jimaras1994 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Kαλησπερα παιδια...Εφτασα τον g3258 σημερα στα 4.8 GHZ στα 1.4 volt και μεχρι στιγμης ειναι σταθερος.μετα απο κανα 10ωρακι χρησης (gaming κτλ). H μητρικη μου ειναι μια Asrock z97 annivesary και οι θερμοκρασιες (σε συνθηκες χειμωνα και κρυου) ειναι μεχρι 72 βαθμους με μια CoolerMaster Hyper TX3 EVO. Η ερωτηση που θελω να κανω ειναι αν αυτο το voltage ειναι επιτρεπτο γιατι γενικα διαβασα για αλλα overclocks σε αυτον τον cpu και τα voltages ηταν αισθητα χαμηλοτερα..Προφανως δεν πετυχα και το καλυτερο κομματι. Εφοσον οι θερμοκρασιες μου το επιτρεψουν πιστευετε οτι ειναι safe να τον αφησω τοσο η να τον κατεβασω λιγο? Ευχαριστω προκαταβολικα. ! Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2017 από jimaras1994
nikos1982 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 4volt???εβαλες καμια μπριζολα πανω να την μαγιρεψεις πριν τον καψεις;;;;4 βολτ ειναι παρα παρα παρα πολλα. 2
mcrae13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Προφανώς 1.4v εννοείς. Στη θέση σου και αν όπως λες οι θερμοκρασίες δεν πάνε πάνω από 80,εγώ θα το άφηνα γιατί φαντάζομαι θα έχει αρκετή διαφορά.Να χαλάσει δεν πρόκειται ,υποτίθεται μικραίνει η διάρκεια ζωής όσο πιο πολύ ζεσταίνεται. Είμαι περίεργος πάντως για τις θερμοκρασίες που αναφέρεις.Ανέβασε κανένα screenshot με temps μετά από κανένα strees test,πχ aida 64 η wprime να δούμε. 1
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Τρωει degredation απο 1.3 και πανω. Γενικα του μαμεις τα πεταλα στο 1.4 αλλα μαλλον θα σου χαλασει μεσα στην εγγυηση αν εχεις αλλους 6-8 μηνες. 1
jimaras1994 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 4volt???εβαλες καμια μπριζολα πανω να την μαγιρεψεις πριν τον καψεις;;;;4 βολτ ειναι παρα παρα παρα πολλα. χαχα 1.4 εννοουσα Προφανώς 1.4v εννοείς. Στη θέση σου και αν όπως λες οι θερμοκρασίες δεν πάνε πάνω από 80,εγώ θα το άφηνα γιατί φαντάζομαι θα έχει αρκετή διαφορά.Να χαλάσει δεν πρόκειται ,υποτίθεται μικραίνει η διάρκεια ζωής όσο πιο πολύ ζεσταίνεται. Είμαι περίεργος πάντως για τις θερμοκρασίες που αναφέρεις.Ανέβασε κανένα screenshot με temps μετά από κανένα strees test,πχ aida 64 η wprime να δούμε. https://postimg.org/image/ej00jaeih/ Με συγχωρειτε που την ανεβαζω με συνδεσμο αλλα μου κανει κατι κουλα με το screenshot. Τρωει degredation απο 1.3 και πανω. Γενικα του μαμεις τα πεταλα στο 1.4 αλλα μαλλον θα σου χαλασει μεσα στην εγγυηση αν εχεις αλλους 6-8 μηνες. Δηλαδη το voltage απο μονο του σου φθειρει τον επεξεργαστη? Ασχετως απο τις θερμοκρασιες?? Να το κατεβασω αν ειναι
Dennisbest Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Ναι. Βέβαια για την ακρίβεια , το ρεύμα (amperage) τον φθείρει. Απλά η μεγαλύτερη τάση συνεπάγεται και περισσότερο ρεύμα. Από εκεί και πέρα είναι και η χρήση που κάνεις , αν είναι όλη μέρα σε idle θα φθαρεί λιγότερο από το να κάνεις encoding 24/7 με λιγότερη τάση. 1
jimaras1994 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Ναι. Βέβαια για την ακρίβεια , το ρεύμα (amperage) τον φθείρει. Απλά η μεγαλύτερη τάση συνεπάγεται και περισσότερο ρεύμα. Από εκεί και πέρα είναι και η χρήση που κάνεις , αν είναι όλη μέρα σε idle θα φθαρεί λιγότερο από το να κάνεις encoding 24/7 με λιγότερη τάση. Ο υπολογιστης ειναι κανα 10ωρο ανοιχτος την μερα και περιπου 4 απο αυτες παιζει games..Παιζουμε και εγω και ο αδερφος μου για αυτο..Τωρα αν ειναι να μου χαλασει σε 6-8 μηνες οπως ειπε και ο φιλος απο πανω μαλλον πρεπει να το κατεβασω λιγο ε? Δεν εχω εμπειρια παιδια στο overclock για αυτο..ειναι ο πρωτος επεξεργαστης που πειραζω. Λεω να τον κατεβασω 4.7 που τον ειχα πριν απο αυτο στο 1.340..
Dennisbest Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δες πόση τάση θέλεις για τα 4.5 και άμα είναι γύρω στα 1.3 άστον έτσι. Για hasswell είναι πολλά τα 1.4 , δεν έχουν την ίδια ανοχή με τις άλλες σειρές της Intel. 2
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Ακριβώς. Εγώ θα το άφηνα κάπου στα 1.28 για να είμαι ασφαλής. Λογικά το 4.4 το έχεις έτσι άνετα.
jimaras1994 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Τον κατεβασα 4.5 στα 1.28.΄.Να δουμε πως θα κυλησει ετσι και αν ειναι το ανεβαζω μεχρι 1.3 . Ενταξει μετα απο αυτα δεν παιζει να τον ξαναπαω 1.4 χαχα.. ευχαριστω πολυ!
jimaras1994 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Update κατεληξα 1.25 volt στα 4.5 ghz..2μιση ωρες τωρα τρεχω παιχνιδια και stress tests και δειχνει προς το παρον ενταξει..Α και το πιο ευχαριστω απ'ολα .Θερμοκρασια με οχι φουλ οι ανεμηστιρες του επεξεργαστη maximum 58 βαθμοι. 3
RigasGR Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Update κατεληξα 1.25 volt στα 4.5 ghz..2μιση ωρες τωρα τρεχω παιχνιδια και stress tests και δειχνει προς το παρον ενταξει..Α και το πιο ευχαριστω απ'ολα .Θερμοκρασια με οχι φουλ οι ανεμηστιρες του επεξεργαστη maximum 58 βαθμοι. για δωσε batch number να δουμε τι ειναι. Vietnam ειναι? Υ.Σ για επεξεργαστη των 70 ευρω, παντως θα του ανοιγα καπακι χωρις 2η σκεψη, για να φτιαξω θερμοκρασιες.
jimaras1994 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 για δωσε batch number να δουμε τι ειναι. Vietnam ειναι? Υ.Σ για επεξεργαστη των 70 ευρω, παντως θα του ανοιγα καπακι χωρις 2η σκεψη, για να φτιαξω θερμοκρασιες. Δυστηχως δεν εχω το κουτι του γιατι τον πηρα απο εναν φιλο (σχεδον καινουργιο βεβαια και απειραχτο) επειδη πηγε σχεδον κατευθειαν σε i5. Απ'οσο θυμαμαι ναι ειναι βιετναμ γιατι προσφατα τον εβαλα σε καινουργια μητρικη και το ειδα..Θα στο επιβεβαιωσω οταν τον ξανανοιξω. Να ανοιξω καπακι το θεωρω εγγυημενη αποτυχια δεν πιστευω οτι εχω την εμπειρια για να κανω κατι τετοιο ..ενταξει καλα τα παω με το hardware αλλα δεν βαζω και τοσο χερι . χαχαχα. Προς το παρων εχει τελειες θερμοκρασιες! Θα τον κανω ενα κλικ παραπανω oc σιγουρα.
NT1G Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Update κατεληξα 1.25 volt στα 4.5 ghz..2μιση ωρες τωρα τρεχω παιχνιδια και stress tests και δειχνει προς το παρον ενταξει..Α και το πιο ευχαριστω απ'ολα .Θερμοκρασια με οχι φουλ οι ανεμηστιρες του επεξεργαστη maximum 58 βαθμοι. ... Υ.Σ για επεξεργαστη των 70 ευρω, παντως θα του ανοιγα καπακι χωρις 2η σκεψη, για να φτιαξω θερμοκρασιες. Wait what? Οτι οι 58oC είναι τεράστια θερμοκρασία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα