Προς το περιεχόμενο

DSL : Πόσα θες να μας τρελάνεις;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες παρακαλώ τα φώτα σας...

Ωσάν νέος χρήστης DSL, αγοράζω μια 3COM καρτούλα δικτύου και το ZyXEL 650R για PSTN γραμμή και περιμένω τον ΟΤΕ να μου ενεργοποιήσει την γραμμή. Οταν με το καλό αυτό γίνεται, σετάρω τα πάντα, παίρνω και demo account από 2 ISPs και... τι βλέπω; Αθλια pings, το σερφάρισμα είναι ΑΔΥΝΑΤΟ και τα downloads φθάνουν το ανωτέρο τα 7ΚΒ/sec. Θεωρώντας ότι φταίει ο ΟΤΕς ή/και το DSLAM, καταριέμαι την τύχη μου μέχρι που δανείζομαι ένα USB modem από έναν φιλαράκο. Τι βλέπω (δεύτερη φορά) λοιπόν; Αέρας surfing, downloads που δεν πέφτουν κάτω από 38KB/sec και γενικώς το DSL είναι όπως το φανταζόμουν...

Το ερώτημα λοιπόν είναι... τι μπορεί να φταίει;

Ως δεδομένο θεωρούμε ότι η κάρτα δικτύου δουλεύει στα 100Mbits, ότι δεν έχει conflicts, ότι τα tests του ZyXEL περνούν μια χαρούλα χωρίς errors, ότι τα TCP/IPs είναι οκ σεταρισμένα, οπότε; :roll:

Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι αν κάποια συσκευή (ethernet card/ZyXEL) ήταν προβληματική, τότε υποθέτω πως δεν θα λειτουργούσε καθόλου, ενώ τώρα το όλο σύστημα δείχνει σα να έχει κάποιον "κόφτη" που του ρίχνει την ταχύτητα. Μην είναι τίποτα στα Windows (XP παρεπιπτόντως) που δεν είναι σωστά ρυθμισμένο;

Πλιζζζ, βοηθήστε τον φτωχό γιατί βλέποντας το USB modem να πετάει, λάλησα ακόμα περισσότερο απ'τις ταχύτητες που είδα...

Δημοσ.

η ολη ιστορια μου θυμιζει καποιο firewall που κοβει την ταχυτητα, για chekare το. επισης για να δεις αν φταει το modem σου, δοκιμασε το στον φιλο σου

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και σας... ανταπαντώ: :)

to stoidis : Δεν είμαι σε Intracom DSLAM (Siemens) και το USB modem που δανείστηκα ήταν US Robotics

to icem4n & whiteman7 : Το σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει αυτό και έτσι απενεργοποίησα οτιδήποτε μπορούσε να κλέψει bandwidth από την σύνδεση (Kerio Personal Firewall και κάτι "φίλτρα" που έχει το ZyXEL) αλλά και πάλι τίποτα... Επίσης μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοκιμάσω το modem μου σ'αυτόν που μου δάνεισε το USB modem λόγω... τεχνικού προβλήματος που δεν χρειάζεται να αναλυθεί :lol:

Ερώτηση νο. 2 : Επειδή το πρόβλημα προφανώς εντοπίζεται σε 3 σημεία (είτε κάρτα δικτύου, είτε modem, είτε καλώδιο) και μιας και σύντομα θα έχω πρόχειρη μια άλλη κάρτα δικτύου για να δοκιμάσω, θέλω να γνωρίζω μήπως έχω κάνει καμιά πατάτα με το καλώδιο πριν στείλω το modem σούμπιτο για επιστροφή : Αυτό που αγόρασα (μιας και η συσκευασία του ZyXEL δεν είχε μέσα κανένα :?: :shock: ) ήταν ένα ωραίο UTP καλωδιάκι cat. 5. Μήπως δεν είναι αυτό που απαιτείται για την σύνδεση ethernet card-modem; Κάτι έχω ακούσει για cross καλώδια, μήπως έπρεπε να ζητήσω ένα από αυτά; Πάντως μου κάνει εντύπωση που επικοινωνία υπάρχει μεταξύ των δυο (έστω και με επιδόσεις dial-up) και ότι το modem δείχνει την ταχύτητα "καρφωμένη" στα 100Μbits, άρα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα...

Δημοσ.
μήπςως να δοκίμαζες και στα 10mbps full duplex?

Το δοκίμασα κι αυτό (κάποιος μου το σφύριξε), άλλαξα και το καλώδιο από straight through σε crossover και αφού τελικά άλλαξα ΤΑ ΠΑΝΤΑ (μέχρι και σε δεύτερο δίσκο με νέα εγκατάσταση XP τα έβαλα), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το modemάκι είναι ολίγον προβληματικό. Το πήγα πίσω, έκανα τη σχετική... μανούρα, μου δώσανε άλλο και... voi la! Πετάω! :D

Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...