Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μιας και θα πάρω σύντομα κινητό καινούριο με μπαταρία ιόντων λιθιου ως συνήθως, πείτε μου λίγο τι πρέπει να κάνω για την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Πρέπει να το φορτίζω πάντα μέχρι το εκατό;

Πρέπει να μην πέφτει κάτω από 30;15;5;

Άλλες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

μιας και θα πάρω σύντομα κινητό καινούριο με μπαταρία ιόντων λιθιου ως συνήθως, πείτε μου λίγο τι πρέπει να κάνω για την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Πρέπει να το φορτίζω πάντα μέχρι το εκατό;

Πρέπει να μην πέφτει κάτω από 30;15;5;

Άλλες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσω;

http://www.insomnia.gr/topic/633310-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C-tablet/?do=findComment&comment=55392164 Επεξ/σία από saruman123
  • Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά η εμπειρία μου λέει πλήρες φορτίσεις και όχι όποτε νάνε, αν είναι να αφήσω μια μπαταρία καιρό αχρησιμοποίητη τότε πρέπει να είναι φορτισμένη και να μην την αποθηκεύσω άδεια.

Έχω διαβάσει πολλές φορές ότι δεν κάνει την αποφορτίζεις πλήρως αλλά δυστυχώς όσες φορές έχω κάνει ακανόνιστες φορτίσεις (είτε πριν αδειάσει, είτε όχι μέχρι το 100%) έχω χαλάσει την μπαταρία, δλδ κλείνει το κινητό με μπαταριά 30% κτλ., ναι δεν είναι πάντα εφικτό να κάνεις πλήρες φορτίσεις ίσως ένα powerbank να βοηθήσει.

Δημοσ.

άρα, από αυτά που λες, συμπεραίνω ότι πρέπει να κλείνει εντελώς το τηλέφωνο.Να σβήνει δηλαδή από έλλειψη μπαταρίας.Στο μέχρι 100% συμφωνώ ναι, αλλά στο άλλο σίγουρα;

Δημοσ.

οι βασικές ερωτήσεις ειναι

1)πόσα χρόνια σκοπεύεις να κρατήσεις τη συσκευή

2)αν έχει αφαιρούμενη μπαταρία

Γενικότερα να ξέρεις οτι και την καλύτερη φροντίδα να της κάνεις,αναλόγως την χρήση σε 2-3 χρόνια το πιθανότερο είναι οτι θα χρειαστείς καινούρια.

Προσωπικά 1 φορά το μήνα αφήνω τη μπαταρία να πέσει σε χαμηλά επίπεδα(κάτω του 15%)και μετά το βάζω να γεμίσει.

Υπο κανονικές συνθήκες κάθε βράδυ μπαίνει στην πρίζα η συσκευή εκτός κ αν έχω πανω απο 90% μπαταρία μέχρι πριν κοιμηθώ.

Στην περίπτωση που το κινητό υποστηρίζει ταχεία φόρτιση(fast charge/quick charge)κλπ το βάζεις πραγματικά όποτε βρεις χρόνο μιας και γεμίζει πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Αυτό που δεν ισχύει είναι η καραμέλα πριν απο καμια 15ετια οτι πρέπει να κάνεις 8ωρες την πρώτη φόρτιστη κλπ

• Like 1
Δημοσ.

1.όσο περισσότερα είναι δυνατόν.Βασικά και για πάντα να γινόταν θα την κρατούσα.Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις άρα δε χρειάζεται να αλλάξω.

2.Όχι, είναι μη αποσπώμενη.

Δημοσ.

άρα, από αυτά που λες, συμπεραίνω ότι πρέπει να κλείνει εντελώς το τηλέφωνο.Να σβήνει δηλαδή από έλλειψη μπαταρίας.Στο μέχρι 100% συμφωνώ ναι, αλλά στο άλλο σίγουρα;

Γενικά είναι δύσκολο να κάνεις συνέχεια πλήρης φορτίσεις, συνήθως το βράδυ εξαντλούσα την μπαταρία με κάποιο Video στο YouTube και μετά το έβαζα να φορτίσει μέχρι 100% και όταν το έβλεπα το αποσύνδεα από τον φορτιστή, Τώρα μάλλον θα πάρω ένα powerbank και αν μου μείνει ενώ είμαι έξω απλά θα το αφήνω να φορτίζει με αυτό πλήρως «εν κινήσει».

Κοίτα στο προηγούμενο κινητό έκανα μόνο πλήρη φορτίσεις η μπαταρία είναι σαν καινούρια από το 2010, σε αυτό λόγο υποχρεώσεων κτλ μερικές φορές είτε την έκοβα πριν φορτίσει είτε το έβαζα λίγο να συμπληρώσει και να μην μου μείνει, τώρα η μπαταρία μου κάνει κάτι κουλά, ενώ πριν αρχίσω τις ακανόνιστες φορτίσεις με 5% μπαταρία μπορούσα να μιλήσω 6 λεπτά (το θυμάμαι γτ μου είχε κάνει εντύπωση που δεν έκλεισε) προχτές είχε 30% πήγα να μιλήσω και μου έκλεισε…. Του έκανα μια πλήρη φόρτιση ( να κλείσει μόνο του το κινητό με 0%, και ενώ είναι κλειστό φόρτιση 100%).

Σίγουρα και εσύ θα έχεις κάποιο κινητό πριν από αυτό, αν σου χάλασε η μπαταρία ενώ έκανες τυχαίες φορτίσεις τότε σε αυτό μην κάνεις, αν πάλι δεν έπαθε τίποτα τότε go ahead «που λένε και στο χωρίο μου» και φόρτιζε το όποτε έχεις την ευκαιρία.

• Like 1
Δημοσ.

Με οποιοδήποτε χρήση εάν το κινητό δεν είναι κινεζια θα σου βγάλει 2-3 χρόνια σίγουρα.

Το κόστος μιας μπαταρίας έχει 10-20 ευρώ.

Πιστεύω πως δεν αξίζει να το έχεις άγχος.

Όσο ψυχαναγκαστικός κ προσεκτικος κ να είσαι πόσο περισσότερο να σου βγάλει?

Να την φτάσεις 4ετια?

Ε,και?Πρακτικά θα έχεις κερδίσει ένα 5ευρω μπαταρία.

Γνώμη μου είναι να το φορτίζεις οπότε νομίζεις και σε βολεύει.Το μόνο που με απασχολεί είναι οι φορτιστές μου να μην είναι από καλάθι λαϊκής(όχι τίποτα super duper, ενας οποιοσδήποτε επώνυμος Samsung/Sony κοκ αρκεί) και σχετικά σωστοί ως mAh.

Υ.γ Τα μονά κινητά που μου έχουν βγάλει πρόβλημα στην μπαταρία ήταν ένα cubot gt72 -~2ετια,φουσκωσε,αν κ υποπτεύομαι ότι ήταν μάπα ο φορτιστης- και ένα Samsung galaxy mini s2 -σιγουρα πάνω από 3ετια και ενώ δούλευε μήνες συνδεδεμένο μόνιμα στο ρεύμα για χρήση ιντερνετικού ραδιοφώνου).

Lenovo a820 αγοράσμενο μαζί με το cubot 3,5 χρόνια δουλεύει μία χαρά με πολλές φορτίσεις(το πούλησα σε ενα φίλο που παίζει κάποιο online παιχνιδι) καθώς κ Xiaomi Redmi 1s ίδιας σχεδων χρονολογίας συνεχίζει κ αυτό ακάθεκτο.

Οπότε τζάμπα το άγχος..

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα παδιά και σας ευχαριστώ.Οκ, οπότε όποτε ( :) ) μπορώ θα το φορτίζω μέχρι τέρμα.Αλλιώς μέχρι όπου πάει και σιγά.

Επειδή είναι να πάρω το κινητό με liquid armor ή με tempered glass ( όποιο και αν πάρω θα είναι free) , τι λέτε να διαλέξω;

Θεωρώ το τζαμάκι καλύτερο εγώ

Δημοσ.

Κατάλαβα παδιά και σας ευχαριστώ.Οκ, οπότε όποτε ( :) ) μπορώ θα το φορτίζω μέχρι τέρμα.Αλλιώς μέχρι όπου πάει και σιγά.

Επειδή είναι να πάρω το κινητό με liquid armor ή με tempered glass ( όποιο και αν πάρω θα είναι free) , τι λέτε να διαλέξω;

Θεωρώ το τζαμάκι καλύτερο εγώ

αναλόγως,αν πάρεις θήκη που να πιέζει τη συσκευή μπορεί να σηκωθεί το tempered,όπως επίσης κ αν ειναι καμπυλωτό το κινητό(πχ LG flex,galaxy edge)

προσωπικά τζαμάκι να τελειώνει

• Like 1
Δημοσ.

Οκκκ και τελευταία ερώτηση.Το κινητό θα είναι xiaomi και από το μαγαζί που θα το πάρω θα έχω την επιλογή να μου βάλει ελληνική ρομ ή την Ευρωπαική.Εσείς ποια λέτε; Τι κερδίζω με τη μία ή τι χάνω;Με ενδιαφέρει πάνω από όλα η σταθερότητα.

Δημοσ.

Γιατί δεν το αγοράζεις απο εδώ να έχεις και την ελληνική εγγύηση;

International global rom να σου περάσει για το συγκεκριμένο αν τη λεω σωστά ώστε να δέχεται και ota updates.

επίσης η συσκευή που θα πάρεις την 800αρα μπάντα την έχει; αν εχεις wind μπορει να εχεις μικρά θέματα με το 4G

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...