Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας.Μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη καρτα δικτυου για ασυρματο wifi; Εχω μια D-Link AirPlus G DWL-G510 Wireless PCI Adapter(rev.C) αλλα τωρα κανα 2μηνο μου κανει νουμερα... Αργει το ιντερνετ,αποσυνδεεται και οταν ο μικρος στο αλλο pc κατεβαζει κανα παιχνιδι με torrent...γονατιζω εντελως.Δεν το κανει συχνα βεβαια για να πω οτι φταιει η γραμμη. Η θελει καμμια ρυθμιση;

Δημοσ.

λογικό να γονατίζει τελείως η γραμμή αν κάποιος την τερματίζει.

κατέβασε το inssider και δες μήπως πέφτει κανεις πάνω στο καναλι του ασυρμάτου σου και εχεις αυτη την πτώση.

Αν ειναι άλλαξε κανάλι στο ασύρματο σε κάποιο ποιο ελεύθερο και δοκίμασε πάλι.

Δημοσ.

λογικό να γονατίζει τελείως η γραμμή αν κάποιος την τερματίζει.

κατέβασε το inssider και δες μήπως πέφτει κανεις πάνω στο καναλι του ασυρμάτου σου και εχεις αυτη την πτώση.

Αν ειναι άλλαξε κανάλι στο ασύρματο σε κάποιο ποιο ελεύθερο και δοκίμασε πάλι.

Ενταξει φιλε μου θα το κοιταξω.Το αλλο που λες να αλλαξω κανάλι στο ασυρματο ρουτερ; Πως γινεται (ειμαι ψιλοασχετος)...Ευχαριστω.

Δημοσ.

θα μπεις στο μενού του μόντεμ και θα υπάρχει η αντίστοιχη ρύθμιση για το ασύρματο.

εφόσον όπως λες δεν γνωρίζεις,φαντάζομαι έχεις και το μόντεμ που δίνει ο πάροχος συνεπώς θα υπάρχουν μαζί του και οι αντίστοιχες οδηγίες για το ποια ειναι η διευθυνση του και ποιος ο κωδικός για να μπεις στο μόντεμ.

Αν δεν υπάρχουν απλά γράψε ποιο ειναι το μόντεμ που έχεις και το βλεπουμε.

http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html

Δημοσ.

θα μπεις στο μενού του μόντεμ και θα υπάρχει η αντίστοιχη ρύθμιση για το ασύρματο.

εφόσον όπως λες δεν γνωρίζεις,φαντάζομαι έχεις και το μόντεμ που δίνει ο πάροχος συνεπώς θα υπάρχουν μαζί του και οι αντίστοιχες οδηγίες για το ποια ειναι η διευθυνση του και ποιος ο κωδικός για να μπεις στο μόντεμ.

Αν δεν υπάρχουν απλά γράψε ποιο ειναι το μόντεμ που έχεις και το βλεπουμε.

http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html

Το μοντεμ ειναι του ΟΤΕ Speedport Entry 2i

Δημοσ.

δες πρώτα με το πρόγραμμα αν υπάρχουν και που παίζουν τα υπολοιπα ασύρματα στην περιοχή

https://www.cosmote.gr/fixed/documents/10280/87751345/Speedport_Entry_2i_Maintenance_Management_GR_v_2_1.pdf/d7984ba6-b62f-44a7-9778-dbe13f4f1ac3

Για να μπεις στο μενού του speedport.

γράφεις στη μπαρα διευθύνσεων του περιηγητή σου 192.168.1.1

βάζεις username admin ,password κενό

και μπαίνεις.

για το ασύρματο πας

local network

αριστερα γράφει WLAN

επιλέγεις wlan global configuration

και channel βάζεις ενα άδειο απο αυτά που έχεις δει στο inssider

ΠΡΟΣΟΧΗ

απεφυγε κανάλια κάτω του 5 και πάνω απ το 11 καθώς μερικές συσκευές μπορεί να μην τα βλέπουν(όπως πχ η καρτα δικτύου σου,οπότε θα πρέπει να συνδεθεί κάποιος ενσύρματα στο μόντεμ για να κάνει πάλι την αλλαγή)

Δημοσ.

για βάλε κανάλι 6 και bandwidth 20ΜΗΖ και δες πως πάει,έχει πιάσει και ολη τη ζώνη ο άλλος(Nike)

Ελα ντε...Και ειναι ο διπλανος μου απο το σπιτι μου.Ενας τοιχος μας χωριζει... Αυτα που λες απο το προγραμμα να τα κανω;

Δημοσ.

Ελα ντε...Και ειναι ο διπλανος μου απο το σπιτι μου.Ενας τοιχος μας χωριζει... Αυτα που λες απο το προγραμμα να τα κανω;

οχι σου έχω γράψει οδηγίες πιο πάνω καθώς και λίνκ απο το manual του μόντεμ.

απλά κανείς ποτέ δεν έχει ρυθμίσει το μόντεμ ώστε να δίνει χώρο και στους άλλους και γίνεται πανικός.

σκέψου σε άλλες περιοχές που γίνεται χαμός με 10+ δίκτυα τριγύρω(πχ στην περιοχή μου έχω 17 ασύρματα)

Δημοσ.

οχι σου έχω γράψει οδηγίες πιο πάνω καθώς και λίνκ απο το manual του μόντεμ.

απλά κανείς ποτέ δεν έχει ρυθμίσει το μόντεμ ώστε να δίνει χώρο και στους άλλους και γίνεται πανικός.

σκέψου σε άλλες περιοχές που γίνεται χαμός με 10+ δίκτυα τριγύρω(πχ στην περιοχή μου έχω 17 ασύρματα)

Ela Χρηστο εβαλα καναλι 8 και bandwidh 20MHZ.Πρωτα ητανε το καναλι στο auto και το bandwidh 40MHZ

Δημοσ.

Ela Χρηστο εβαλα καναλι 8 και bandwidh 20MHZ.Πρωτα ητανε το καναλι στο auto και το bandwidh 40MHZ

βάλτο 6 και δες και μετά το βάζεις 8 πάλι.

Αν αρχίσει τα ίδια (αποσυνδέσεις κλπ)τότε παιζουν 2 ενδεχόμενα

1)η κάρτα σου έχει αρχίσει και τα φτύνει

2)δεν μπορεί η κάρτα να πέσει κάτω απ το καναλι 3 οπότε και σου κάνει αποσύνδεση και πάει παλι στο 5,γενικότερα τα μικρά νούμερα κάτω του 6 ειναι ασύμβατα με αρκετές κάρτες.

πχ εχω δει σε κάρτες δικτύου λαπτοπ κανάλι κάτω απο 5 να μην ειναι καν ορατό στο λαπτοπ και σε αλλες κάρτες να εμφανίζεται κανονικά αλλα με πολύ μικρή ταχύτητα.

Τα καλύτερα κανάλια ειναι το 6 και το 11 να ξέρεις.

Απο εκει και πέρα πλάκωσέ το στις δοκιμές να δεις.

Το πιθανότερο ειναι οτι πάλι θα βουτάς αλλα μόνο τις ώρες που χρησιμοποιεί και ο γείτονας το ασύρματο μιας και θα μπλέκονται τα πακέτα)οπότε και θα "ενεργοποιούνται" οι αλγόριθμοι διόρθωσης.

Δημοσ.

βάλτο 6 και δες και μετά το βάζεις 8 πάλι.

Αν αρχίσει τα ίδια (αποσυνδέσεις κλπ)τότε παιζουν 2 ενδεχόμενα

1)η κάρτα σου έχει αρχίσει και τα φτύνει

2)δεν μπορεί η κάρτα να πέσει κάτω απ το καναλι 3 οπότε και σου κάνει αποσύνδεση και πάει παλι στο 5,γενικότερα τα μικρά νούμερα κάτω του 6 ειναι ασύμβατα με αρκετές κάρτες.

πχ εχω δει σε κάρτες δικτύου λαπτοπ κανάλι κάτω απο 5 να μην ειναι καν ορατό στο λαπτοπ και σε αλλες κάρτες να εμφανίζεται κανονικά αλλα με πολύ μικρή ταχύτητα.

Τα καλύτερα κανάλια ειναι το 6 και το 11 να ξέρεις.

Απο εκει και πέρα πλάκωσέ το στις δοκιμές να δεις.

Το πιθανότερο ειναι οτι πάλι θα βουτάς αλλα μόνο τις ώρες που χρησιμοποιεί και ο γείτονας το ασύρματο μιας και θα μπλέκονται τα πακέτα)οπότε και θα "ενεργοποιούνται" οι αλγόριθμοι διόρθωσης.

Χρηστο το εβαλα στο καναλι 6 και 20ΜΗΖ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...