Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικα αυτο που ισχυει στα ακουστικα συγκεκριμενα ειναι το εξης:

Ακουστικα των 50 ευρω με ακουστικα των 200 ευρω εχουν μεγαλη διαφορα. Απο 200 και πανω ειτε οι διαφορες ειναι αμελητεες ειτε κοστολογουνται τοσο λογω μαρκετινγκ πχ beats by dre. Και η senheiser και η audio technica, και ολες οι εταιρειες γενικα εχουν marketing.

Επισης μπορει οντως να χρησιμοποιουν επαναστατικες τεχνολογιες και υλικα τα οποια οντως αξιζουν για 700 ευρω, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η ποιοτητα ηχου που αποδιδουν διαφερει απο αυτη των 200 ευρω.

Πραγματικα τα audio technica ath50 κανουν 150 ευρω και ειναι τα καλυτερα ακουστικα που μπορει να παρει καποιος. Οποιο αλλο και να παρεις, ακομα και με 400 ευρω δεν θα καταλαβεις την διαφορα..

Αυτο που γραφεις δεν ισχυει μονο στα ακουστικα, ισχυει γενικα στον high end ηχο (και οχι μονο).

Σε επιπεδα high end για 5% πανω σε ποιοτητα πληρωνεις πολλαπλασια σε χρηματα (μπορει 40%-50%, ισως και παραπανω).

Και βεβαια οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που λιγοι μπορουν να τις ακουσουν...!!!

• Like 1
Δημοσ.

βασικα απορω πως ο ts καταλαβε οτι ειναι σε προσφορα...?προσωπικα αν τα εβλεπα θα γελαγα και θα ελεγα μας κοροιδευουν εδω :)

επισης η φοτο του @Questioner με τον ανδρεα τον ανεργο με το κειμενο της "προσφορα" ειναι το απoλυτο contrast

• Like 5
Δημοσ.

Προσφορά για ελάχιστους και σίγουρα όχι γι αυτούς που μπαίνουν εδώ μέσα για να δουν προσφορές και να γλυτώσουν 10 -20 - 30 ευρώ. Το hifi από ένα σημείο και μετά απευθύνεται σ αυτούς που τους περισσεύουν τα μπικικίνια και τα έχουν για πέταμα. 

Πλάκα πλάκα αν τα φορέσεις αυτά στο δρόμο θα φοβάσαι μη σου κόψουν το κεφάλι για να τα πάρουν.

• Like 1
Δημοσ.

Τα συγκεκριμένα ειναι κορυφαια, legit audiophile quality οπως εχω διαβασει απο users δεν ειναι φουμαρα marketing, αλλα απευθύνονται σε συγκεκριμενο κοινο. Δυστυχως δεν τα εχω δοκιμασει και ουτε προκειται ποτε, αν μου περισσευαν θα τα αγοραζα παντως.. :P

Δημοσ.

Πολύ καλή τιμή (αν ισχύει) και εξαιρετικά για την κατηγορία τους,αλλά εκτός της ελληνικής πραγματικότητας.

Kαι φυσικά δεν είναι ακουστικά ούγε για να βγεις έξω στο δρόμο αφού είναι open,αλλά ούτε για να τα βάλεις πάνω στην onboard realtek ή στο κινητό.Χρειάζονται και ανάλογης ποιότητας dac/amp για να αποδώσουν όπως πρέπει.

Επίσης δεν είναι on-ear,αλλά over ear.

• Like 4
Δημοσ.

Για να εχεις ακουστικα των 1200ε (η των 700ε με την προσφορα) πρεπει να εχεις και συστημα ηχου που να κοστιζει δεκα φορες αυτα αν οχι παραπανω, οσοι εχουν κατι τετοιο (φανταζομαι πραγματικα ελαχιστοι που δεν νομιζω να κοιταξουν τα 500ε διαφορα στην τιμη) πολυ πιθανον να ακουσουν διαφορα.

• Like 2
Δημοσ.

Μου θύμισε μια ιστορία από τα παλιά, όταν ήμουν μικρός, επί δραχμής με βασικό μισθό 150 χιλ. δραχμές.
Σε κεντρικό αθηναϊκό κατάστημα με Hi-Fi βλέπω στη βιτρίνα ένα ζευγάρι ακουστικά με τιμή 1,5 εκατομμύριο δραχμές! Είχα μείνει άφωνος και τα κοίταζα. Δεν πίστευα πως είχαν βάλει τέτοιο ταμπελάκι σε ακουστικά. Ήταν σαν πρωταπρολιάτικο αστείο.

Υ.Γ. Έτσι όπως πάμε δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε εδώ μέσα και καμιά Φερράρι σε τιμή ευκαιρίας.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Καποτε δουλευα επι δραχμης τεχνικος σε καταστημα/αντιπροσωπια πολυ γνωστης εταιριας στο κεντρο που πωλουσε και ακουστικα... Τι μου θυμισες και εσυ τωρα... :)

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι high end headphones για "μια ζωη" δεν καταλαβαινω που ειναι το τοσο περιεργο στην τιμη? Ναι ειναι απαγορευτικα για τον μεσο user αλλα οποιος τα εχει και ειναι audiophile ειναι ευκαιρια να τα παρει, αντιστοιχα κατι τιμες TV 2k πχ σε προσφορα ειναι φυσιολογικο οπως και τα iphone??

"Iphone 7+ 128gb μονο 800ε απο 1000 [ΤΕΛΟΣ]"

:-D

• Like 6
Δημοσ.

Απλα επειδη τετοιου ειδους αντικειμενα ενδιαφερουν ισως 1 στα 10.000.000 φαινεται καπως αστεια η προσφορα

Βλεπω καθημερινα ατομα που καθονται στα 5 μετρα αποσταση και ακους αυτο που ακουνε

Δεν ξερω αυτα κατα ποσο καλυτερα ειναι απο πλευρας βλαβης της ακοης

γιατι ξερω οτι  οσοι χρησιμοποιουν ακουστικα πανω απο 1 ωρα τη μερα και πανω απο το 60% της εντασης ειναι υποψηφιοι για σοβαρα προβληματα στην ακοη τους

• Moderators
Δημοσ.

Εφυγαν τα ποστς που τρολαραν (εγω πιστευω "χιουμοριζαν") την προσφορα μιας και δεν προσεφεραν κατι περα απο χιουμορ, χιουμορ που ομως ενοχλουσε οπως φανηκε 2-3 ατομα. Που ισως εχουν ενα δικιο, ετσι εγινε πραγματικοτητα η... επιθυμια τους.

Μην κανετε παρακαλω αλλα ποστς του στυλ "πηρα 2", "μου λειπουν 5 ευρω" κλπ και ξανασβηνουμε... :)

• Like 3
Δημοσ.
Το σημαντικοτερο σε μια τετοια αγορα παντως ειναι να ακουσεις το ακουστικο με δικη σου πηγη-ενισχυτη.

Για να κανεις κατι τετοιο θα πρεπει να προσεγγισεις το καταστημα σαν πελατης. Τα λεφτα ειναι πολλα.

Δεν θα επαιρνα απο το internet ακουστικα τοσο ακριβα χωρις να ξερω πως ακουγονται.

Το συγκεκριμένο κατάστημα πάντως είναι πολύ γνωστό, και έχει πολλά ακουστικά για δοκιμή τα περισσότερα απο τα οποία έχουν 200+ ευρώ.

Πραγματικα τα audio technica ath50 κανουν 150 ευρω και ειναι τα καλυτερα ακουστικα που μπορει να παρει καποιος. Οποιο αλλο και να παρεις, ακομα και με 400 ευρω δεν θα καταλαβεις την διαφορα..

Καλά τα ath 50x (τα πήρα την προηγούμενη βδομάδα), αλλά μην τα συγκρίνουμε με πιο ακριβά ακουστικά, ειιδικά με τα HD800 (τα οποία δεν τα χω ακούσει). Δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα audiophile forums ΔΕΝ τα προτείνουν.

Δημοσ.

Εμενα προσωπικά δεν με ενόχλησε καθολου το χιουμορ παντως, καταλαβαίνω οτι για τους περισσοτερους(και για εμενα φυσικα) ειναι αδιαφορα ακομα και αν ζουσαμε σε πλουσια χωρα και ειναι λογικη αυτη η αντιδραση. Επρεπε να πουμε και την αντιθετη αποψη ομως.. :P

Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει τοσο ακριβα ακουστικα για να ξερω αν μπορω να τα ξεχωρισω απο αυτα των 200-250ε η οχι ουτε αν αξιζουν πραγματικα τα hd800, θυμαμαι καποια reviews στο head-fi τα εκθειαζαν ως το "end-game" και καποια αλλα τα εκραζαν.

Δημοσ.

Δεν έχω άποψη για τα συγκεκριμένα, αλλά ο χώρος του hi-fi είναι γνωστός για την πώληση φουμάρων και την συχνότατη αποτυχία των audiophiles να διαχωρίσουν δήθεν ανώτερα προϊόντα και ηχογραφήσεις από πολύ κατώτερα όταν διενεργούνται blind tests. Θα είναι κρίμα να πάρει κάποιος ακουστικά των 1000 ευρώ και να μην μπορεί να τα ξεχωρίσει από άλλα των π.χ. 50 ευρώ σε blind test.

Φυσικά αυτοί που πουλάνε τα ακουστικά και τα καλώδια των 1000 ευρώ, διαφωνούν κάθετα :D

Η Harman Kardon, μητρική της AKG, έχει κάνει πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα τυφλά τεστ με ακουστικά(και προσομοίωση ακουστικών) και απέδειξε ότι τα πραγματικά υψηλής ποιότητας σετ όπως π.χ. τα planar της Audeze παίζουν όντως καλύτερα. Τόσο με εκπαιδευμένους στον ήχο ακροατές όσο και με απλό κόσμο. Ακόμα και απαίδευτοι άνθρωποι έδειχναν μεγαλύτερη προτίμηση στον πιο φλάτ και φυσικό ήχο.

Εδώ είναι η έρευνα του Dr Sean Olive(επικεφαλής έρευνας της Harman) μαζί με το blog του όπου παρουσιάζει τις εργασίες του. Σημειωτέον, ότι οι δοκιμές του έβγαλαν πρώτα σε προτίμηση ξένα προϊόντα. Πρακτικά έγιναν για άλλο σκοπό, αλλά εμμέσως αποδεικνύουν την υποκειμενική ανωτερότητα των ποιοτικών ακουστικών.

http://seanolive.blogspot.gr/

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16343460/Relationship%20between%20Perception%20and%20Measurement%20of%20Headphone%20Sound%20Quality.key.pdf

Τα κορυφαία μοντέλα ακουστικών είναι κατά 99% ανοικτά όπως τα HD800.

Αυτό γίνεται γιατί τα ανοικτά σχέδια δεν έχουν επιστροφή ήχου από κάποιο κέλυφος. Πράγμα με τεράστια επίπτωση στον ήχο.

Όποιος έχει ακούσει κορυφαία ανοικτά ακουστικά(με λυμένο το πρόβλημα του αδύναμου μπάσου που συνήθως μαστίζει αυτή την κατηγορία) σε games με virtual surround δεν θέλει ούτε να φτύσει Razer και συναφή gaming.

Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει τοσο ακριβα ακουστικα για να ξερω αν μπορω να τα ξεχωρισω απο αυτα των 200-250ε η οχι ουτε αν αξιζουν πραγματικα τα hd800, θυμαμαι καποια reviews στο head-fi τα εκθειαζαν ως το "end-game" και καποια αλλα τα εκραζαν.

Κάθε χρόνο το avclub.gr διοργανώνει μια έκθεση όπου μπορείς να πας και να ακούσεις, αν είσαι Αθήνα. Απλά για να δεις πως παίζουν τονικά τα διάφορα σετ, γιατί υπάρχει βαβούρα σε τέτοιες εκθέσεις.

Τα HD800 έχουν ένα πρόβλημα συντονισμού στα μεσαίες προς υψηλές νότες(5Khz) που κάνει τον ήχο πολύ επιθετικό σε πριμάτη μοντέρνα μουσική. Εξ ου και οι βλακείες που διάβαζες ότι χρειάζονται κάποιον πανάκριβο, μαγικό ενισχυτή για να παίξουν καλά. Κατά προτίμηση λαμπάτο, που θα έκρυβε το ελάττωμά του με τα δικά του ελαττώματα. Το πρόβλημα λύνεται σωστά μόνο με EQ ή και μόντες.

Κατά τ'αλλα έχουν άψογη ευκρίνεια, αν και τα πρίμα τους είναι πιο δυνατά από τον μέσο όρο. Η τιμή της προσφοράς είναι λογική για ένα τέτοιο σετ.

σημείο και μετά απευθύνεται σ αυτούς που τους περισσεύουν τα μπικικίνια και τα έχουν για πέταμα. 

Αυτά τα προϊόντα αντέχουν δεκαετίες προσεκτικής χρήσης. Άσχετα αν οι καμμένοι αλλάζουν συνέχεια ηχοσυστήματα. Μια κάρτα γραφικών πόσο θα αντέξει; Πόσο θα τις επιτρέψουν οι πλασματικές απαιτήσεις των κακογραμμένων παιχνιδιών να αντέξει;

• Like 8
Δημοσ.

Τα κορυφαία μοντέλα ακουστικών είναι κατά 99% ανοικτά όπως τα HD800.

Αυτό γίνεται γιατί τα ανοικτά σχέδια δεν έχουν επιστροφή ήχου από κάποιο κέλυφος. Πράγμα με τεράστια επίπτωση στον ήχο.

Όποιος έχει ακούσει κορυφαία ανοικτά ακουστικά(με λυμένο το πρόβλημα του αδύναμου μπάσου που συνήθως μαστίζει αυτή την κατηγορία) σε games με virtual surround δεν θέλει ούτε να φτύσει Razer και συναφή gaming.

Μιας και γνωριζεις καποια πραγματα, ποια ειναι τα ανοιχτου τυπου ακουστικα που εχουν καλο μπασο?

Απο οτι καταλαβα, και τα HD-800 εχουν τα πριμα να υπερισχυουν... Το μπασο τους ειναι αρκετο?

Προσωπικα εχω τα HD-449, τα εχω μονταρει (bass mod) και εχουν "ανοιξει" σε ολο το φασμα. Μολις απεκτησα τα HD-598cs απο US, αλλα προτιμω τα HD-449 μονταρισμενα λογω μπασου, κι ας ειναι σαφως ανωτερο μοντελο το HD-598cs. Βεβαια, τα τελευταια ακομα δεν εστρωσαν... Δε ξερω αν θα τα κρατησω. Εξεραιτικο soundstage, αλλα μου λειπει καπως το μπασο των μονταρσμενων 449. Υποψιαζομαι πως και τα HD-598cs σηκωνουν μοντα, αλλα αμα δε τα ανοιξω δεν θα το διαπιστωσω ποτε.

Μιλαω για κλειστου τυπου παντα. Για ανοιχτου, εχω βολευτει πανω απο 10 χρονια με τα HD-497 (για movies) προσθετοντας λιγο μπασο απο την TV. Αξεπεραστα και, αν και ανοιχτου τυπου, δε χρειαζονται ενισχυτη (32Ω).

Για μουσικη απο PC, tablet, phone, HD-449 μονταρισμενα χωρις eq, χωρις ενισχητη. Ο ηχος καταπληκτικος, αλλα μονο για bassheads.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...