωση "των τόκων, χρεολύτρων και μερισμάτων" χωρίς επιπλέον context .... ίσως επίτηδες; για να ειναι θολό το ζήτημα και να κριθεί στο δικαστήριο; ) Οπότε ερωτώ εγώ διαγράφονται τα χρέη της πιστωτικής σε 5 χρόνια στην περίπτωση που η τράπεζα δεν σε βρίσκει για να σου στείλει εξώδικα κτλ; ή με δουλεύει ο φίλος μου και τα πλήρωσε τελικά; Βασικά εδώ ο νόμος που βρήκα έτσι αναφορικά Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα και το Άρθρο 250 σε πέντε χρόνια παραγράφονται συνολικά 18 αξιώσεις, ενώ εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά, όλες οι αξιώσεις παραγράφονται έπειτα από είκοσι χρόνια (άρθρο 249 ΑΚ). Σε κάθε περίπτωση η παραγραφή αρχίζει από τότε που γεννήθηκε η αξίωση και είναι δυνατή η δικαστική επιδίωξή της. Πενταετής Παραγραφή - των εμπόρων, των βιομηχάνων και των χειροτεχνών, για εμπορεύματα που χορήγησαν, για την εκτέλεση εργασιών και για την επιμέλεια υποθέσεων άλλων, καθώς και για τις δαπάνες που έκαναν - εκείνων που ασκούν κατ' επάγγελμα τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τη δασοκομία, για την χορήγηση των προϊόντων του επαγγέλματός τους - εκείνων που ασκούν τη μεταφορά γενικά προσώπων ή πραγμάτων, για κόμιστρα και για τα έξοδά τους - των ξενοδόχων, των πανδοχέων και αυτών που χορηγούν κατ' επάγγελμα τροφή, για την παροχή κατοικίας και τροφής καθώς και για κάθε άλλη παροχή για τις δαπάνες που έκαναν - εκείνων που, χωρίς να ανήκουν στα πρόσωπα που αναφέρονται στην πρώτη περίπτωση, ασκούν κατ' επάγγελμα την επιμέλεια ξένων υποθέσεων ή την παροχή υπηρεσιών, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους - των υπηρεσιών και των εργατών για την πληρωμή των μισθών ή άλλων αμοιβών και εξόδων τους - εκείνων που παρέχουν κάθε είδους διδασκαλία, για την αμοιβή και για τις δαπάνες τους - των ιδρυμάτων που προορίζονται για τη διδασκαλία, την ανατροφή, την περίθαλψη ή τη νοσηλεία, για την παροχή διδασκαλίας, περίθαλψης ή νοσηλείας και για τις σχετικές δαπάνες - εκείνων που δέχονται πρόσωπα για περίθαλψη ή για ανατροφή, για τις παροχές και δαπάνες που αναφέρονται στον προηγούμενο αριθμό - των γιατρών και των μαιών, για την αμοιβή και για τις δαπάνες τους - των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους - των προσώπων που διορίζονται από κάποια αρχή και διεξάγουν ορισμένες υποθέσεις, για τις αμοιβές και για τις δαπάνες τους - των διαδίκων, για τις προκαταβολές που έδωσαν στους δικηγόρους τους - των μαρτύρων για τις δαπάνες τους - των τόκων, χρεολύτρων και μερισμάτων - των κάθε είδους μισθωμάτων - των κάθε είδους μισθών, των καθυστερούμενων προσόδων, συντάξεων, διατροφής και κάθε άλλης παροχής που επαναλαμβάνεται περιοδικά - των προσώπων στα οποία παρέχεται εργασία, για τις προκαταβολές τους έναντι των αξιώσεων από την παροχή της Αν για την απαίτηση της παροχής απαιτείται προηγούμενη όχληση, η παραγραφή αρχίζει από τότε που η όχληση είναι δυνατή. Αν εκτός από την όχληση απαιτείται και η παρέλευση της προθεσμίας, η παραγραφή αρχίζει από τότε που ήταν δυνατή η όχληση και πέρασε η προθεσμία. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως η παραγραφή αναστέλλεται για όσο χρόνο ο δικαιούχος εμποδίστηκε από δικαιοστάσιο ή από άλλο λόγο ανώτερης βίας να ασκήσει την αξίωσή του μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του χρόνου της παραγραφής. Αναστέλλεται επίσης η παραγραφή για όσο χρονικό διάστημα μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του χρόνου της ο υπόχρεος απέτρεψε με δόλο το δικαιούχο να ασκήσει την αξίωση. Αναστέλλεται η παραγραφή των αξιώσεων: 1. μεταξύ συζύγων κατά τη διάρκεια του γάμου, έστω και αν ύστερα ακυρωθεί. 2. μεταξύ γονέων και τέκνων κατά τη διάρκεια της ανηλικότητας. 3. μεταξύ επιτρόπων και επιτροπευομένων κατά τη διάρκεια της επιτροπείας. 4. των υπηρετών και των κυρίων κατά τη διάρκεια της υπηρετικής σχέσης, όχι όμως πέρα από δεκαπέντε χρόνια. Ωραιος ο φιλαρακος σου. Εκλεβε την τραπεζα, εκλεβε εσενα, εν γνωσει και των δυο και κανεις δεν αντεδρασε. Και τωρα οτι φραγκα βγαζει, τα εχει σε τραπεζες εξωτερικου εχοντας πρωτα πραξει κλοπες εναντιον των εγχωριων. Βαζω στοιχημα οτι βριζει Μερκελ, Σοιμπλε, ΔΝΤ , πολιτικους, τραπεζες και δηλωνει αρνητης του "μαζι τα φαγαμε" και αντιμνημονιακος. Και κατι αλλο. Το οτι πληρωνεται στο εξωτερικο και τα εσοδα του κατατιθενται σε τραπεζικα ιδρυματα εξωτερικου δεν τον απαλλασουν απο τις φορολογικες υποχρεωσεις. Ειτε φοροδιαφευγει, ειτε ειναι φορολογικος κατοικος αλλης χωρας που χλωμο το κοβω γιατι για να γινεις φορολογικος κατοικος αλλης χωρας θα πρεπει να εχεις ασφαλιστικο μητρωο (το οποιο δεν σου το ανοιγουν ετσι απλα-πρεπει να πληρεις συγκεκριμενες προυποθεσεις) και να πληρωνεις εισφορες εκει (και στη συνεχεια να φορολογεισαι και για το εισοδημα σου). Αρα μαλλον φοροδιαφευγει. Κοινως, τυπικος νεοελληνας απατεωνισκος κομπιναδορος οπως η πλειοψηφια των Ελληνων που της φταιει ωστοσο η "παγκοσμια συνομωσια" εναντιον της χωρας μας και οι Γερμανοι. 2
insomnia888 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Και κατι αλλο. Το οτι πληρωνεται στο εξωτερικο και τα εσοδα του κατατιθενται σε τραπεζικα ιδρυματα εξωτερικου δεν τον απαλλασουν απο τις φορολογικες υποχρεωσεις. Ειτε φοροδιαφευγει, ειτε ειναι φορολογικος κατοικος αλλης χωρας που χλωμο το κοβω γιατι για να γινεις φορολογικος κατοικος αλλης χωρας θα πρεπει να εχεις ασφαλιστικο μητρωο (το οποιο δεν σου το ανοιγουν ετσι απλα-πρεπει να πληρεις συγκεκριμενες προυποθεσεις) και να πληρωνεις εισφορες εκει (και στη συνεχεια να φορολογεισαι και για το εισοδημα σου). Αρα μαλλον φοροδιαφευγει. Κοινως, τυπικος νεοελληνας απατεωνισκος κομπιναδορος οπως η πλειοψηφια των Ελληνων που της φταιει ωστοσο η "παγκοσμια συνομωσια" εναντιον της χωρας μας και οι Γερμανοι. Πονεμένη ιστορία, πρώην εργοδότης μου έκανε τέτοια και όταν του ζήτησα της υπερωρίες έκανε την πάπια. Όταν προειδοποίησα οτι θα κάνω καταγγελία στην επιθεώρηση με απείλησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, μάλιστα μου έστειλε και εξώδικο από δικηγόρο που ανήκε στο περιβάλλον της ΠτΔ για να μου δείξει οτι έχει κάλυψη από τόσο ψηλά. Για να καταλάβεις πόσοι αλήτες υπάρχουν.παντού. Φυσικά και εγώ και η επιθεώρηση τον είχαν χεσμένο και τον δικηγόρο και το πού ανήκε και πήρα τις υπερωρίες μου, αλλιώς θα τον πήγαινα σδοε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις