Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά αν δεν είναι νόμιμα στην χώρα δεν παίρνουν κεα.

Aν εχουν παρει την υπηκοοτητα ρωτησα.

Δημοσ.

Δε χρειαζεται υπηκοοτητα.

Θεωρητικα ενας οικονομικος μεταναστης (εκτος ΕΕ) δε μπορει να πληροι και τα κριτηρια για το ΚΕΑ και τα κριτηρια για αδεια παραμονης.

Δημοσ.

Ιθαγένεια παίρνουν τα παιδιά δεύτερης γενιάς και αυτά που γεννήθηκαν εδώ. Για τους υπόλοιπους ισχύει πως όσοι ζούν πολλά χρόνια στην Ελλάδα νόμιμα και αδιάλλειπτα (νομίζω 10 συνεχόμενα έτη είναι το minimum) μπορούν να κάνουν αίτηση για πολιτογράφηση. Διαρκεί καμιά τετραετία η διαδικασία και δεν είναι σίγουρο ότι θα την πάρουν.

Για το ΚΕΑ απαιτείται διαβατήριο και άδεια διαμονής σε ισχύ. Για να μπορεί ένας μετανάστης να ανανεώνει την άδεια διαμονής, θα πρέπει να έχει έναν ελάχιστο αριθμό ενσήμων (ο οποίος είναι αρκετά υψηλός) και ασφάλιση (όχι ιδιωτική). Ως εκ τούτου, τα περί "ο πακιστανός που δουλεύει μαύρα θα πάρει ΚΕΑ ενώ εγώ όχι" είναι άτοπα.

Δημοσ.

Ο αδερφός μου προσπάθησε να κάνει αίτηση και ενώ είναι άνεργος με κάρτα ΟΑΕΔ εδώ και 2 χρόνια, στο πεδίο "Μισθοί" του εμφανίζει αυτόματα ένα ποσό περίπου 1.000 ευρώ που φυσικά ΔΕΝ έχει λάβει αφού είναι άνεργος! :confused: Που πρέπει να απευθυνθεί για να εξακριβωθεί που οφείλεται το λάθος;

Δημοσ.

Ο αδερφός μου προσπάθησε να κάνει αίτηση και ενώ είναι άνεργος με κάρτα ΟΑΕΔ εδώ και 2 χρόνια, στο πεδίο "Μισθοί" του εμφανίζει αυτόματα ένα ποσό περίπου 1.000 ευρώ που φυσικά ΔΕΝ έχει λάβει αφού είναι άνεργος! :confused: Που πρέπει να απευθυνθεί για να εξακριβωθεί που οφείλεται το λάθος;

Δεν είναι ο μόνος και μένα και σε πολλούς άλλους το βγάζει λάθος, πρέπει να πάει στον δήμο του στην πρόνοια.

• Like 1
Δημοσ.

Ο αδερφός μου προσπάθησε να κάνει αίτηση και ενώ είναι άνεργος με κάρτα ΟΑΕΔ εδώ και 2 χρόνια, στο πεδίο "Μισθοί" του εμφανίζει αυτόματα ένα ποσό περίπου 1.000 ευρώ που φυσικά ΔΕΝ έχει λάβει αφού είναι άνεργος! :confused: Που πρέπει να απευθυνθεί για να εξακριβωθεί που οφείλεται το λάθος;

Μηπως μενει με τους γονεις σας η καποιον αλλον που εχει μισθο?

• Like 1
Δημοσ.

Μηπως μενει με τους γονεις σας η καποιον αλλον που εχει μισθο?

Και πάλι όμως το ποσό δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Άλλωστε απ' ότι ξέρω το συγκεκριμένο πεδίο παίρνει απ' ευθείας από το taxis τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τον κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά. Γι' αυτό και τα μέλη ενός νοικοκυριού ναι μεν πρέπει να κάνουν από κοινού αίτηση αλλά προηγουμένως συμπληρώνουν το κάθε ένα ξεχωριστά τα στοιχεία τους. Πολύ παράξενο...  :huh:

• Like 1
Δημοσ.

Ανεργος (με επιδομα ανεργιας 436€ το μηνα) με δυο παιδια, κοπηκε απο το ΚΕΑ.
Εργαζομενος με δυο παιδια με μισθο 660€ (δηλωνει τα 256€ - ηξερε τι εκανε) παιρνει το επιδομα κανονικα.
Δεν βρισκεις ακρη..
Το ΚΕΑ δημιουργηθηκε με τετοιο τροπο για να μην μπορει να το παρει το μεγαλυτερο κομματι του πληθυσμου που εχει αναγκη.

Δημοσ.

Ανεργος (με επιδομα ανεργιας 436€ το μηνα) με δυο παιδια, κοπηκε απο το ΚΕΑ.

Εργαζομενος με δυο παιδια με μισθο 660€ (δηλωνει τα 256€ - ηξερε τι εκανε) παιρνει το επιδομα κανονικα.

Δεν βρισκεις ακρη..

Το ΚΕΑ δημιουργηθηκε με τετοιο τροπο για να μην μπορει να το παρει το μεγαλυτερο κομματι του πληθυσμου που εχει αναγκη.

Ο άνεργος αν δεν έπαιρνε επιδομα θα έπαιρνε το κεα η αν έπαιρνε λιγότερο από 400 θα του έδιναν την διαφορά.

Ο Άλλος προφανώς και κλέβει το κράτος, εννοείται αν τον πιάσουν θα του τα ζητάνε πίσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Με τέτοιο τρόπο για να φτάνουν τα λεφτά. Υπάρχει ένα Χ διαθέσιμο ποσό και δεν θέλουν να το ξεπεράσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα, Ήθελα απλά να κάνω μια ερώτηση για το αν κάποιος ξέρει ποιο τελευταίο 6μινο θα κοιτάξουνε.

Κανονικά οι αιτήσεις ήτανε να ξεκινήσουν στισ 1-1 αλλα τελικά τώρα που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο θα είναι πάλι το εισόδημα 6-12ο μίνα του 2016 ή θα πιάσει και τον Ιανουάριο του 2017? ο λογιστής μου είπε οτι δεν γίνεται να δούνε το εισόδημα του 2017 αλλα μόνο το 2016.

Με ενδιαφέρει να ξέρω για προσωπικούς λόγους. αν είναι να πιάνει και το 2017 δεν θέλω να κάνω την αίτηση.

Δημοσ.

Το ίδιο διαθεσιμο ποσο θα μπορουσε να μοιραστει σε περισσότερους .Θεμα πολιτικης.

Ναι αλλά έτσι θα έπαιρνε ο καθένας λιγότερα.

Καλησπέρα και απο εμένα, Ήθελα απλά να κάνω μια ερώτηση για το αν κάποιος ξέρει ποιο τελευταίο 6μινο θα κοιτάξουνε.

Κανονικά οι αιτήσεις ήτανε να ξεκινήσουν στισ 1-1 αλλα τελικά τώρα που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο θα είναι πάλι το εισόδημα 6-12ο μίνα του 2016 ή θα πιάσει και τον Ιανουάριο του 2017? ο λογιστής μου είπε οτι δεν γίνεται να δούνε το εισόδημα του 2017 αλλα μόνο το 2016.

Με ενδιαφέρει να ξέρω για προσωπικούς λόγους. αν είναι να πιάνει και το 2017 δεν θέλω να κάνω την αίτηση.

Υπολογίζει εξι μηνες πίσω το εισόδημα απο τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.
  • Like 1
Δημοσ.

Υπολογίζει εξι μηνες πίσω το εισόδημα απο τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Δηλαδή αυτό που μου λέει ο λογιστής οτι δεν θα δούνε τον Ιανουάριο, αλλά Ιούλιο μέχρι Δεκέμβριο δεν ισχύει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το ίδιο διαθεσιμο ποσο θα μπορουσε να μοιραστει  σε περισσότερους .Θεμα πολιτικης.

Και πόσο θα γινόταν, 100 euro?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...