Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την εξης εργασια 

Μία βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει 100+ λέξεις Ελληνικών με την αντίστοιχη μετάφραση στα Αγγλικά. Θα υλοποιηθεί και ιστοσελίδα αναζήτησης λέξης είτε στα Ελληνικά και να την εμφανίζει στα Αγγλικά είτε το αντίθετο, χωρίς επιλογή του χρήστη. Η μεταφρασμένη λέξη θα δημιουργεί δυναμικά και σχετικό σύνδεσμο για αναζήτηση στο Google και στο Wikipedia. Όλες οι εργασίες θα περιλαμβάνουν εγχειρίδιο σε μορφή PDF με επεξηγήσεις του κώδικα και της αρχιτεκτονικής – λογικής. Επίσης θα γίνουν οι σχετικές παρουσιάσεις με PPT και πραγματική επίδειξη κάνοντας χρήση του XAMPP. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον οι γλώσσες HTML, PHP, MySQL.

Οποιαδηποτε βοηθεια θα μου ηταν σωτηρια :) 

Δημοσ.

Την καλησπέρα μου,

Τί έχεις κάνει μέχρι στιγμής; Μπορούμε σίγουρα να σε βοηθήσουμε, αρκεί να μας πείς απο πού ξεκίνησες.

Δημοσ.

Καλησπερα κ ευχαριστω για την αμμεση απαντηση. Μεχρι στιγμης εχω φτιαξει μονο τον πινακα με τις λεξεις που θελω και τη φορμα που μου εμφανιζει απλα εισαγεται τη λεξη που θελετε. Μεχρι εκει εχω φτασει δυστυχως...

Δημοσ.

δηλαδή εχεις φτιάξει τον πίνακα στη mysql και την html σελίδα με τη φόρμα, σωστά;

Εχεις φτιάξει τη σελίδα που θα δέχεται τα δεδομένα της φόρμας και θα κάνει αυτά που ζητά η εργασία; (εδω ουσιαστικά ξεκινά η php)

Γενικά πως τα πας με την php, τα καταφέρνεις ή είσαι στα "απολύτως βασικά" ;

Δημοσ.

Εχω φτιαξει τον πινακα στη sql κ μια σελιδα που σ ανοιγει κ σου γραφει πχ βαλε λεξη κ εχει ενα κενο κουτι για την πληκτρολογηση και ενα κουμπι αναζητησης. Μεχρι εκει εχω φτασει :( Το πως θα ενωσω την λεξη που πληκτρολογει ο χρηστης με τη βαση και αντιστοιχως το κουμπι αναζητησης δεν εχω ιδεα. Θα πρεπει αφου πατηθει το κουμπι να βγαινει νεα σελιδα που θα βγαζει το αποτελεσμα της λεξης στα αγγλικα . Ξερω πως πρεπε να κανω select απο τον πινακα αλλα το πως θα ενωθουν μεταξυ τους δεν ξερω. Γενικα δεν εχω ιδεα δυστυχως κ μ δωθηκε μια εργασια για διαστημα 1 εβδομαδας χωρις να μ εχει εξηγησει κανεις τιποτα περα απο το πως φταχνουμε ενα πινακα στο heidi.

Δημοσ.

Με ένα απλό search δές ένα παράδειγμα με php που κάνει select απο μία βάση.

Το μόνο διαφορετικό που θές εσύ είναι να περνάς και παράμετρο στο where του select την λέξη απο το input για να σου επιστρέψει την μετάφραση.

http://www.w3schools.com/php/php_mysql_select.asp

Αν το καταφέρεις αυτό είσαι έτοιμος, απλά μετά κοιτάς να χτύσεις το url και να κοτσάρεις το αποτέλεσμα στο τέλος για το google ή το wikipedia

Τέλος αν και δεν είμαι Moderator ούτε θέλω να το παίξω ξερόλας, καλό θα ήταν να άνοιγες το θέμα

εδώ http://www.insomnia.gr/forum/15-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

μήπως έχεις περισσότερη βοήθεια (και είναι και σχετικό για το πρόβλημα σου)

Δημοσ.

Σ ευχαριστω για τη βοηθεια :) κανει σελεκτ απο βαση αλλα ολα αυτα που βγαζει σαν κωδικα τα γραφω απλα σ ενα δικο μ αρχειο με καταληξη php? Επισης εκει που εχει κωδικο localhost κ τετοια τι πρεπει να βαλω εγω? Η παραμετρος που λες εσυ μου μοιαζει για βουνο περα απο το λινκ που κ να μην  το βαλω δε με πειραζει τοσο. Σορρυ αλλα δενε χω ξαναασχοληθει ποτε μ το θεμα κ τα θεωρω ολα πολυπλοκα. Εαν γινεται οι μοντς να μεταφερουν το θεμα πολυ ευχαριστως δεν ειδα την κατηγορια αυτη γ αυτο τ εβαλα εδω..

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε προσβάλω , θέλω απλά να καταλάβω λίγο το επίπεδό σου ,

Τι γνώσεις έχεις γενικά από προγραμματισμό , βάσεις , web κτλ. ?

Προφανώς και είναι βουνό όλο αυτό αν δεν έχεις καμία επαφή με το αντικείμενο , αλλά αν έχεις καταλάβει λίγο τι πρέπει να γίνει και το ψάξεις σιγά σιγά θα την βρείς την άκρη.

Πάμε τώρα, όταν λές ότι βγάζει κώδικα τι εννοείς?

Το πόσα αρχεία php θα φτιαξεις εσύ θα το αποφασίσεις , μπορεί να γίνει σε ένα μπορεί και σε 2.

$servername = "localhost"; --> Υποθέτω δεν έχεις αλλάξει κάτι απλά κοίτα αν έχεις άλλη πόρτα , είναι ουσιαστικά ο server της βάσης σου, με mySql παίζεις?
$username = "username"; -->username για να κάνεις connect στην βάση
$password = "password"; -->password για να κάνεις connect στην βάση
$dbname = "myDB"; --> το όνομα της βάσης

Δημοσ.

Το επιπεδο μου ειναι 0. Αντικειμενικα εχω ασχοληθει με c c++ Qbasic 8051 μεχρι εκει. Εχω καταλαβει τι πρεπει να γινει απλα δ μπορω να βρω τον τροπο. Δλδ εχω κανει το κουμπι αναζητησεις κ προφανως πατωντας το θα πρεπει να με παραπεμπει στη βαση μου μεσω του select. Στη συνεχεια με ενα select where θα βρισκω τη λεξη που θελω και μετα καπως (παλι δεν ξερω το πως) θα ανοιγει μια νεα σελιδα που θα απεικονιζει τη λεξη που βρηκα με τη select. Απλα εχω κολλησει στο shearch και δεν ξερω πως να ενωσω τη βαση μου με το κουμπι και ταυτοχρωνος με την select.

Δημοσ.

Δες εδώ ένα αντίστοιχο παράδειγμα για search

http://www.webreference.com/programming/php/search/index.html

To θέμα είναι να αρχίσεις να καταλαβαίνεις και τι κάνεις για αυτό δεν θα σου δώσουμε έτοιμη την εργασία , αλλά ευχαρίστως να βοηθήσουμε.

Σιγά σιγά άρχισε να ποστάρεις και τι έχεις γράψει μέχρι στιγμής να σε κατευθύνουμε 

Δημοσ.

Το θεμα μου ειναι οτι απο αυτη την εργασια θα κοπω η θα περασω ενα μαθημα που δεν ειχα το δικαιωμα να παρακολουθησω λογο του οτι το ειχα παρακολουθησει πιο παλια (με αλλο καθηγητη και με γλωσσα c++ ) γι αυτο κ κατεληξα να ρωταω εδω γιατι δεν εχω και τον απαιτουμενο χρονο. Μεχρι στιγμης εχω κανει αυτο

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<form action="">
<p><font size="9" color="turquoise">Insert word: </font></p>
<input type="text" name="userid">
 <br><br>
<input type="submit" value="Search">
</form>
</body>
</html>
Δημοσ.

φίλε μου θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον και με μια μικρή αμοιβή να σου φτιάξει  τον κώδικα. Ετσι θα εχεις χρόνο ΚΑΙ να διαβάσεις/καταλάβεις τον κώδικα αλλά και να φτιάξεις τα pdf που σου ζητήθηκαν. Η εργασία είναι πάρα πολύ απλή για κάποιον που ξέρει php/mysql αλλά για κάποιον που το επιπεδο του ειναι 0, θα φαίνεται βουνό για να ετοιμαστεί σε μια εβδομάδα (αν και θεωρώ οτι ο χρόνος ειναι αρκετός).

Εννοείται αυτός που θα στη φτιάξει, μπορεί να στα ετοιμάσει όλα έτοιμα και εσύ απλά να "εκπαιδευτείς" για την εξέταση.

Αν τώρα πρέπει ή θελεις να ασχοληθείς μόνος σου, πρέπει:

Να στήσεις  ένα xampp

Να φτιάξεις 2 σελίδες (*) όπου η μια να είναι η φόρμα εισαγωγής (προσοχή στην κωδικοσελίδα) και η αλλη σελίδα αποτελεσμάτων. Στη σελίδα αποτελεσμάτων πρέπει

• να κάνεις σύνδεση με την mysql
  • να κάνεις select με βάση τη λέξη και να τραβά την αντίστοιχη μεταφραση. Αν βρει τη λέξη στην πρώτη στήλη (ελληνικά) να τραβά την αντίστοιχη σειρά από την αγγλική στήλη, αλλιώς να κάνεις select στη δευτερη στήλη (αγγλικά) και να τραβά πίσω τη λέξη από την αντίστοιχη σειρά στην ελληνική στήλη και τέλος αν δεν τη βρει να βγάζει μήνυμα error οτι δεν υπάρχει η λέξη στο λεξικό σου. (**)
  • Αν βρεις τη λέξη να τυπώνεις δίπλα στη μετάφραση links για google και wiki (αρα πρέπει να δεις πως γίνεται η url αναζήτηση σε αυτους τους ιστοτόπους)
  • Να κλείσεις τη σύνδεση με τη database
  • Να βάλεις ένα link για νεα αναζήτηση από την αρχική σελίδα (ή να βάλεις εκ νεου φόρμα να κάνεις απευθείας νεα αναζήτηση απευθείας οπου το form action θα δείχνει την ίδια σελίδα)  

(*) εγω θα έφτιαχνα μια ακομα σελίδα που απλά θα τύπωνα από τη βάση τον πίνακα με όλες τις λέξεις και θα έβαζα ένα link κάτω κάτω στην κάτω σελίδα

(**) αν θες να πας για σίγουρο μεγάλο βαθμό βάλε και την επιλογή να γίνει εισαγωγή της μετάφρασης για εμπλουτισμό της βάσης και σε μια νεα φορμα να συμπληρώνει ο χρήστης τη λέξη στα ελληνικά και στα αγγλικά

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα. Ναι το να πληρωσω ειναι η ευκολη λυση σαφως αλλα ζητανε αρκετα χρηματα κ κανοντας ηδη 2δουλειες για να μπορω να ειμαι στην πολη που ειμαι κ σπουδαζω καθοτι ειμαι απο επαρχια δε εχω τα χρηματα αυτα. Ο λογος που ζητησα εδω βοηθεια ειναι αυτος το οτι εξαρταμαι απο αυτη την εργασια για το αν θα περασω ενα μαθημα η οχι το οποιο και δε με αφηναν να παρακολουθησω λογο του οτι το παρακολουθησα με αλλο καθηγητη κ αλλη υλη περυσι . Εξεταση δε θα υπαρξει καν. Σου λεει εχεις να πληρωσεις να στην ετοιμασουν?Περνας. Δεν εχεις? Κατσε βρες ακρη σε μια εβδομαδα.

Δημοσ.

Γράφτηκαν λύσεις και κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνεις ώστε να ετοιμάσεις την εργασία χωρίς να χρειάζεται να διαβάσεις και καταλάβεις τα πάντα. Βλέποντας όμως την κατάσταση και τα χρονικά ορια, σου έδωσα μια πρακτική λύση ώστε να περάσεις το μάθημα χωρίς να διακινδυνεύσεις να μην προλάβεις. Αν τα οικονομικά ορια ειναι πολύ στενά, τοτε πρέπει να ξενυχτήσεις μια βδομάδα ώστε να προλάβεις να την ετοιμάσεις. Ξεκίνα από http://www.w3schools.com/php/default.asp

Όλα τα παραπάνω μηνύματα είναι βοήθεια και μάλιστα αρκετή. Αν εσυ θεωρείς βοήθεια, κάποιος να σου γράψει την εργασία, τοτε έχεις λάθος αντίληψη της έννοιας. Τουλάχιστον γράψε κώδικα, δοκίμασε τον και αν κάτι δεν δουλευει, ζήτα βοήθεια και να είσαι σίγουρος οτι θα λάβεις. Google is your friend και ειδικά για την php μπορείς να βρεις άπειρα έτοιμα πράγματα

Δημοσ.

Καλημερα. Ευχαριστω για τις απαντησεις σου κ συγγνωμη γ την καθυστερηση της απαντησης μου απλα πνιγομουν απο πολλες αποψεις αυτες τις ημερες. Εχω δοκιμασει εχω γραψει κωδικα και δεν μου τρεχει γι αυτο και ζητω βοηθεια δεν θα το εκανα εαν μπορουσα να την φερω εις περας απο μονη μου κ επειδη δεν θα μπορεσω να χαραμισω ακομη ενα χρονο απο τη ζωη μου για να ξανα παρω ενα εργαστηριο που δεν μαθαινει τιποτα και εχει απατησεις να ξερουμε απο μονοι μας κ να με κρατα αυτο το μαθημα μακρια απο το πτυχιο μου, για το λογο αυτο ζητησα βοηθεια. Μεχρι στιγμης εχω κανει τη βαση μου εχω κανει τη σελιδα που ζητα να γραψεις τη λεξη και εχω κανει και την εντολη select. Το προβλημα μου ειναι πως δεν ξερω πως θα ενωσω οολα αυτα μεταξυ τους και με τη βαση..Εαν υπαρχει καποιος που να μπορει και να θελει να με βοηθησει λιγο θα του ειχα μεγαλη ευγνωμοσυνη. Ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...