normal40 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Έκρηξη σε ανοιχτό χώρο ΔΕΝ μπορεί να γίνει. Χρειάζεται υψηλή συγκέντρωση αερίου για έκρηξη, πράγμα που μπορεί να συμβεί μόνο σε κλειστό χώρο. Ειλικρινά δεν το ήξερα, άρα γιαυτό στην Ελλάδα τα βάζουν έξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kiko17 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Εγω κατάφερα να ξεπαγώσω καποιους γυμνούς σωληνες που ειχα στην υποδοχη στον λέβητα. Με πετσέτες εκλεισα τον χωρο τον σωληνων για να μη φυγει η θερμότητα ευκολα και φυσούσα με πιστολακι σε μια τρυπα που ειχα ανοιχτή... Μετα απο 30-40 λεπτά κατάφερα να τους ξεπαγώσω και λειτουργεί τωρα το όλο σύστημα κανονικά! Ισως να ήμουν τυχερός και δεν προλαβαν να παγώσουν πολύ οι σωλήνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
er388 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Λοιπόν, προσέξτε: Έχουμε Vitapend 100. Η θέρμανση και το κρύο νερό δεν έχουν σταματήσει καθόλου να λειτουργούν κανονικά. Χθες ξυπνήσαμε και δεν έτρεχε καθόλου το ζεστό νερό. Επίσης, η πίεση σε bar στο μετρητή του καυστήρα ήταν στο max (> 4). Μετά την οδηγία του υδραυλικού μας, ζεστάναμε με πιστολάκι τους σωλήνες που μπαίνει/βγαίνει το τρεχούμενο νερό στον καυστήρα και μετά από 30' άρχισε να τρέχει κανονικά το ζεστό νερό, χωρίς πρόβλημα, ρίχνοντας και την πίεση στο 1 - 1,5 (το normal του). Το βράδυ αφήσαμε και ελάχιστα μία βρύση να ψιλοτρέχει ώστε να μην ξαναπαγώσει. Παρ' όλ' αυτά, η πίεση επανήλθε στο > 4 bar, χωρίς όμως να έχει κάποιο άλλο θέμα. Σήμερα όλα καλά, αλλά από τις 18:00 περίπου σταμάτησε να βγάζει ζεστό νερό. Δεν είναι σαν χθες που δεν έτρεχε τίποτα. Σήμερα έχουμε κανονική ροή, ο καυστήρας ανάβει κανονικά όταν ανοίγουμε τη βρύση, αλλά δεν έρχεται καθόλου ζεστό νερό. Τρέχει μόνο κρύο. Σημειωτέον, κάτω από τον καυστήρα τρέχει συνέχεια νερό και αρκετή ποσότητα, όχι απλά να "στάζει". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
normal40 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Λοιπόν, προσέξτε: Έχουμε Vitapend 100. Η θέρμανση και το κρύο νερό δεν έχουν σταματήσει καθόλου να λειτουργούν κανονικά. Χθες ξυπνήσαμε και δεν έτρεχε καθόλου το ζεστό νερό. Επίσης, η πίεση σε bar στο μετρητή του καυστήρα ήταν στο max (> 4). Μετά την οδηγία του υδραυλικού μας, ζεστάναμε με πιστολάκι τους σωλήνες που μπαίνει/βγαίνει το τρεχούμενο νερό στον καυστήρα και μετά από 30' άρχισε να τρέχει κανονικά το ζεστό νερό, χωρίς πρόβλημα, ρίχνοντας και την πίεση στο 1 - 1,5 (το normal του). Το βράδυ αφήσαμε και ελάχιστα μία βρύση να ψιλοτρέχει ώστε να μην ξαναπαγώσει. Παρ' όλ' αυτά, η πίεση επανήλθε στο > 4 bar, χωρίς όμως να έχει κάποιο άλλο θέμα. Σήμερα όλα καλά, αλλά από τις 18:00 περίπου σταμάτησε να βγάζει ζεστό νερό. Δεν είναι σαν χθες που δεν έτρεχε τίποτα. Σήμερα έχουμε κανονική ροή, ο καυστήρας ανάβει κανονικά όταν ανοίγουμε τη βρύση, αλλά δεν έρχεται καθόλου ζεστό νερό. Τρέχει μόνο κρύο. Σημειωτέον, κάτω από τον καυστήρα τρέχει συνέχεια νερό και αρκετή ποσότητα, όχι απλά να "στάζει". Άρα έσπασε σωλήνας; αυτό μου έκανε εμένα με το πιστολάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Par1s* Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Παιδιά, τα φώτα σας... Η περίπτωσή μου δεν έχει αναφερθεί ακόμη... Αν έχουμε θέρμανση, αλλά δεν έχουμε καθόλου νερό στη βρύση. Καθόλου... Τι πάει να πει αυτό; Αυτό έχω κι εγώ. Φαντάζομαι πως σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα οφείλεται στο πως πάγωσε η παροχή νερού γενικά, ενώ σε εκείνους που έχουν μόνο κρύο πάγωσε ο σωλήνας παροχής νερού στον καυστήρα. Έκανα με πιστολάκι, έχοντας καλύψει με νάιλον για να κρατάει θερμότητα, τους σωλήνες παροχής της ΕΥΑΘ (Βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο), αλλά αποτέλεσμα δεν είδα. Μισή ώρα τώρα ήμουν μες στο κρύο γαμώτο.. Σωλήνες κοντά και γύρω από τον λέβητα δεν τολμάω να θερμάνω με αυτά που άκουσα για σπάσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Σε εσας που λέτε για την πίεση τον πιθανότερο είναι να έχει μαζέψει αέρα μέσα καθώς τόση ώρα απλά τρόμπαρε αέρα στην προσπάθεια να πάρει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
er388 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Άρα έσπασε σωλήνας; αυτό μου έκανε εμένα με το πιστολάκι. Το νερό κάτω από το λέβητα ξεκίνησε να τρέχει πριν να χρησιμοποιήσω πιστολάκι. Επίσης, έβγαλα το καπάκι του καυστήρα και φαίνεται να τρέχει από ένα μαύρο κουτάκι (νομίζω μου είχε πει ο υδραυλικός ότι πρόκειται για κάποιον αισθητήρα) και όχι από σωλήνα. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο το ότι τρέχει, αλλά το ότι ακόμη δε βγαίνει ζεστό νερό στη βρύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
normal40 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Το νερό κάτω από το λέβητα ξεκίνησε να τρέχει πριν να χρησιμοποιήσω πιστολάκι. Επίσης, έβγαλα το καπάκι του καυστήρα και φαίνεται να τρέχει από ένα μαύρο κουτάκι (νομίζω μου είχε πει ο υδραυλικός ότι πρόκειται για κάποιον αισθητήρα) και όχι από σωλήνα. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο το ότι τρέχει, αλλά το ότι ακόμη δε βγαίνει ζεστό νερό στη βρύση. και ουτε θα βγαλει αν δεν χτυπησει τους σωληνες ο ηλιος Αυτα μου ειπε ο δικος μου σημερα απο το τηλεφωνο ( αυτος που εκανε την εγκατασταση ). Μακαρι να μην εσπασε κατι κ σε εσενα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manthes Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Έχω και εγω νερα παγωμενα στο μπαλκόνι κατω από τον καυστήρα και είναι επειδή η πιεση περασε τα 4 bar. Όποιος θέλει να την ρίξει κάνει μια εξαερωση, βασικά πρέπει να αδειάσει πολυ νερό, όμως αν είναι παγωμενοι οι σωλήνες μετα θα έχει κίνδυνο να ξεμείνει απο θέρμανση γιατί ουσιαστικά θα μείνουν τα σώματα του καλοριφέρ χωρίς νερό. Μπρος γκρεμός και πισω Ρέμος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djuan1988 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Εγώ εχθές δεν είχα ζεστό νερό. Με πιστολάκι κατάφερα να τρέξει και να δουλέψει κανονικά. Τη θέρμανση την έριξα στους 18 C σήμερα το βράδυ. Σηκώνομαι πριν από λίγο και βλέπω ότι δε δουλεύει ο λέβητας. Το σπίτι έχει καλή μόνωση και προφανώς δεν άναψε για αρκετή ώρα. Μου βγάζει ένα σφάλμα που είδα στο manual ότι είναι χαμηλή πίεση νερού. Ο δείκτης είναι σχεδόν στο μηδέν, μέσα στα κόκκινα όρια. Ελπίζω απλά να πάγωσαν οι σωλήνες και να μην έσπασε κάποιος με αποτέλεσμα να χάσει νερό και να πέσει η πίεση. Νερά πάντως δε βλέπω κάπου. Στην προσπάθεια να τον ανοίξω ξανά τον άκουσα να προσπαθεί να τραβήξει νερό το οποίο είχε μέσα πάγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manthes Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Συνεχιζοντας το χθεσινο μηνυμα να πω οτι τυλιξα τις σωληνωσεις που δεν ειχαν μονωση, καποιες ειχαν καποιες οχι, με μια παλια μπλουζα. Το αποτελεσμα ηταν το πρωι να αρχισει να λειτουργει σιγα σιγα η θερμανση, ανεβαζει βασανιστικα την θερμοκρασια αλλα ανεβαινει, χαθηκαν οι ενδειξεις λαθους που εμφανιζε ο καυστηρας και μετα απο καμια ωρα εχοντας αφησει τερμα ανοιχτη μια βρυση στο ζεστο νερο και ας μην ετρεχε καθολου ξαφνικα επανηρθε και ειναι ολα σχετικα οκ (ακομα θελει αρκετες εξαερωσεις επειδη η πιεση ειναι στα 3,5) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 λοιπον οποιος εχει baxi καυστηρα και εχει error και δε ξεκιναει ας κανει το εξης λογικα θα ισχυει και σε αλλους καυστηρες κλεινουμε το ρευμα και βγαζουμε το μπροστινο καπακι δεξια θα δουμε ενα πλαστικο δοχειακι και απο κατω ενα σωληνακι λαστιχωτο που βγαζει το νερο της αποχετευσης του καυστηρα εμενα ειταν παγωμενο και μεσα το δοχειο και το λαστιχο που εβγαζε το νερο απο το δοχειο επισης ειταν παγωμενο και το σπιραλ λαστιχο που εβγαζε νερα τα ξεπαγωσα και ενα reset στο ρυθμιστη ξανα ρυθμισμα τις θερμοκρασιες μεσα στο σπιτι και δουλευει μια χαρα τωρα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Ολα καλά με το κόλπο με το πιστολάκι. Εφτασε -8 το βράδυ στη Λάρισα και ένα κομμάτι που δεν ήταν μονωμένο (εκεί που έρχεται το νερό στο μπαλκόνι πριν διακλαδιστεί σε baxi και ποτιστικό λάστιχο) μήκους 20 εκατοστών πάγωσε. Με 1 λεπτό περίπου πιστολάκι άκουσα πίσω μου τον baxi να λειτουργεί (είχα αφήσει τη βρύση με το ζεστό στο μπάνιο να ζητάει νερό). Απορία. Πως γίνεται να μονώσω το μικρό κομμάτι αυτό μόνος μου για να μην τρέχω με το πιστολάκι κάθε φορά που πηγαίνει -8 η θερμοκρασία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Like για το σχεδιάκι που το λάτρεψα, όχι απαραίτητα για την ορθότητα του πιστολακίου που έχει κάψει (χεχ) κόσμο μέχρι τώρα. Στην περίπτωση που "τρέχει το ζεστό νερό" κόντρα στον τίτλο του θέματος ένα χρήστιμο τίπ είναι οτι ο πάγος λιώνει πάρα πολύ εύκολα με οινόπνευμα. Μόλις σφουγγάρισα το μπαλκόνι με ένα συνδυασμό καυτής σφουγγαρίστρας, οινοπνεύματος και καλλιτεχνικού πατινάζ. Επίσης βάλτε και κάνα φυτό μέσα στο σπίτι μήπως και σώσετε τίποτα. Καλή τύχη. Ολα καλά με το κόλπο με το πιστολάκι. Εφτασε -8 το βράδυ στη Λάρισα και ένα κομμάτι που δεν ήταν μονωμένο (εκεί που έρχεται το νερό στο μπαλκόνι πριν διακλαδιστεί σε baxi και ποτιστικό λάστιχο) μήκους 20 εκατοστών πάγωσε. Με 1 λεπτό περίπου πιστολάκι άκουσα πίσω μου τον baxi να λειτουργεί (είχα αφήσει τη βρύση με το ζεστό στο μπάνιο να ζητάει νερό). Απορία. Πως γίνεται να μονώσω το μικρό κομμάτι αυτό μόνος μου για να μην τρέχω με το πιστολάκι κάθε φορά που πηγαίνει -8 η θερμοκρασία; Μαγαζί με υδραυλικά. Χοντρή μόνωση στο Φ του σωλήνα και καλή εφαρμογή είτε με κόλλημα είτε με σφίξιμο. Οικονομικά και αποτελεσματικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Platon-153 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Παιδια εμεις που εχουμε θερμοσίφωνο μπορουμε να το λειτουργησουμε μετα απο τοσα χρονια? Ανοιγουμε βανα, περναει νερο απο μεσα, ζεστενεται και ειναι οκ? Θελω να πω από υγειονομική αποψη, δεν ηταν στασιμο το νερο μεσα τόσο καιρό? Και να ανακυκλωθεί ολο,παλι το θερμοσίφωνο δεν θα εχει τπτ μικροοργανισμούς.... Ξερω γω..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα