tsourakis13 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Το θέμα δεν είναι τα 135.000 χιλιόμετρα, το θέμα είναι τα 1800cc. Σήμερα δύσκολα θα πάρει κάποιος ένα αμάξι 15ετιας τόσων πολλών κυβικών μιας και τα έξοδα είναι πολλά. Στο μόνο που μπορείς να βασιστείς είναι η καλη κατάσταση του οχήματος(μέσα/έξω+μηχανή). Αν είναι ακόμα αξιόπιστο και δεν βγάζει προβλήματα ίσως βρεθεί κάποιος να το πάρει. Διαφορετικά 1800cc+βλάβες+135κ είναι απαγορευτικοί παράγοντες για αγορά μεταχειρισμενου αυτοκινήτου. Για τι μοντέλο μιλάμε αν επιτρέπεται; Σε καμία 156 πάει ο νους μου..
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 τι ειναι το 156; Alfa romeo 156 εννοεί ο φίλος. Όσο για το 406 δεν βγάζει πολλές ζημιές, αλλά παρά τα χρόνια του είναι ένα άνετο και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Τώρα για την αξία του τα χιλιόμετρα δεν την επηρεάζουν και πολύ.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Οταν λετε οτι εχει μεγαλο κοστος τι εννοείτε; οκ την βενζινη την καλυπτω. Τα τελη ειναι 300 αλλα και των 1400 κυβικων ειναι 265 ευρω,δεν εχει μεγαλη διαφορα.
panos2171 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Αυτό το ότι το 1.8 δύσκολα φεύγει γιατί το αναπαράγετε συνεχώς; Από 2000cc και πάνω ξεφεύγουν τα τέλη. Όσο για τα χιλιόμετρα εξαρτάται και το που έχουν γίνει. Πχ ένα με 100.000χλμ εντός πόλης είναι κακή επιλογή σε σχέση με ένα 150.000χλμ εκτός πόλης. 3
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Και πως καταλαβαινεις αν ειναι εντος η εκτος πολης τα χιλιομετρα;
panos2171 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μεγαλύτερη φθορά πεντάλ συμπλέκτη και χτυπηματάκια σε όλες τις πλευρές. Από την άλλη ένα που διανύει χιλιόμετρα εκτός πόλης έχει σημάδια από πετραδάκια στον μπροστά προφυλακτήρα. Όλα αυτά κατά προσέγγιση βέβαια. Επίσης πάει και αναλογικά με την ηλικία του αυτοκινήτου. Οδηγώ εταιρικό που έχει 115.000χλμ στα δύο χρόνια, κάνει μπαμ ότι ταξιδεύει εκτός πόλης συνέχεια.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Πως κανει μπαμ; και ο συμπλεκτης δεν αλλαζει;
Joshua21 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Αν είναι ακόμα αξιόπιστο και δεν βγάζει προβλήματα ίσως βρεθεί κάποιος να το πάρει. Διαφορετικά 1800cc+βλάβες+135κ είναι απαγορευτικοί παράγοντες για αγορά μεταχειρισμενου αυτοκινήτου. Τα ισοπεδώνεις όλα μου φαίνεται. Ο υποψήφιος αγοραστής με κανένα τρόπο δεν μπορεί να ξέρει αν ένα αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και δεν βγάζει προβλήματα, το μόνο που μπορεί να διαπιστώσει είναι τα προβλήματα/ζημιές που ήδη έχει. Όσο για τα κυβικά σίγουρα δεν θα το προτιμήσει κάποιος που μπορεί να βολευτεί με κάτι μικρότερο, αλλά δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες. Αν έλεγες πως είναι απαγορευτικός παράγοντας τα 2.000cc θα συμφωνούσα, τα 1800άρια όμως έχουν πολύ λογικά έξοδα σε σχέση με τα 1400 και 1600άρια. Ούτε οι 135.000 χιλιόμετρα είναι απαγορευτικός παράγοντας, όπως και να το δεις. Είναι λίγα σε σχέση με το πόσο αντέχει ένας σύγχρονος κινητήρας, είναι επίσης πολύ λίγα για την ηλικία του αυτοκινήτου αν σκεφτείς ότι ένα αυτοκίνητο 15ετίας έχει κάνει κατά μέσο όρο 225.000 χλμ. Τα τελη ειναι 300 αλλα και των 1400 κυβικων ειναι 265 ευρω,δεν εχει μεγαλη διαφορα. 265€ είναι τα τέλη των 1600, των 1400cc είναι 240€, εφόσον πάντα μιλάμε για 15ετίας αυτοκίνητο, και πιο συγκεκριμένα με πρώτη κυκλοφορία 2001-2005. Κατά τα άλλα συμφωνώ, η διαφορά στα τέλη ανάμεσα σε 1400 1600 και 1800 είναι λογική, παράλογη είναι στα 1300cc που πέφτουν στο μισό και στα 2000cc που σχεδόν διπλασιάζονται.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Κοινως στην φθορα του αυτοκινητου τι να υπολογισω; Περα απο βενζινες,τελη κι ασφαλεια. Λαδια,σερβις και λαστιχα;
NikosKallithea Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Ρε μπιπ μπιπ έχεις το αμάξι και δεν ξέρεις τι κοστίζει η συντήρηση του, ή τρολαρεις;
μπιπ μπιπ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 τώρα το απέκτησα και ειλικρινά δεν γνωρίζω τι πρέπει να υπολογίσω
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 τώρα το απέκτησα και ειλικρινά δεν γνωρίζω τι πρέπει να υπολογίσω Τα στάνταρ έξοδα είναι τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων και το απλό σέρβις. Από κει και πέρα τα αναλώσιμα δεν είναι στάνταρ, παίζουν ρόλο και οι δρόμοι που κινείσαι, και ο τρόπος που οδηγείς, και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, και ο χρόνος που περνάει. Και τέλος οι ζημιές/βλάβες είναι εντελώς απρόβλεπτες, ούτε μπορείς ούτε έχει νόημα να προσπαθήσεις να τις υπολογίσεις.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Το θέλω για καθημερινά ταξίδια.Τα άτομα που θα κουβαλάω μαζί μου, τι άλλο να τα χρεώσω πέρα από βενζίνη και διόδια ; Από την φθορά του αυτοκινήτου να βάλω το σέρβις που θα χρειαστεί, την φθορά των λαστίχων και τα λάδια; Τέλη κυκλοφορίας ,ασφάλεια και ΚΤΕΟ ,κάρτα καυσαερίων, οκ δικά μου.
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Το θέλω για καθημερινά ταξίδια.Τα άτομα που θα κουβαλάω μαζί μου, τι άλλο να τα χρεώσω πέρα από βενζίνη και διόδια ; Από την φθορά του αυτοκινήτου να βάλω το σέρβις που θα χρειαστεί, την φθορά των λαστίχων και τα λάδια; Τέλη κυκλοφορίας ,ασφάλεια και ΚΤΕΟ ,κάρτα καυσαερίων, οκ δικά μου. Δεν είναι μόνο το σέρβις τα λάδια και τα λάστιχα, φθείρονται και τα τακάκια/δίσκοι, ο συμπλέκτης, τα αμορτισέρ, με λίγα λόγια όλο το αυτοκίνητο έχει φθορές. Είναι που είναι παλιό το αυτοκίνητο, αν αρχίσεις να του γράφεις αβέρτα χιλιόμετρα δεν θα αργήσει να σου ζητάει συνεχώς. Εντελώς μπακαλίστικα θα σου έλεγα να υπολογίζεις εκτός από τη βενζίνη τουλάχιστον 0.05€ το χιλιόμετρο για φθορές/συντήρηση. Οτιδήποτε λιγότερο σίγουρα θα σε βάλει μέσα μακροπρόθεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα