thepoint Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Προσωπικα ειμαι μονο με defender και στα τρια πισια και ublock origin στον edge. Ποτε ποτε κανω και ενα σκαναρισμα με malwarebytes. Αν δεν εκτελεις οτι ναναι εισαι καλυμενος. Αν τρεχεις οτι ναναι, οσα antivirus και να βαλεις καποια στιγμη θα σου κανει θεμα. Πάνω κάτω συμφωνώ αλλά αφού το bitdefender free είναι μηδαμινά βαρύτερο του windows defender αλλά αρκετά καλύτερό του γιατί δεν το επιλέγεις σαν κύριο. Θα προσέθετα και αρκετά γρηγορότερο στο σάρωμα όλου του συστήματος καμία σχέση με το windows defender που θέλει διπλάσιο χρόνο και βάλε... 1
David20 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Γεια σας παιδια,εχθες ήρθε ενας προγραμματιστής σπίτι μου για να μ φτιάξει κτ και είδε ότι χρησιμοποιώ στα w10 το avira για antivirus και μ είπε τζάμπα το έχεις καλύτερα να έχεις μόνο το w defender κανένα άλλο εσείς τι λέτε?? Οπως σε ειπανε ηδη ορισμενοι ο "προγραμματιστης" ή ειναι γιουχου ή παμπονηρος... Κατεβασε ενα καλο δωρεαν antivirus οπως : Bitdefender 360 total security Avira κλπ κλπ Ριξε μια ματια εδω να παρεις γευση : https://www.pcsteps.gr/493-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-antivirus/ Και κανε σαρωσεις οποτε θες με αυτα: Adw cleaner Kaspersky virus removal Superantispyware Eset online scanner Emsisoft emergency Kit Malwarebytes Hitman pro Θα διαπιστωσεις μετα απο "τρεξιμο" ολων αυτων οτι θα βρουν παπαδες ..Πρωτα ομως μπες και τσεκαρε τα προγραμματα σου μηπως υπαρχει κατι περιεργο να το σβησεις. Μετα σαρωσε με αυτα και αν θες με τη σειρα που στα γραφω..Ολα αυτα θα βρουν πολλα ,πιστεψε με. Υποθετω οτι το ξερεις αλλα μονο ενα antivirus επιτρεπεται να υπαρχει,ενταξει ; Τα παραπανω (για τις σαρωσεις που γραφω εννοω) ειναι προγραμματα για ανιχνευσεις κακοβουλου λογισμικου και οχι antivirus,ok; Δεν υπαρχει προβλημα να τα εχεις,ετσι κι αλλιως μονο το malware bytes εγκαθισταται ,τα υπολοιπα θα υπαρχουν στον φακελλο "Ληψεις" για να σαρωνεις με αυτα οποτε χρειαστει.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Πάνω κάτω συμφωνώ αλλά αφού το bitdefender free είναι μηδαμινά βαρύτερο του windows defender αλλά αρκετά καλύτερό του γιατί δεν το επιλέγεις σαν κύριο. Θα προσέθετα και αρκετά γρηγορότερο στο σάρωμα όλου του συστήματος καμία σχέση με το windows defender που θέλει διπλάσιο χρόνο και βάλε... Ο βασικός λόγος που χρησιμοποιώ μόνο το defender από τα 8αρια και μετά είναι αυτό που ανέφερες (ελαφρύ) και συνεργάζεται καλά με το λειτουργικό χωρίς να μου έχει δημιουργήσει ποτέ θέμα. Πιστεύω ότι έχουν και επαρκή τηλεμετρία για να έχει και έναν ικανοποιητικό βαθμό ανίχνευσης γνωστών απειλών. Αν ο χρήστης εκτελεί αρχεία που δεν ξέρει τι είναι δεν θα τον σώσει το αντιβάιρους. Πχ το παρακάτω εκτελέσιμο είναι ένα keylogger φτιαγμένο σε δέκα λεπτάκια στο visual studio από copy paste κώδικα είδαν κάτι περίεργο 7 στα 52. Αν αντί για δέκα λεπτά αφιερώσεις δέκα μέρες να το φτιάξεις το πιθανότερο είναι να μην το παίρνει κανένα χαμπάρι και να βλέπεις τι γράφει ο άλλος στο πληκτρολόγιο του απαρατήρητος. Τα 99,9% detection τα θεωρώ διαφημιστικά κόλπα και η μόνη πραγματική άμυνα είναι ο συνετός χρήστης.
thepoint Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Ο βασικός λόγος που χρησιμοποιώ μόνο το defender από τα 8αρια και μετά είναι αυτό που ανέφερες (ελαφρύ) και συνεργάζεται καλά με το λειτουργικό χωρίς να μου έχει δημιουργήσει ποτέ θέμα. Πιστεύω ότι έχουν και επαρκή τηλεμετρία για να έχει και έναν ικανοποιητικό βαθμό ανίχνευσης γνωστών απειλών. Αν ο χρήστης εκτελεί αρχεία που δεν ξέρει τι είναι δεν θα τον σώσει το αντιβάιρους. Πχ το παρακάτω εκτελέσιμο είναι ένα keylogger φτιαγμένο σε δέκα λεπτάκια στο visual studio από copy paste κώδικα είδαν κάτι περίεργο 7 στα 52. Αν αντί για δέκα λεπτά αφιερώσεις δέκα μέρες να το φτιάξεις το πιθανότερο είναι να μην το παίρνει κανένα χαμπάρι και να βλέπεις τι γράφει ο άλλος στο πληκτρολόγιο του απαρατήρητος. Τα 99,9% detection τα θεωρώ διαφημιστικά κόλπα και η μόνη πραγματική άμυνα είναι ο συνετός χρήστης. Μάλλον σε false positive με false alarm θα κατέληγε το πρόγραμμα παρά σε πραγματικό μπλοκάρισμα επικίνδυνου/ύποπτου κώδικα αλλά και πάλι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι ακόμα και στο free bitdefender που σχεδόν αποκλειστικά βασίζει τη λειτουργία του στο cloud. Η τηλεμετρία είναι άλλο πράγμα αν το έχω καταλάβει καλά δεν παρέχει ασφάλεια ανάλογα τι εννοεί ο καθένας βέβαια και τι περιεχόμενο δίνει στη λέξη αυτή. Πάντως η πολιτική της microsoft στο defender είναι ενημέρωση μια φορά το εικοσιτετράωρο και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ενδιάμεσα πραγματικά αξιοθρήνητη όταν σε κάθε 5 χειροκίνητες αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της μέρας οι 3 πραγματοποιούν ενημέρωση! Το παλικάρι μου ανέφερε ότι σε ιστότοπο με πολλές φωτογραφίες πάνω από 5 υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στη φόρτωση των εικόνων παραμένουν κενές για δευτερόλεπτο σε σχέση με το windows defender αλλά πραγματικά άνευ σημασίας, από πραγματική χρήση μια διαπίστωση αναφέρω.
thepoint Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μετά από ένα μπλοκάρισμα από το malwarebytes σε πραγματικό χρόνο (μερικές μέρες πριν λήξει η δοκιμαστική του έκδοση) σε φιλικό υπολογιστή είπα να το δοκιμάσω στο virustotal.com το file.org και πράγματι βγάζει μόνο ένα στα τόσα αλλά το malwarebytes το έχει καθαρό https://virustotal.com/el/url/1f84a16e193b196120070e6d7bf104860f6860a401bc8c31fe2e771f1ce58573/analysis/1483953044/ τι διάολο ένα στα τόσα αρκεί; Κατόπιν τυχαία πέφτω στο digea.gr το οποίο μου το βγάζει το defender free edition τη παρακάτω επισήμανση Bitdefender has blocked this page The website was blocked to prevent a fraud tentative. Fraudulent websites use different techniques to steal money. σε όλους τους browsers chrome, opera αλλά στο https://virustotal.com/el/url/0116f2ec4d65bfd1c83eba1830a4dd06c57c996edb042883baa0c908deb9bab8/analysis/1483953078/ είναι καθαρός ιστότοπος. Περίεργες απανωτές συμπτώσεις διαπιστώσεις ευάλωτα λογισμικά σκέφτομαι τουλάχιστον να μου πάει ο καινούργιος χρόνος όπως ο προηγούμενος σε ότι αφορά την ασφάλεια στα PC μου αυτό μας έλειπε τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα