Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 11/2/2023 στις 8:06 ΜΜ, margaritagr είπε

επαναφέρω το θέμα, βρισκόμενη στη θέση να πρέπει να επιλέξω κεραμικές vs επαγωγικες

γνώμες από κανέναν που έχει δοκιμασει και τα δύο?

Δεν είχα ποτέ μου επαγωγική (δική μου) αλλά έχω χρησιμοποιήσει αρκετούτσικες φορές. Είναι κουζίνες με "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά. Οι "σκέτες" ηλεκτρικές (κεραμικές, ή εμαγιέ) είναι η "default" επιλογή όταν δε θες ν' ασχοληθείς ιδιαίτερα, και να 'χεις μία κουζίνα χωρίς "παραξενιές".

Είναι πολύ ασφαλής επιλογή, με δεδομένο ότι η επιφάνειά τους δε θερμαίνεται και τρομερά, για την περίπτωση εγκαυμάτων σε παιδιά ή/και κατοικίδια. Αλλά απαιτούν σκεύη με παχύ πάτο από σιδηρομαγνητικό υλικό, κάτι που οδηγεί σε μειωμένο "έλεγχο" του μαγειρέματος. Αυτό δε είναι καθόλου πρόβλημα για φαγητά τύπου "ρίχτο στην κατσαρόλα και άστο για ΧΧ λεπτά" (ίσα-ίσα!) αλλά όπου θες πιο πολύ έλεγχο, είναι σημαντικό πρόβλημα. Φυσικά, όπου γράφω "έλεγχο" εννοώ chefιλίκια & "ζογκλερικά" (:P) οπότε μάλλον θα 'χες πάει ήδη σε αέριο αν σ' ενδιέφεραν τέτοιες δυνατότητες απ' τη συσκευή.

Οικονομία αρκετή σε σχέση με τις κλασικές, αλλά η απόσβεση εξαρτάται φυσικά απ' το πόσο συχνά μαγειρεύεις (εάν τη θες για την οικονομία της). Εάν μαγειρεύεις λίγες φορές την εβδομάδα, μάλλον δε θα την αποσβέσεις ποτέ. Εάν μαγειρεύεις καθημερινά εύκολα σου κάνει οικονομία.

  • Thanks 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

...Αλλά απαιτούν σκεύη με παχύ πάτο από σιδηρομαγνητικό υλικό, κάτι που οδηγεί σε μειωμένο "έλεγχο" του μαγειρέματος...

Μου κάνει εντύπωση αυτό, η δική μου εμπειρία λέει ακριβώς το αντίθετο: είναι ό,τι πιο κοντινό στη φλόγα καθώς δεν υπάρχει η αδράνεια από το ζεστό "μάτι" και οποιαδήποτε αλλαγή στα χειριστήρια έχει άμεσα αποτελέσματα. Άβυσσος 😀

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Αλλά απαιτούν σκεύη με παχύ πάτο από σιδηρομαγνητικό υλικό, κάτι που οδηγεί σε μειωμένο "έλεγχο" του μαγειρέματος. Αυτό δε είναι καθόλου πρόβλημα για φαγητά τύπου "ρίχτο στην κατσαρόλα και άστο για ΧΧ λεπτά" (ίσα-ίσα!) αλλά όπου θες πιο πολύ έλεγχο, είναι σημαντικό πρόβλημα. Φυσικά, όπου γράφω "έλεγχο" εννοώ chefιλίκια & "ζογκλερικά" (:P) οπότε μάλλον θα 'χες πάει ήδη σε αέριο αν σ' ενδιέφεραν τέτοιες δυνατότητες απ' τη συσκευή.

Οικονομία αρκετή σε σχέση με τις κλασικές, αλλά η απόσβεση εξαρτάται φυσικά απ' το πόσο συχνά μαγειρεύεις (εάν τη θες για την οικονομία της). Εάν μαγειρεύεις λίγες φορές την εβδομάδα, μάλλον δε θα την αποσβέσεις ποτέ. Εάν μαγειρεύεις καθημερινά εύκολα σου κάνει οικονομία.

Όλες οι ηλεκτρικές εστίες θέλουν σκεύη με χοντρό πάτο. 

Κανένα πρόβλημα με "έλεγχο" του μαγειρέματος. Θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσεις ότι το σκεύος ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Όσο για τον χρόνο απόσβεσης, όσο λίγο και αν μαγειρεύεις, είναι κάτι που το αγοράζεις για πολλά χρόνια και όχι για 2-3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...