Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρηστο το εβαλα στο καναλι 6 και 20ΜΗΖ.

ωραια,πιεσε το ασύρματο(κατεβασματα)να δεις αν θα εχεις αποσυνδέσεις και πτώση ταχύτητας.

Προσεξε,η ΄στιγμιαία πτώση ειναι αποδεκτή μιας και το ασύρματο είναι αρκετα ΜΗ-αξιόπιστο σε σχέση με την ενσύρματη σύνδεση.

Δημοσ.

Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει με το pc μου...Απο το κινητό τρέχει το ίντερνετ τη στιγμή που το pc δεν ακουει

Δημοσ.

άρα υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα.

Drivers έχουν περαστεί;

ρυθμίσεις έχουν γίνει στην κάρτα;

Που να ξέρω βρε φίλε τι έχει γίνει.Θα ψάξω μπας κ τους βρω κ τι ρυθμίσεις μετά να κάνω;Κάτι εκεί μάλλον γινεται

Απ οτι ειδα εχει πολλα με την συγκεκριμενη καρτα.Ποιοι να ειναι;Εχω τα 10αρια windows

Δημοσ.

Καλημερα σας.Μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη καρτα δικτυου για ασυρματο wifi; Εχω μια D-Link AirPlus G DWL-G510 Wireless PCI Adapter(rev.C) αλλα τωρα κανα 2μηνο μου κανει νουμερα... Αργει το ιντερνετ,αποσυνδεεται και οταν ο μικρος στο αλλο pc κατεβαζει κανα παιχνιδι με torrent...γονατιζω εντελως.Δεν το κανει συχνα βεβαια για να πω οτι φταιει η γραμμη. Η θελει καμμια ρυθμιση;

το πρόβλημα σου δεν ειναι το κανάλι, γιατί με τον αλλο εχετε 2 μπαντες διαφορά. To προβλημα οφείλεται 

1. στην απόσταση από το router (κακή ποιότητα σήματος). με -76dBm σημαίνει αρκετά αδύναμο σήμα και οσο μικραίνει το νουμερο (π.χ. -80) τοσο χειρότερα. Για τα σημερινά δεδομένα, το -65dbm ειναι ανεκτό προς το καλό. Δες και το επομενο link που το εξηγεί https://support.metageek.com/hc/en-us/articles/201955754-Understanding-WiFi-Signal-Strength
  2. ο μικρός στραγγίζει τη γραμμή. Φαντάσου οτι εχεις δυο βρύσες, που του μικρού ειναι δίπλα στην παροχή και η δική σου μακρια. Αν ο μικρός κατεβάζει torrents, είναι σαν να ανοιγει τερμα τη βρύση, οποτε σε εσενα φτάνουν σταγόνες. Με σταγόνες, μπάνιο δεν κάνεις.

Λύσεις (όλες προσφέρουν, κάνε οσες περισσότερες μπορείς) :

• Βάλε κόφτη στο pc του μικρού, τετοιο πρόγραμμα ειναι το netlimiter. Εναλλακτικά δες αν το router υποστηρίζει κόφτες και βάλε απο εκεί κοφτη στο pc του μικρού. Αυτό δε θα βοηθήσει τη δική σου ποιοτητα σήματος, απλώς δεν θα μπορεί να ανοιξει τέρμα τη βρύση.
  • Βαλε το router πιο κοντά σε σένα. Αν φτάσεις στα -50dBm θα δεις μεγάλη διαφορά.
  • Ρίξε καλώδιο ethernet από το router μεχρι το pc σου (μη πρακτικό αλλά βέλτιστο)
  • Αγόρασε και χρησιμοποιήσε ένα ζευγάρι powerlines. Ετσι δε σε ενδιαφερει η απόσταση. Φαντάσου το σαν "πιεστικό" που στέλνει νερό σε σένα. 
Δημοσ.

το πρόβλημα σου δεν ειναι το κανάλι, γιατί με τον αλλο εχετε 2 μπαντες διαφορά. To προβλημα οφείλεται 

1. στην απόσταση από το router (κακή ποιότητα σήματος). με -76dBm σημαίνει αρκετά αδύναμο σήμα και οσο μικραίνει το νουμερο (π.χ. -80) τοσο χειρότερα. Για τα σημερινά δεδομένα, το -65dbm ειναι ανεκτό προς το καλό. Δες και το επομενο link που το εξηγεί https://support.metageek.com/hc/en-us/articles/201955754-Understanding-WiFi-Signal-Strength
  2. ο μικρός στραγγίζει τη γραμμή. Φαντάσου οτι εχεις δυο βρύσες, που του μικρού ειναι δίπλα στην παροχή και η δική σου μακρια. Αν ο μικρός κατεβάζει torrents, είναι σαν να ανοιγει τερμα τη βρύση, οποτε σε εσενα φτάνουν σταγόνες. Με σταγόνες, μπάνιο δεν κάνεις.

Λύσεις (όλες προσφέρουν, κάνε οσες περισσότερες μπορείς) :

• Βάλε κόφτη στο pc του μικρού, τετοιο πρόγραμμα ειναι το netlimiter. Εναλλακτικά δες αν το router υποστηρίζει κόφτες και βάλε απο εκεί κοφτη στο pc του μικρού. Αυτό δε θα βοηθήσει τη δική σου ποιοτητα σήματος, απλώς δεν θα μπορεί να ανοιξει τέρμα τη βρύση.
  • Βαλε το router πιο κοντά σε σένα. Αν φτάσεις στα -50dBm θα δεις μεγάλη διαφορά.
  • Ρίξε καλώδιο ethernet από το router μεχρι το pc σου (μη πρακτικό αλλά βέλτιστο)
  • Αγόρασε και χρησιμοποιήσε ένα ζευγάρι powerlines. Ετσι δε σε ενδιαφερει η απόσταση. Φαντάσου το σαν "πιεστικό" που στέλνει νερό σε σένα. 

Ολο το μεσημερι με ταραξε στο κολημα φιλε.Ο μικρος το ειχε κλειστο το pc του.Εν τω μεταξυ οταν γονατιζε το σημα σε μενα,απο την συσκευη του κινητου εμπαινα κανονικα...Εκει προβληματιζομαι. Η εικονα ειναι η τωρινη μετρηση με τις αλαγες που μου ειπε ο Χρηστος.

slLmlIjCjzXez9oxc4GZHHFFMrUBMSu-5Td8yF42

Δημοσ.

Συνεχίζω να βλέπω -74dBm

Πάρε τον υπολογιστή σου πήγαινε κοντα στο router. Ασχολήσου για καμια ωρα και μετά τα λέμε πάλι. 

Για το κινητό ειναι αλλη συζήτηση. 

Edit : Τώρα το πρόσεξα. Εβαλες το κανάλι στο 6 δηλαδή πιο κοντά σου γείτονα. Αφου βλέπεις 7, βάλε και εσύ ένα 4

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχίζω να βλέπω -74dBm

Πάρε τον υπολογιστή σου πήγαινε κοντα στο router. Ασχολήσου για καμια ωρα και μετά τα λέμε πάλι. 

Για το κινητό ειναι αλλη συζήτηση. 

Edit : Τώρα το πρόσεξα. Εβαλες το κανάλι στο 6 δηλαδή πιο κοντά σου γείτονα. Αφου βλέπεις 7, βάλε και εσύ ένα 4

To router to εχω στο ιδιο δωματιο ξεχασα να πω.Τωρα το εβαλα στο 9 και 20MHZ.

1Btmg45ZWaN6H7GLwjRO2BU_8wNL5mfzXJ9HPcS0

Επεξ/σία από giorgos1966
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Θα μου προτεινετε εσεις που ξερετε, μια καλη καρτα δικτυου wifi; Με εχει ταραξει στα κοληματα και στις αποσυνδεσεις...Αλλαξα εν τω μεταξυ και κεραια εβαλα 5db, λιγο καλυτερα παει, αλλα....να παρω και μια καρτα να δω τι θα κανει αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...