japetus Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 δεν ξερω καν τι ειναι το σμαρτκιτ! Αυτό πρέπει να είχα εγώ στο δικό μου, για εγκυκλοπαιδιακο ενδιαφέρον: http://www.smartkit.gr/dynamic-head-preamplifier-riaa.html?___SID=U Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα! για να μην ανοιγω αλλο θεμα (μιας και αυτο φαινεται να εληξε) νομιζω ειναι πιο βολικο να το πω εδω. το μονο που εχω αυτη τη στιγμη ειναι τα ηχεια (Behringer B2031A Truth) και θελω να "χτισω" πανω σε αυτα. οι απαιτησεις μου δεν ειναι υψηλες. θελω πολυ να κανω μια συλλογη δισκων και αφου ετυχε να εχω τα ηχεια νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να παω επιτοπου σε πικαπ και προενισχυτη (ή οτι αλλο χρειαστω). δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις οπως καταλαβαινετε, γιαυτο και ρωταω εδω. η ερωτηση μου ειναι η εξης:θα χρειαστω μονο εναν προενισχυτη, εκτος του πικαπ ή και κατι ακομα; ενα προβλημα που εχω ειναι πως αυτα τα ηχεια δεν εχουν καποια ρυθμιση της εντασης (κιας ειναι active) και με μια συντομη ματια προσεξα πως οι περισσοτεροι προενισχυτες επισης δεν εχουν. θα μπορουσα να βαλω απλα μια καλη κονσολα και για προενισχυση και για την ενταση για να λυσω το παραπανω θεμα; γινεται αυτο; αν εχετε καποιες συγκεκριμενες προτασεις, το μπατζετ που εχω ειναι περιπου στα 300 για ολα οσα χρειαστω, πειτε μου. νομιζω ειναι αρκετα για μια αρχη, θελω να το κρατησω οσο πιο χαμηλα μπορω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Σιγουρα θα χρειαστεις ενισχυτη αν πας σε λυση προενισχυτη-πικαπ. Παρε εναν 2καναλο με phono input και εισαι κομπλε, συνδεεις εκει κατευθειαν το πικαπ. Με τα ηχεια που χεις δεν ξερω τι παιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Σιγουρα θα χρειαστεις ενισχυτη αν πας σε λυση προενισχυτη-πικαπ. Παρε εναν 2καναλο με phono input και εισαι κομπλε, συνδεεις εκει κατευθειαν το πικαπ. Με τα ηχεια που χεις δεν ξερω τι παιζει. Δηλαδή αυτό με την κονσόλα δεν γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Η κονσολα που μου προτειναν πρεπει να συνδεθει σε ενισχυτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Η κονσολα που μου προτειναν πρεπει να συνδεθει σε ενισχυτη ευχαριστω για τις απαντησεις.. χρειαζομαι κατι σιγουρο ομως. τα ηχεια που εχω ειναι αυτοενισχυομενα αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι σημαινει αυτο στην πραξη, για την δουλεια που τα θελω. χρειαζομαι μια σιγουρη απαντηση. γινεται ή οχι να κανω δουλεια μονο με την πικαπ-κονσολα-ηχεια(θυμιζω ειναι τα Behringer B2031A Truth); θα ανοιξω νεο θεμα γιατι νιωθω πως για την απαντηση που θελω, δεν ταιριαζει αυτο το θεμα Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2017 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δε χρειαζεσαι ενισχυτη, εχουν τα ηχεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kazama88 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Θα παρεις ενα volume control για αρχη οπως αυτο της tc electronics με 60 ευρω για τα monitor. Και μετα αφου ψαχνεις για καινουργιο πικαπ μπορεις να δεις καποιο με ενσωματωμενο preamp και εισαι ετοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 μπορεις και με μικτη που να εχει phono input Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 μπορεις και με μικτη που να εχει phono input γιατι phono input? line δεν κανει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Γιατι τα περισσοτερα καλα πικαπ εχουν διαφορετικη εξοδο απο τις υπολοιπες πηγες, η οποια ειναι πολυ ασθενεστερη. Ολοι οι ενισχυτες με εισοδο phono, κανουν μια μικρη επιπλεων προ ενισχυση. Οι πιο ψαγμενοι με σοβαρα πικαπ, χρησιμοποιουν εξωτερικους προ ενισχυτες πικαπ(Phono stage) με πιο ειδικες προδιαγραφες και σοβαροτερη ποιοτητα κατασκευης, για καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα. Στην δικη σου περιπτωση με τα συγκεκριμενα ηχεια δεν θες λατι ειδικο, ουτε κατι ακριβο. Αν επιλεξεις καποιο πικαπ με εξοδο phono θα χρειαστεις προ ενισχυση. Αν παρεις καποιο απο τα φθηνα, αυτα εχουν ενσωματωμενο phono stage (της πλακας) και μπαινει σε εισοδο line. Μια περιπτωση που σε καλυπτει σε ολα ειναι πχ ο NUMARK - M-2. Εχει δυνατότητα να μπει πικαπ με phono και δυο αλλες συσκευες LINE (με επιλογεα) οπως πχ ενα cd και ενα pc. Διαθετει ενα υποτυπώδες EQ για διόρθωση και Volume control για να μπορεις να κουμαντάρεις τα ηχεια σωστα. πικαπ για δες και αυτα εδω. DENON DP-29F, Marantz TT-5005, εχουν και phono και line εξοδο. Δοκιμαζεις να δεις πιο εχει καλυτερο phono stage, το πικαπ η ο Numark. Αν ψαχνεις κατι καλυτερο και ψαγμενο αλλα με νορμαλ τιμη συνηστω με κλειστα ματια το Pro-Ject Audio Elemental with Ortofon OM 5E Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 To line ειναι κατα συνθηκη 1V ...... πολυ περισσοτερο απο οσο θελει η κεφαλη του πικαπ. Θα τα ακους ολα παραμορφωμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 ευχαριστω και παλι! ετοιμος ημουν να παρω αλλα απορια... γιατι τετοιο κολλημα με τα pro-ject? τα βλεπω να τα προτεινουν παντου σε αυτες τις τιμες 200-300 ευρω. φαινονται σχεδον υπερβολικα απλα για να δικαιολογουν την τιμη τους. εννοειται πως δεν το εχω ψαξει και πολυ αλλα ετσι δειχνουν αν και αρχικα μου ξυνισε, αρχισε να μου αρεσει στην εμφανιση το Pro-Ject Audio Elemental with Ortofon OM 5E. τι εχει παραπανω απο τα αλλα στην τιμη αυτη;ρωτησα και εναν φιλο για τον numark m2 και ενθουσιαστηκε, και αφου με βολευει... μου μενουν περιπου 200 ευρω για πικαπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το Phono stage εκτος απο προενισχυση κανει και ισοστάθμιση (RIAA καμπύλη). Σε line θα ακουγες πολυ σιγα και χωρις καθολου μπασο. Για αυτο παιζει ρολο η ποιοτητα του. Το ελαχιστο επιπεδο για συστήματα consumer (οχι επαγγελματικα) ειναι −10dBV, το οποιο ειναι:10−10V/20=316mV(RMS) η (για ημιτονοειδή κύματα): 2–√⋅316mV(RMS)=447mV(peak)η: 22–√⋅316mV(RMS)=894mV(peak-to-peak) Κοινως ισχυει οτι το Line ειναι κοντα στα 0,3 με 1 Volt αναλογα τον κατασκευαστή. Στο πικαπ η εξοδος δεν φτανει πανω απο 5mV. Αυτα ομως δεν ειναι και τοσο σημαντικά στο παρον θεμα. H project ασχολειται σοβαρα με το θεμα πικαπ. Εχει κατασκευάσει αξιολογα μηχανηματα με πολυ καλες επιδοσεις. Μπορει να μην ειναι στο επιπεδο της Linn η της Thorens η τα διάστημικα clearaudio, αλλα εχει σοβαρη τεχνογνωσία και πολυ καλες προτασεις. Σχετικα με την απλοτητα της κατασκευης. Το πικαπ ως συσκευη ειναι απο την φυση του κατι το απλο. Ο μεγαλύτερος εχθρός ενος πικαπ ειναι οι κραδασμοί. Για αυτο ειναι βασικο το σασι να ειναι στιβαρο και ποιοτικο. Το Project σε αυτο το καμματι ειναι πολυ καλο καθως ειναι κατασκευασμενο απο πολυ στιβαρά υλικα. Καθως και η ιδια η απλοτητα του το κανει λιγοτερο ευαίσθητο σε κραδασμους. Τα περισσοτερα φθηνα πικαπ με πλαστικο σασι τριιζουν και πονανε σε αυτο το κομματι. Ενα αλλο κοματι ειναι η ποιότητα και ακρίβεια του κινητηρα. Και σε αυτο η χρηση DC μοτερ υπερεχει. Τελος πολυ σημαντικό, ισως και το βασικότερο ειναι η ποιοτητα της κεφαλης. Τα περισσότερα φθηνα πικαπ κατω απο 200€ εχουν ψεύτικες κεφαλες της πλακας. Μερικες υπερβολικά φθηνές μεχρι και να καταστρέψουν το δισκο μπορουν. Η Orthfon ασχολείται επίσης πολυ σοβαρα με το κομματι αυτο. Το Elemental ειναι εισαγωγικό και απλο μοντελο. Αλλα παιζει πολυ καλα, και ειναι αξιοπιστο. Στα μείον οτι η αλλαγη στροφών 33-45 γινεται με το χερι αλλαζοντας τον ιμαντα θεση. (δεν εχει καποιο διακόπτη). Τωρα o M2 ειναι ενας απλος μεικτης με τα βασικα, τιποτα παραπάνω. Ως εταιρια, απλα decent Για τα ηχεια που εχεις κατι παραπανω δεν χρειάζεσαι. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2017 από graphist83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα