Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ενα καινουργιο pc εχω 2 δισκους 1ssd 250gb και 1hdd 500gb.

Θελω να εγκαταστησω στον ssd και τα 2 λειτουργικα (ubuntu-windows) και στον αλλο δισκο να εχω τα αρχεια μου τα οποια θα ειναι προσβασιμα και απο τα 2 λειτουργικα.Ξερετε πως να το κανω?

Δημοσ.

Κατα την εγκατασταση των windows, θα κανεις ενα partition πχ 200gb και θα επιλεξεις να εγκατασταθουν εκει. Το υπολοιπο δεν θα το πειραξεις καθολου, να μεινει σαν unallocated space. Και οταν θα κανεις την εγκατασταση του ubuntu, θα του πεις να μπει στον υπαρχον unallocated space.

Δημοσ.

Κατα την εγκατασταση των windows, θα κανεις ενα partition πχ 200gb και θα επιλεξεις να εγκατασταθουν εκει. Το υπολοιπο δεν θα το πειραξεις καθολου, να μεινει σαν unallocated space. Και οταν θα κανεις την εγκατασταση του ubuntu, θα του πεις να μπει στον υπαρχον unallocated space.

και τα αρχεια θα ειναι shared απο τον αλλο σκληρο χωρις να κανω κατι?

Δημοσ.

Ακριβώς θα τον βλέπουν και τα 2 λειτουργικά, 

όταν εννοείς αρχεία μιλάς για documents , βίντεο , μουσική , φωτογραφίες έτσι? 

Δημοσ.

Ακριβώς θα τον βλέπουν και τα 2 λειτουργικά, 

όταν εννοείς αρχεία μιλάς για documents , βίντεο , μουσική , φωτογραφίες έτσι? 

ναι ,ναι τα προγραμματα γινεται? η μονο στον ssd?

Οι δισκοι σε τι format πρεπει να ειναι?NTFS?

Δημοσ.

Το Linux δεν μπαίνει σε ntfs αλλά διαβάζει ntfs. Το software των Windows γιατί να το βλέπει το linux δεν υπάρχει λόγος. Για εμένα δώσε 150g για Windows και 100g στο linux, φτάνει και στα 2 για software, τώρα αν θες και Windows games θα ζοριστεί. Και ασε για data τον άλλο να τον βλέπουν και οι 2.

Να κάνω και μια πρόταση επειδή μάλλον είσαι λίγο αρχάριος, γιατί δεν βάζεις το Linux σε ένα virtual box πριν ζοριστείς με dual boot να το μάθεις και να δεις αν σε βολεύει?

Δημοσ.

Το Linux δεν μπαίνει σε ntfs αλλά διαβάζει ntfs. Το software των Windows γιατί να το βλέπει το linux δεν υπάρχει λόγος. Για εμένα δώσε 150g για Windows και 100g στο linux, φτάνει και στα 2 για software, τώρα αν θες και Windows games θα ζοριστεί. Και ασε για data τον άλλο να τον βλέπουν και οι 2.

Να κάνω και μια πρόταση επειδή μάλλον είσαι λίγο αρχάριος, γιατί δεν βάζεις το Linux σε ένα virtual box πριν ζοριστείς με dual boot να το μάθεις και να δεις αν σε βολεύει?

Σε ευχαριστω μαλλον το virtual θα κανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...