Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, εχω το παρακατω συστημα

I7 - 6700K

ASUS Z-170A

RX480 8GB

SAMSUNG 750 25GB

16 GB HYPER-X FURY (Ενα στικ)

Τελευταια παρατηρω πολλα κολληματα που θεωρω ανεπιτρεπτα για αυτο το συστημα. Για παραδειγμα το chrome μετα τις 10 καρτελες τα παιζει και κρασαρει η αργει πολυ, παροτι υπαρχει μπολικη free ram ακομα. Το bsplayer κρασαρει στη σε ακυρες στιγμες στην παρακολουθηση βιντεο, το vegas pro μου πεταει ερορς στο rendering, απλα προγραμματα οπως η ζωγραφικη η το μτορρεντ αργουν απιστευτα να ανταποκριθουν, και γενικα υπαρχουν πολλα μικρα χαζα προβληματα.

Να σημειωσω οτι αυτα ολα αρχισαν να συμβαινουν υστερα απο 2 γεγονοτα. Αρχικα αλλαξα τις ραμ μου και απο 2χ4 πηγα σε 1χ16. Και επιπλεον ο κυριος ssd αρχιζει και τα παιζει. Χανει καθε 2 μερες περιπου 1% υγεια. (Ανοιξα και σχετικο θεμα εδω σχετικα με αντικατασταση του).

Να φταει ο ssd? Αλλα απο που και ως που? Ολα (boot up συστηματος, ανοιγμα προγραματων) γινονται χωρις προβλημα και γρηγορα. Στην αποκριση υπαρχει θεμα. Να φταει η αλλαγη ραμ?

Δημοσ.

Κάνε έναν καθαρισμό δίσκου στον υπολογιστή σου.

Επίσης καλό είναι τους SSD να μην τους γεμίζεις και να αφήνεις κάμποσα GB ελεύθερα. (να καθαρίζεις και τον κάδο)

Άμα δεις οτι είναι πολύ χαμηλά οι ταχύτητες του σκληρού δίσκου,βάση του Μ.Ο. για τον δίσκο σου,με το πρόγραμμα του σαιτ "userbenchmarks" καθώς και οτι πέφτει η υγεία του στείλτον για RMA,αφού κρατήσεις back up κατι το οποιο θα σε συμβούλευα να κάνεις άμεσα.

Το ότι κρασάρει κάποιο πρόγραμμα δεν είναι παντα φτέξιμο του συστήματος αλλα μπορεί να φταίει το ίδιο το πρόγραμμα.

Επίσης κάνε έναν έλεγχο για ιους καθώς μπορούν οι διάφοροι άχρηστοι ιοι και τα ads να επιβραδύνουν την λειτουργια του υπολογιστή.

Τέλος μην ξεχνάς να κάνεις σχετικά συχνά και καθαρισμό του browser+οτι τα πολλά add-ons τον επιβαρύνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Tα windows εχουν περαστει πριν ενα διμηνο και γενικα το συστημα ειναι πολυ καθαρο. Δεν υπαρχει τιποτα περιττο. Ουτε στο chrome. Το μονο που δεν εχει γινει ειναι ελεγχος για ιους... Ουτε antivirus δεν εχω περασει. Καποιο καλο free?

Δημοσ.

Επαθα ακριβός το ίδιο πράγμα οταν αλλαξα RAM, παίζει κατι να είναι και να θέλει clean install μετα την αλλαγη. με τα πολλά αλλαξα browser εκανα καθαρισμούς απο εδω και απο εκει και το θεμα εχει μειωθει σημαντικά αλλα μια φορα την βδομάδα το παθαίνει και μου ανάβουν τα λαμπάκια, αν βρείς λύση σφύρα. Σκεφτομαι να κανω ενα formataki με secure erace του ssd αλλα βαριέμαι το στήσιμο απο την αρχή.

Δημοσ.

Ειναι πραγματικα παρα πολυ σπαστικο, οτι σαραβαλο pc ειχα πριν ανταποκρινοταν πολυ πιο αξιοπρεπεστατα απο το παρον οταν παθαινει αυτα τα κολληματα.

Ετσι και αλλιως ο ssd θα αλλαχτει συντομα γιατι χανει υγεια, αν δε φτιαξει μαλλον ειναι η ραμ...

Δημοσ.

Kαθαρο το memtest

καλα,άστο κανενα 5ωρο και βάλε,δεν ειναι ανάγκη οτι θα βγάλει πρόβλημα απο το πρώτο δευτερολεπτο.

τεστάρει διάφορα μέρη της μνήμης με διαφορετικό τρόπο.

κάτω απο 4ωρο δεν ειναι σχετικά αξιόπιστο ενα memtest να ξερεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Πιστεύω ότι εχεις θέμα με την RAM. Εγώ την είχα πατήσει με τα volt παλαιότερα και είχα παρόμοια θέματα σε δυνατό μηχάνημα. Δες απο το BIOS εαν πέρνει τα σωστά volt εχω την εντύπωση πως πρέπει να ειναι στο συστημα σου 1.35v αυτή η ram. Γενικά κάνε μερικές δοκιμές με αλλαγές στα volt καθε φορα.

Η λίστα ram τς mobo σου:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/Z170-A/Z170-A_DRAM_QVL_20160316.pdf

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, εχω το παρακατω συστημα

I7 - 6700K

ASUS Z-170A

RX480 8GB

SAMSUNG 750 25GB

16 GB HYPER-X FURY (Ενα στικ)

Τελευταια παρατηρω πολλα κολληματα που θεωρω ανεπιτρεπτα για αυτο το συστημα. Για παραδειγμα το chrome μετα τις 10 καρτελες τα παιζει και κρασαρει η αργει πολυ, παροτι υπαρχει μπολικη free ram ακομα. Το bsplayer κρασαρει στη σε ακυρες στιγμες στην παρακολουθηση βιντεο, το vegas pro μου πεταει ερορς στο rendering, απλα προγραμματα οπως η ζωγραφικη η το μτορρεντ αργουν απιστευτα να ανταποκριθουν, και γενικα υπαρχουν πολλα μικρα χαζα προβληματα.

Να σημειωσω οτι αυτα ολα αρχισαν να συμβαινουν υστερα απο 2 γεγονοτα. Αρχικα αλλαξα τις ραμ μου και απο 2χ4 πηγα σε 1χ16. Και επιπλεον ο κυριος ssd αρχιζει και τα παιζει. Χανει καθε 2 μερες περιπου 1% υγεια. (Ανοιξα και σχετικο θεμα εδω σχετικα με αντικατασταση του).

Να φταει ο ssd? Αλλα απο που και ως που? Ολα (boot up συστηματος, ανοιγμα προγραματων) γινονται χωρις προβλημα και γρηγορα. Στην αποκριση υπαρχει θεμα. Να φταει η αλλαγη ραμ?

Καλησπέρα, είχα απαντήσει πιο παλιά οτι εχω σχεδόν τα ίδια προβλήματα. Αλλαξα τις ραμ μου με το RMA της kingston και ολα είναι καλα και πάλι.. κανένα κόλλημα. Δες το και εσύ!

Δημοσ.

Ο SSD κατα κυριο λογο αλλα καλο ηταν να ελενξεις και τον  υπολογιστη με τα ακολουθα 3 προγραμματα

AdwCleaner

Junkware Removal Tool

Antimalwarebytes

Δημοσ.

Φιλε μου καταρχην λαθος που αφησες το dual channel για να πας σε single. Aν δεν ειναι ο ssd, τοτε βγαλε καλωδιο ρευματος, κρατα 10" το power button πατημενο να στραγγισει το συστημα απο ρευμα, γυρνα αναποδα και ξανακουμπωσε την μπαταρια της μητρικης και κανε clear cmos. Μετα επανεφερε την μπαταρια στην κανονικη της θεση

Δημοσ.

H μνημη η καινουργια ειναι συμβατη με το motherboard?Tην αναφερει ο κατασκευαστης του motherboard στο support list?

Οσες φορες πολυ δυνατα pc σερνονταν ητανε απο ασυμβατη μνημη,ενω αλλα 775 με 2gb πηγαιναν πολυ γρηγοροτερα μπροστα τους.

Δημοσ.

Tα windows εχουν περαστει πριν ενα διμηνο και γενικα το συστημα ειναι πολυ καθαρο. Δεν υπαρχει τιποτα περιττο. Ουτε στο chrome. Το μονο που δεν εχει γινει ειναι ελεγχος για ιους... Ουτε antivirus δεν εχω περασει. Καποιο καλο free?

βαλε το malware bytes antimalware και πατα custom scan τσεκαρε τα ολα γιατι εμενα για malware ιος μου κανει.θα τον χασεις τον δισκο στο τελος.στην θεση σου θα εκανα φορματ.επισης υπαρχει και το RogueKiller τρεξτα οπωσδηποτε .επισης πηγαινε απο την αναζητηση της μπαρας εργασιων στο ιστορικο αξιοπιστιας των windows για να δεις τα συμβαντα κι αν υπαρχει σφαλμα υλικου. ενα καλο προγραμμα επισης που μπορεις να κατεβασεις για τον δισκο ειναι το hard disk Sentinel. εκει βλεπεις επιδοσεις ,υγεια του δισκου ποση ζωη του απομενει κ.τ.λ.

Φιλε μου καταρχην λαθος που αφησες το dual channel για να πας σε single. Aν δεν ειναι ο ssd, τοτε βγαλε καλωδιο ρευματος, κρατα 10" το power button πατημενο να στραγγισει το συστημα απο ρευμα, γυρνα αναποδα και ξανακουμπωσε την μπαταρια της μητρικης και κανε clear cmos. Μετα επανεφερε την μπαταρια στην κανονικη της θεση

δεν εισαι αρκετα σαφης σε αυτο που του λες. καποιος με λιγες γνωσεις δεν θα καταλαβε καλα. εδω κι εγω δεν καταλαβα που ξερω. τι εννοεις γυρνα αναποδα? το κουτι? την μπαταρια? επισης πως θα κανει ο κακομοιρης clear cmos εαν δεν ξερει?το οτι το γνωριζουμε εμεις δεν σημαινει οτι το ξερουν ολοι. απανταμε για να βοηθησουμε οχι επειδη ξερουμε. αυτα και συγγνωμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...