deafman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους Μου έχει μπεί η ιδέα για ένα home nas project που μάλλον θα πάει σε έπιπλο με τζάμι (το λέω γιατί δεν θα χρειαστεί κάποιο case) και θέλω να χρήσημοποιήσω κλασικά κομμάτια pc έτσι ώστε αν χρεισατεί να καταργηθεί το nas να μπορώ απλά να τα βάλω σε δεύτερο pc. Φυσικά μπορώ να βρώ απάντηση σε διάφορα σημεία στο net αλλά ίσως είναι θέμα που ενδιαφέρει. So, για budget λέμε μέχρι 300 ( new ή used ). Χώρος αποθήκευσης max είναι τα 4ΤΒ. Δε βλέπω να χρειάζεται παραπάνω. Ο λόγος που το κάνω είναι για να κρατήσω ένα back up τα σημαντικά σε υπάρχον δίσκο και ότι άλλο ψάχνομαι (μεχρι στιγμής χωρισμένο σε 3 συστήματα pc-laptop εργασίας) να είναι στο nas διαθέσιμο. Οι ερωτήσεις: Σκληρούς να κοιτάω μόνο τύπου wd red ή μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε? Υπάρχει hardware σε τέτοιες τιμές που να προσθέτει κάτι ή μπορώ να βάλω οτι μου αρέσει? Όποια απάντηση/διευκρίνηση είναι δεκτή. Αν λείπουν πληροφορίες πείτε μου να συμπληρώσω.
prixtis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Υπάρχουν πολλά έτοιμα. Αν θές να "παίξεις" όμως λίγο και να μάθεις κάτι καινούριο, ένα DIY NAS είναι ότι πρέπει. Ενα κουτί με celeron 2GB RAM, μια διανομή linux της αρεσκείας σου και τους ανάλογους δίσκους που θέλεις. Οι WD Red λόγω χαμηλής κατανάλωσης μια χαρά είναι, αλλα μπρείς να βάλεις ότι θέλεις. Μετά από αυτά πιάνεις δουλειά με mdadm και samba και είσαι έτοιμος.
deafman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Αρχικα ευχαριστω για την απαντηση. Οσον αφορα το λειτουργικο εχω δει οτι υπαρχουν διανομες που ειναι καθαρα για σερβεροχρηση οποτε ισως βαλω κατι τετοιο. Για hardware λπν για δισκους βαζω οτι βρω αλλα στα υπολοιπα κομματια δεν υπαρχει κατι που να πρεπει να προσεξω? Πχ να υποστηριζει βασικες raid διαταξεις η μητρικη κλπ... Cpu οτι και να ειναι θα κανει δουλεια? Μνημες?
karaLRS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Χώρος αποθήκευσης max είναι τα 4ΤΒ. Δε βλέπω να χρειάζεται παραπάνω. Ο λόγος που το κάνω είναι για να κρατήσω ένα back up τα σημαντικά σε υπάρχον δίσκο και ότι άλλο ψάχνομαι (μεχρι στιγμής χωρισμένο σε 3 συστήματα pc-laptop εργασίας) να είναι στο nas διαθέσιμο. Οι ερωτήσεις: Σκληρούς να κοιτάω μόνο τύπου wd red ή μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε? Υπάρχει hardware σε τέτοιες τιμές που να προσθέτει κάτι ή μπορώ να βάλω οτι μου αρέσει? Όποια απάντηση/διευκρίνηση είναι δεκτή. Αν λείπουν πληροφορίες πείτε μου να συμπληρώσω. γιατί δεν παίρνεις κάτι τέτοιο να τελειώνεις; σε ενδιαφέρει κάτι άλλο πέρα από το δικτυακό backup; https://www.skroutz.gr/s/2379688/D-Link-ShareCenter-2-Bay-Cloud-Storage-DNS-320L.html
deafman Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Το αρχικο μου θεμα ειναι να κατσω να σεταρω ενα nas απο pc parts αρχικα για την διαδικασια/εμπειρια και μετα σκεφτομαι οτι μπορω να εχω καβατζα τα κομματια για δευτερο pc που σιγουρα θα χρειαστει γτ το υπαρχον δε με καλυπτει λογω ηλικιας. Το extra project που προκειπτει απο αυτο ειναι ενα desk pc (nas στην περιπτωση μας) που ηθελα καιρο να ασχοληθω να κανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα