Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι είχαν κάνει αίτηση Οκτώβρη άνοιξε πάλι η επιλογή για νέα αίτηση αφού έχει συμπληρωθεί 6μηνο,

Γενικά κάντε ένα τσεκάρισμα για να μην χάσετε καμιά πληρωμή..

..και κάτι άλλο μην ανοίγετε 45 καινούρια θέματα για το KEA δεν θα βρίσκουμε άκρη σε λίγο..

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση, δικαιουμαι ΚΕΑ και το παιρνω απο τον Ιανουαριο. Μεσα στον χρονο εχω προγραμματισει να κανω καποια μεροκαματα καπου στα 4-5 μεχρι τον Οκτώβρη που δεν με βγαζουν μισθολογικα εξω απο το ΚΕΑ. Επειδη στον κλαδο μου δεν υπαρχει εργοσημο θα με εχουν με προσληψη-απολυση διαρκειας 1 ημερας (με μισθο κατω απο 100 ευρω αν παιζει ρολο αυτο καπου). Ποια ειναι η διαδικασια για να μην χασω τις πληρωμες; 

Φανταζομαι οτι θα πρεπει μετα απο καθε απολυση να γραφομαι ΟΑΕΔ για να ισχυει η ανεργια και απο εκει και περα να κανω παλι αιτηση καθε φορα για ΚΕΑ; Για παραδειγμα τα μεροκαματα θα ειναι 5/7, 10/7, 8/9, 25/10 οποτε μιλαμε για τετοια διαστηματα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, snik είπε

Να κανω μια ερωτηση, δικαιουμαι ΚΕΑ και το παιρνω απο τον Ιανουαριο. Μεσα στον χρονο εχω προγραμματισει να κανω καποια μεροκαματα καπου στα 4-5 μεχρι τον Οκτώβρη που δεν με βγαζουν μισθολογικα εξω απο το ΚΕΑ. Επειδη στον κλαδο μου δεν υπαρχει εργοσημο θα με εχουν με προσληψη-απολυση διαρκειας 1 ημερας (με μισθο κατω απο 100 ευρω αν παιζει ρολο αυτο καπου). Ποια ειναι η διαδικασια για να μην χασω τις πληρωμες; 

Φανταζομαι οτι θα πρεπει μετα απο καθε απολυση να γραφομαι ΟΑΕΔ για να ισχυει η ανεργια και απο εκει και περα να κανω παλι αιτηση καθε φορα για ΚΕΑ; Για παραδειγμα τα μεροκαματα θα ειναι 5/7, 10/7, 8/9, 25/10 οποτε μιλαμε για τετοια διαστηματα.

Νομιζω με 70 αν θυμαμαι καλα μεροκαματα τον χρονο δεν χανεις καν την καρτα ανεργιας αλλα θα πρεπει να ενημερωνεις τον ΟΑΕΔ.Πηγαινε και ρωτα λεπτομερειες γιατι εκει μεσα δυσκολα βγαζεις ακρη. Οποτε κανεις αυτο με τον ΟΑΕΔ και εντος 15 ημερων απο την καθε πληρωμη ενημερωνεις την πλατφορμα του ΚΕΑ. Και σου μειωνει το αντιστοιχο ποσο.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Η αίτηση της μαμάς μου για το  ΚΕΑ ακυρώθηκε καθώς παρόλο που πήγαμε εντός της προθεσμίας να δηλώσουμε το επίδομα Α21, ο υπάλληλος εκεί μας είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει και θα πρέπει να ξανακάνουμε μια προσπάθεια για να υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση μετά τις 10 Απριλίου καθώς υπάρχουν και άλλες οικογένειες με αυτό το πρόβλημα. Σας έτυχε κάτι παρόμοιο; 

Επίσης, γνωρίζετε αν η αίτηση αγωγής διαζυγίου γίνεται δεκτή για την αίτηση του ΚΕΑ σε συνδυασμό με την υποβολή ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης; 

Δημοσ.

Καλησπερα. Ξερεις κανεις αν ΟΝΤΩΣ ακυρωνεται η αιτηση του ΚΕΑ αμα δεν βγαλεις καρτα ανεργιας εντος της προθεσμιας;

Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Κοινή δήλωση με τον ίδιο αριθμό ΔΕΗ πως κάνω; Επίσης πως διορθώνω τη διεύθυνση, που ενώ την έχω φτιάξει μέσω ΤΑΞΙΣ, επιμένει να τη βγάζει λάθος;

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους, και καλώς ήρθα

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωσή μου γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Θα είμαι όσο πιο περιεκτικός γίνεται.

Πληρώ όλα τα κριτήρια του προγράμματος για μισθούς, ηλικίες κλπ, αλλά έχω κολλήσει στα δικαιολογητικά που μου ζητάει.

Μέχρι στιγμής (μέχρι και σήμερα) ήμουν/είμαι φιλοξενούμενος (στους γονείς μου) και σκέφτομαι να πάω σε ενοίκιο με τη βοήθεια του προγράμματος, αλλά στο ΦΕΚ Τεύχος Β 2281/15-06-2018, Άρθρο 5 (απαιτούμενα δικαιολογητικά), Παράγραφος 1, μου ζητάει να προσκομίσω μισθωτήριο από την ενοικιαζόμενη κατοικία που να τεκμηριώνει την διαμονή μου για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από το μήνα υποβολής της αίτησής μου.

Αυτό που κατάλαβα λοιπόν, είναι ότι θα πρέπει να περάσω ένα εξάμηνο σε ενοίκιο χωρίς το ΚΕΑ, για να το δικαιούμαι αργότερα. Είναι σωστό το συμπέρασμά μου ή κάπου το έχασα;

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, z_factor είπε

Γειά χαρά σε όλους, και καλώς ήρθα

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωσή μου γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Θα είμαι όσο πιο περιεκτικός γίνεται.

Πληρώ όλα τα κριτήρια του προγράμματος για μισθούς, ηλικίες κλπ, αλλά έχω κολλήσει στα δικαιολογητικά που μου ζητάει.

Μέχρι στιγμής (μέχρι και σήμερα) ήμουν/είμαι φιλοξενούμενος (στους γονείς μου) και σκέφτομαι να πάω σε ενοίκιο με τη βοήθεια του προγράμματος, αλλά στο ΦΕΚ Τεύχος Β 2281/15-06-2018, Άρθρο 5 (απαιτούμενα δικαιολογητικά), Παράγραφος 1, μου ζητάει να προσκομίσω μισθωτήριο από την ενοικιαζόμενη κατοικία που να τεκμηριώνει την διαμονή μου για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από το μήνα υποβολής της αίτησής μου.

Αυτό που κατάλαβα λοιπόν, είναι ότι θα πρέπει να περάσω ένα εξάμηνο σε ενοίκιο χωρίς το ΚΕΑ, για να το δικαιούμαι αργότερα. Είναι σωστό το συμπέρασμά μου ή κάπου το έχασα;

Με τη λογική του ΚΕΑ, αυτό το συμπέρασμα βγαίνει, ότι θα πρέπει να περιμένεις 6 μήνες στο ενοίκιο, αφού και για τους μισθούς δεν τους ενδιαφέρει αν δουλεύεις τώρα, αλλά τι έκανες τους τελευταίους 6 μήνες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πας στην υπηρεσία πρόνοιας του δήμου σου, οπότε πήγαινε εκεί και δες τι θα σου ζητήσουν. Αυτοί έχουν τον τελικό λόγο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2019 στις 10:06 ΜΜ, artist1 είπε

Καλησπερα. Ξερεις κανεις αν ΟΝΤΩΣ ακυρωνεται η αιτηση του ΚΕΑ αμα δεν βγαλεις καρτα ανεργιας εντος της προθεσμιας;

ΝΑΙ πανε μαζι οταν εισαι ανεργος!

Εγω να κανω μια αλλη ερωτηση. Αν καποιος ανεργος που παιρνει το ΚΕΑ τον πιασει το ΣΔΟΕ και τον γραψει για ελευθερο επαγγελμα-μαυρα! περα απο το προστιμο που θα φαει.. θα του ζητηση το κρατος και επιστροφη του ΚΕΑ!!!?????

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gia_nnis είπε

ΝΑΙ πανε μαζι οταν εισαι ανεργος!

Εγω να κανω μια αλλη ερωτηση. Αν καποιος ανεργος που παιρνει το ΚΕΑ τον πιασει το ΣΔΟΕ και τον γραψει για ελευθερο επαγγελμα-μαυρα! περα απο το προστιμο που θα φαει.. θα του ζητηση το κρατος και επιστροφη του ΚΕΑ!!!?????

Άγνωστο !

Δημοσ.

Το επίδομα στέγασης πρέπει να δηλωθεί στην αίτηση του ΚΕΑ στα "Άλλα επιδόματα";  Για τους τελευταίους 6 μήνες το επίδομα είναι 210€ και το ΚΕΑ από τα 200€ πέφτει στα 165€. Και θα πρέπει να γίνεται τροποποίηση κάθε μήνα με το νέο ποσό των συνολικών επιδομάτων;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...