nikos.ma Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Παιδιά καλημέρα και καλή χρονιά. Πρόκειται να αγοράσω τηλεόραση μέσα στον επόμενο μήνα και μετά από πολύ ψάξιμο τόσο εδώ όσο και σε άλλα φορουμς έχω καταλήξει σε κάποια μοντέλα και θα ήθελα τη βοήθεια και τις συμβουλές των πιο έμπειρων. Έχω από πέρυσι μια LG 42 lf652v αλλά δεν είχα ψάξει/ρωτήσει αρκετά και ενώ τα χρώματα και οι γωνίες θέασης είναι μια χαρά, το μαύρο της είναι όντως γκρι και έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό στις ταινίες. Οπότε θέλω να κάνω μια σχετικά καλή αναβάθμιση τόσο σε ίντσες όσο και σε ποιότητα εικόνας - όσο βέβαια είναι δυνατόν σε αυτό το budget. Η τηλεόραση θα είναι κυρίως για ταινίες και σειρές. Και μάλλον θα μπει κάτι από Nova ή ΟΤΕ στο σπίτι. Η απόσταση θέασης θα είναι γύρω στα 2.5 με 3 μέτρα - όπου είδα πως προτείνονται ως "ιδανικές" οι 55 ίντσες. Απ' όσο βλέπω οι περισσότεροι προτείνουν τα εξής μοντέλα: Samsung UE55 KU6000 Samsung UE55 J6200 αλλά έχω δει να προτείνονται και αυτές Panasonic TX55 CS630 Sony KD55 XD7005 - η οποία έχει IPS panel αλλά λέω μήπως είναι καλύτερης ποιότητας και αποφευχθεί το γκριζάρισμα Η ανάλυση 4Κ δεν είναι κάτι που με αφήνει αδιάφορο, αλλά θεωρώ την ανάλυση δευτερεύουσα μετά την ουσιαστική ποιότητα της εικόνας. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των συγκεκριμένων μοντέλων? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλα μοντέλα? Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω ή να αποφύγω? Πανελ, σερβις, ποιότητα κατασκευής κτλ Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, Νίκος
Age4Greeks Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Το πιο δύσκολο για σένα είναι ότι θα πρέπει να κατασταλάξεις εάν θες Full HD ή 4Κ. Αν είσαι ταινιάκιας και στο κοντινό μέλλον σκοπεύεις να δεις 4Κ υλικό τότε ξεχνάς τις Full HD. Από τις 2 4Κ που βλέπεις η πιο value for money επιλογή είναι η KU6000 στα 649 στο MediaMarkt. Η Σόνι είναι αξιόπιστη αλλά αφενός πιο ακριβή αφετέρου IPS οπότε ίσως να σε χαλάσει όπως και η LG που ήδη έχεις. Νομίζω πως αν ακούσεις 10 γνώμες εδώ μέσα οι 8 θα είναι υπέρ των 4Κ, είμαστε στο 2017 πλέον...το FullHD είναι παρελθόν.
nikos.ma Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Ωραία! Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Ε ναι από τη στιγμή που το 4κ θα είναι όλο και περισσότερο ίσως καλό είναι να πάω για την 55 KU6000. Από εγγύηση και σέρβις τι γνώμες υπάρχουν για τη Samsung? Θετικές, αρνητικές ή "όπου πέσεις" οι εμπειρίες των μελών εδώ? Επίσης... Πως είναι δυνατόν μεγάλο ας πούμε κατάστημα όπως ο Κωτσόβολος να τη δίνει 900 και η ΜΜ 650? Ή το Πλαίσιο με 800.... Δεν παραείναι μεγάλη η διαφορά? Τι φάση η Mediamarkt?
graphist83 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δεν θα έχεις θέμα με το Service. Όλοι πλέον τις ίδιες ευκολίες και υπηρεσίες προσφέρουν. Από άποψη τιμης. Οπόυ και να πας την ίδια θα σου δώσουν. Όλοι ακολουθούν όταν υπάρχει επίσημη προσφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα