lef80 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά ! Ήθελα να ρωτήσω, αυτές τις μέρες φτιάχνω ένα μικρό γραφειακό χώρο για μένα που θα έχει 2 pc και μέχρι το τέλος του 17 λογικά θα έχει άλλο ένα και σίγουρα θα χρειαστεί και ένας μικρός server που θα ''βλέπονται'' τα pc μεταξύ τους ! Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι , ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει ο πλακατζής να σκάψει το παλιό πάτωμα(πλακάκι) και να περάσει τα καλώδια για να μην είναι μέσα στη μέση , αλλά δεν έχω γνώσεις για δίκτυα και θα ήθελα να ρωτήσω ''τι αναμονές'' να έχω περάσει έτσι ώστε αργότερα τα 2 pc να συνδεθούν με τον sever ! τι μου προτείνετε ? και κατι τελευταίο που δεν με καίει άμεσα μεν θα ήθελα να το ξέρω δε , μπορεί ενα mac mini να γίνει server ? τα άλλα 2-3 pc θα έχουν windows κανονικά , το mac mini το θέλω γιατί δεν έχω τον άπειρο χώρο (πχ για server rack δεν υπάρχει χώρος και δεν ξέρω αν υπάρχει και λόγος !) ευχαριστώ πολύ !
soteras Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Λοιπον θες καλώδια ρευματος για τα pcia και καλωδιο utp για να παιξει το δυκτιο προσοχη ομως θες 2 σωληνες 1 για του δυκτιου 1 για το ρευμα μην περαστουν μαζι σε ενα σωληνα για να αποφυγουν οι παρεμβολες στο δυκτιο.Από τι στιγμή βέβαια που θα σου περάσει σωλήνα ας περάσει έναν πιο χοντρό και όχι τσιμα τσιμα ώστε άμα χρειαστεί να προσθοαφερεις καλώδια με ευκολιά.Χμμ μετά θες και σίγουρα καλώδιο για τηλέφωνο άμα θα έχεις ενσυρματο στο γραφείο πάνω.Για καλωδιο δυκτιου ενα 5e απο τα σκληρα τα καλά θα ειναι μια χαρα πιστευω. Συμβουλή στο κάθε γραφείο φτιάχτα ομοιομορφα τα καλώδια με πριζάκια και καναλακια στιριγμενα καλά ώστε άμα τυχον μετακινησεις τιποτα μην διαλιθει το συμπαν.Επίσης τη στιγμή που θα σκαφτεί πάτωμα κάνε μια μελέτη να πηγαίνουν όλα τα καλώδια στο χώρο που στο μέλλον θα μπει ο server για να μην τραβας μετα απο το ενα μερος στο αλλο γραμμες.
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Από κάθε γραφείο θα τραβήξεις 4 utp καλώδια (2 που θέλεις για pc, 1για τηλεφωνο και ένα εφερδικο) μέχρι το σημείο που θα μπει ο σερβερ, στο ίδιο σημείο πρέπει να καταλήγει και η τηλεφωνική σου συνδεση από το κουτί του οτε για να κουμπωσει στον ρουτερ, στο σημείο αυτό θα μπουν όλα, δηλαδη ο ρουτερ, ο σερβερ και όλα τα καλώδια, εκεί βέβαια πρέπει να υπάρχει και παροχή ρεύματος, για μένα με χωριστή ασφάλεια στον πινακα(όχι απαραίτητα), καλό είναι να προβλέψεις και την εγκατάσταση ενός ups.
lef80 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 ωπ ωπ ! κάτσε λίγο μη κάνω καμία πατάτα γιατί εσείς είσαστε γατόνια απ ότι βλέπω και εγώ δεν έχω ιδέα από δίκτυα ! ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τις απαντήσεις !!! λοιπόν επισυνάπτω μια εικονίτσα να δείτε λίγο το χώρο , είναι ένα απλό ορθογώνιο 32 τμ (4χ8μ) και θα γίνει αρχιτεκτονικό γραφειάκι... στο jpeg που επισυνάπτω , φαίνονται οι θέσεις εργασίας , ο πίνακας και ο χώρος σέρβερ (βέβαια εκεί που γράφω χώρος σέρβερ εννοώ κάπου στη τέρμα δεξιά ντουλάπα γενικά γιατί εκεί που φαίνεται η ορθογώνια τρύπα θα μπει ένας Α1 plotter) με τον ηλεκτρολόγο λέγαμε να περάσουν κάτω από το παλιό πλακάκι (θα μπει από πάνω νέο πλακάκι )τα σπιραλ με τα καλώδια ρεύματος και να καταλήγουν σε ένα πολύμπριζο κάτω από το καπάκι του γραφείου που εκεί θα μπαίνει οθόνη και ρεύμα για το πισι, εκτυπωτές- πλοτερ και ένας προτζέκτορας που θα πάρω θα είναι όλα wifi , το τηλέφωνο ασύρματο , γενικά δεν θέλω να φαίνεται το παραμικρό καλώδιο αν γίνεται (πχ, τα σπιραλ με τα καλώδια ενδέχεται να περάσουν και μέσα στο στραντζαριστό πόδι του γραφείου για να φανταστείτε) ! Τώρα, αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα σας , από κάθε πισι πρέπει να φύγουν πάλι σπιραλ (κίτρινη γραμμή στην εικόνα) για να βρουν εκεί που θα μπει ο σερβερ ? στην ουσία 1 utp από κάθε pc και το εφεδρικό χρειάζεται ναι , ίσως και κανένα να αφήσω καβάντζα για να μπει στο δίκτυο κανένα λαπτοπ μελλοντικά ! δυστυχώς όμως υπάρχει ένα πρόβλημα χώρου με το σέρβερ , γι αυτό ρωτούσα αν το mac mini μπορεί να γίνει σερβερ ! θα στριμωχτεί αν πρέπει ντε και καλά να μπει κανένα full tower ... το mac mini θα με έσωζε νομίζω για ένα μικρό δικτυάκι χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις , όχι ?? αυτό με το ups το σκεφτόμουν και εγώ και πρέπει να αποφασιστεί πριν αρχίσουν τα σκαψίματα , απλά δεν ξέρω πως θα το υπολογίσω ρε γμτ , έβλεπα αυτό πχ http://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html αλλά η ισχύς του είναι για ένα πισί , για δύο ? χμ ... μήπως θέλω 2 τέτοια τελικά ? υγ . ένα τέτοιο thin σερβεράκι θα ήταν τέλειο αν μπορούσε να κουμπώσει ! (δεν κοίταξα τα χαρακτηριστικά) , μόνο για το μέγεθος μιλάω http://t-support.gr/index.php?route=product/product&product_id=1156790
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Οι λεπτομέρειες είναι δικό σου θέμα ups σου πρότεινα μόνο για τον server, αν θέλεις και στα pc, θελεις ένα για κάθε pc
soteras Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Το σχεδιο ειναι δικο σου θεμα απλα το θεμα ειναι προσχοή στα καλώδια και τα σπιραλ τι εννοω 3 υπολογιστες 3 σπιραλ ενα σπιραλ για το καθε υπολογιστη 3 υπολογιστες 3 σπιραλ δυκτιου ενα στον καθε υπολογιστη τα σπιραλ για τα καλωδια δυκτιου να ειναι λιγο πιο χοντρα τα σπιραλ να εχουν κενο αμα θες να φορτωσεις αλλες γραμμες ή καποια αλαγη σε καλωδιο αν χρειαστει να ειναι ευκολή.Όσος για τα ups βρίσκεις ένα απλό που θα φορτωσεις πανω μονάδα και οθόνη μόνο τίποτα άλλο και το βάζεις στη μανάδα εκεί κοντά άμα θες.τώρα στο σερβερ υπολογισε εκει που θα μπει να μην χωραει τσιμα να εχει ένα "αλφα" κενο να αεριζεται καθώς θα είναι η καρδιά του όλου συστηματος σου.Από τον σερβερ θα περνεις και αντιγραφα ασφαλειας στο σπίτι γιατί άμα μια μέρα σας πει αντιο εε δεν ηταν ότι καλύτερο.Επίσης στο σχέδιο τους σερβερ δεν εχεις γραμμή για ρεύμα βλέπω θα έχεις εννοείτε για τον σέρβερ δικιά του ασφάλεια ξεχωριστή στον πίνακα.Όσα για τα λαπτοπ που είπες άμα δεν θα τους φωρτόνεις πολύ βαριά δουλειά με το ασύρματο θα κάνεις τη δουλειά σου πιστεύω άνετα.Εκεί στον σερβερ εννοείτε θα βάλεις ένα switch δυκτίου σωστό ώστε να μην υπάρχει το λεγόμενο μπουκομα και μετά όλο το σύμπαν μαμιεται. Αααα επίσης πλοτερ,εκτυπωτές δεν μπαίνουν πάνω σε ups από αυτά που ακούγονται.Το προτζεκτερόνι δεν θα έχει θέμα
lef80 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 ευχαριστώ πολύ παιδιά! με βοηθήσατε πάρα πολύ !
rfc Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 O server κανει αλλη δουλεια και οχι για να συνδεσεις τα 2 πισια μεταξυ τους. Αυτο γινεται και χωρις server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα