KirJ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα,Ενδιαφέρομαι να χτίσω ένα δυναμικό σύστημα το οποίο θα είναι για games, παραγωγή μουσικής και βίντεο. Επομένως το σύστημα θα πρέπει να έχει δυνατό επεξεργαστή και η μητρική να το στηρίζει. Έχω κάνει έρευνα αγοράς και έλεγα να πάω i7 6700k μήπως και κάνω overclock μελλοντικά εφόσον δεν είχα ποτέ πύργο δικό μου να πειραματιστώ και να ασχοληθώ... Είχα ακούσει για την 7η γενιά αλλά τώρα βγήκε η cabylake. Διαβάζοντας σε άρθρα ξένα και ελληνικά αλλά και εντυπώσεις και τεστ οι 2 επεξεργαστές δεν έχουν μεγάλη διαφορά ειδικά στα games καμιά και λίγο ελάχιστα πάλι ο 7700k ξεπερνάει για λίγο τον προκάτοχό του το performance αλλά ανεβάζει θερμοκρασίες. Το ερώτημά μου είναι επειδή δεν ξέρω τις τιμές που θα έρθουν Ελλάδα, να πάρω τον 6700k ή τον 7700k και γιατί? Επίσης όποιον πάρω πρέπει να πάρω και αντίστοιχη μητρική z170 ή z270 που οι z270 τώρα βγήκαν αλλά τιμές δεν ξέρουμε και ειδικά για Ελλάδα. Και τα 2 συστήματα θα είναι δυνατά αλλά πιστεύω πως αν δεν έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση και έχει διαφορά στην τιμή να πάω 6700k και z170 που θα πέσουν οι τιμές και θα έρθει και πιο οικονομικά από το να πάρω τη νέα σειρά και να πληρώσω μπορεί και 100 και 150 παραπάνω τα οποία θα τα έβαζα για καλύτερη κάρτα γραφικών...όποιος έχει κάποια άποψη ας απαντήσει να μου πει την γνώμη του να με βοηθήσει και να με κατατοπίσει.Σας ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 μεταφερεται στην σωστη ενοτητα.παρακαλω να προσεχουμε που ανοιγουμε ενα θεμα.
kioukiou800 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Πάρε τον 6700k, δεν έχει ουσιαστική διαφορά με τον 7700k....Ειναι και πιο φτηνος με την κυκλοφορία του 7700k...Και καλό θα την να αγόραζες ανεμιστήρα τύπου tower για να ειναι εξασφαλισμένο το αυτόματο overclocking! 1
LambisElef Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Αν θες σοβαρή πρόταση συμπλήρωσε τη φόρμα αγοράς. Πάρε τον 6700k, δεν έχει ουσιαστική διαφορά με τον 7700k....Ειναι και πιο φτηνος με την κυκλοφορία του 7700k...Και καλό θα την να αγόραζες ανεμιστήρα τύπου tower για να ειναι εξασφαλισμένο το αυτόματο overclocking! Το αυτόματο OC είναι αρκετά καταστροφικό, συνήθως οι μητρικές δίνουν πολύ παραπάνω ρεύμα από το απαιτούμενο, ειδικά τα προγράμματα που τρέχουν πάνω στο λειτουργικό σύστημα είναι ακόμα χειρότερα. Ο i7 7700k θεωρητικά υποστηρίζει περισσότερο OC από τον i7 6700k, αφού έχει μικρότερο TDP. Μάλιστα ένας overclocker πέτυχε τα 7GHz με 2 πυρήνες ανοιχτούς, πράγμα αξιοσημείωτο. Εγώ στη θέση σου θα περίμενα λίγο να δω και τους ZEN, βέβαια αν δεν κάνω λάθος Μάρτιο θα βγουν στην αγορά. Το τελευταίο ας το επιβεβαιώσει κάποιος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα