Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Χαιρετώ την ομάδα. Για αλλη μια φορά σας χρειάζομαι. Ύστερα απο 6 χρόνια με το λαπτοπ της υπογραφής η μπαταρία του έχει φτάσει σε τραγικό επίπεδο και απο τις 48Wh έχουν μείνει(σύμφνωνα με το Hwmonitor)λίγο παραπάνω απο 15 με αποτέλεσμα να κρατάει κοντά 35 λεπτά μιας και έχω και μηχανικό δίσκο πάνω και μια usb κάρτα δικτύου. Το έψαξα λίγο και βλέπω οτι γίνεται αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να βρω οδηγίες για το πως μπορώ να ανοίξω το ρημάδι το κλουβί(μοντέλο j1knd) για να κάνω αλλαγή στοιχείων. Φοιτητής ηλεκτρονικής είμαι,γνώσης κολλήσεων έχω(όπως είδα παίζει να χρειαστώ) Το πρόβλημά μου είναι 1)πως ανοίγει το ρημάδι,ήδη προσπάθησα με διαφορα βιντεο που εβλεπα να βάλω ίσιο κατσαβίδι στο αδύνατο σημειο αλλα δεν γινεται δουλειά κ αν συνεχίσω θα κάνω ζημια απ οτι βλέπω 2)απο που και ποιες μπαταρίες να πάρω.Βλέπω στον Δήσιο έχει το ίδιο σασί (προφανώς δεν ειναι γνήσιο στα 45€ ) και δεν ψήνομαι να δώσω τόσα σε λάπτοπ που έχει ήδη καταπονηθεί αρκετά τόσα χρόνια και μπορεί πχ αύριο να με αφήσει. Τη μπαταρία η αλήθεια είναι οτι δεν την έχω δουλέψει πολύ,και ηταν συνέχεια στον φορητό με την κατάλληλη φροντίδα(ανα μηνα περίπου αδειασμα και μικροί κύκλοι φόρτισης,απενεργοποιίηση της φόρτισης οταν ειναι γεμάτη κλπ)αλλα δυστυχώς είχα πρόβλημα με το τροφοδοτικό και άργησα να το πάρω ΄χαμπάρι και η μπαταρία ειχε αρχίσει να χάνει χωρητικότητα απο την αρχή μιας και φόρτιζε με διακοπές. Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί.
coolerman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 AN αλλάξεις τα στοιχεία,το πιθανότερο είναι να γίνει "μηδενισμός" το chip(εσωτερικά) απο την στιγμή που θα αποκόψεις τελείως το κύκλωμα,και να μην αναγνωρίζει τα New στοιχεία..και να έχεις άλλα προβλήματα μετά. Φυσικά υπάρχει κατάλληλο μηχάνημα για επαναπρογραμματισμό του chip. Θα σου πρότεινα New battery,και τα "τελειωμένα" στοιχεία τα δουλευεις σε powerbank/φακούς κλπ(18650 battery) θα έχει εσωτερικά το πιθανότερο. 2
Sarandis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μπαταρίες απο εδώ για φθηνά. Με 6 που έχει μέσα δε νομίζω να συμφέρει όταν το j1knd ξεκινάει απο 27€ στο skroutz. 1
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 κατάφερα να ανοιξω ελαφρώς,είναι τρομερα δυσκολο το συγκεκριμένο γιατι εχει κλιπσακια το πανω κομμάτι εσωτερικά και οχι το κατω δυστυχώς. 18650 φοράει σίγουρα. οπότε μέχρι στιγμής μένω με τα τελειωμένα chip απλά για προστασία απο διακοπή ρεύματος και βλέπουμε τι θα κάνω. γενικότερα δεν θα ήθελα να ρίξω αλλα χρήματα στο συγκεκριμένο λάπτοπ καθώς με τετοια χρήση που του κάνω(τα παντα πλην gaming)είναι καθημερινά ανοιχτό και με πάρα πολλές ώρες λειτουργιάς. Ηδη ο μηχανικός του δίσκος έχει 833 μέρες λειτουργίας απο 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις.
sil_unique Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Θα συμφωνήσω ότι δεν αξίζει λόγω κόστους των στοιχείων να επισκευαστεί η παλιά μπαταρία.
anonymous-root Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Πάρε μια συμβατή και τελείωσες http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4095 αν πάλι θέλεις, δώσε πολύ προσοχή, γιατί οι μπαταρίες είναι λιθίου.
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 ψάχνω μια 3cell μπαταρία για το λαπτοπάκι μου, ένα dell 6220. Βρίσκω ελλάδα, συμβατη με 47ε περίπου. Βρίσκω ομως γνήσιες με λιγότερα χρήματα, σε amazon, ebay, αλλά δε στέλνουν Ελλάδα. Παίζει κάτι με τις μπαταρίες γενικότερα; ή απλά έχω τύχει σε αυτούς τους πωλητές; Ακόμη και κατάστημα αμιγώς αγγλικο στο Λονδίνο, δε στέλνει Ελλάδα. Στις 6cell που υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα, κάποιοι στέλνουν, αλλα δε τη θέλω επειδη εξέχει αρκετά.
sil_unique Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Γενικά απο εξωτερικό υπάρχει ένα θέμα με τις εταιρίες μεταφοράς και τα επικίνδυνα υλικά. Κάποιες φορές δεν αναλαμβάνουν τις μπαταρίες οπότε σε ενημερώνουν ότι πρέπει να πάρεις από αλλού εαν η συσκευή κανονικά συνοδεύεται από μπαταρίες, άλλη φορά για αναπτήρα γράφουνε ότι το στέλνθον μόνο άδειο λόγω κανονισμών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα