Προς το περιεχόμενο

H Dell εντυπωσιάζει στην CES με την 32άρα οθόνη UltraSharp 8K

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Πόνεσα!!

Αυτή είναι ανάλυση και μέγεθος για εργασία (και για gaming δεν θα με χαλούσε).

Και πάψτε να συγκρίνετε πάντα τις αναλύσεις με το τι περιεχόμενο υπάρχει σε ταινίες. Για monitor μιλάμε. Έχω συνεργάτη (διαφημιστή) που έχει dual monitor 4Κ 32" και δεν του φτάνουν.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πήρε φίλος το DELL 7559 με 4Κ touch. Τον έκραξα λέγοντας του "τι να το κάνεις το 4Κ σε 16'' οθόνη όταν δεν υπάρχει καλό scaling" μετα απο 3 μήνες μου είπε ότι έκανε μαλακία που πήγε σε 4Κ. Να προσπαθείς να τρέξεις προγραμματιστικά εργαλεία τύπου unreal και codeblocks  kai να φαίνονται τόσο μικρά..

Mέχρι 2Κ είναι μια χαρα. Παραπάνω θεωρείται υπερβολή σε Monitors. Και σε ΤV ακόμα υπερβολή είναι: Πόσες ταινίες βγαίνουν σε 4Κ και πόσοι έχουν blu-ray για να τις δουν; Ποια συνδρομιτικη υπηρεσία προσφέρει 4Κ? Και εν τέλει με 24ρες γραμμές(12-15 στην καλύτερη και σπάνια 20) δεν φτάνουν για 4Κ streaming με αξιώσεις.

Το scaling είναι άσχημο στα windows γιατί απαιτούν από τον χρήστη να κάνει scale σε 125/150/200% για να γίνουν εύχρηστα. Σε mac όμως, ακόμα και σε κάποια Linux distro που έχουν HiDPI support τα πράγματα είναι κατά πολύ καλύτερα αυτόματα γιατί βασίζουν τα γραφικά τους σε vectrors και όχι rasters.

To Netflix έχει πολύ περιεχόμενο σε 4K το οποίο αυξάνεται συνεχώς, και ακόμα και με 24 που έχω βλέπω 4K κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Το Netflix έχει ένα καλό αριθμό περιεχομένου (αυξάνεται συνέχεια) σε 4K αλλά το θέμα είναι ότι οι συνδέσεις στην Ελλάδα είναι τόσο χάλια που δεν πρόκειται να δεις 4K. Θέλει τουλάχιστον 25 mbps και σταθερή σύνδεση.

hcn, υπαρχει και Αθηνα αντιστοιχη δε θυμαμαι πως τη λενε τωρα

• Super Moderators

hcn, υπαρχει και Αθηνα αντιστοιχη δε θυμαμαι πως τη λενε τωρα

Inalan, αλλά δεν είναι "αντίστοιχη". Η HCN παρέχει Cable ενώ η Inalan FTTH... :P

Τι 8Κ ρε παιδια... Αυτο θα ειναι μονο για Desktop και ταινιες. Εδω σε 4 Κ θες καρτα των 500€ για games. Φανταζομαι για 8κ θα θες 4 καρτες sli των 400€...

Θα μου πεις , αν δωσεις 5000€ για οθονη το PC πρεπει να κοστιζει 8000€ 

• Super Moderators

Τι 8Κ ρε παιδια... Αυτο θα ειναι μονο για Desktop και ταινιες. Εδω σε 4 Κ θες καρτα των 500€ για games. Φανταζομαι για 8κ θα θες 4 καρτες sli των 400€...

Θα μου πεις , αν δωσεις 5000€ για οθονη το PC πρεπει να κοστιζει 8000€ 

Μου αρέσει που έχεις την πεποίθηση ότι το προϊόν βγήκε για "οικιακό/consumer" κοινό και για gamers... :P

• Like 2

To Netflix έχει πολύ περιεχόμενο σε 4K το οποίο αυξάνεται συνεχώς, και ακόμα και με 24 που έχω βλέπω 4K κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Απο το επίσημο site του Netflix

What do I need to stream Ultra HD?

Δεν σε αμφισβητώ (ανεπίσημα και με 15 mbps μπορεί κάποιος αλλά θα πέφτει συνέχεια το bitrate) απλά η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν άπιαστο όνειρο το 4K streaming. Άμα σε μερικά χρόνια πέσουν οι τιμές στις VDSL και το περιεχόμενο σε 4K αυξηθεί περισσότερο κάτι θα γίνει.

Συμφωνώ πως άνευ VDSL πολύ δύσκολα το άνωθεν.

Εάν συνοπολογίσουμε στα έως 24, πως οι περισσότεροι παίζουμε τα 15-16μβιτ, για όλο το σπίτι.

Θέλουμε κάποιο ποσοστό για σερφάρισμα. Δε μπορείς να πείς του παιδιού, "Σταμάτα το HD youtube, θελω να δώ τιβι"

Θέλουμε ποσοστό για κατεβοανέβασμα στα γνωστά προγράμματα

κτλ κτλ κτλ.

Οπότε...λίγο χλωμόυς μας βρίσκω.

Εγώ πάντως που δουλεύω σχεδιαστικά προγράμματα (σιγουρα οχι ομως με τόση λεπτομέρεια) στην 24ρα με 1920Χ1200, μια χαρά μου φαίνεται.

Καποιοι συνάδελφοι που ασχολούνται περισσότερο ή κάνουν κυρίως αυτό, έχουν μια 2η με ολα τα tools,palettes κτλ.

Δηλαδή, εάν το κύριο μέλημα μας δεν ειναι αμιγώς η ποιότητα και η λεπτομέρεια, δε θα ταν φθηνότερη λυση, 2 27ρες 4Κ ας πούμε, με extended desktop ;

Δηλαδή, εάν το κύριο μέλημα μας δεν ειναι αμιγώς η ποιότητα και η λεπτομέρεια, δε θα ταν φθηνότερη λυση, 2 27ρες 4Κ ας πούμε, με extended desktop ;

Σαφώς. Πολύ πιο φθηνά. Αλλα δεν θα έχεις κάθετο 4360

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...