mpentinis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Και σε μένα, σε σπίτι που νοικιάζω στην περιοχή Χαριλάου, έσπασε σωλήνας. Αύριο λογικά θα τον αλλάξω αλλά σκέφτομαι για ενίσχυση της μόνωσηw σωλήνα με την λευκή πλαστική επένδυση. Προτείνεται κάτι να βάλω απο πάνω; μια καλή λύση είναι ...σε λωρίδα υαλοβάμβακα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Υαλοβάμβακα χρησιμοποίησα και εγώ για να μονώσω 5 ακάλυπτα εκατοστά πριν το νερό διακλαδωθεί σε βρύση και λέβητα. Βέβαια στο χθεσινοβραδυνό -13 πάγωσε πάλι αλλά είναι πιθανότατα επειδή έχω αφήσει ένα κομμάτι 2 εκατοστών από τον τοίχο ακάλυπτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo_3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Διαβάζω και για αυτοκόλλητη ταινία Armaflex αλλά με μεγαλύτερο κόστος απο υαλοβάμβακα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
normal40 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Διαβάζω και για αυτοκόλλητη ταινία Armaflex αλλά με μεγαλύτερο κόστος απο υαλοβάμβακα. Κάνει δουλειά όμως; τοποθέτηση εύκολη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo_3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2017 Κάνει δουλειά όμως; τοποθέτηση εύκολη; Δεν το γνωρίζω. Γιαυτό το έθεσα μήπως κάποιος την έχει ήδη τοποθετήσει και γνωρίζει κάτι παραπάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostadina26 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ναι το γνωρίζω. Δεν ανεβαίνει η πίεση με αυτόν τον τρόπο. ανεβαίνει. εγώ έτσι το ανέβασα ακριβώς. με κλειστές τις βρύσες , γυρίζοντας το διακοπτάκι, ανεβαινε σιγα σιγα..μολις εφτασε εκει οπου ηθελα , το εκλεισα.. αν δεν δεις αποτέλεσμα, τηλεφωνείς στα παιδιά που πέρασαν το μηχάνημα και έρχονται και προσθέτουν λίγο νερό . έτσι μου είχανε πει στο τηλέφωνο όταν τους κάλεσα. αλλά ευτυχως δε χρειαστηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scullyist Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Παιδιά, όσο αφορἀ στα ανταλλακτικά, τι παίζει με τις χρεώσεις; Οι δικοί μου δεν έχει ούτε 5 μήνες που το έβαλαν (οπότε μιλάμε ότι τρέχει φρέσκια εγγύηση). Ο κανακάρης της εταιρείας που ήρθε, άλλαξε αρχικά σωλήνα που είχε ραγίσει εξωτερικά, αλλά τους είπε πως χάλασε και κάτι εσωτερικά, και περιμένουν ανταλλακτικό με κόστος 150 ευρώ. Αυτό το πράμα δεν οφείλει να είναι εντός εγγύησης; και για να προλάβω τυχόν ερώτηση, όχι, δεν αγγίξανε τίποτα απολύτως όταν χάλασε το μηχάνημα. Καθόλου πιστολάκια και λοιπές DIY ιστορίες. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία /γνώση (πριν αρχίσω τα τηλέφωνα στην ΓΓΚ); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rose from hell Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Παιδιά, όσο αφορἀ στα ανταλλακτικά, τι παίζει με τις χρεώσεις; Οι δικοί μου δεν έχει ούτε 5 μήνες που το έβαλαν (οπότε μιλάμε ότι τρέχει φρέσκια εγγύηση). Ο κανακάρης της εταιρείας που ήρθε, άλλαξε αρχικά σωλήνα που είχε ραγίσει εξωτερικά, αλλά τους είπε πως χάλασε και κάτι εσωτερικά, και περιμένουν ανταλλακτικό με κόστος 150 ευρώ. Αυτό το πράμα δεν οφείλει να είναι εντός εγγύησης; και για να προλάβω τυχόν ερώτηση, όχι, δεν αγγίξανε τίποτα απολύτως όταν χάλασε το μηχάνημα. Καθόλου πιστολάκια και λοιπές DIY ιστορίες. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία /γνώση (πριν αρχίσω τα τηλέφωνα στην ΓΓΚ); απο οτι γνωριζω δεν σε καλυβει η εγγυηση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikol98 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 καλησπέρα.Παρακαλώ πολύ την γνώμη σας! Ήρθε σήμερα τεχνικός για να φτιάξει τον λέβητά μου και μου είπε ότι έσπασε ο κυκλοφορητής και πρέπει να αντικατασταθεί. Το κόστος μόνο του ανταλλακτικού είναι περίπου 200 ευρώ. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη μου και μου είπε ότι χατηρικά θα καλύψει μόνο το μισό κόστος και εγώ τα υπόλοιπα. Μήπως όμως θα έπρεπε να πληρώσει όλη την επισκευή γιατί πρόκειται για έκτακτη βλάβη λογω του παγετού και όχι για ετήσια συντήρηση??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
normal40 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 καλησπέρα.Παρακαλώ πολύ την γνώμη σας! Ήρθε σήμερα τεχνικός για να φτιάξει τον λέβητά μου και μου είπε ότι έσπασε ο κυκλοφορητής και πρέπει να αντικατασταθεί. Το κόστος μόνο του ανταλλακτικού είναι περίπου 200 ευρώ. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη μου και μου είπε ότι χατηρικά θα καλύψει μόνο το μισό κόστος και εγώ τα υπόλοιπα. Μήπως όμως θα έπρεπε να πληρώσει όλη την επισκευή γιατί πρόκειται για έκτακτη βλάβη λογω του παγετού και όχι για ετήσια συντήρηση??? 200 ;;;; Πολλα μου φαινονται...καμια 100 βγαζει απο το ανταλλακτικο αυτος . Ψαξε καναν αλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μήπως όμως θα έπρεπε να πληρώσει όλη την επισκευή γιατί πρόκειται για έκτακτη βλάβη λογω του παγετού και όχι για ετήσια συντήρηση??? Λογικά ναι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
normal40 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Ο ιδιοκτήτης πληρώνει... Πλήρωσε τα και κάνε αφαίρεση από το ενοίκιο, αν σου πουλήσει τρέλα σήκω φύγε χωρίς να δώσεις τίποτα και τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tigran Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 1. Καλύπτει όλο το κόστος ο ιδιοκτήτης. 2. Μην τα πληρώσεις εσυ με την λογική να τα αφαιρέσεις στη συνέχεια από το ενοίκιο, αν και εφόσον δεν έχεις έγγραφη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Επειδή ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που είναι, δεν σημαίνει ότι έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να "λύσουμε" το θέμα όπως μας κατέβει. Θα μιλήσεις μαζί του και θα του πεις με βάση το συμβόλαιο σας, πως από τη στιγμή που δεν ευθύνεσαι εσύ για την βλάβη, είναι δική του υποχρέωση να καλύψει όλη τη ζημιά. Μπορείς να του προτείνεις την συμψήφιση με το ενοίκιο, αλλά μόνο αν στο δώσει εγγράφως. Και εννοείται να βάλει αυτός δικό του μάστορα. Ελπίζω να μην έφερες εσύ δικό σου να δει την βλάβη. Όλα αυτά σε ήρεμο τόνο!!!!!!!!!!!! Όλα αυτά δεν ισχύουν βέβαια, σε περίπτωση που εχετε κάνει διαφορετική συμφωνία. Στο σπίτι που μπήκα πρόσφατα ας πούμε, επειδή έχει μέσα ένα Inverter αρκετών χρόνων, συμφωνήσαμε πως αν χαλάσει λόγω χρήσης δεν είναι στις υποχρεώσεις μου να το παραδώσω εν λειτουργία, αλλά ούτε κι αυτός να το επισκευάσει/αντικαταστήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikol98 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 1. Καλύπτει όλο το κόστος ο ιδιοκτήτης. 2. Μην τα πληρώσεις εσυ με την λογική να τα αφαιρέσεις στη συνέχεια από το ενοίκιο, αν και εφόσον δεν έχεις έγγραφη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Επειδή ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που είναι, δεν σημαίνει ότι έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να "λύσουμε" το θέμα όπως μας κατέβει. Θα μιλήσεις μαζί του και θα του πεις με βάση το συμβόλαιο σας, πως από τη στιγμή που δεν ευθύνεσαι εσύ για την βλάβη, είναι δική του υποχρέωση να καλύψει όλη τη ζημιά. Μπορείς να του προτείνεις την συμψήφιση με το ενοίκιο, αλλά μόνο αν στο δώσει εγγράφως. Και εννοείται να βάλει αυτός δικό του μάστορα. Ελπίζω να μην έφερες εσύ δικό σου να δει την βλάβη. Όλα αυτά σε ήρεμο τόνο!!!!!!!!!!!! Όλα αυτά δεν ισχύουν βέβαια, σε περίπτωση που εχετε κάνει διαφορετική συμφωνία. Στο σπίτι που μπήκα πρόσφατα ας πούμε, επειδή έχει μέσα ένα Inverter αρκετών χρόνων, συμφωνήσαμε πως αν χαλάσει λόγω χρήσης δεν είναι στις υποχρεώσεις μου να το παραδώσω εν λειτουργία, αλλά ούτε κι αυτός να το επισκευάσει/αντικαταστήσει. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δυστυχώς έφερα δικό μου τεχνικό γιατί δεν θέλει καμία συμμετοχή σε αυτό και ήδη είμαι μια εβδομάδα χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό. Του εξήγησα ήρεμα αλλά είναι ανένδοτος. Το συμβόλαιο δεν αναφέρει ρητώς ποιος αναλαμβάνει τις επισκευές. Και φυσικά δεν μπορώ να πάρω πρωτοβουλία να μην καταβάλλω το επόμενο ενοίκιο εφόσον δεν συμφωνεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tigran Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν έχετε κάνει συγκεκριμένη συμφωνία, τότε είναι υποχρεωμένος να καλύψει αυτός τη ζημιά. Άμα αύριο κάνει σεισμό και πέσουν οι τοίχοι θα ζητάνε οι ιδιοκτήτες από τους ενοικιαστές να καλύψουν τις ζημιές; Η ζημιά δεν προκλήθηκε εξαιτίας της δικής σου χρήσης. Αν πήγαινες και έβαζες πιστολάκι και έσπαγε ο σωλήνας π.χ., εκεί ναι, θα ήσουν υποχρεωμένος να καλύψεις εσύ τη ζημιά. Δικαιώματα και υποχρεώσεις μισθωτή και εκμισθωτή Όσον αφορά τις ζημιές ή τις επισκευές που καλείται να πληρώσει ο μισθωτής, ο ίδιος φέρει τις δαπάνες των επισκευών που απαιτούνται για την τακτική χρήση (συνήθη χρήση) κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο μίσθιο. Αντίθετα ο εκμισθωτής φέρει την ευθύνη για τις αναγκαίες και επωφελείς δαπάνες στο μίσθιο, δηλαδή αυτές που είναι αντικειμενικά απαραίτητες για τη διατήρηση και συντήρηση του χώρου κατάλληλου για την τακτική εκμετάλλευση, καθώς και αυτές που αυξάνουν την αξία του ακινήτου. Υπάρχει ο σύλλογος προστασίας ενοικιαστών (ΠΑΣΥΠΕ), αλλά δεν γνωρίζω αν ζητάνε χρήματα για τις υπηρεσίες τους. Πάντως αξίζει να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους σε περίπτωση που δεν τα βρείτε με τον ιδιοκτήτη. Edit: Και εννοείται Γεν. Γραμματεία του Καταναλωτή: http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oikonomikon-symefronton-katanaloton/exasfalisi-asfalon-synallagon/63-misthoseis-katoikion.html Μην ξαναφέρεις δικό σου μάστορα. Είναι δικό του το σπίτι και δικός του ο λέβητας. Φαντάσου να σου "κάτσει" κανάς μάπα μάστορας, να βγούν άλλες ζημιές στη συνέχεια και να τα φορτώνει σε εσένα. Ότι εσύ φταις κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα