Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά.

φίλος έχει "συστημα" με E5200, 7600gt και 6gb Ram. Πρόσφατα αγόρασε 4κ tv (Link.png Site: αυτή ) την οποία θέλει να χρησιμοποιεί ώς Pc Monitor. η χρήση του pc είναι facebook και youtube σε νορμαλ ανάλυση.

Η 7600gt  δεν μπορεί να σηκώσει την ελάχιστη ανάλυση και μπορεί να μπεί μόνο με safe mode. ερωτήσεις:

1. Εάν πάει σε μια 710gt θα κάνει δουλειά;

2. Εάν ναί, θα έχει διαφορά εάν χρησιμοποιήσει την DVi ή την  HDMI;

ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Να δει με σιγουριά να μην είναι fermi η 710, γιατί ούτε αυτές υποστηρίζουν 4Κ.

Απο kepler και πάνω, θα έχει εικόνα κανονικά. Ισοδύναμα είναι, με το hdmi να μεταφέρει και ήχο.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά όχι με καλώδιο DVI. Με αντάπτορα σε hdmi μια χαρά, και το έχω δοκιμάσει σε 3-4 κιόλας. Κυρίως η είσοδος dvi της τηλεόρασης δεν θα έχει πρόβλεψη για ήχο λογικά.

Δημοσ.

Να δει με σιγουριά να μην είναι fermi η 710, γιατί ούτε αυτές υποστηρίζουν 4Κ.

Απο kepler και πάνω, θα έχει εικόνα κανονικά. Ισοδύναμα είναι, με το hdmi να μεταφέρει και ήχο.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πήρε την gt 710 lp,  την βάλαμε και  δούλεψε μια χαρά! 

Τώρα πάμε για αναβάθμιση μόνο σε δίσκους, σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.

• Like 1
Δημοσ.

σίγουρα δεν κολλάει καθόλου 4κ video στο youtube με τέτοιον επεξεργαστή; εντύπωση μου κάνει. στο VLC με κάποιο 4κ video κολλάει καθόλου; 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Παρακαλώ λίγο τα φώτα σας, γιατί αγανάκτησα.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής, Έχω συνδέσει το pc με tv 40" fhd μέσω hdmi, αλλά κάθε φορά που δουλεύει το ψυγείο ή ανοίγω το φούρνο της κουζίνας η οθόνη σβήνει και επανέρχεται, τι μπορεί να φταίει. 

Η τηλεόραση είναι αυτή: 

Samsung UE40F6400 40" Smart 3D LED Full HD

Η κάρτα γραφικών:

ATI Radeon™ HD 5450

Μητρική:

Wibtek H61-M HDMI2 και επεξεργαστή i3.

Η ανάλυση που δημιουργείτε το πρόβλημα είναι αυτή που προτείνει συνιστώμενη 1920 x 1080, αν κατεβάσω ανάλυση την χαμηλότερη που έχει 1024 x 768 το πρόβλημα διορθώνεται (το κάνει αλλά πολύ σπάνια), σε οποιαδήποτε άλλη ενδιάμεση ανάλυση έχω πρόβλημα.

Ακούω γνώμες, αλλά πριν να ενημερώσω ότι έχω βασικές γνώσεις, επομένως όχι επιστημονικά όσο ποιο απλά μπορείτε.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον εισαι σε παλιο σπιτι με προβληματικη καλωδιωση. Πχ δεν εχεις γειωση φανταζομαι.

Συνεπως φωναζεις ηλεκτρολογο και αγοραζεις αν θες ups για τον υπολογιστη.

Επεξ/σία από Sheogorath
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Παρακαλώ λίγο τα φώτα σας, γιατί αγανάκτησα.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής, Έχω συνδέσει το pc με tv 40" fhd μέσω hdmi, αλλά κάθε φορά που δουλεύει το ψυγείο ή ανοίγω το φούρνο της κουζίνας η οθόνη σβήνει και επανέρχεται, τι μπορεί να φταίει. 

Η τηλεόραση είναι αυτή: 

Samsung UE40F6400 40" Smart 3D LED Full HD

Η κάρτα γραφικών:

ATI Radeon™ HD 5450

Μητρική:

Wibtek H61-M HDMI2 και επεξεργαστή i3.

Η ανάλυση που δημιουργείτε το πρόβλημα είναι αυτή που προτείνει συνιστώμενη 1920 x 1080, αν κατεβάσω ανάλυση την χαμηλότερη που έχει 1024 x 768 το πρόβλημα διορθώνεται (το κάνει αλλά πολύ σπάνια), σε οποιαδήποτε άλλη ενδιάμεση ανάλυση έχω πρόβλημα.

Ακούω γνώμες, αλλά πριν να ενημερώσω ότι έχω βασικές γνώσεις, επομένως όχι επιστημονικά όσο ποιο απλά μπορείτε.

Ευχαριστώ!

Πως σου ήρθε ότι για κάτι τέτοιο φταίει πχ ο driver της κάρτας γραφικών ή γενικά ειναι Θέμα PC hardware?

Δεν επικοινωνούν κάπως ψυγεία και φούρνος με τον υπολογιστή...

το πρόβλημα σου ειναι στον πίνακα ή την καλωδίωση του σπιτιού σου που δεν αντέχει το συνολικό φορτίο το ίδιο θα συμβεί αν έχεις πχ το μπιστολάκι ανοιχτό και ανοίξεις τον φούρνο...

Το μπιστολάκι ή θα σβήσει ή θα κατεβάσει στροφές (θα το καταλάβεις απο την διαφορά στον ήχο που βγάζει...) ή θα κάνει το αντίστοιχο ο φούρνος.

Δημοσ.

Πως σου ήρθε ότι για κάτι τέτοιο φταίει πχ ο driver της κάρτας γραφικών ή γενικά ειναι Θέμα PC hardware?

Δεν επικοινωνούν κάπως ψυγεία και φούρνος με τον υπολογιστή...

το πρόβλημα σου ειναι στον πίνακα ή την καλωδίωση του σπιτιού σου που δεν αντέχει το συνολικό φορτίο το ίδιο θα συμβεί αν έχεις πχ το μπιστολάκι ανοιχτό και ανοίξεις τον φούρνο...

Το μπιστολάκι ή θα σβήσει ή θα κατεβάσει στροφές (θα το καταλάβεις απο την διαφορά στον ήχο που βγάζει...) ή θα κάνει το αντίστοιχο ο φούρνος.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας παιδιά, αλλά να σας πω ότι έχω ups και το σπίτι που μένω είναι δεκαετίας 2000 δεν το λες και παλιό... ύστερα είναι και το άλλο μόνο σε μεγάλες αναλύσεις μου το κάνει (π.χ. 1920 χ 1080) όσο κατεβάζω ανάλυση το κάνει λιγότερο στην χαμηλότερη ανάλυση (1024 χ 768) δεν το κάνει καθόλου η καλύτερα πολύ σπάνια, αλλά η εικόνα είναι χάλια.

Μαλλον εισαι σε παλιο σπιτι με προβληματικη καλωδιωση. Πχ δεν εχεις γειωση φανταζομαι.

Συνεπως φωναζεις ηλεκτρολογο και αγοραζεις αν θες ups για τον υπολογιστη.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Είμαι σχετικά σε καινούριο σπίτι (του 2000) και έχω και ups και το pc και την τηλεόραση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας παιδιά, αλλά να σας πω ότι έχω ups και το σπίτι που μένω είναι δεκαετίας 2000 δεν το λες και παλιό... ύστερα είναι και το άλλο μόνο σε μεγάλες αναλύσεις μου το κάνει (π.χ. 1920 χ 1080) όσο κατεβάζω ανάλυση το κάνει λιγότερο στην χαμηλότερη ανάλυση (1024 χ 768) δεν το κάνει καθόλου η καλύτερα πολύ σπάνια, αλλά η εικόνα είναι χάλια.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Είμαι σχετικά σε καινούριο σπίτι (του 2000) και έχω και ups και το pc και την τηλεόραση.

Φίλε μου δεν ξέρω γιατι μπερδεύεσαι προφανώς και έχεις πρόβλημα με το ρεύμα...

Πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται να επηρεάσει το software ενός υπολογιστή το ρεύμα στο σπίτι σου δηλαδή δεν χρειάζεται να είσαι τεχνικός για να το καταλάβεις αυτό.

Το ότι σε μικρότερες αναλύσεις το κάνει πιο σπάνια συμβαίνει γιατι σε μικρότερες αναλύσεις η κάρτα γραφικών σου δουλεύει λιγότερο και άρα ξοδεύει λιγότερο ρεύμα...

Ο υπολογιστής/οθόνη σβήνει ενώ το μπιστολάκι δεν σβήνει απλά αλλάζει ήχο γιατι το μπιστολάκι μπορεί να δουλέψει με λιγότερο ρεύμα γιατι ειναι ηλεκτρική συσκευή  τα ηλεκτρονικά θέλουν συγκεκριμένες τάσεις ρεύματος οπότε έχουν δικλίδες ασφαλείας μέσα τους που τα κάνουν να σβήνουν αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη τάση που χρειάζονται.

Το ότι φτιάχτηκε το σπίτι σου το 2000 δεν λέει κάτι (εν το μεταξύ σχεδόν 20 χρόνια περάσανε απο τότε υπόψιν) βλάβες υπάρχουν σε όλα τα πράματα ακόμη και αν ειναι ολοκαίνουργια απλα στα ολοκαίνουργια ειναι πιο μικρή η πιθανότητα να παρουσιάσουν βλάβες και το σπίτι σου δεν ειναι πια ολοκαίνουργιο..  κάλεσε εναν ηλεκτρολόγο...

Αν δεν  έχεις πρόβλημα με το ρεύμα στο σπίτι σου γενικά τότε το πρόβλημα ειναι στο ότι τραβάς πολύ ρεύμα απο μια μπρίζα (πχ έχεις μερικά πολύμπριζα συνδεδεμένα σε ενα πολύμπριζο και αυτό με την σειρά του ρουφάει μονο απο μια μπρίζα) αυτό παλι ο ηλεκτρολόγος θα το αποφασίσει κοιτώντας την μπρίζα σου.

Εκτός αν ειναι χαλασμένη η ίδια η τηλεόραση σου... αυτό μπορείς να το τσεκάρεις αν ειναι μονο αυτή στην μπρίζα δουλεύει κανονικά (πχ παίζοντας κανάλια απο την κεραία) ή σβήνει πάλι;

Δημοσ.

Πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται να επηρεάσει το software ενός υπολογιστή το ρεύμα στο σπίτι σου δηλαδή δεν χρειάζεται να είσαι τεχνικός για να το καταλάβεις αυτό.

Το ότι σε μικρότερες αναλύσεις το κάνει πιο σπάνια συμβαίνει γιατι σε μικρότερες αναλύσεις η κάρτα γραφικών σου δουλεύει λιγότερο και άρα ξοδεύει λιγότερο ρεύμα...

Ο υπολογιστής/οθόνη σβήνει ενώ το μπιστολάκι δεν σβήνει απλά αλλάζει ήχο γιατι το μπιστολάκι μπορεί να δουλέψει με λιγότερο ρεύμα γιατι ειναι ηλεκτρική συσκευή  τα ηλεκτρονικά θέλουν συγκεκριμένες τάσεις ρεύματος οπότε έχουν δικλίδες ασφαλείας μέσα τους που τα κάνουν να σβήνουν αν δεν υπάρχει η αντίστοιχη τάση που χρειάζονται.

Το ότι φτιάχτηκε το σπίτι σου το 2000 δεν λέει κάτι (εν το μεταξύ σχεδόν 20 χρόνια περάσανε απο τότε υπόψιν) βλάβες υπάρχουν σε όλα τα πράματα ακόμη και αν ειναι ολοκαίνουργια απλα στα ολοκαίνουργια ειναι πιο μικρή η πιθανότητα να παρουσιάσουν βλάβες και το σπίτι σου δεν ειναι πια ολοκαίνουργιο..  κάλεσε εναν ηλεκτρολόγο...

Αν δεν  έχεις πρόβλημα με το ρεύμα στο σπίτι σου γενικά τότε το πρόβλημα ειναι στο ότι τραβάς πολύ ρεύμα απο μια μπρίζα (πχ έχεις μερικά πολύμπριζα συνδεδεμένα σε ενα πολύμπριζο και αυτό με την σειρά του ρουφάει μονο απο μια μπρίζα) αυτό παλι ο ηλεκτρολόγος θα το αποφασίσει κοιτώντας την μπρίζα σου.

Εκτός αν ειναι χαλασμένη η ίδια η τηλεόραση σου... αυτό μπορείς να το τσεκάρεις αν ειναι μονο αυτή στην μπρίζα δουλεύει κανονικά (πχ παίζοντας κανάλια απο την κεραία) ή σβήνει πάλι;

Γεια σου louilouiCK, η τηλεόραση δεν είναι χαλασμένη διότι όταν δουλεύει μόνη της είναι μια χαρά και δεν έχω κανένα πρόβλημα, όσον αφορά τον υπολογιστή όταν τον δουλεύω σε μια παλιά μου οθόνη όλα είναι μια χαρά, όταν τον συνδέω με την τηλεόραση με παρουσιάζει το πρόβλημα όπως το περιγράφω παραπάνω, γι' αυτό λέω μήπως η κάρτα γραφικών είναι παλιό μοντέλο και δεν μπορεί να σηκώσει την ανάλυση της τηλεόρασης. Και κάτι ακόμα το ups δεν είναι ρυθμιστής τάσης; το γεγονός ότι έχω συνδεδεμένη την τηλεόραση και το pc στο ups δεν με αποκλείει το πρόβλημα να δημιουργείται από το ρεύμα; 

Γεια σου louilouiCK, η τηλεόραση δεν είναι χαλασμένη διότι όταν δουλεύει μόνη της είναι μια χαρά και δεν έχω κανένα πρόβλημα, όσον αφορά τον υπολογιστή όταν τον δουλεύω σε μια παλιά μου οθόνη όλα είναι μια χαρά, όταν τον συνδέω με την τηλεόραση με παρουσιάζει το πρόβλημα όπως το περιγράφω παραπάνω, γι' αυτό λέω μήπως η κάρτα γραφικών είναι παλιό μοντέλο και δεν μπορεί να σηκώσει την ανάλυση της τηλεόρασης. Και κάτι ακόμα το ups δεν είναι ρυθμιστής τάσης; το γεγονός ότι έχω συνδεδεμένη την τηλεόραση και το pc στο ups δεν με αποκλείει το πρόβλημα να δημιουργείται από το ρεύμα; 

Δημοσ.

Φιλε μου μην επιμένεις σε παρακαλώ όλα δείχνουν ότι τραβάς πολύ ρεύμα...

Το θέμα ειναι το συνολικό ρεύμα που τραβάς όταν λειτουργεί και ο φούρνος σου κτλ δεν το αντέχει για κάποιον λόγο η καλωδίωση κάτι πάει στραβά με το ρεύμα σου

Όλα αυτά που λες απλά αποδεικνύουν το ίδιο πράγμα... Η κάρτα δεν σβήνει τον υπολογιστή αν ζορίζεται (άσε που υποστηρίζει την ανάλυση σου) αν ζορίζεται μια κάρτα απλά πέφτουν τα FPS δηλαδή η τα καρέ ανα δευτερόλεπτο.. δεν σβήνει το PC!!

H παλιά οθόνη PC προφανώς και καίει λιγότερο ρεύμα απο την TV σου.

Η ΤV σου χωρίς το PC προφανώς και τρώει λιγότερο ρεύμα

Άρα προφανώς δεν σβήνουν όταν δουλεύουν ξεχωριστά και όχι όλα μαζί... αφού δεν φτάνουν στην ίδια κατανάλωση!

Αν ας πούμε το πρόβλημα είναι όταν τραβάς συνολικά στο σπίτι 2100 watt και η TV σου ειναι πχ 150 watt και το pc τραβάει 350watt ενώ η παλιά οθόνη τραβάει 70watt και ο φούρνος πες 1600 watt

Tότε φυσικό ειναι όταν η δουλεύεις μόνο τηλεόραση και φούρνο (1600+150) 1750 <2100

Όταν δουλεύεις PC με παλιά οθόνη και φούρνο τότε ( 1600+350+70) 2020 <2100

Όταν τρέχεις όμως PC με ΤV και φούρνο (1600+350+150) 2100 =2100 και άρα έχεις πρόβλημα όταν φτάνει στο όριο!

το UPS αν τραβάει το pc 350watt θα κοιτάξει να του δίνει 350 watt !! (με αυτή την λογική δουλεύει η σταθεροποίηση) δεν θα ρήξει τα watt του PC επειδή δεν το αντέχει η μπρίζα.

Η μόνη περίπτωση όλο αυτό να συμβαίνει ειναι αν το ίδιο το UPS δεν ειναι φτιαγμένο να δίνει τα watt που χρειάζεται το PC σου.

Πχ ειναι 100va και εσύ τραβάς 350 watt οπότε δεν τα αντέχει και κάθε φορά όταν φτάνεις κοντά στα 350watt σβήνει το UPS το pc σου

Τα απο πάνω νούμερα ειναι απλά ενδεικτικά φυσικά για να καταλάβεις. *

Κάλεσε ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

Εγω θα πρότεινα να ελέγξεις και το καλώδιο hdmi απο την κάρτα προς την tv. Μήπως τρέχει παράλληλα με καλωδια ισχυος ή συναντιέται με αυτά ; Περνάει μέσα απο τοίχους ή περιπλέκεται με άλλα καλώδια ; Δοκίμασε με ενα μικρότερο σε μήκος ή/και καλυτερης ποιότητας μακριά απο άλλα καλώδια. Αυτο που καταλαβαίνω ειναι οτι δεν σβήνει η tv απο την τροφοδοσία της, αλλά διακόπτεται στιγμιαία το σήμα, πιθανον απο καποιο spike που δημιουργείται μόλις ενεργοποιεις κάποια άλλη συσκευή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...