alexisangelis55 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 καλη χρονια σε ολους! Αλλαξα τον επεξεργαστη μου E6550 dual core,με τον xeon E5430 4core 2,66ghz. Την αλλαγη την εκανα μονος μου κοβοντας τα πλαστικα στην υποδοχη της cpu με επιτυχια. Αφαιρεσα ΠΡΩΤΑ την μπαταρια 10 λεπτα για μηδενισμο του bios. Ξεκινησε με την μια ο υπολογιστης. Στο bios η θερμοκρασια ειναι 35c αλλα με το true temperaturte δειχνει απο 60 μεχρι 80 μου ειπαν οτι ειναι συνηθης προβλημα με την αλλαγη σε xeon.(Ο αερας που βγαινει απο την ψυκτρα ειναι κρυος!!!!) Πως το διορθωνω? Eπισης πως περναω τις bios ρυθμισεις τους xeon5430 απο socket 771 στον g41m-combo775? Σαν τελευταιο μιας και η ψυκτρα του επεξεργαστη ειναι 7 ετων,cooler master, και επιδει το κλασικο θεμα εσπασε ενα κλιπ(παραγγειλα 20 απο e-bay με 5 ευρω) τι θα προτεινατε για καλυτερη ψυξη μεχρι 25 ευρω?
nikos903 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Πρέπει να βάλεις το σωστό TJmax στο πρόγραμμα για θερμοκρασίες που χρησιμοποιείς για να δεις τις σωστές. Στο real temp έχει settings - set TJmax. Στους XEON είναι 85 βαθμοί. Ρυθμίσεις Bios? Τι εννοείς; Αφού δουλεύει σωστά γιατί να το πειράξεις και τι να κάνεις; Οι XEON είναι γενικά κρύοι, αφού θα αλλάξεις το ποδαράκι μια χαρά θα είσαι με όποια ψήκτρα και να είσαι. Όπως και να έχει απο όσο θυμάμαι οι G41 δεν κάνουν OC άρα.... Αααααα, απο το bios πήγαινε και ρίξε την τάση του επεξεργαστή αν δίνει οτι θέλει η μητρική σου (δες πόσο δίνει με το CPUZ και πρέπει να είναι 1.2V και κάτω). 1
akadia Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Στις 7/1/2017 στις 11:32 ΠΜ, nikos903 είπε Πρέπει να βάλεις το σωστό TJmax στο πρόγραμμα για θερμοκρασίες που χρησιμοποιείς για να δεις τις σωστές. Στο real temp έχει settings - set TJmax. Στους XEON είναι 85 βαθμοί. Ρυθμίσεις Bios? Τι εννοείς; Αφού δουλεύει σωστά γιατί να το πειράξεις και τι να κάνεις; Οι XEON είναι γενικά κρύοι, αφού θα αλλάξεις το ποδαράκι μια χαρά θα είσαι με όποια ψήκτρα και να είσαι. Όπως και να έχει απο όσο θυμάμαι οι G41 δεν κάνουν OC άρα.... Αααααα, απο το bios πήγαινε και ρίξε την τάση του επεξεργαστή αν δίνει οτι θέλει η μητρική σου (δες πόσο δίνει με το CPUZ και πρέπει να είναι 1.2V και κάτω). Νασαι καλα,τωρα δειχνει απο 22 μεχρι 62 αναλογα τον core.(ειμαι ιντερνετ και μεταφορα σε φλασακι 2,7gb) οσον αφορα το voltage στην πρωτη σελιδα του cpuz δινει "core voltage 1.200v",αυτο ενοεις?
nikos903 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 22 είναι σε idle καλά, το 62 είναι τσιμπημένο αλλά λόγο κλιψακιού πρέπει να είναι άρα όταν το αλλάξεις θα ισιώσει. Αν έχεις 1.2V τότε καλά είναι, δεν χρειάζεται να πειράξεις κάτι. Αν θες τρέξε ένα OCCT να δεις μέγιστες θερμοκρασίες αλλά πρόσεχε μην πάει πολύ απάνω, στα 80 δηλαδή το σταματάς.
marioshaidari Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Idle τι ειναι? Την στιγμη της μετρησης σερφαριζα και μετεφερα 2,7gb αρχεια απο pc σε usb φλασακι.
nikos903 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Σε Idle ένα σύστημα είναι όταν δεν εκτελεί κάποια λειτουργία, το σερφάρισμα και η μεταφορά δεν θα έλεγα οτι μπορούν να επηρεάσουν πολύ το σύστημα (εκτός και αν παίζει κανένα HDvideo), γενικά όμως αφού η χαμηλότερη θερμοκρασία είναι 22 καλά είναι στα χαμηλά. Τώρα για τα ψηλά πρέπει να τρέξει OCCT ή κανένα prime95, με προσοχή στις θερμοκρασίες πάντα.
alexisangelis55 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Θα επρεπε να βλεπω μεγαλυτερες ταχυτητητες γενικα αφου περασα σε διπλασια+ ισχυη? Εχω μια υποψια οτι δεν..... Για αυτω ρωταω,μήπως κατι εχει γίνει λαθος στην εγκατάσταση του νεου επεξεργαστη
nikos903 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Ταχύτητες θα δεις εκεί που γίνεται χρήση περισσοτέρων πυρήνων / νημάτων, στα καθημερινά προγράμματα που χρησιμοποιούν 1-2 νήματα τι διαφορά να δεις... Βάλε κανένα παιγνίδι δηλαδή που ζητάει cpu ή κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου / εικόνας/ βίντεο και δες πόση ώρα κάνεις τώρα και θυμήσου πόση ώρα έκανες πριν. Αν πατάς alt+ctrl+del και στον task manager σου βγάζει 4 νήματα (πυρήνες σε αυτήν την περίπτωση) τότε όλα πήγαν καλά. Πας και στο CPUz και βλέπεις τα ρολόγια να είναι στο ονομαστικό του επεξεργαστή (τρέξε κάτι σαν βίντεο youtube για να ανέβουν) και τα volt να μην πάνε πάνω απο 1.3, νομίζω 1.2 είναι υπέρ αρκετά κιόλας.
alexisangelis55 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Θα το τσεκάρω. Μετατροπη βίντεο ειδα και δεν καταλαβα διαφορες.επισης κανοντας 3-4 εργασιες ταυτοχρονα "μπουκωσε",πιο πολύ με κρασαρισμα εμοιαζε, οπως και παλιά με τον 2πυρινο. Υα πρεπει να περασω το siege tom clansys που το επαιζε οριακα με χαμηλές αναλυσεις ο προηγουμενος επεξεργαστης. Ετσι θα καταλαβω αμεσως. Το hitman absolution το τρεχει νερο αλλά δεν εχει απαιτησεις σαν παιχνιδι(2012)
nikos903 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Άνοιξε το CPUz ενω τρέχεις τα προγράμματα που λες, τα τρέχει σε φούλ ταχύτητα ή πεσμένη; Αν είναι πεσμένη κατέβασε το OCCT και τρέξε το, πες θερμοκρασίες που έβγαλε. Αν πάει πάνω απο 80 κλείσε το πρόγραμμα. Τα προγράμματα που λες κάνουν χρήση 4 CPU? Το βλέπεις απο το task manager, όταν βάζεις δουλειά να γίνει ανεβαίνουν τα ποσοστά και των 4ρων ή μόνο ενός ή δυο;
alexisangelis55 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Σε ευχαριστω. Ειμαι εκτος.αυριο που επιστρεφω θα δοκιμασω αυτα που γραφεις και θα σου πω.
alexisangelis55 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 προς το παρον ετρεξα το παιχνιδι siege που ζηταει....πολλα.Οντως πιο smooth,αλλα επενεβη η περιορισμενη καρτα γραφικων,1gb gt520,και μου κατεβασε τις ρυθμισεις στο low οποτε και παλι δεν μπορω να καταλαβω τι θα γινοτανε σε medium η full ρυθμισεις γραφικων.Οποτε θελει ΚΑΙ καρτα γραφικων $%^&*@#$Θα επιμεινω στο bios μιας και υπαρχουνε δεκαδες θεματα αλλα και βιντεο για το πως drivers του xeon 5430 απο 771 περνανε στον 775 για να εχεις ΦΟΥΛ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ(οπως γραφουν)
nikos903 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Τρέξε το task manager και το gpuz και παίξε μια πίστα στο παιγνίδι, μετά πάτα alt+tab και δες χρήση στους επεξεργαστές στην καρτέλα επιδώσεις του task manager και δες και την χρήση της κάρτας γραφικών στο GPUz στην καρτέλα sensors (το load δες). Λογικά η κάρτα σε κόβει, δεν νομίζω να ζορίζεται ο επεξεργαστής πρώτα σε αυτό το παιγνίδι. Γενικά αυτή η κάρτα πάντως δεν τραβάει Bios αν θες να φλασάρεις όπως και να έχει βρες απο εδώ: link, απλά πρόσεχε να βρεις το σωστό rev της μητρικής σου. Πάντως αφού δουλεύει χωρίς να σου βγάζει μηνύματα δεν θα έλεγα οτι έχεις να κερδίσεις κάτι. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Ανέφερε αναλυτικά και τα υπόλοιπα του συστήματος που έχεις.
alexisangelis55 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ψχνοντας βρηκα ενα ....σαιτ που ασχολειται με τετοια θεματα και μου στειλανε ακριβως αυτο που ζηταγα,το bios του επεξεργαστη xeon E5430 για 771 "φτιαγμενο" για την μητρικη μου gigabyte 775.Oλα πηγαν ρολοι στην εγκατασταση και το πρωτο που ειδα επιτελους τις φυσιολογικες θερμοκρασιες μεταξυ 30c και 45c!Tωρα θα τον παρακολουθησω για τυχον αλλες αλλαγες.Για την ιστορια που ρωτας 6gb ram,γραφικων gt520 1gb,xeon E5430,gigabyte g41m-combo,τροφοδοτικο 300αρι.Παω για καρτα γραφικων 2gb,και νεα ψυκτρα διοτι παροτι εχω παραγειλει και ερχονται ποδαρακια γιατην υπαρχουσα,εσπασε ενα,μιας και ειναι 8 ετων ας την αλλαξω με ιδια coler master.Παρατηρηση 2: πολυ ησυχια εχει ο υπολογιστης,1100-1200rpmΣας ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα