jimakos234 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 καλησπερα, Ειχα παρει μια μεταχειρισμενη P5B deluxe απο μελος πριν κατι μηνες, και την ειχα αφησει για λιγο διοτι δεν ειχα ραμ/cpu εκεινη την περιοδιο να την δοκιμασω. Χθες και σημερα λοιπον που εκατσα να στησω ενα μηχανημα, εχω το εξης θεμα. Δεν λειτουργει κανενα αποτα πισω usb (Οτι και να βαλω δεν το αναγνωριζει) και απο τα 2 μπροστινα του κουτιου λειτουργει μονο το 1. Επισης προσπαθω να του κανω Bios update Και στο ez flash δεν μπορω να αλλαξω διαδρομη καθολου( εχω περασει εναν δισκο σατα μεσα στο μηχνημα με το αρχειο για την ενημερωση) , αν και ο δισκος φαινεται κανονικα στο Bios. επισης δεν μπορω να κανω boot μεσα στα windows (φαινεται η σημαια και κολλαει εκει) και μερικες φορες δειχνει mbr1 error ή mbr 2 error εχω αλλαξει μπαταρια της μητρικης και εχω κανει clear cmos Κλπ κλπ. Καποια ιδεα να δοκιμασω?
noobogadgetakias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Οσον αφορα το bios update σε μενα ππυ προσπαθουσα με ενα φλασακι μονο οταν το φορμαρισα σε fat32 το εβλεπε στο bios σαν διαδρομη και το εκανε κανονικα..οσον αφορα τις θυρες usb της εχεις συνδεδεμενες στις σωστες θυρες επανω στην μητρικη;
jimakos234 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 ναι, εννοω αυτες που υπαρχουν και στο πισω μερος, δεν αναγνωριζουν κατι. και με στικακι σε fat32 το δοκιμασα, αλλα τιποτα, μονο το Α:/ εβλεπε (το floppy) που δεν εχω καν.
pano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Ποιόν επεξεργαστή έβαλες; Kαι ποιά μητρική έχεις,την Β ή την Κ ;
jimakos234 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Την p5b deluxe, εστειλα σε mod για αλλαγη του τιτλου αλλα ακομα δεν. Εχω εναν Pentium D μεσα, αλλα και με εναν Ε5450 τα ιδια μου κανει.
pano Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Mε τον Ε5450 λογικό να το κάνει ,με τον pentium όμως όχι,τι να σου πώ τώρα αν τα έχεις ελέγξει όλα(τροφοδοσία,συνδέσεις, έξω από το κουτί η μητρική κ.τ.λ) μήπως έχεις πουθενά μπλέ μπογιά; 2
jimakos234 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Mε τον Ε5450 λογικό να το κάνει ,με τον pentium όμως όχι,τι να σου πώ τώρα αν τα έχεις ελέγξει όλα(τροφοδοσία,συνδέσεις, έξω από το κουτί η μητρική κ.τ.λ) μήπως έχεις πουθενά μπλέ μπογιά; τα εχω διπλοτσεκαρει ολα. τωρα εβαλα τον δισκο με τα windows Που ειχα στο συστημα αυτο, στο Pc της υπογραφης μου και εκανε repair ο δισκος. το κανω clone τωρα σε ενα ssd Και θα δοκιμασω να το πεταξω ετσι μεσα και οτι γινει εγινε.
jimakos234 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Ενδιαφερων. Τωρα μου λεει bootmgr is missing. επισης παρατηρησα οτι σε μια θεση οποιο dimm και να βαλω των 2 gb το αναγνωριζει σαν 1.
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Ενα μελος γνωστο μου ειχε παρει την ιδια μητρικη απο εναν γνωστο reflower/μαστροχαλαστη, και μετα απο λιγο καιρο την ειδα αγγελια να την ξαναπουλαει. Ελπιζω να μην ειναι η ιδια... 2
nikos903 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Αν και όντως βρωμάει η δουλειά για μητρική κάνε 2-3 τέστ. Πρώτα απο όλα ρεύμα δίνουν οι USB? Δηλαδή αν βάλεις ένα ανεμιστήρα απάνω τους ή κάποιο USB drive ανάβουν λαμπάκια; Μετά, απάνω στην μητρική ακριβώς πίσω απο τις USB έχει κάτι τσιπάκια, όλα φαίνονται καλά ε; Αυτό που δεν βλέπει τον δίσκο, δοκίμασες να βάλεις κάποιον IDE? Μπούταρες απο CD? (πχ hirens boot cd). Αν θες να δεις αν έχει γίνει reflow βγάλε τις ψήκτρες και θα φανεί, αν δεν βγάζεις άκρη ανέβασε μια φώτο εδώ να δούμε. Κάποια κάρτα PCI-IDE-SATA δεν έχεις να υποθέσω ε;
jimakos234 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Αν και όντως βρωμάει η δουλειά για μητρική κάνε 2-3 τέστ. Πρώτα απο όλα ρεύμα δίνουν οι USB? Δηλαδή αν βάλεις ένα ανεμιστήρα απάνω τους ή κάποιο USB drive ανάβουν λαμπάκια; Μετά, απάνω στην μητρική ακριβώς πίσω απο τις USB έχει κάτι τσιπάκια, όλα φαίνονται καλά ε; Αυτό που δεν βλέπει τον δίσκο, δοκίμασες να βάλεις κάποιον IDE? Μπούταρες απο CD? (πχ hirens boot cd). Αν θες να δεις αν έχει γίνει reflow βγάλε τις ψήκτρες και θα φανεί, αν δεν βγάζεις άκρη ανέβασε μια φώτο εδώ να δούμε. Κάποια κάρτα PCI-IDE-SATA δεν έχεις να υποθέσω ε; οι δισκοι φαινονται στο bios, αλλα μεχρι εκει. usb λειτουργει μονο ενα και αυτο ειναι του κουτιου.Απο τα πισω φαινεται να παιρνουν ρευμα αρχικα (δοκιμασα usb stick που αναβει) και μετα απο 2-3 δευτερολεπτα τιποτα. επισςης ουτε το ethernet φαινεται να λειτουργει. @Sheogorath μπορεις να μου πεις σε pm για ποιον λες?
nikos903 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Απο το bios βάλε first boot το CD και όλα τα άλλα disabled, μετά βάλε hirens boot cd μέσα και δοκίμασε. Αν μπει μπες με mini windows xp να τρέξεις οτι δοκιμές θες.
jimakos234 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Απο το bios βάλε first boot το CD και όλα τα άλλα disabled, μετά βάλε hirens boot cd μέσα και δοκίμασε. Αν μπει μπες με mini windows xp να τρέξεις οτι δοκιμές θες. Λοιπον μετα απο αρκετες δοκιμες τσiμπησα μια p5k εκτος της P5b deluxe που ειχα. Δεν ξερω ποσο γκαντεμης ειμαι αλλα τελικα εβγαλα το πορισμα (2 σε 1): -1 απο τα 4 ram sticks εχει θεμα καθως φαινεται σαν 1 Gb αντι για 2 και δεν περναει το memtest - Στην p5b deluxe δεν λειτουργει καθολου το Backpanel, φαινεται σαν να παιρνουν ρευμα στιγμιαια και μετα τιποτα. Παλι καλα η p5k ειναι κομπλε και κανω εκει την δουλεια μου με 2 απο τα 4 στικακια. Γινεται να χρησιμοποιησω 3/4 sticks χωρις dual channel?
nikos903 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Στην deluxe τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι, θέλει ηλεκτρονικό να δει τι πρόβλημα έχει, πράγμα που δεν θα έλεγα οτι αξίζει για 775 μητρική.... Πάντως αυτό το παίρνει για λίγο ρεύμα και μετά κόβεται φέρνει λίγο σε πρόβλημα τροφοοδοσίας κανενός ολοκληρωμένου (χαλασμένοι πυκνωτές δηλαδή ή κάτι παρεμφερές) ή κάτι βραχυκυκλώνει και η μητρική κόβει για να μην τα κάψει όλα. Θέλει πάγκο και υπομονή... Τώρα για τα 3 dimms ναι, δεν έχεις θέμα, τρέχει κανονικά απλά χάνεις το Dual Channel, τα GB όμως υπάρχουν κανονικά. 1
jimakos234 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 θα την βγαλω στο σφυρι κανενα 10 ευρω για οποιον θελησει να ασχοληθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα